Уред за кисело мляко

• 178 285
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • Балчик
Не е сметана, по-скоро е кисело мляко, но подобрено със сметана. Трябва да видиш с каква закваска е сметаната, ако  не е с такава за кисело мляко, а с други млечнокисели бактерии,  значи твоят продукт е йогурт. За да получиш сметана, трябва изходният ти продукт да е каймак, а не прясно мляко.

# 631
  • Vildbjerg,DK
Благодаря за отговора Джемма
Идеята ми беше да си направя по-маслено кисело мляко - не винаги гръцкото което купувам е чисто - добавят му протеин и нишесте от които аз искам да избягам bouquet

# 632
  • Балчик
Да, със сметаната ще вдигнеш маслеността.
 Peace

# 633
Предстои ми купуване на уред и бих искала да попитам някой от вас ползвал ли от готовите закваски, на болгари или други подобни, от кои сте доволни и къде излиза най- изгодно поръчването им онлайн? Мерси!

# 634
Аз ползвам суха закваска, купувам я от био магазин. Понеже прочетох за неуспешни опити с такава, искам да споредля моя опит. Трябва да се спазва времето указано в листовката. Понеже на моята пишеше 8 часа, мъжът ми ме изгледа странно - нали с одеало стават за около два часа максимум. Е, наистина толкова му трябваха - във фурната на 40 градуса.

Другото - много е важна началната температура. Около 40 градуса е ок. Ако е прекалено топло, умират тия бактерии, ако е студено, не може да започне процеса по закваскване. За целта препоръчвам ползването на термометър. Много ми е субективно това с пипането Simple Smile

# 635
Купих си лидълската машинка и скоро ще я пробвам,
момичета, някъде бях гледала ваши рецепти за млечно- плодови десерти с нея,
може ли да ме насочите?

# 636
Аз по принцип си обирам старателно каймака и си правя масло от него, та в млякото не става... не и повече, от на купешко... а гранулки - дори нямам идея какво имаш предвид.
Чак сега попадам на тази тема, дано я четете още.
Как си правите маслото? Моето мляко е с много каймак винаги, та да го използвам.

# 637
  • Балчик
може ли да ме насочите?

Преди да налеете млякото слагате в бурканчетата захар, плодове, какао и захар, ванилия и захар или нес кафе и захар или 2-3 лъжички сладко.

# 638
  • София
при мен не се получи с плодове и сладко, млякото стана особено.
като извара едно такова, явно нещо бъркам  Rolling Eyes

# 639
може ли да ме насочите?
и аз

# 640
може ли да ме насочите?

Преди да налеете млякото слагате в бурканчетата захар, плодове, какао и захар, ванилия и захар или нес кафе и захар или 2-3 лъжички сладко.
Много благодаря, Джемма  bouquet
 сега видях, че и в началото, на 1 стр на темата си описала рецептите

# 641
  • have faith and be patient ..
на моята книжка , от уреда от лидл , изрично пишеше да не се добавя каквото и да е преди млякото да е станало , споменати бяха плодове и сладка , нещо пишеше ,че бактериите нямало да се развият , или че можело да се вкарат други от допълнително вкараните продукти  .. какво ще кажете за това ?

# 642
на моята книжка , от уреда от лидл , изрично пишеше да не се добавя каквото и да е преди млякото да е станало , споменати бяха плодове и сладка , нещо пишеше ,че бактериите нямало да се развият , или че можело да се вкарат други от допълнително вкараните продукти  .. какво ще кажете за това ?

В домашните и предаваните в мрежата сладка няма нежелани бактерии, тъй като количествата на използваната захар инхибира тяхното развитие. При подквасването пък лактобактериите ще са доминиращи, което допълнително редуцира опасността от заразяване. ПРОБЛЕМЪТ тук са използваните като консервант и източник на инвертна захар лимонена или аскорбинова киселина, които при смесването с топлото мляко водят до неговото пресичане. Т.е. както някой посочи по-горе, финалният резултат ще бъде "супа" от извара, сладко и обикновена суроватка.

# 643
  • Балчик
Проблем със супи, суроватки, чорби и други деликатеси нямам, Всичко остава на дъното, а млякото нагоре след като се подкваси, тогава разбърквамсъдържанието на бурканчето, преди консумация. Peace
Давала съм снимки в темата.

# 644
Само да кажа, че има някакво готово решение за прегряването, подобно на това, което има и в темата.

Димер за контакт

Уредът ми е този на Тефал, при който млякото се загрява до по-висока от нужното температура.С това горе правих няколко пъти.Въртел е, докато го наглася, но стана идеално.Следях температурата и т.н.Решил съм някой ден да си поръчам да ми направят или пък да опитам сам да си направя нещо като уред за мляко, който да е на принципа на инкубаторите с терморегулатор и т.н.Ще се поддържа зададената нужна температура и така няма да има проблеми в това отношение.Като цена предполагам, че ще бъде около 100лв.

Общи условия

Активация на акаунт