ЮНЧЕТА и мами дружно се молят, за добри новини за малката Ивана!-Тема 2

• 28 720
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Alexova, спокойно. Нищо няма да му стане на детето. На нас ни казаха след слагане на ваксината да не го къпем с коритото, т.е. да го киснем във вода и да търкаме мястото. на течаща вода на бързо няма проблем. ако нещо те тревожи- направи компрес с риванол на мястото.

bouquet
  bouquet PraynigДано си права, благодаря, че се включи, че ми се реве .Как може да съм толкова отнесена..... #Cussing out

# 601
  • Пловдив
Alexova  и на нас ни я биха, преди малко се изкъпахме- няма проблем с това. За съжаление вдигнахме лека Т- 37,6 - а нали уж нямало странични ефекти- изрично питах- и даже нямам лекарства., ако я качи още не знам какво ще правя, двете с майка ми сме- баща ми е нощна смяна, а за капак и 3-годишната ми племенница е тук, така че не знам кой ще тича до аптеката ако се наложи...
Спокойна нощ на всички!

# 602
Здавей Табакова! Ние също вдигнахме температура от ваксината-даже 38. Дадох панадол-2.5мл и след час я свалихме. На следващия ден беше цял ден с 37-37.3. Звъннах на педито и тя каза да правя риванолови компреси. Ако вдигне 37.8-тогава пак панадол. Правих само компресчета и не вдигнахме повече температура.

# 603
е че защо да не се мокри и да не се кисне и търка?! Аз не намирам кавато и да е логика?!!! Тва са абсолютни измишльотини на педиатрите!  Пак повтарям, че си купувах и слагах пентаксима на каката, и къпане и то в корито за по 30 мин е имала винаги след ваксина  Peace Както и след абсолютно всички ваксини!
Танче ти къде мериш темп? Нали знаеш че ако мериш на разлино място от мишницата се вади 0,5 от измеренета  Peace Плюс че децата нямат изградена телесна регулация на температурата и почти винаги подържат 37,5  Peace А ако видиш зор просто го натъркай хубаво със сапунче и остави за минутки да засъхне, след това изплакни със хладка вода! Гарантирам, че темп спада на секундата  Peace Hug

# 604
  • Пловдив
smilianova в дупето меря Т и и вадя 0,5. Това със сапунчето ако се наложи ще пробвам!
katerini86 благодаря и на теб за отговора!  Hug

# 605
Алексова, проблем няма никакъв  Peace нашата педиатърка каза, че няма проблем да се мокри 2 часа след това, но според мен няма проблем и веднага да се мокри ...

За къпането - нашият малчо обожава да се къпе, ние все още го къпем под душа и той много се кефи Wink
За захранването - мисля да е след 6-я месец. С баткото така процедирах и сега пак така мисля да действам.
Пентаксимът - моят голям син го понасяше много добре без никакви реакции, дано и малчо да е така Peace

и още щях да пиша, ама ...  ooooh!

# 606
Здравейте,момичета!!!
Днес моята щерка и тя става на 2 м Grinning
Като чета поста на Танчето,все едно сме били днес при една и съща педиатърка.Наддали сме 1.100 гр и сме порастнали с 2 см.И на мен ми каза за сок от ябълка и морков,че вече било време да се дава.Казах,че ще почна,но....само за пред педито.До 4м само на кърма ще я караме.
Вече си държим главичката по-дълго време.Всеки ден я поставям по корем,по време на масажите,много й е приятно и вече почва и да гука.
А за  ваксините-мъчат ни цял следобяд.Нямама температура,но сме толкова кисели...ужас.Сега вече спинка блаженно,но до преди два часа се дереше милото дете.Никога не е плакала така и от нищо не минава,сама си спря. Sad Дано утре си е пак същото спокойно дете.
Алексова ,не се притеснявай,аз изрично я питах дали може да се мокри мястото-може.Изкъпахме си я,без проблем.
Само дето прочетох листовката със страничните реакции и да ни пази Господ от тях Praynig.....ужасни неща пише
Лека и спосойна нощ Hug

# 607
Захранване, живот и здраве, чак след навършени 6 м. при това, ако детето дава признаци, че е готово. Теа е захранена на 7м и половина, като по това време беше по-пухкава от всякога. Аз лично повече няма да си правя експерименти да захранвам преди 6 м - с Теа пробвах на 5 м. и последва отключването на АБКМ.
С пюретата - всичко е въпрос на бизнес и на лоби. Навремето Ганчев и мисля, Нестле имаха пюрета, които "можеха да се почват" при навършени 3 м. Имаше сериозна критика по въпроса, оттогава минимумът на изписваните месеци е 4. Но това какво пише на пюрето, което за производителите е важно да пробутат от най-ранна възраст, съвсем не отговаря на това, което се препоръчва като правилно и здравословно. А Световната Здравна Организация, както и Българското Министерство на Здравеопазването препоръчва захранване на 6 м., дотогава само на кърма или на адаптирано мляко Peace Разбира се, всеки сам решава кое и кога.
Между другото, аз в началото сама правех всичко, а и по-късно съм купувала пюрета (само на Хип, Гербер и Сънвал, като Герберските бяха най-харесвани) само за разнообразие, основно аз готвех. Тогава беше трудно, нямаше биомагазини, но си бях намерила едно магазинче за плодове и зеленчуци, където мерят нитратите, а продукцията е био, караха им само сезонни плодове и зеленчуци. Дори и кашите си правех сама - просо, елда, ориз. Никога не съм ползвала детска кухня, защото нямаше как заради алергията. Теа много ми харесваше продукцията, и как няма, всичко е прясно и от мама с любов.

Пак написах ферман, добре че пиша бързо Mr. Green

# 608
Мартеа, напълно те подкрепям  Hug
Аз също сама си приготвях на сина ми всичко. Готови пюрета съм ползвала само, когато сме пътували някъде и не съм имала възможност да готвя. Гербер и аз много ги уважавам, взимала съм техни плодови пюрета, които са 100% плод без добавени никакви нишестета, захар и каквото и да било друго. Повечето пюрета са пълни с нишесте, сол, захар, ... което на мен хич не ми се нрави ... затова предпочитам да си ги правя аз и да знам какво давам на детето да яде.
Баткото и до ден днешен закусва домашно приготвени зърнени закуски от елда, киноа, амарант, ръжени, овесени и всичките разновидности ядки. Така хем мен ме улеснява, хем всеки ден може да хапва различна закуска и поне 7-10 дни да не повтаря.

# 609
мартеа, много ти благодаря за инфото!  Hug Наистина си много права, сега като се замислих, че месеците може да ги пишат просто ей така...  ooooh! А как да разбера дали бебето е готово?  Embarassed Тъп въпрос  Laughing Аз също мисля да приготвям в нас, една приятелка има машина на Чико и е супер доволна. Единственото, което ме притеснява е дали ще мога да осигуря такова разнообразие на продукти както при готовите пюрета  newsm78 Ама има време, ще го мислим живот и здраве след 2-3 месеца.

# 610
MaYa_, аз процедирах така: взимах сезонни плодове и зеленчуци (предимно производство на баба ми да е жива и здрава), изчиствам, варя и пасирам, след това сипвам във формички за лед и замразявам, вадя кубчетата и ги слагам в пликчета и надписвам какво и от кога е. Като дойде време за захранването и трябва да въведа плод или зеленчук, който не е сезонен, вадя си 1-2 или колкото ми трябват кубчета от фризера и приготвям пюре или каквото там съм решила. По този начин може да си правиш каквито искаш комбинации от зеленчуци и плодове.

# 611
  • Бургас
Добро утро!

Захранването бях си решила да е след 6 навършени месеца.Сега при това положение със сигурност няма да е по-рано.Започнах да замразявам домашни зеленчуци от градината на свеки, защото ще се налага да захранваме зимата, когато няма да има нищо.

Милкуз, прекрасни сте!  Hug

Алексова поуспокои ли се? Как е Мадлен, има ли някаква реакция?Ние още противохепатитната не сме сложили на Радо.Надявам се да я имат другата седмица като се върнем от София. Rolling Eyes

# 612
  • Варна
Добро утро и от мен!
Имам едно въпросче, как почиствате ушенцата на бебоците? Аз ползвам клечки за уши, но не се изчистват както трябва, вътре все остава ушна кал, а мен ме е страх да натисна, че да не направя някоя беля. Но пък и така не става да остане с мръсотийката.  newsm78
И нашето пишано вече му усетих мириса.  Mr. Green

# 613
  • Пловдив
Добро утро
Табакова и нашия лакомник беше наддал 1130 първия месец а сега втория ще е повече даже,защото преди една седмица го теглихме в един магазин и беше 1000 гр отгоре а на консултация сме чак на 17.Моята лекрка каза,че всичко е нормално и се зарадва,че така наддава само на кърма.Каза продължавай в същия дух  Peace
Иначе за банята много я обича.Даже понякога гука.После като го обличам реве само ако е много гладен.Иначе си чака търпеливо.Важното е докато се къпят бебета и се обличат много да им говорите.Така се залисват и не реват.

# 614
Здравейте мамита влизам само да ви почерпя за втората ни месечина и изчезвам по разходки докато не ни се е появила Калояновата кривотия  hahaha .

Хубав ден  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт