Уред за кисело мляко

• 178 365
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Балчик
Не знам как са квасили момичетата, но в тая жега, с топло мляко, 7-10 часа, със закваска различна от суха и пробиотик  е абсурд!

В инструкциите са дадени такива часове, защото са преведени от чужд език, а там квасят не закваска от кисело мляко.
Никог аповече от 3-4 ч лятото и4-5 зимата не съм държала мляко. Те. пробвала съм, но става възкисело, пресечено и с много цвик.

# 526
Да така пише , но все си мисля, че за толкова много часове ще стане възкисело .

# 527
  • София
А май едната поне писа, че със суха.. някои слагат и студено мляко Simple Smile

# 528
  • Балчик

Да, тогава над 7 часа е нормално. Grinning

# 529
Аз също си купих уреда от Лидл. Сложих прясното мляко и кисело за квас направо от  хладилника и квасих цяла нощ. Не беше много гъсто и имаше малко цвика(нали това е водата на повърхността). Като престоя малко в хладилника стана ок, даже лъжицата стоя права. Мъжа ми го хареса, децата също. Като за 1-път не стана зле като се има предвид, че сложих едно на гьоторе всичко. Малко киселко ми беше лично на мен.

# 530
  • София
Здравейте, много полезна тема  bouquet Понеже си купих лидълската машинка, та попрочетох доста от темата. Направих и първи опит с квасенето, е стана ми като пресечено млякото. От съветите тук разбрах, че времето ми е било твърде много- 6-7 часа, а подквасвах с кисело мляко. Днес ще пробвам пак и въпроса ми е под бурканчетата слагате ли нещо, струва ми се че някой беше споменал за това, и ако да какво е то?

# 531
  • Балчик
Темата не е чак толкова голяма, защо не вземете да я прочетете?

# 532
  • София
Благодаря за съвета Джемма, но просто нямам време/с двете дечица, едното е бебче все не стига/ и реших направо да питам. Ще се опитам да си намеря отговора, ако не проба-грешка, няма начин да не се получи  Wink

# 533
Здравейте , аз постигнах най-накрая желаното кисело мляко .Гладко , много леко кисело и много гъсто . Кавася в машинка на лидъл. Първо изварих млякото за да му се изпари от водата , така че от 1л. останаха 850 мл. Във всяко от бурканчетата сложин по една чаена лъжичка кисело мляко "Верея" 2,9 процента. Охладеното вече прясно мляко прибавих на тънка струйка при непрекъснато разбъркване . Сложих капачетата и пуснах машинката .След точно 3 часа изключих и извадих бурканите извън машината за 30-ина мин, а после в хладилника.  След една нощ в хладилника имаше твърдо и мазно кисело мляко без капка цвик. Много съм доволна от резултата .Прясното мляко, което ползвах беше на "Тонус".Забелязах , че за 4 часа млякото се пресича и отделя много течност. На 3 часа първоначално е рядко , но след престоя  в хладилика става супер твърдо . Надявам се а да съм била полезна с информацията .

# 534
  • Балчик
Точно, лятото 3 часа са напълно достатъчни, както писах. Peace Ползвате купешко мляко, затова изпарявате течността вероятно. На домашно няма нужда.

# 535
  • София
Точно, лятото 3 часа са напълно достатъчни, както писах. Peace Ползвате купешко мляко, затова изпарявате течността вероятно. На домашно няма нужда.

Явно при мен с машинката на Лидъл, 4ч. не бяха достатъчно.

Вчера квасих 8ч. сварено, домашно, изстудено мляко около 1200мл. със седем чаени лъжички кисело мляко Елби 3,6%, квасих през нощта, тогава е не е толкова топло, ако това е от значение.
Млякото стана перфектно, гъсто, цвик не виждам. Киселее съвсем леко, като обикновено кисело мляко.

# 536
  • Балчик
Ами щом слагаш студено мляко, естествено, че 4 часа няма да са достатъчни. Peace

# 537
  • София
Ами щом слагаш студено мляко, естествено, че 4 часа няма да са достатъчни. Peace

Когато квасих 4ч. го сложих с температура 40С, стана рядко и леко сладнеше, не че не го изядохме, но не беше как си трябва  Mr. Green
Сега нямах възможност да го подквася веднага след като го сварих, затова и го квасих студено.

# 538
  • София
Направих втори опит. В машинка на Лидл. Литър и двеста мляко разбърках добре с 2 препълнени с.л. кисело мляко Домлян 3,6%. Млякото беше топло, но не горещо. Квасих 3 часа. Този път не се пресече, на вкус е чудесно, но ми се иска сякаш да е малко по-гъсто. Изобщо дали без сухото мляко което има в купешките млека, може да се получи гъстота като на Домляна примерно? Или нещо бъркам? newsm78

# 539
пр.мляко какво ти е ?

Общи условия

Активация на акаунт