4-та тема на чакащите

• 115 237
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 1 455
  • София
Какво да кажа? Тази една седмица ми се струва като 7 години! Не е истина направо, а капака беше, че днес след като се обадих в съда, най-любезно ме информираха, че аз и съдийката не можем да смятаме и срока изтича в сряда  Close ! Демек в сряда ще се вземем.Нямам търпение, вече с всичко съм готова.Искам само да я гушна  Hug и да си я прибера в къщи!

Donka Petrova честито  Hug
Как мина днес?

# 1 456
cveti_ne, не че не можете да смятане, просто не са ви го обяснили правилно. За малко и при нас така да стане, а бяхме пропътували около 300 км миналата година в най-големите поледици. 7-те дни обжалване се броят по следния начин - първият ден е деня след делото, а 7 ден изтича в 17,00 часа, т.е. с работното време на съда. Детето може да се вземе най-рано в 17,00 часа, но той като пък тогава другите институции вече не работят, реално детенцето се взима на 8 ден. Ние когато отидохме в съда да си вземем решението и една от жените там като каза, че не сме преброили правилно и да дойдем утре и на мен лошо ми стана, идеше ми да ревна с глас и да рева, докато не ни дадат решението. За щастие се оказа, че грешката е в нея и ни дадоха документите. Делото ни беше в четвъртък, а го изписаха от дома на следващия петък, на 8 ден след делото.

# 1 457
Душички златни, бели кахъри са това  Hug. Като си гушнете децата всичко ще мине, замине и ще се забрави!
Честито на новите майчета и леко чакане на другите   bouquet!
А аз вече започнах да копнея за второ Laughing.

# 1 458
Честито!!! Да са Ви живи и здрави децата, много да Ви радват!!!
Давам Ви една идея, дано Ви е полезна: за да изкарате бързо акта за раждане на детето помолете в служба Грао да започнат да Ви го работят  с вашето копие на съдебно решение. Ние така направихме и акта за раждане ни го изготвиха за 2 дни Simple Smile Оставихме решението си в деловодството, , изготвиха ни акта и след след като пристигна тяхното копие по служебен път( 10 дни поне) ни се обадиха и ни върнаха нашият екземпляр.
Успех!!!

# 1 459
Цветил честита ти дъщеричка знам какво ти е,  нашето дело мина съвсем скоро на 19.02. вече сме в къщи, но тази седмица преди да я вземем, щях да откача, от напрежение, наистина е ужасно!То изобщо времето след като вземеш решение да го вземеш това дете е направо изпълнено с много, напрежение!Но катос е прибете у дома всичко ще се нареди, не мога да повярвам , че го казвам, но наистина така става ние сме вече заедно три седмици, тя е невероятна, не съм предполагал, че мога толкова бързо да се превържа към нея и тя към мен!Нашата дъщеря е на девет месеца, но скоро ще навърши 10!Пожелавам ви много карсиви мигове заедно, изпъленни с радост и детски смях! Grinning

# 1 460
Цветил честита ти дъщеричка знам какво ти е,  нашето дело мина съвсем скоро на 19.02. вече сме в къщи, но тази седмица преди да я вземем, щях да откача, от напрежение, наистина е ужасно!То изобщо времето след като вземеш решение да го вземеш това дете е направо изпълнено с много, напрежение!Но катос е прибете у дома всичко ще се нареди, не мога да повярвам , че го казвам, но наистина така става ние сме вече заедно три седмици, тя е невероятна, не съм предполагал, че мога толкова бързо да се превържа към нея и тя към мен!Нашата дъщеря е на девет месеца, но скоро ще навърши 10!Пожелавам ви много карсиви мигове заедно, изпъленни с радост и детски смях! Grinning
[/quote

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ЧАКАЩИ И НАСТОЯЩИ МАМИ
Аз съм нова тука и прочетох с трепет и сълзи на очи Всички ваши радости и тревоги.
На всички,които вече е изгряло слънце в техния дом ЧЕСТИТО Hug
Аз също бях мама,но съдбата ми отне миналата година единствения ми син на 18 г при катастрофа.
Сигурно съм най-възрастна тук на 46-7 г
Време ми беше за внуци,но сега мисля да подам документи за детенце.
Ние със съпруга ми заминахме за чужбина-да избягаме от празният ни дом крещящ от спомени.
Ще се върнем за 6 м на Георги в края на април и тогава ще подадем документи.
Моля дайте ми съвет за колко голямо дете  да кандидатстваме.
Никога през ум не ми е минавало,че ще ни сполети такова нещо.
Пиша и плача,защото няма такава болка.
Благодаря предварително.
Емилия

# 1 461
emilia8698, съболезнования. Моето мнение е, че от 6м до 2г.  е добра възраст, но защо не и по-голямо ...

# 1 462
  • София
cveti_ne, спокойно миличка, много мина, малко остана  Hug Понеже си в СГС ще ти кажа при мене как беше - дадоха ми общо 4 броя / 2 преписа и 2 копия/ на съдебното решение чак на деветия ден след като мина делото, но те излизаха всички в отпуска и вероятно затова се забавиха. Съветвам те, за да не се налага после да отделяш специално време, да поискаш веднага да си прегледаш цялото дело. На мене не ми разрешиха да преснимам нищо, можех само да си водя записки, но и това е нещо  Grinning И така - с едното копие отиваш първо в РДСП София-град, там май се попълваха някакви последни документи, след това с второто копие отиваш в дома да си вземеш слънчицето, с единия препис  вадиш новия акт за раждане в общината ти по местоживеене, а другия препис е за тебе - ще ти трябва за най-разни неща и ти е официалният и най-важен документ, че вече си мама  Simple Smile Актът за раждане се бави от няколко дни до седмици в зависимост от това къде е издаван първия акт за раждане на детето - дай им зор, иначе има да си чакаш ..... И не забравяй, че детенце го изписват съвсем без нищо, затова си носи всииииичко, за което се сетиш - бельо, дрешки, обувки, както и шишенце с вода. Ще чакам с нетърпение да пишеш как се чувствате у дома с малката красавица!   bouquet  bouquet  bouquet

# 1 463
  • София
Момичета в къщи сме!!!
Първата нощ мина идеално.Спа си като къпана, но аз не можах да мигна.
Сега е до мен и си играе и се залива от смях, а аз не мога да и се нарадвам и да я нагушкам.Много съм щастлива!

Пожелавам успех и бързо чакане на всички!!!

# 1 464
Браво, cveti_ne, радвам се за вас!А още по хубаво е,че детето се смее!Гушкай,мачкай,целувай колкото ти се иска Simple Smile

# 1 465
Много  се радвам  за Вас cveti_ne! Пожелавам Ви хубаво време и много разходки!

# 1 466
Цветииииии,  Hug Hug Hug
Честито и на двете ви, миличка.Пожелавам ви много щастливи мигове заедно  Hug  bouquet Hug

# 1 467
 vilkoni, а ти как си , готов ли е доклада!Срещахте ли се със социалната!

# 1 468
mama merita, ние сме добре  Hug
Бяхме на първа среща със социалния ни, обясни ни какво следва, колко срещи още, какво ще се случва на тях и попълнихме молба до ЦОП за обучението, което ще е на 21,22,28 и 29 този месец.Следва доклад от ЦОП, който ще е готов в рамките на месец.Иииии до 19-ти май трябва да сме вписани в регистрите  Praynig  Общо взето има още време докато започне чакането на желаното писъмце  Praynig Praynig Praynig

# 1 469
Цвети, много се радвам, че всичко вече е зад гърба ви и сте заедно в къщи с детенце! Сигурно е прекрасно!  Hug
Vilkoni, времето минава супер бързо докато правите нещо. Чакането после не е много приятно, но аз не се фокусирам върху това и нямам проблем. Спокойна съм и знам, че когато нещо е писано да стане, то ще стане като му дойде времето!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт