Как се закрива сметка в банка

• 19 338
  • 18
  •   1
Отговори
Открих си дебитна сметка(  по която исках да се внася заплатата ми)аз съм общински служител,нотъй като общината работи с друга банка,не пожелаха само за един служител да си отварят допълнително работа,в началото на юни отидох да закрия сметката и да върна картата,картата я взеха, перфорираха я пред мен и ми казаха да отида на 12.07 да закрият окончателно сметката,на датата отидох внесох  0.60 ст. но нещо не можаха да я закрият веднага,след още една седмица също не успяха,служителите ми промърморваха ,че нещо не се активира от София,и днес за пореден път ми казват ,че не успяват, защото ми искат още 0.20 ст нещо не достигали за да се закрие сметката.Какво става,тази сметка е била празна в нея не можах да внеса пари,искам като ми кажат дата да отида и да я закрия,не да ходя по незнам колко пъти,да ми казват ,че нещо не се активира,да ми искат някакви суми всеки път(дори и да са смешни).Банката е  ПИБ.

# 1
Стоиш на място и настояваш да ти я закрият същия ден, след това си взимаш документ за закрита сметка и си го пазиш през бъдещите поне 10 години, за всеки случай.

# 2
Със сигурност има ред за подаване на жалба. Аз бих го направила. Аман от некадърници в тези банки  ooooh! Масово служителите във фронт офисите не знаят за какво са наети. /А като кандидатстваш за работа в банка са само с големите претенции, но това е друга тема  Wink/
Иначе най-вероятно трябва да си платиш нова такса за обслужване или нещо подобно, която се е появила от забавянето на закриването на сметката. Тези такси се плащат без значение дали имаш пари или не. Поне на повечето места.
Аз така си закривах 3 месеца кредитна карта към Райфайзен. Всеки път, като ходех все нещо трябваше да се доплаща и да чакам по не знам си колко седмици, за да задвижат процедурата  ooooh!
Абе с банки да си имаш работа, не си е работа  Naughty

# 3
Стоиш на място и настояваш да ти я закрият същия ден, след това си взимаш документ за закрита сметка и си го пазиш през бъдещите поне 10 години, за всеки случай.
Аргун е права  Peace
Ако случайно откажат, настояваш да се видиш с управителя или с прекия началник на въпросните служители. Заявяваш им, че би желала да пуснеш жалба, на която да заведат входящ номер и изобщо търсиш си правата до дупка. С ден да закъснееш да си платиш вноска по кредит и се започват напомнящи смс-и, но когато от банката не си вършат работата се очаква клиентите да проявяват търпение  Crossing Arms
При положение, че сметка се открива за един ден, а карта се издава за около 10 дни то тогава и процедурата по закриване не би следвало да отнема повече.

# 4
  • Sofia
Като цяло ПИБ са нелоша банка, но е възможно в някой от клоновете да не са наясно кое как се прави.
Пишете тук http://fibank.bg/ във формата за връзка - долу вдясно и вярвам, че ще реагират бързо.

# 5
Като цяло ПИБ са нелоша банка...

Денят, в който се разведох с ПИБ, беше прекрасен ден за мен. Такава некомпетентност и липса на желание за работа след това не съм срещала в нито една друга банка, а съм работила с три други.

# 6
Абсолютно НЕ могат да ти откажат закриване! #Cussing out Ейй, побеснявам от такива експертки, дето ги мързи да дишат... Whistling
Аз закрих една сметка към Булбанк май беше преди време, мигаха-мигаха на парцали, но разбраха какво искам. Стана веднага. После и една друга закривах към друга банка, че чаках да ми изплащат някакви 60 стотинки, то пък нямаха дребни, цирк... Mr. Green

# 7
.... Аман от некадърници в тези банки  ooooh! Масово служителите във фронт офисите не знаят за какво са наети. ....
Напротив, не са некадърници и много добре знаят за какво са наети (стрелящ емотикон). Такава им е политиката - ако мине номерът, мине, ако не - докато мине. И банковите служители, и служителите в мобилните оператори, и т.н., и т.н....

# 8
Открих си дебитна сметка(  по която исках да се внася заплатата ми)аз съм общински служител,нотъй като общината работи с друга банка,не пожелаха само за един служител да си отварят допълнително работа,в началото на юни отидох да закрия сметката и да върна картата,картата я взеха, перфорираха я пред мен и ми казаха да отида на 12.07 да закрият окончателно сметката,на датата отидох внесох  0.60 ст. но нещо не можаха да я закрият веднага,след още една седмица също не успяха,служителите ми промърморваха ,че нещо не се активира от София,и днес за пореден път ми казват ,че не успяват, защото ми искат още 0.20 ст нещо не достигали за да се закрие сметката.Какво става,тази сметка е била празна в нея не можах да внеса пари,искам като ми кажат дата да отида и да я закрия,не да ходя по незнам колко пъти,да ми казват ,че нещо не се активира,да ми искат някакви суми всеки път(дори и да са смешни).Банката е  ПИБ.

Това тук е нормално. На мене 2 месеца не искаха да ми закрият сметката в Алианц, защото съм им дължал 0.20 ст но не можело да се депозира толкова малка сума, защото сметката била блокирана. Та с 300 зора успяха да я закрият без да ми искат никакви пари но беше с голямо досаждане в банката. Това задължение ми спираше лизинг, защото ме водеха длъжник към банка ! Така че с много упоритост се закрива и си пази всички белешки все пак живеем в България

# 9
  • Beyond the Frontiers
Това е доста странно сметката в Булбанк я закрих за 5 минути.
Всъщност след като не я ползвате, какъв е проблема. В смисъл, защо я закривате.

# 10
Като цяло ПИБ са нелоша банка...

Денят, в който се разведох с ПИБ, беше прекрасен ден за мен. Такава некомпетентност и липса на желание за работа след това не съм срещала в нито една друга банка, а съм работила с три други.
Абсолютно точно!
ПИБ и служителите И са просто уникални ooooh!

# 11
Това е доста странно сметката в Булбанк я закрих за 5 минути.
Всъщност след като не я ползвате, какъв е проблема. В смисъл, защо я закривате.

Защото текат такси за обслужване. Или пък защото няма смисъл да имаш десет разхвърляни сметки в няколко банки, които не ползваш.

# 12
Оооо, в Пощенска са по-зле, повярвай ми  Peace

# 13
Оооо, в Пощенска са по-зле, повярвай ми  Peace

Защо да са по - зле ? Имах познат, който не си беше ползвал картата около 3-4 месеца. След като отиде в бакната за да депозира сума от там му казаха че сметката му е закрита Simple Smile. Нямам наблюдения там да се бавят със закриването

# 14
Може би при закриването на сметки в Пощенска са по-бързи от ПИБ, но всичко останало е пълен майтап.

Общи условия

Активация на акаунт