4-та тема на чакащите

• 116 574
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 585
  • Някъде в България
благодаря би момичета но ми е 4удно когато маиката не го поьрси 6 месеца детето си и то е вписно за осиновяване и има кандидат осиновители и пуснат делото какво става тогава,за6тот на6ият слу4еи е такув сециалните са взели детето когато тя е била на 1месец и до сега маиката и ба6тата не са я потярсили и сега ние сме пуснали вход на дело и 4акам призовката сега какво става в моят слу4еи.надявам се вси4ко да мине добре и другата седмиза да мине делото,
Зная, че римляните са убивали лошите вестоносци, но все пак да кажа, че имам спомен от проблеми при осиновяване на деца без отказ от био родителите. Дано се произнесат и юристите тук. Много зависи от съдията и юристите по делото.
П.П. Виж Въпроси към юристи в тоя форум!

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 20:29 от elitto

# 586
  • у дома
Трайкова,говорили с юриста от РДСПто?

# 587
не не сум говорила но ми казаха созиалните от велико тьрново 4е на делото ше има юрист,в такув слу4еи има ли опастност не6то да стане при полойение 4е маиката 1г. не я потьрсила и тя ве4е ше буде осиновена за6тото делото е в жод 4акам призвка

# 588
  • у дома
На тия въпроси ще ти отговори юриста.
Лично мое мнение е да си наемеш и твой адвокат.

# 589
  • Някъде в България
На тия въпроси ще ти отговори юриста.
Лично мое мнение е да си наемеш и твой адвокат.
Подкрепям Диджи! При тия обстоятелства, намери юриста, говори с него и ако решиш си наеми адвокат за по-сигурно. Това че не я е потърсила майката не е от голямо значение ако реши да не подпише отказа, защото тя е страна по делото и би трябвало да бъде призована. Тоя нов закон леко издиша, че не знам какво да кажа...

# 590
Трайкова, ако от РДСП не са споменали за евентуални проблеми, не би трябвало да има такива. По принцип биологичните родители не би следвало да са страна по делото за осиновяване. Това обаче не пречи на съдиите, по преценка, да призоват биологичния родител, дори и да е подписал декларация за отказ, не търсете този документ като основен. Процентът деца с подписани декларации за отказ е сравнително малък и това не е определящото обстоятелство за вписването и осиновяването. Съгласно чл. 92 от СК "Родителят може да оттегли предварително даденото си съгласие за пълно осиновяване със заявление с нотариална заверка на подписа до подаване на молба за осиновяване по чл. 95, ал. 5..." Трайкова, Вашата молба вече е подадена, така че не виждам място за притеснение. Важно е обаче да кажа, че не съм юрист! В практиката сме чували за всевъзможни случаи, но все пак това са изключения. Трайкова, ако имате причини да се притеснявате, обърнете се към юриста на РДСП и ако той самият Ви посъветва да си наемете собствен адвокат, тогава го направете. Моето лично мнение е засега да не харчите излишни пари, а ако нещо се обърка - има срок за обжалване, който можете да използвате. Успех Simple Smile

# 591
  • у дома
юриста на РДСПто,няма никога да каже да си наемат свой(точно в това РДСП ще извадят вода от 100кладенеца да не го правят)-преди време юриста им беше на хонорар и аз му звънях,за да кажа кога е делото и т.н ooooh!
Но ти си решаваш.
Ако мога да ти бъда полезна,пиши на лс.

# 592
юриста на РДСПто,няма никога да каже да си наемат свой(точно в това РДСП ще извадят вода от 100кладенеца да не го правят)-преди време юриста им беше на хонорар и аз му звънях,за да кажа кога е делото и т.н ooooh!
Но ти си решаваш.

Юристите в РДСП не са на хонорар, що се касае осиновителните процедури! Ако е имало такъв случай, е трябвало да подадете сигнал до Агенция за социално подпомагане Peace В РДСП няма защо да "извадят вода от 100кладенеца да не го правят" - процедурата по осиновяване, що касае структурите на Агенцията за социално подпомагане - РДСП, ДСП - е напълно безплатна! Ако някъде чуете друго - подавайте сигнали!

# 593
  • у дома
Те убеждават,че няма нужда да си водиш твой адв.-това имах предвид.
юриста го викат само за делата.

# 594
Но ти си решаваш.

Юристите в РДСП не са на хонорар, що се касае осиновителните процедури! Ако е имало такъв случай, е трябвало да подадете сигнал до Агенция за социално подпомагане Peace В РДСП няма защо да "извадят вода от 100кладенеца да не го правят" - процедурата по осиновяване, що касае структурите на Агенцията за социално подпомагане - РДСП, ДСП - е напълно безплатна! Ако някъде чуете друго - подавайте сигнали!

В много от дирекциите НЯМА назначени юристи и затова са на хонорар.

# 595
Но ти си решаваш.

В много от дирекциите НЯМА назначени юристи и затова са на хонорар.

Имате предвид, че осиновителите си плащат, така ли? Аз лично не съм чувала за такива случаи и не виждам никакво основание това да е правилно. Хонорарът на юриста, ако не е назначен в РДСП, се изплаща от Агенция за социално подпомагане, не от ползващите услугите му чрез дирекцията. Както и да е, Трайкова сама ще вземе решение как да постъпи, ако ще е по-спокойна със собствен адвокат, нека така да направи.

# 596
  • у дома
Явно не можем да се разберем-юриста от РДСПТто ,ти се явява адв.по делото и тази услуга е безплатна.
Наемането на свой адв.си го плащаш.

Ясно е,че Трайкова сама ще си взема решението-тя помоли за съвет-казах го и го повтарям:имаш ли възможност наеми си адвокат,не чакай да се стигне до обжалване.

# 597
Явно не можем да се разберем-юриста от РДСПТто ,ти се явява адв.по делото и тази услуга е безплатна.

Ясно е,че Трайкова сама ще си взема решението-тя помоли за съвет-казах го и го повтарям:имаш ли възможност наеми си адвокат,не чакай да се стигне до обжалване.

Разбираме се прекрасно - юриста от РДСП, независимо дали е назначен там, или е на хонорар, се явява безплатен за осиновителите. Естествено, че наемането на собствен адвокат, се заплаща. Включих се по темата с цел да спестя излишни разходи на Трайкова, не за друго. Все пак това ми е ежедневие и имам някакъв поглед върху процедурата.

# 598
благодаря ви момичета за отговорите но аз вече говорих с адвокат и се разбрахме не трябва да се притеснявам така че сега си чакам призовката дано до края на седмицата да дойде та другата да е делото и да имнава

# 599

Разбираме се прекрасно - юриста от РДСП, независимо дали е назначен там, или е на хонорар, се явява безплатен за осиновителите. Естествено, че наемането на собствен адвокат, се заплаща. Включих се по темата с цел да спестя излишни разходи на Трайкова, не за друго. Все пак това ми е ежедневие и имам някакъв поглед върху процедурата.

Да и аз това имах предвид, просто останах с впечатление, че казвате, че юристите не са на хонорар към агенциите по принцип  Peace

Общи условия

Активация на акаунт