Отговори
# 90
Аз защото преди за 2 седмици качи 400 грама, след това за 1 седмица беше качило 300-400 грама от предния път и сега след 8 дни, на 9-рия бях на преглед беше качило 100 грама. А за тея кисти пише,че понякога причиняват сериозно забавяне на растежа в последния етап от бременността. И аз затова се притесних, не че сега е малко, но е расте значително по-малко, което ме кара да смятам,че кистата му пречи. То само живо и здраво да остане, пък колкото - толкова.

# 91
NKl, абсурд е да се сметне точно колко качва на седмица бебчето  Peace Аз имах 2 прегледа с около 1 седмица разлика преди месец някъде и на втория преглед теглото на бебето е сметнато с 50 гр. по-малко Wink Нали разбираш, че едва ли е било така, просто отклонение от 1 мм в някой паратметър се отразява на грамовете. Не се тревожи изобщо, ако лекар ти каже, че изостава, това е друго нещо, но не се е случило  Peace

♥Димяни ♥ - все така да си наддават безпроблемно  Heart Eyes

# 92
Абе момичета що се тормозите толкова с тези грамове....всичко е хем относително, хем много индивидуално и това, че едно бебе тежи 200гр по-малко от друго абсолютно нищо не означава. Важното е да ни се развиват добре бебчетата, да успеем да си ги доносим, пък дали ще се родят по 2, 4 или 6кг няма значение. Няма пряка връзка между това колко килограма ще се роди едно бебе и това колко ще стане в последствие или какво му е развитието...стига разбира се всичко да е все пак в някакви допустими граници, но вие не говорите за ненормални отклонения, а за някакви си 200, 300 грама....

# 93
NKl, виж този сайт: http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

Според него в 34 седмица средното тегло е 2146 грама, тоест твоето бебе е даже над средното  Grinning А има и много по-дребни и едри бебчета, които са си ОК, това е само за ориентир. Те и накрая ще се родят различни все пак.

# 94
аз хич не се връзвам на тия измервания, да не го качват на кантара, че да кажат точно колко грама е  Thinking имат си някакви таблици и според мерките изчисляват прогнозно тегло, но то и тези мерки не са 100% точни - леко да мръдне или да не уцелят наклона и ето ти сантиметър разлика. а и като знам на колко момичета теглото на бебето по ехограф се разминава с половин, че понякога и цял кг от действителното при раждането...

# 95
Здравейте мамчета,
Днес имам сили само да ви чета май.
Много хубави истории, поревах на някои, притеснявам се заедно с вас, радвам се, когато и вие се радвате, изобщо като един отбор се получава май.
Поздравления на рожденичката и лека вечер на всички.

# 96
  • Пловдив
Оооо, а аз четох някъде, че тези замервания с видеозоните давали грешка +/- 500гр. в теглото на бебето.Я не им се вързвайте толкова на грамчетата Simple SmileВажното е бебчетата да са наред!
Дори в началото ви се чудех на някой, които си измествахте термина според видеозоните.Само в началото е сравнително точно замерването за термина, след това вече не.И то ако не си знаете датата на овулация или последната менструация.Знаете ли си я, не ви трябва термин от видеозон.Та бебетата варират, както някоя мама беше казала, както и ние варираме.Ниски, високи, тежки, леки...
Иначе да се отчета от прегледа от Доктора, при който ще раждам. С днешна дата всичко е наред при нас. Бебетата са добре. Тоновете са добре. Плацентите и водите са добре . Разкритие - никакво! Дори не питах за грамовете. Важното е, че ми каза, че си отговарят за седмиците Simple Smile
Следваща среща с Доктора 13.08., като тогава ще изберем дата от 16 до 22.Август за раждане  newsm68,  според ситуацията. Единият бебок е главично, ниско долу, готов за излизане Така, че не сме изключили нормалното раждане като вариант!Но както казах, няма да се правя на герой!Каквото каже доктора-това ще е!
Май, май хормоните ни люлеят и страха от приближаващото щастие, но и неизвестност...Я се усмихнете всички  Heart Eyes
А като родим колко сълзи ни чакат... Hug

# 97
Антония  nbirthday  bigdance2

# 98
Димяни,голяма  Hug за малките принцеси!!!

# 99
Лелееее,колко бързо си мина времето...Още мъничко остана  newsm68 Аз нямам търпение,въпреки ,че ме е яко шубе  newsm17 Но всичко ще е наред с всичкиииии  Hug

# 100
NKI, не се притеснявай излишно. Аз изобщо не вярвам на тези измервания - седмица преди да се роди дъщеря ми, при измерването ми казаха че изостава с цели 2 седмици. Тя се роди 3 дена преди термина  и беше 3,300. Спокойно, всичко ще е наред.
Димяни, браво на малките душички  Hug.
Антония, честит рожден ден  newsm59! Много здраве, късмет и най-здравото и хубаво бебче!   bouquet

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 17:22 от nels1

# 101
Моето бебе напоследък много хълца...поне така си мисля, защото са едни леки ритмични и продължителни потупвания. Вашите така ли са? Нормално ли е всеки ден, а понякога и не само по веднъж на ден да хълца....или може и нещо друго да е?

# 102
И моята честичко хълца, забавно е Simple Smile Май се случва след като е вилняла и си мисля, че може да е като се превъзбуди нещо.

# 103
  • Eemnes, NL
Връщам се с отчет - малката мауймунка не се е обърнала дори и със сантиметър, ако се задържи така, в 36 седмица лекарката ще се опита тя да я обърне, ако ли не ще ме срежат.
Взе ми кръв и точно преди да извади иглата я натисна и много ме заболя, и сега ще чакам да не ми се обадят, значи всичко е наред, ако ми звъннат значи трябва да правя допълнително изследвания. Crossing Arms Хубавата новина, че иначе всичко и е наред, дори върви седмица напред. Flutter Това от нас засега. Почвам да търся из нета упражненията за обръщане.

# 104
  • в мечтите си
Здравейте на всички!
Хич ама хич нямам време да отделя за себе си и съответно пс-то.
Бяхме в ремонт и не искам да ви казвам какво беше.Междувременно понапазарувах още дрешлета и съм вече готова.
Багажът за болницата не съм си стягала,имам чувството ,че няма да родя по-рано от предвиденото.
За капак вчера малкия вдигна 40 градуса температура  Sad .Видяхме се в чудо.Цяла нощ не можем да я свалим.Благополучно към 5 сутринта и аз заспах.Оказа се чревен вирус ,който май и мен ме гони сега  Confused .
А по план днес трябваше да му извадим третата сливица.Толкова ми е претиснено ,че си не истина просто.
Влизам рядко само за да видя какво става с малките ни ангелчета.Съжалявам за което ,но няма начин просто.
За протокола бебка е 2,200 кг.Върви си екстра.Само дето аз със кръвното съм супер зле варира от 115/45....
Целувки и прегръдки от мен!

Няма нужда да казвам,че темичката е превъзходна!!!!
Антония, честит рожден ден !!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт