Уред за кисело мляко

• 178 256
  • 742
  •   1
Отговори
# 645

http://media.laredoute.com/products1/1200by1200/d/2/0/500016117_0_CL_3_1200.jpg
пробвал ли е някой такива кремчета? ммм

# 646
  • София
Аз по принцип си обирам старателно каймака и си правя масло от него, та в млякото не става... не и повече, от на купешко... а гранулки - дори нямам идея какво имаш предвид.
Чак сега попадам на тази тема, дано я четете още.
Как си правите маслото? Моето мляко е с много каймак винаги, та да го използвам.
http://www.kulinarno-joana.com/2012/02/kak-da-si-napravia-maslo/  Wink

# 647
Моля, тези с лидлските машинки да ми пишат или тук, или на лични, точно как го правят.В книжката пише 1 л мляко и 5 ч.л. к.м., но бурканчетата събират повече от литър newsm78

# 648
  • София
Значи слагаш повече - литър и двеста/двеста и петдесет/ ако държиш на мл точни +  киселото мляко, тамън ще ти се получи Simple Smile
По принцип аз варях домашно мляко  по 2 л, така че просто разсипвах по бурканчетата да се напълнят и не съм мерила, във всяко бурканче по половин-една ч.л. кисело мляко, разбърквах и затварях.

Последна редакция: вт, 06 дек 2016, 15:40 от Angel_Dust

# 649
Angel_Dust
 bouquet
Ползваш каймака внесто сметана?

# 650
Nil desperandum, аз го правя по описания от Angel Dust начин и съм с уреда от Лидл. Пробвала съм различни варианти, но този най ми допада.

# 651
  • София
Angel_Dust
 bouquet
да, а водата, която отделя си я ползвах в хляба. Нищо не отиваше на вятъра.

# 652
  • Балчик
Какво разбираш под кремчета? Това е йогурт, крем не може да стане при 43 гр температура. Готовото мляко може сда си го смесваш с каквото искашида си го украсяваш както искаш. Всичко, което машината ти прави е да създаде добра среда за развитието на бактериите, за да получиш кис. мялко или йогурт.

# 653
Ооо, ясно! Извинявам се!

Мерси, Джемма bouquet

# 654
  • Балчик
Няма за какво да се извиняваш. Мисълта ми беше, че тая машинка няма режим за кремове, както на Тефал машината.

# 655
Здравейте, опитвам се да квася мляко напоследък, но нещо все не ми се получва. Купувам домашно прясно мялко, пробвах няколко вида, пробвах различни кисели млека за закваска, както и такава на прах на Генезис, ами резултатът винаги е един и същ - не е достатъчно гъсто, иначе е вкусно, само със сухата закваска не ми хареса вкусът. Имам термометър, заквасвам го между 40 - 42 градуса и все едно и също - не е достатъчно гъсто. Някакви идеи на какво се дължи?

# 656
Angel_Dust
 bouquet
да, а водата, която отделя си я ползвах в хляба. Нищо не отиваше на вятъра.
Днес успях да си избия масло!
Благодаря!

# 657
Здравейте, опитвам се да квася мляко напоследък, но нещо все не ми се получва. Купувам домашно прясно мялко, пробвах няколко вида, пробвах различни кисели млека за закваска, както и такава на прах на Генезис, ами резултатът винаги е един и същ - не е достатъчно гъсто, иначе е вкусно, само със сухата закваска не ми хареса вкусът. Имам термометър, заквасвам го между 40 - 42 градуса и все едно и също - не е достатъчно гъсто. Някакви идеи на какво се дължи?
Вероятно проблемът е или в поддържането на температурата или в млякото.

# 658
  • have faith and be patient ..

а колко време държиш бурканчетата в уреда ?

# 659
  • София
на мен никога не ми се получава киселото мляко като от кофичките.
винаги е по-воднисто някак, но според мен такова трябва да е  Rolling Eyes
аз ползвам за закваска елби по бдс, после от моето си.
ама в повечето случаи не в машината, че събира малко.

Общи условия

Активация на акаунт