4-та тема на чакащите

• 116 584
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 570
момичета малко съм се притеснила възможно ли е да ми стопира някой делото,много се притеснявам някой да не ми я вземе моята малка сладурана,нали когато е делото е вече задвижино всичко ще е наред.

# 571
  • Варна/UK
 ТРАЙКОВА, всичко зависи от това, дали всички документи необходими за делото са изрядни. Надявам се социалните работници да са си свършили съвестно работата. Praynig Макар и рядко е имало случаи на забавяне на делото, поради непълен пакет документи. И още едно много важно условие - да има подписана декларация за отказ от биологичните родители(практиката познава такива случаи за съжаление) Дано не съм те притеснила, но ако всичко с документите е наред, не би трябвало да се тревожиш, че ще имаш спънки. Успех и честито! Peace

# 572
  • Вън от пространство и време
Трайкова, стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред.  Hug Теоретично не е невъзможно да стане някакъв фал по време на делото и изчакването на периода за обжалване, но практически много рядко се случва.

И тъй като темата така и така се оспами....
Донякъде съм съгласна с Фуси. Много от старите и редовни форумки си позволяваме понякога да обобщаваме осиновителските преживявания, като изхождаме от личните си емоции. В конкретния случай мен лично ме подразни твърдението, че всички искаме българчета, и после тайно завиждаме на уредилите се. Наистина си представих как синът ми го прочита точно в този сегашен период, когато в мозъчето му се подреждат мислите и възприятията за мозайката на живота му.

Не съм съгласна също и с твърдението, че отглеждането на осиновено дете по принцип е по-различно във финансово отношение. Мойте деца ме вкарват в извънредни разходи за офталмолози и очила, но това щеше да е така почти на 100 % като вземем предвид, че и двамата с баща му сме башка кьорчовци. Ходим и на профилактични прегледи при различни специалисти.

Следосиновителската депресия също е доста различна при всички ни - и в емоционално отношение, и като продължителност на времетраене. И съвсем не е задължителна.

# 573
Трайкова, стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред.  Hug Теоретично не е невъзможно да стане някакъв фал по време на делото и изчакването на периода за обжалване, но практически много рядко се случва.

И тъй като темата така и така се оспами....
Донякъде съм съгласна с Фуси. Много от старите и редовни форумки си позволяваме понякога да обобщаваме осиновителските преживявания, като изхождаме от личните си емоции. В конкретния случай мен лично ме подразни твърдението, че всички искаме българчета, и после тайно завиждаме на уредилите се. Наистина си представих как синът ми го прочита точно в този сегашен период, когато в мозъчето му се подреждат мислите и възприятията за мозайката на живота му.

Не съм съгласна също и с твърдението, че отглеждането на осиновено дете по принцип е по-различно във финансово отношение. Мойте деца ме вкарват в извънредни разходи за офталмолози и очила, но това щеше да е така почти на 100 % като вземем предвид, че и двамата с баща му сме башка кьорчовци. Ходим и на профилактични прегледи при различни специалисти.

Следосиновителската депресия също е доста различна при всички ни - и в емоционално отношение, и като продължителност на времетраене. И съвсем не е задължителна.

Различно е, особено периода след осиновяването - нали знаеш, някои нямат майчинство. На мен определено финансово ми е по-различно, щото за малкия не плащам за психолози, специалисти по ранно детско развитие и т.н. Все неща, резултат от престоя в институцията. Но ние сме в голяма степен частен случай, затова по този въпрос не глобализирам.

Иначе по темата на спама - мен пък, изненадващо нищо не ме подразни в постовете на двете момичета и чак ви се зачудих. И напоследък определено имам особени разсъждения по въпроса с произхода, но не ми се коментират.

# 574
И аз нямах право на майчинство, но намерих начин да си остана у дома и с двете деца. Няколко месеца бяхме на една заплата и мои мижави хонорари. После мъж ми работеше на три места, само и само аз да имам време за децата. Но това пак си е частен случай.

# 575
  • София
аз пък мисля, че тези, дето децата ни са вече на по 6-7 и нагоре години, е крайно време да се оттеглим - нещата при осиновяването доста се промениха, пък и нашите спомени доста се изкривиха... изобщо - време е да пълним темите за ученици, а не темите за осиновяване  Peace

ПП нищо лично - просто мнение

# 576
А аз бих искала да се познавам (макар и /засега/ виртуално) с други осиновители точно заради времето, когато дъщеря ни ще порасне и ще разбира повече... Имам чувството, че тогава много повече ще ни е необходим подобен контакт...

Иначе за спама Simple Smile Относно етноса - според мене всеки си познава своите граници и възможности... Ние със съпругът ми дори предпочитахме да осиновим дете от ромски произход, но никога не бих упрекнала различно мислещите, както не бих искала и аз да бъда съдена за това, че не бях готова да осиновя по-голямо детенце... Това са много лични неща и всеки си знае, защо е направил определените избори...

А когато детенцето е вече част от семейството...  според мене както родителството като цяло е много различно, с различни нужди и се изживява по различен начин въпреки сходните проблеми, така е и при нас...
За протокола - аз също не съм вземала майчинство - напуснах работа и сме на една заплата. Трудно е, но гледам оптимистично (това е временна ситуация) и съм доволна. Мисля, че няма как да не става само все по-добре... Simple Smile

# 577
А аз бих искала да се познавам (макар и /засега/ виртуално) с други осиновители точно заради времето, когато дъщеря ни ще порасне и ще разбира повече... Имам чувството, че тогава много повече ще ни е необходим подобен контакт...

При мен е точно така. Аз започнах жадно да чета във форума (този и други свързани с осиновяването) когато синът ми беше на пет и продължавам да имам нужда да го правя. Именно заради специфичните проблеми, които имаме да решаваме с децата.

# 578
  • София
че какво търсиш тогава в темата на чакащите? едва ли намираш тук отговори на специфичните си проблеми?

не се ям, въпреки че изглежда така - въпросите са ми искрени - например аз отдавна не съм компетентна относно съдебната продецура по осиновяването, забравила съм за захранването на осиновеното дете, имам смътни спомени относно проговарянето... изобщо освен ако някой не осиновява 7-годишно момче, едва ли мога много да помогна за осиновяването на бебе, независимо че щерката още е близо до бебешката възраст.

нищо против - да се отвори тема - дърти осиновителки и да обменяме опит там, ама да се врем на младите в хм... краката няма смисъл Peace

# 579
че какво търсиш тогава в темата на чакащите? едва ли намираш тук отговори на специфичните си проблеми?

Ставаше въпрос за форума, а не за темата... (за "темите за осиновяване", а не за "темата на чакащите"...)

Иначе аз съм осиновила от скоро - месеците, през които сме заедно с дъщеря ни У ДОМА, се броят на пръстите на едната ми ръка... Дълъг път изминахме, докато стигнем до тук, проведохме нелека борба със законодателството и затова мисля, че съм наясно със сегашната процедура... Но и да не бях запозната,...

не е необходимо да сме експерти по всички теми, за да пишем тук, нали?...  Peace

П.П. Хехе, сега забелязах... - Честит ми 100-тни пост!  Grinning

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 15:39 от Chandra_Den

# 580
Их какви тренировки за свекърви отрано сме започналиии...  Simple Smile

# 581
аз пък мисля, че тези, дето децата ни са вече на по 6-7 и нагоре години, е крайно време да се оттеглим - нещата при осиновяването доста се промениха, пък и нашите спомени доста се изкривиха... изобщо - време е да пълним темите за ученици, а не темите за осиновяване  Peace

ПП нищо лично - просто мнение

аз практически съм се оттеглила от тази тема (с малки изключения  Twisted Evil), но принципно мисля, че дъртите осиновители имат място тук, доколкото периода на чакане не е само процедура и проблемите не са само правни/административни, а и много емоционални; това е период на очаквания, предположения, мечти, фантазии, страхове ... а идеята е взаимопомощ - е кой да успокои страховете на кандидат-осиновителите, ако не пише някой, който се е добрал до "щастливия финал" ... да си се надъхват сами, а ние да им гледаме сеира ли?

# 582
  • София
мда, да се надъхват сами или да ги надъхват по-пресните осиновители - аз също така отдавна не помня, какво ме е тормозило в предосиновителния период, ама като ви слушам, може просто да съм вече много дърта и да забравям, докато вие сте по-младички и помните повечко  Wink

чандра, поста ми беше към Ганката, не към теб - ти си стой в тази тема, аз лично място тук нямам, щото освен да се ям за етноса, не виждам, с какво друго мога да помогна, ама може и от ЕГН-то ми да е  Mr. Green

# 583
благодаря би момичета но ми е 4удно когато маиката не го поьрси 6 месеца детето си и то е вписно за осиновяване и има кандидат осиновители и пуснат делото какво става тогава,за6тот на6ият слу4еи е такув сециалните са взели детето когато тя е била на 1месец и до сега маиката и ба6тата не са я потярсили и сега ние сме пуснали вход на дело и 4акам призовката сега какво става в моят слу4еи.надявам се вси4ко да мине добре и другата седмиза да мине делото,

# 584
чандра, поста ми беше към Ганката, не към теб - ти си стой в тази тема, аз лично място тук нямам, щото освен да се ям за етноса, не виждам, с какво друго мога да помогна, ама може и от ЕГН-то ми да е  Mr. Green

Тъй, тъй, ама мойто дете още няма 6 години, пък кой знае... може и трето да ми се е приискало.  Simple Smile

Трайкова, стискам ти палци и на краката, както казват моите диванета. За Коледа трябва да сте истинско семейство.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт