4-та тема на чакащите

• 115 256
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 410
  • В градината...
 Чл. 97. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21.12.2010 г.) Окръжният съд разглежда молбата за осиновяване в открито заседание при закрити врата в 14-дневен срок от постъпването й. При пълно осиновяване съдът изисква доклад от дирекция "Социално подпомагане" и събира доказателства по реда на Гражданския процесуален кодекс. Съдът изслушва заключението на прокурора и се произнася с мотивирано решение.
(2) Осиновяването се допуска, ако е в интерес на осиновявания.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21.12.2010 г.) Решението се обявява в съдебното заседание и след влизането му в сила се изпраща служебно на общината по постоянния адрес на осиновителя, както и на съответната регионална дирекция за социално подпомагане, а когато осиновителят е чужденец - на Столичната община и на Министерството на правосъдието.

Обжалване на решението
Чл. 98. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21.12.2010 г.) Решението по чл. 97, ал. 1 може да се обжалва от осиновяващия, родителите на осиновявания, освен в случаите по чл. 100, ал. 2, от осиновявания и от прокурора пред апелативния съд в 7-дневен срок от обявяването на решението. Когато осиновяваният е навършил четиринадесет години, той може да обжалва решението лично.
(2) В 14-дневен срок от постъпване на жалбата съдът в открито заседание при закрити врата се произнася с решение, което е окончателно.

# 1 411
Maria_Man а вие до къде стигнахте!

Нашият доклад е готов, ходихме миналата седмица да го прочетем и разпишем. Сега ще чакаме... Wink

# 1 412
  • София
Maria_Man честито   bouquet Пожелавам ти бързо чакане и скоро да гушнеш твоето детенце!  Hug

Тази сутрин отивам да подам документите в РДСП.После ще ходя да видя малката, да я нагушкам, че вече нямам търпение и после на пазар!Дано е оздравяла вече, че във вторник беше малко болничка и на антибиотик.

# 1 413
  • Варна/UK
cveti_ne, едно голямо честито и от мен!  bouquet
Не съм влизала от доста време да чета тук и съм много щастлива, като ви чета. Знайте, че всичко си струва, чакането си струва, притеснението си струва, безсънните нощи си струват... Бързо чакане и на останалите момичета! Hug

# 1 414
Maria_Man а вие до къде стигнахте!

Нашият доклад е готов, ходихме миналата седмица да го прочетем и разпишем. Сега ще чакаме... Wink

Пожелавам Ви късмет и дано да чакате по-малко!

# 1 415

Тази сутрин отивам да подам документите в РДСП.После ще ходя да видя малката, да я нагушкам, че вече нямам търпение и после на пазар!Дано е оздравяла вече, че във вторник беше малко болничка и на антибиотик.

ooooh! Все едно се повтаря това, което съм преживяла-бяхме с надупчени крака от два последователни антибиотика преди да се вземем. Дано да не се повторя, но пак ще подсетя , че и двете трябва да вземете нещо за имунитет! Колкото й да си мислим , че сме силни стреса ни поваля и нас ! А тези малки душици трябва да бъдат също подкрепени! Аз за съжаление не знаех това и затова двете си понесохме едно тежко боледуване!

# 1 416
cveti_ne  Hug  Hug

Честито ти момиче! Да ти е жива и здрава, лека адаптация и на двете ви, че шока от промяната си е доста голям  Laughing
Но това е за хубаво, много хубаво!

# 1 417
cveti_ne, и от мене едно голямо честито!:) Да сте живи и здрави и много усмихнати!:) Предстоят ви хубави времена... Simple Smile

lonik и на тебе честито и пожелания за здраво бебче на термин!:) Дилемата ти не е малка, но... нямаш причина да се чувстваш гузна - нито си подвела детенце, нито би било егоистично (спрямо други чакащи), ако решиш да осиновиш детето. Мисли единствено за вас - ти дали искаш да направиш тази крачка; дали семейството ти би се справило (физически, финансово, емоционално)... Това е отговорното отношение и към останалите в тази ситуация. Стискам палци и успех, каквото и да решите... Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 16:48 от Chandra_Den

# 1 418
Честито Цвети!!! Аз отдавна не съм влизала, но като прочетох много се зарадвах, че все пак системата може би се е оптимизирала и е заработила ефективно. Да сте здравики и много щастливи двечките. Предполагам, че това е най-голямото щастие, което може да се случи на човек. Ние все още продължаваме да чакаме писъмце, но не сме изгубили надежда. Нашето детенце някъде ни чака...

# 1 419
Здравейте мили момичета и мами!

Не се осмелявах да пиша и да споделям своите тревоги, но ви четях редовно и попивах от вашите истории и съвети. В момента съм много объркана. Ще ви споделя, знам,че решението ще зависи само и единствено от мен.

В събота, след близо две години в чакане / остава един месец до изтичането на срока /, получих писмо от РДСП Велико Търново. Одобрена съм за осиновяване на малка госпожица на 11 месеца. На път за пощата очаквах съвсем друг род писмо и това наистина ме изненада, защото вече си мислех, че ще трябва да чакам още 2 години. На излизане от пощата го отворих и вече с премрежени очи четях, а през целия път до дома хлипах. Толкова пъти съм си представяла как ще се обадят. По едно време бях съвсем изгубила надежда, звънях в различните РДСП да питам дали въобще са разглеждани документите ми, получавах различни съвети, ходех всеки месец в РДСП в моя град. И ето чудото се случи, а аз съм объркана.

От няколко години се боря със стерилитета. След първоначалните неуспехи , ин витро опити и съпътстващите преживявания ,прегърнах и идеята за осиновяване на дете. Казвам прегърнах, т.к. в тази борба за дете съм сама.Важното е да отгледаш дете,не е задължително да го родиш. Благодарна съм  все пак,че имам подкрепата на семейството - / е, трябваша им доста време в години да приемат идеята за това да съм неомъжена и да отглеждам дете / През този период  продължавах с изследванията, лечението и опитите, като се надявах, че Господ има планове и за мен.  Вероятно, много от пишещите тук жени са извървяли този път и знаят какви са надеждите и тревогите по пътя на АРТ процедурите.

Господ се смили над мен миналата година и ми изпрати тъй желаният Негов дар след поредният ин витро опит. Всеки ден му благодаря за това!

Както виждате от лентичката, след два месеца очаквам срещата с моята малка принцеса! Тази бременност е дълго чакана и толкова  изстрадана. Треперя и се моля да износя детето докрая и да родя живо и здраво дете!

Господ за пореден път напомни за себе си и за молбата ми  и в лицето на това писмо!

Но аз се чувствам толкова объркана и виновна, сякаш съм подвела Него и това малко момиченце, което очаква някой да  му даде любов.  Не че няма да имам любов  за две деца ,а дали ще мога да се справя сама с две бебета с такава малка разлика !
Дори не съм уговорила среща , но сякаш имам усещането,че взаимно ще се харесаме.

От друга страна, дали няма да постъпя егоистично, ако не дам възможност на някоя друга жена или семейство да се срещнат час по-скоро със своята рожба?
Чувствам угризения и към детето, което нося в утробата,защото непрекъснато си мисля за онази малка душица .

Господ си знае работата, ми казват близките. Избрал те е да бъдеш майка, а това е най-важното!

Моля да ме извините , че  ви натоварвам с моите вълнения.

Цвети, щастлива среща с твоята принцеса !

# 1 420
Здравейте мили момичета и мами!

Не се осмелявах да пиша и да споделям своите тревоги, но ви четях редовно и попивах от вашите истории и съвети. В момента съм много объркана. Ще ви споделя, знам,че решението ще зависи само и единствено от мен.

В събота, след близо две години в чакане / остава един месец до изтичането на срока /, получих писмо от РДСП Велико Търново. Одобрена съм за осиновяване на малка госпожица на 11 месеца. На път за пощата очаквах съвсем друг род писмо и това наистина ме изненада, защото вече си мислех, че ще трябва да чакам още 2 години. На излизане от пощата го отворих и вече с премрежени очи четях, а през целия път до дома хлипах. Толкова пъти съм си представяла как ще се обадят. По едно време бях съвсем изгубила надежда, звънях в различните РДСП да питам дали въобще са разглеждани документите ми, получавах различни съвети, ходех всеки месец в РДСП в моя град. И ето чудото се случи, а аз съм объркана.

От няколко години се боря със стерилитета. След първоначалните неуспехи , ин витро опити и съпътстващите преживявания ,прегърнах и идеята за осиновяване на дете. Казвам прегърнах, т.к. в тази борба за дете съм сама.Важното е да отгледаш дете,не е задължително да го родиш. Благодарна съм  все пак,че имам подкрепата на семейството - / е, трябваша им доста време в години да приемат идеята за това да съм неомъжена и да отглеждам дете / През този период  продължавах с изследванията, лечението и опитите, като се надявах, че Господ има планове и за мен.  Вероятно, много от пишещите тук жени са извървяли този път и знаят какви са надеждите и тревогите по пътя на АРТ процедурите.

Господ се смили над мен миналата година и ми изпрати тъй желаният Негов дар след поредният ин витро опит. Всеки ден му благодаря за това!

Както виждате от лентичката, след два месеца очаквам срещата с моята малка принцеса! Тази бременност е дълго чакана и толкова  изстрадана. Треперя и се моля да износя детето докрая и да родя живо и здраво дете!

Господ за пореден път напомни за себе си и за молбата ми  и в лицето на това писмо!

Но аз се чувствам толкова объркана и виновна, сякаш съм подвела Него и това малко момиченце, което очаква някой да  му даде любов.  Не че няма да имам любов  за две деца ,а дали ще мога да се справя сама с две бебета с такава малка разлика !
Дори не съм уговорила среща , но сякаш имам усещането,че взаимно ще се харесаме.

От друга страна, дали няма да постъпя егоистично, ако не дам възможност на някоя друга жена или семейство да се срещнат час по-скоро със своята рожба?
Чувствам угризения и към детето, което нося в утробата,защото непрекъснато си мисля за онази малка душица .

Господ си знае работата, ми казват близките. Избрал те е да бъдеш майка, а това е най-важното!

Моля да ме извините , че  ви натоварвам с моите вълнения.

Цвети, щастлива среща с твоята принцеса !
lonik какво става с теб и твоите вълнения

# 1 421
  • София
Момичета на 05.03 е датата на делото!Дано всичко да е наред  baby_neutral Има ли вариант нещо да се обърка и да не ми дадат малката принцеса?Какво ли не ми се върти в главата, направо не знам как ще издържа тази 1 седмица.

# 1 422
 HugЦвети- Честита ти Дата!
 Не си хаби нервите  напразно- нищо няма да се обърка PeaceВсичко ще мине толкова бързо, че няма и да го усетиш smile3503
         А После като те завъртят Задачкитееееееееее- направо ще ти е смешно , за какви неща сисе притеснявала- но те Разбирам напълно   smile3521 , защото преди Година и  Аз бях в твоето положение и ме връщаш сега в тези Трепетни Дни......Колко бях ошашкана ... ooooh! Joy - така ,че - Кураж - Сестро newsm51- настройвай се оптимистично и стягай чеиза на Момата  bouquet

# 1 423
  • Варна/UK
cveti_ne, на тази дата е роден моя син и всичко ще мине добре Simple Smile
Сега се успокой, почини си, зареди се с енергия... Скоро ще бъдете заедно.

# 1 424
Чакахме толкова много години да ни се случи това чудо да си имаме детенце
Узряхме за идеята за осиновяване и чакаме съкровенното писмо
Нещата обаче придобиха неочакван развой и жена ми е бременна  Joy
Не мога да си намеря място от щастие
Вълнението е голямо, но от друга страна мира не ми дава онова детенце което мисля че е предопределено за нас
Толкова много го чакахме и толкова молитви ударихме и сега да се откажа от него сърце не ми дава
Замислям се обаче че ще е трудно за гледане особенно когато съм на работа и жена ми трябва да се оправя сама и с двете
С колкото и човека да споделих всеки съветва да не се заангажираме но на мен сърце не ми дава нали е душичка

Общи условия

Активация на акаунт