4-та тема на чакащите

• 115 332
  • 1 485
  •   1
Отговори
# 120
  • на път
........ Вчера заведохме и Ники да се запознае с братчето.  Толкова беше развълнуван, че като видя, че водят мъника и започна да подскача на място. Много се харесаха....

Просълзих се от вашата радост  Simple Smile

# 121
Преди месец и половина в София и при една от най-взискателните съдийки:от втори опит ни мина делото.Нотариуса ни завери документите без социален работник,след това все пак се подписа един такъв а съдийката специално обърна внимание на това.На делото не носих само кръщелното от църквата даже ни изиска съдебното решение от по-голямото ни дете.

# 122
оrange72, честито ви братче!! Simple Smile видях и снимките, милия шашнат сладур Simple Smile някак си отиват много с Ники! Simple Smile желая ви бърза и лека процедура до края!!

за декларациите при нотариус, това с необходимостта от присъствие на социалния много ме изненада!! вярно, че ние бяхме по старите закони, подписвахме всички декларации пред нотариус сами - сами си избрахме нотариуса, сами се явихме и т.н.... после ги занесохме на социалните с всичко друго.

не виждам логика въобще от присъствието на социален - осиновителите декларират определени неща пред нотариус, който им заверява верността на подписите, т.е. удостоверява, че тези именно лица този текст именно са декларирали ... каква да е ролята на социалния работник в случая?!

# 123
Здравейте мами,
Аз съм нова кандидат-осиновителка. Запо4наха да идват писмата съобщаващи за записването ни в доста градове. Ако можете да ми кажете кога и как идва сигнал за дете? Имаме препоръчани писма в пощата, които така и не можем да успеем да вземем-дали не са за дете или би трябвало да ни се обадят? Благодаря предварително!

# 124
  • Пловдив
Здравейте мами,
Аз съм нова кандидат-осиновителка. Запо4наха да идват писмата съобщаващи за записването ни в доста градове. Ако можете да ми кажете кога и как идва сигнал за дете? Имаме препоръчани писма в пощата, които така и не можем да успеем да вземем-дали не са за дете или би трябвало да ни се обадят? Благодаря предварително!

Абсолютно е възможно в тези препоръчани писма да има и за детето, защото на мен и двете известия ми бяха само с писма и никой не ми се обади по телефона.

# 125
Самира, много ти благодаря за отговора! Имам още един ?- Писали сме, че предпочитаме дете до 5 год. Мислите ли, че ще ни пратят писмо за дете по- скоро? Нямаме търпение май...
Благодаря на всички в този форум- много неща научих преди да се осмеля да пиша.  Peace

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 01:13 от dorlia

# 126
въобще не е изключено да ви гледат и изберат бързо. много е възможно, щом са ви по-широки границите!

но вместо да гадаем тука, бързо в пощата!!!! там са най-сигурните отговори Simple Smile

# 127
Vella M., благодаря! Уви, писмата бяха само уведомителни от 3 други града...Много се надявах...Може би другата седмица.  Praynig Лек ден на всички! 

# 128
  • на брега на морето
Момичета, здравейте! Каква е максималната възраст за осиновител? Потърсих в Гугъл, но не се справих  Embarassed

# 129
  • София
няма изискване за максимална възраст на осиновителите, има за минимална разлика във възрастта на осиновителите и осиновения. Но на по-възрастните осиновители обикновено се препоръчва да осиновят по-голямо дете  Peace

# 130
  • на брега на морето

bouquet 
60 годишна пенсионерка се е въодушевила да осиновява.

# 131

bouquet 
60 годишна пенсионерка се е въодушевила да осиновява.

Няма лошо, стига да се прецени, че  е подходяща майка за някое дете.Като се има пред вид обстоятелството, че на осиновяване подлежат ненавършилите 18г., спокойно може да се докара и разлика във възрастта като  при биологични майка-дете.

# 132
  • на път
Наскоро разбрах, че таванът за осиновител е 46 по закон ... но има и излючения след проучване на кандидатите (~2 години)

# 133
  • София
Това по кой закон  newsm78

# 134
  • на път
май не е закон а нещо като условие (тук някъде го прочетох  newsm78- във форума около историята с онази 62 годишна психиатърка от Русе). Ще поровя като имам време. Тогава се притесних, че ще ме отрежат за 3то.

Общи условия

Активация на акаунт