4-та тема на чакащите

• 115 589
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 390
Логически неизвестен произход би трябвало да включва възможност  да бъде и ромски такъв. Така че не виждам разлика между приемането на неизвестен произход от кандидат-осиновителите и приемането на ромски произход Simple Smile
При ромският би трябвало да е сигурно (според това, което се знае евентуално), че детето е ромче. При неизвестният може да е 1/2 ромче (или изцяло, ако двамата родители са неизвестни).
Но може би логиката на социалните е друга??
Би било от помощ, ако някой от социалните, пишещи от време на време и тук, може да отговори. Защото никъде май няма официално обявени критерии.

# 391
  • София
Логически неизвестен произход би трябвало да включва възможност  да бъде и ромски такъв. Така че не виждам разлика между приемането на неизвестен произход от кандидат-осиновителите и приемането на ромски произход Simple Smile

Предполагам кандидатите вписващи "неизвестен произход" но нежелаещи ромско дете, просто се надяват да увеличават шансовете си за предложение на дете. После отиват, гледат венци, коса, цвят...  и ако детето подозрително им прилича на ромско, го отказват.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 12:24 от Lindt

# 392
  • на път
Произходът на детето се определя от този на майката. Неизвестен е само в случаите когато детето е подхвърлено, "забравено", изгубено и други гадости.
Например нашето момченце е с български произход макар че носи черти на ... кубинче - с БМ майка българка и ББ неизвестен.
Момиченцето ни е с ромски произход (беличко) - майка ромка и баща???? (законният съпруг не е бил в БГ по времето на зачатието и раждането на детето и не приема детето за свое макар и да му се води по документи).

# 393
  • Западен парк
На нас пък по време на срещите със социалната за доклада ни обясниха, че ако пишем български произход няма да ни предлагат, дете на което бащата е неизвестен, дори и майката да се е определила като българка.
А героя в къщи се водеше по документи със смесен произход - ромка/японец.

# 394
На нас пък по време на срещите със социалната за доклада ни обясниха, че ако пишем български произход няма да ни предлагат, дете на което бащата е неизвестен, дори и майката да се е определила като българка.

Такова дете със "смесен" произход ли се води или с "неизвестен" (след като майката е българка)?

Мислих си и за легендарните "студентски случаи"... Wink Ако детето е записано с майка българка и баща примерно поляк, грък, ганаец... а е зададено ограничение за български и неизвестен произход на детето (без смесен!), то тези деца не отговарят на изискванията на съответните кандидат-осиновители...

# 395
  • у дома
При нас детето беше с произхода на майката,нищо,че е с баща незвестен.
Може би при разговорите с БМ,тя самоопределя бащата.

# 396
При нас детето беше с произхода на майката,нищо,че е с баща незвестен.
Може би при разговорите с БМ,тя самоопределя бащата.

И при нас беше така...

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 15:30 от Chandra_Den

# 397
  • Западен парк
Ами, не знам. Ако таткото не е съвсем известен на социалните, майката може да каже каквото си иска - ганаец, поляк, или както е в нашия случай - японец. Въпреки това нас ни предупредиха, че МАЙКАТА е казала, че е японец, но те не са сигурни от каква народност е точно бащата. Единственото сигурно е, че е от монголоидната раса. Предполагам, че се тълкува според представите на съответния социален съвет, който определя произхода на детето. Не съм разпитвала как става определянето на произхода, тъй-като за нас беше без значение.

# 398
Идеята ми беше единствено да се помисли върху това, че примерно с условието за "български, (турски) или неизвестен произход" се поставя една доста тясна ограничителна рамка; ... както и че децата с "неизвестен произход" са или с неизвестни родители или с необявена етническа принадлежност, което в никакъв случай не изключваа... нежеланите етноси... За мене този въпрос също не е стоял, но знам колко вълнува мои приятелки (тръгнали по този път), затова се включих...
Пожелавам много успех на всички чакащи!  Hug

# 399
  Скоро ми предстои да посетя дом за деца от 0 до 3 години. Сигурна съм, че там са вашите деца, които ви очакват и копнеят да ги гушнете. Произхода им е цветен като живота, който живеем, но никой не се отказва от него заради това. Нали? Защо да се откажем от тях. Приемете ги и ги обичайте, всички имат нужда от това.

# 400
pany думите ти са важни и верни  bouquet

за тези като ТРАЙКОВА, ами нищо мило не ми идва на ума,нямам нито грам разбиране или съчувствие за вас,  чакайте си,3-6-9 години., а през това време нашите деца ще пораснат щастливи и обичани Mr. Green

# 401
kokonito   не така
всеки решава какво иска в живота си.
Аз чаках 4 години за да срещна моето дете. Кажи ми ти дали си е струвало чакането или не

# 402
Произходът на детето се определя от този на майката.

ако обаче майката се е самоопределила изрично. Ако не е казала нищо или са забравили да я попитат, отново се пише неизвестен.Рядко е, но се случва

# 403
  • София
pany думите ти са важни и верни  bouquet

за тези като ТРАЙКОВА, ами нищо мило не ми идва на ума,нямам нито грам разбиране или съчувствие за вас,  чакайте си,3-6-9 години., а през това време нашите деца ще пораснат щастливи и обичани Mr. Green

А много други ще пораснат самотни и необичани.

kokonito   не така
всеки решава какво иска в живота си.
Аз чаках 4 години за да срещна моето дете. Кажи ми ти дали си е струвало чакането или не

Щеше да си струва също толкова ако беше чакала и 4 месеца. Всяко дете "си струва"

# 404
И много други ще пораснат самотни и необичани дори и в семейства с родители.

[Щеше да си струва също толкова ако беше чакала и 4 месеца. Всяко дете "си струва"
[/quote]

Е решила съм че искам дете от не ромски произход  и чаках. Въпрос на избор.
Ако ще отваряме пак темата за произхода аз съм на среща.

Общи условия

Активация на акаунт