Отговори
# 660
Здравейте  Hug
Много се радвам за мама RYBI  Hug
И днес и утре до 14ч съм на работа и КРАЙ  ooooh! Тази седмица съм страшно много изнервена  smile3515 Тръгвам си с рев от работа на няколко пъти  smile3505 Направо ми писна да гледам и шефа и жена му и всички  #Sniper Не се съобразяват с моето положение ,а уж са ми близки  #Crazy Направо се махам утре и забравям ,че ги познавам .
Отделно и за други неща се нервирам  tantrum Ама всичките ми нерви са главно от работата ...
Не можах аз да си почина през цялата бременност ,особено пък на края .Остават ми още 3-4 седмици до раждането (нали ще съм секцио и трябва по-рано ) ,още не съм приготвила за бебка и тепърва трябва да почвам .Еми няма да ми остане време и това си е  smile3516
И мъжо ме дразни и техните ,и моите родители иииии ....майната им на всички  hahaha
Свеки ми вика "Донеси дрешките да ги изперем " ,а моля ви се  ,пералнята нещо тече и трябва да се премести hahaha Е как да стане това с прането  newsm78 #Crazy
Оплаках се ....
Дано вие сте добре  Hug
А и нет нямаме още  Rage

# 661
vany666, я се успокой! В момента просто си по-чувствителна на жегата, потърпи, че не остана.

Иначе днес успешно си подадох болничните, остава и другия ми работодател да го свърши това и има някакъв шанс до 2 седмици да си получа паричките, че нещо сме на инфрачервени резерви... В НОИ имаше опашка от 10-тина човека, и аз си се нареждам чинно накрая, барабар с огромния си тумбак. Всички ме изгледаха, никой не се помести от мястото си. В някакъв момент от някъде излезе един служител, дойде при мен и ми вика - я, ела тука... и ме вкарва пред всички, да съм минела на първо гише.

Вани 666, за какво се чака в НОИ? Пак съм изпуснала нещо от бюрократичните подробности! Нещо важно ли е?

# 662
Giada това за НОИ го е писала Щица, а от мен е оплакването от жегата  Laughing
От снощи и аз съм на Нош-па, че едни гадни опъвания ме тормозят. Не ми се стяга корема а ме боли ниско долу или в ляво или в дясно  Confused
 При последния преглад доки каза че не са контракции ама зверски боли.Дано да устискам поне до 38г.с че напоследък едни мисли са ми в главата  ooooh!

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 13:18 от vany666

# 663
Руби браво на малкото юначе  Hug Още мъничко остава и ще се гушкате в къщи, и ще сте неразделни Hug Да е жив и здрав и той, и мъничките приценски на Димяни!  Praynig Hug

Аз да кажа как мина вчера прегледа. Запознах се с д-р Димитров, към който ме прехвърли д-р Илиев, по мое желание, тъй като той ще отсъства след 13 Авг. За разлика от Илиев, с който много пъти сме говорили, че няма причина да не родя нормално, този доктор изглеждаше по-скоро скептичен и говореше през цялото време за варианта-секцио. Доводите му бяха, че понеже бременността ми е след инвитро, секциото дава по-голям контрол над нещата и виждаш ли 90 % от жените след инвитро искали секцио. Е, да ама аз не съм от тях  Crossing Arms
После се хвана за това, че плацентата ми е двойна и хипотетично можело да се стигне до усложнение в процеса на едно нормално раждане.  ooooh!
Незнам, сега съм малко замислена по въпроса, бях чела нещо преди за този тип плацента, но съм говорила за нея и с д-р Марков на втората ФМ и с други лекари и никой от тях не изказа подобни предположения, а напротив казаха, че не пречи при нормално раждане.
Днес сме на гости на нашата съседка, която от дълги години работи като акушерка във II градска и ще я питам по-трудно ли се ражда такава плацента и как се процедира в случая.
Иначе бебка е порастнала. Прогнозното й тегло е 2890гр +- 400 гр. Плацентата е 2-ра степен на зрялост и докторът каза- изтечат ли водите, веднага в болницата.
Другото радващо нещо е, че след два месеца пиене на Тотема, хемоглобинът е 111 и няма да се налага вливане на желязо  newsm68

Относно матраците и ние сме се спрели на магнифлекс бамбу, а за протектор ще ползваме ето това:

Немски е бархетен, на фирма Setex и струва 22 лв.

Иска ми се да отида на прожекцията на филма утре, но се опасявам, че няма да мога да издържа седнала дълго време, а и ако има много желаещи сигурно няма да вляза. Ето защо намерих начин да го гледам от тук  http://www.bestbeginnings.org.uk/our-films/fbbdb8b2-4027-4fb8-a05f-dbca1329680c  Филмът се разпространява безплатно сред всички жени във Великобритания, от техните акушерки още от 28 г.с. В сайтът е разделен на части и няма превод на БГ, но въпреки това смятам, че е много полезно инфо. Както каза и Мирка, а и Люляк по-рано, в Библиотеката на кърмаческия има много ценна информация, относно кърменето, а и в интернет има доста клипове показващи нагледно и цеденето на ръка, с цел облекчаване на гърдите в първите дни, и други важни неща. Peace

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 13:27 от grix

# 664
Руби, много се радвам за вас!   bouquet

Пууу, при нас не минава и седмица без спиране на водата. Сега пък етаж по-долу е гръмнала тръба. А исках да ходя днес за матраче. Добре, че най-добрата ми приятелка е в съседния блок и имам ключ от апартамента и, та ако не дойде до 2 часа водата ще ходя до тях да си тегля един душ.  newsm37

# 665
Ето ме, завърнах се от обиколките на Околовръсното  Mr. Green (изпуснах магазина и се наложи да правя едни врътки...) . Та, който се интересува от лепенки, в Декор Центъра имаше 4 каталога с детски лепенки - всякакви - като почнете от разни като флорални мотиви и различни фигури и форми - до разни детски фигурки - жирафчета, динозавърчета и какво ли още не. Аз си поръчах едни супер сладки сини овце със сини облачета  Mr. Green . Но това, което е малко кофти е, че нямат всичко налично, от някои имат, от други - не и трябва да поръчаш. Аз поръчах и на 20-ти би трябвало да дойдат. А цените са между 30 и 80 лв в зависимост от големината.

А за матраците, аз взех някакъв с пяна и кокосови стърготини на Вис Виталис и обикновен протектор.Дано да са му удобни на бебето. Но като се има предвид колко е свито и как се смачкало  hahaha милото сега в корема, мисля, че свобода всичко ще му е удобно.

# 666
  • София
akspet, както са писали и преди мен, протекторът за матрачето си е необходим. Веднъж ще се случи някой гаф и ще се чудиш какво да правиш, особено ако е през зимата. Вкъщи освен на детското креватче имаме протектор и на спалнята. И добре, че са те, защото ето сега с тоя стомашен вирус - първо оповръща нейния креват, после я гушнахме при нас и там повърна. Мога да ти препоръчам тези http://www.matraci.info/index.php?p=87&l=1&id=92 В сайта пише, че са хавлиени, непромокаеми, 100% памучни, не пропускат никакви течности, като същевременно дишат и могат да се перат в пералня. Детския размер 70/140 см. е с цена 13 лв.

Иначе аз засега удържам фронта с вирусите. Ивана уж е по-добре, само стомахчето продължава да я наболява и има разстройство. Но пък мъжът ми от вчера е зле, милия.

# 667
Oyyyyy, Grix, много благодаря за линка. Аз точно от това се опасявах, че може да няма къде да се седне и да е блъсканица. То и там залата не е от най-големите. Така че едно ОГРОМНО тенк ю.  Hug Hug Hug Hug  Още по-добре, че е на английски!

# 668
  • у нас
подобни протектори за матраци имаше в ларедута и май бяха към 10-15 лв Rolling Eyes само да вметна.... намалени разбира се. Ако искате питайте в темата Peace сигурна съм че ще ви препоръчат Peace
аз ще разровя също и ако ги намеря ще дам линк Peace

аз намерих http://www.laredoute.fr/achat-linge-de-maison-alese.aspx?categor … t=price_ascending доколкото можах да разбера предпазвали от акари и били с PVC покритие има и специално за бебешки креватчета. Питайте в темата на ларедут все пак може да са ви по-полезни майчетата там Peace

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 14:28 от Tommelise

# 669
Giada, не си изпуснала нищо важно. Просто аз се осигурявам на две места, едното от които е собствената ми фирма. В НОИ подадох болничните си. Принципно като ти издадат болничен ти го носиш на счетоводителите във фирмата, където работиш, те ги допопълват, описват там в някакви файлове и декларации и някой от тях ходи да ги носи в НОИ. Е, при мен няма кой да го свърши това, т.като до голяма степен оперативното счетоводство си го водя сама (само се консултирам за някои неща, пък по-важните неща ми ги прави наистина счетоводител, че аз нямам нищо общо с този занаят). Та по тази причина аз ходих да си нося болничните.

# 670
  • Пловдив
А наясно ли сте Юлски болничен кога трябва да  го внесе счетоводството най-късно в НОИ и кога да го изплати НОИ, ако всичко е ок?
Питам защото в справката в сайта на НОИ ми казва, че няма внесен болничен за моето ЕГН, а съм в болничен от 01.07.?!Проверих осигуровките са ми внесени до Юни вкл.

# 671
Ааа, мерси за уточнението. Да ви кажа аз пък какво научих по въпросите свързани с НОИ - всеки осигурен си има ПИН. По този ПИН може някъде в интернет да се следи докъде е стигнал болничния по веригата, сайта още не го знам. По принцип всеки получава писмо от НОИ с ПИН-а, но ако го е забравил или изгубил, трябвало да се подаде молба ( не знам за какво?!).
PS Може и да е ПИК....

Май се проверява тук -
http://www.nssi.bg/
https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1_br.asp

# 672
А наясно ли сте Юлски болничен кога трябва да  го внесе счетоводството най-късно в НОИ и кога да го изплати НОИ, ако всичко е ок?
Питам защото в справката в сайта на НОИ ми казва, че няма внесен болничен за моето ЕГН, а съм в болничен от 01.07.?!Проверих осигуровките са ми внесени до Юни вкл.

Според счетоводителката в нашата фирма осигуровките са внасят до 15 число на месеца ( при нас ги внасят горе-долу около 13-14 -то число) ,тогава дават и болничния, след това НОИ в рамките на 15-20 дни трябва да ти преведат парите. моя болничен е от 09.07. и така ,като смятам преди септември забравям за пари  Sad . а и имайки предвид,че е първия- до де отпуши - дано да ги получа септември  Joy

И аз ходих до НОИ и си взех пик- кода и при мен няма ве още внесено нищо  Sad

# 673
ilik123, осигуровките и съответно болничните за юли се подават през август, срокът е до 10-то число (gala, не знам как се оправят вашите счетоводители с това, но срокът е до 10-то число, до 15-то число се подава ДДС-то и се плаща авансовия корпоративен данък, а за всеки ден закъснение на осигуровките се начисляват лихви). Аз също съм в болничен от 01.07 и честно казано тези пари не е като да не ми трябват... направо си ги чакам с нетърпение.
А, не знаех че с ПИК-а може да се следят болничните, супер... ще си ги следя тогава...

# 674
ilik123, осигуровките и съответно болничните за юли се подават през август, срокът е до 10-то число (gala, не знам как се оправят вашите счетоводители с това, но срокът е до 10-то число, до 15-то число се подава ДДС-то и се плаща авансовия корпоративен данък, а за всеки ден закъснение на осигуровките се начисляват лихви). Аз също съм в болничен от 01.07 и честно казано тези пари не е като да не ми трябват... направо си ги чакам с нетърпение.
А, не знаех че с ПИК-а може да се следят болничните, супер... ще си ги следя тогава...

ми явно си плащат лихви,защото също бях чувала ,че е 10 число, но покрай тегления от мен кредит ,всеки месец стриктно следях кога ни ги внасят и думите им бяха - на нас ДДС -то ни е по важно. та за това около 15 ги внасят ( пак казвам -това е във фирмата,където аз работя) ,на други места сигурно по друг начин, но и така да е говорим за 5 дни разлика - все се преживява - те веднъж да почнват да ги плащат ,че вече ... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт