4-та тема на чакащите

• 115 275
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте.Мина и първата ни среща.Малката принцеса е много сладка,с големи черни очички.Бях сама на срещата и след като я донесаха ни оставиха сами.Тя ме гледаше много уплашено ,но не се разплака.Излегнах се на диванчето и я сложих върху мен.Дари ме само с две усмивки, гледаше ме докато и говоря и ми стискаше пръста.Сигурна съм ,че тя е моето момиченце,но сега трябва да изчакам и мнението на съпруга му.Той ще я види следващата събота.Но имам и друг проблем.Бебето е от майка туркиня и баща българин.За мен и съпруга ми това няма значение,но майка ми иска да не я вземаме и много ме боли от това.От вчера нито ми говори ,все едно ме няма.За мен тя е моята принцеса и след срещата на съпруга ми с нея ще подадем молба за осиновяване.Много ми е мъчно ,че не срещам разбиране от родната ми майка.
Извинявайте,дами  ако съм Ви отегчила.
Аз като една от най-дирекните тук ще ти кажа - майната й на майка ти, това е твоето бебе, не нейното.

Сега спокойно - няма страшно - майка ми умря като й казахме, че синът ми е ромче, баща ми също - направо изщръкляха /ама те изщръкляха и като им казахме, че ще осиновяваме/. Сега идват всяка седмица и го хвалят - какъв е хубавец, страхотен, мил, любезен и т.н., щото малкото ги гони  Twisted Evil дето хем им е кръв  Twisted Evil Twisted Evil. Освен това майка ми ми помагаше за ситния когато бях бременна и после, когато ситната беше бебе - остави я да си говори, ти си прави каквото си искаш и си решила - най-лошия вариант - няма да приеме детето, но след 10-20 години тя ще си отиде от този свят, а ти ще гледаш внуци - дали е по-добре да си сама или с дете и внуци  Peace

# 76
Здравейте,дами.Утре е втората ми среща с малката принцеса,и първа за съпруга ми .Много ми е притеснено ,стомаха ми е на топка.Тази среща е решаваща,защото е последна и трябва да вземем решение.Съпруга ми все ме пита дали имам въпроси който да задам на лекарите там ,а аз нищо не се сещам.Вие какво питахте на тези първи срещи?Та за утре съм и взела две книжки с картинки на животинки за едногодишни деца и мисля да взема памперси и мокри кърпички.Сега е 9 часа и на мен нищо не ми се прави,днес ще ходя цял ден като ударен самолет.А и да попитам след като вземем решението да я вземем какво трябва да направим.Социалната каза ,че ще ни трябва адвокат,но къде да търся в непознатия град адвокат,не става да се пъхна при  първата табела за адвокат.

# 77
Здравей,
Не ти трябва адвокат.
Има една купчина с документи половината са онези дето си вадила при подаване на документите. Другата половина са няколко декларации взимат се от социалната ,които трябва да са нотариално заверени, и една молба до съда/ за нея ти казват ,че трябва адвокат/ .Тази молба до съда социалния работник я има в компютъра си само трябва да сложи вашите имена отгоре. Ако иска може д а ти ги напише и да не търсиш адвокат. Другият вариант е да потърсиш в нета един образец за нея.
Има и такса 25 лева към държавата .
Имаш 30 дена за да решиш дали искаш това дете.Това е законовия срок.Никой не те натиска за решение.Може да поискаш здравния картон на детето да го видиш  и прочетеш.Седни обмисли и попитай ,няма какво да се страхуваш от това да питаш.
Когато решиш попълваш едно Заявление свободен текст ,че желаеш напълно съзнателно и категорично да осиновиш това дете с тези и тези данни/ дава ти ги социалния даните за детето./

# 78
Истината е ,че повечето хора  взимат решение дали искат това дете на първа, втора среща. Това обаче не   е  задължително!
Успех !

# 79
Истината е ,че повечето хора  взимат решение дали искат това дете на първа, втора среща. Това обаче не   е  задължително!
Успех !

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 14:08 от daniela7777

# 80
Здравейте ,дами.Моля помагайте.Звънах на социалната и тя ни каза ,че ни трябва адвокат за исковата молба.Ако някой има образец ,моля да ми го изпрати.Благодаря предварително

# 81
  • гр. Варна
Записвам се да ви чета

# 82
anito_p явно сте решили вече да вземате мъника,как мина първата среща със съпруга ти? Похвали се  Hug

# 83
Първата среща на съпруга ми мина добре.Малката принцеса хареса повече него.Но какво да се прави момиченцата харесват повече татковците си .Сега сме малко притеснени дали ще се оправим с бюрокрацията.

# 84
Убедена съм,че ще се справите,щом е налице желанието  thumbsup

# 85
Браво ,честито !!! Преминали сте първата фаза / най-трудната/ . За една седмица ще си извадиш документите  и  ги предаваш на социалнтата. После само чакаш датата. Исковата молба я има социалната като образец , не разбирам защо не ти я даде. ако им ажелание на няма да те кара да търсиш адвокат.

# 86
Здравей Ани!
Довечера ще ти пратя документите, които ние подавахме, че сега съм на работа.
Не ти трябва адвокат - поне на нас не ни трябваше.

# 87
Ани, дай ми ел.поща да ти пратя документите - че няма как иначе.

# 88
Здравейте,дами.В сряда ходихме при социалната и подадохме всички документи.Вече чакаме насрочване на дата за делото.Няма да подготвяме други документи освем Свидетелство за съдимост,ще ползват който имаме извадени ,нищо че са изтекли.Така ,че сега започва голямото чакане.

# 89
Ани, следи развитието на нещата от близо.
Ако имаш въпроси - питай. Ще имате ли особен представител? Ако ще имате, трябва да платиш таксата и да пратиш платежното до съда. После за делото - желателно е да присъстват всички страни.
И въобще - каквото те интересува - питай!

Общи условия

Активация на акаунт