4-та тема на чакащите

• 115 598
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 405
сакън, недейте, една тема стига Stop
всеки да си гледа децата, каквито си ги иска, само не опитвайте да убеждавате другите, безсмислено е Peace
аз лично не се дразня от избора, той е дълбоко личен, а от това, че идват да се оплакват тука, като че ли някой е длъжен да им произвежда деца по поръчка.

# 406
И оплакването е възможно да е просто споделяне, вик за помощ, търсене на съпричастие.

Мен лично в началото на пътя твърде зле ми прозвуча постулатът за професора и  синеоката студентка, чуван от кого ли не.И съвсем отговорно заявих, че не съм човек, който очаква някоя ученичка от английската гимназия да забременее и изостави детето си специално за мен.

Но изборът е такава сложна плетеница от комплексни причини, желания, копнежи, че е твърде отговорно да се отнесеш високомерно и неодобрително към чуждия избор.

С риск да бъда обвинена в сексизъм, винаги ме е сърбяло да питам- защо повечето предпочитат момичета?Аз си мечтаех за две момчета, е, едно се случи, да ми е живо и здраво!

Но днес ми е така щастливо, че нищо няма да питам.Само ще си тананикам една позната песничка:/Цитирам по памет и вероятно не съвсем правилно/

Колко години са сближавали двата маршрута?
Колко причини в света са създавали тази минута?

# 407
ами не, няма да подхващаме пак темата за расизма,

но хайде тука всички „изстрадали„ и почакали по някоя година, начело с злата– мира, да се погледнат в огледалото, пък да се плеснат по челото, пък да се замислят.... и вземете та се засрамете

не е гордост дами, да имаш предразсъдъци, да си расист и да селектираш невинни деца. поне не насърчавайте следващите, който ще четат форума, да постъпват като вас. отказвам категорично да ви раздам медали, затова че сте чакали, или затова че сте отказвали и дескриминирали деца. от мен получавате само дълбоко презрение.

# 408
  • Вън от пространство и време
kokonito, това пък защо?  Rolling Eyes

# 409
kokonito   аз не съм от срамежливите и не намирам от какво в думите си да се срамувам.
Не натрапвам и не насърчавам също така и не нападам хората които вече са направили своя избор. Деца не съм отказвала и дано не ми се налага.

Светкавица много точно е написала :

Но изборът е такава сложна плетеница от комплексни причини, желания, копнежи, че е твърде отговорно да се отнесеш високомерно и неодобрително към чуждия избор.

За презрението ..... Доста отрицателна енергия си насъбрала.

# 410
А това е за Светкавица. На патерица, но от цялата ни банда.

http://www.youtube.com/watch?v=e7adDceI0M4

# 411
А това е за Светкавица. На патерица, но от цялата ни банда.

http://www.youtube.com/watch?v=e7adDceI0M4

Hug Hug  Hug

# 412
  • София

С риск да бъда обвинена в сексизъм, винаги ме е сърбяло да питам- защо повечето предпочитат момичета?Аз си мечтаех за две момчета, е, едно се случи, да ми е живо и здраво!
Светкавица, на патерица честит празник и от мене с пожелания за още много, много щастливи дни заедно  Hug
По въпроса за предпочитанията мога да кажа само за себе си: след много размисли и колебания в заявлението написах "момиче", въпреки, че мечтата ми винаги е била да имам син. Причината е, че когато осиновя детенце ще се присъединя към групата на самотните родители и прецених, че ще бъда по-уверена и полезна при отглеждането на момиченце, а за момченцата си мисля, че е важно да имат за пример "мъжки модел на поведение", нещо, което на този етап аз не мога да му предложа. Даже тези дни си мислех да помоля мамите с опит за съвет по този въпрос, защото знам, че с изискването за момиче си намалявам поне с 50% шансовете за по-бързо осиновяване.
Днес прехвърлих пак цялата тема, защото тука има много ценни съвети и ми направи впечатление, че след мартенското и априлското нашествие на щъркели вече два месеца има затишие и нито една кандидат-мама не се е похвалила с щастливо известие. Някой знае ли какво става? Да не би приоритетите да са изместени само към приемното родителство, а осиновяването да остане последна грижа?

# 413
Доколкото знам, доста хора избират момиче, защото се шири схващането, че били по-кротички и по-лесни за отглеждане. За сведение на колебаещите се: процентът на момичетата, които преживятват сериозни кризи около осиновяването, е значително по-висок от процента момчета. Момчетата някак си по-лесно го приемат, но да не задълбавам около причините.

# 414
  • у дома
Аз винаги съм искала момиче-знам ли защо?
Сега ми е много хубаво,че роклички,фибички,абе джиджано си е Heart Eyes

# 415
  • Западен парк
При мен причината да избера момче беше в характера. Женският характер е по-дълбок и поради това и по-трудно управляем. А мъжете са по-първосигнални и не толкова многопластови. Досега в живота си не съм имала особени трудности да накарам мъжки тип характер да направи това което е нужно или искано от мен. Без значение дали става дума за съученик, колега, баща ми, гадже или просто някой случайно присъстващ около мен мъж. Умишлено не споменавам мъжа си в този "списък", защото той беше избран именно заради сговорчивия си характер. А в малкото случаи в които е бил неотстъпчив, след това е намирал начин да се реваншира.
Едно от най-лесните неща е да се намери слабото място на един мъж (син) и да се използва за управление. Разбира се, без злоупотреби - това не го прощават!
А при жените е толкова по-сложно - и те имат същите оръжия, и те използват същите похвати, и те мислят по същия начин. Много по-равностоен противник са. И като взех предвид тези неща, знаейки че може да се наложи борба на характери в течение на годините, естествено предпочетох по-слабия противник. И това с цялото уважение към мъжкия характер и способността му да издърпва и себе си и обичаните си от сложни ситуации. Защото каквото и да си говорим, ние жените сме безценни относно създаването на драматизации и възможно на-сложния начин за излизане от тях!

Моля майките на момиченца да не ме упрекват за мислите ми, аз разсъждавам така само въз основа на собствен опит и изобщо не съм меродавна. Това е подходящото поведение за моя характер.Някоя друга би се справила отлично и с трудния женски характер - а аз май не мога.

# 416
  • у дома
г-жа Монк,ни най-малко мога да те упреквам.
Но от цялото си сърце ти желая една фръцла  Hug

# 417
  • Западен парк
"Да ме тури у шише" както казват в монтанско! Това ако е мандама - вие да видите война на два фронта!

# 418
За първото дете въобще не сме имали претенции. Бяхме решили - каквото, такова, като при раждане.

За второто искахме момиченце може би най-вече заради онова детенце, което си остана по институциите, въпреки че една година чакахме да минат делата с неговите БР. То беше момиченце. Някак си свикнахме с мисълта другото ни дете да е момиченце и така пожелахме за второто. А и мъж ми откакто тръгнахме по пътя на детеправене все за момиченце казваше, че си мечтае. И сега са голяма комбина с госпожицата. Такова фръцкане пред тате става... А и той така реагира, че някой път ми се струвак, че съвсем реално ще пожълти гащите.

# 419
Доколкото знам, доста хора избират момиче, защото се шири схващането, че били по-кротички и по-лесни за отглеждане. За сведение на колебаещите се: процентът на момичетата, които преживятват сериозни кризи около осиновяването, е значително по-висок от процента момчета. Момчетата някак си по-лесно го приемат, но да не задълбавам около причините.
Mr. Green hahaha не знам, имам две момичета, едното е по-кротичко и по-лесно за отглеждане....но друготоооо... newsm78 не знам първични рани ли да намесвам , що ли...мисля , че има значение и то голямо

Общи условия

Активация на акаунт