Отговори
# 675
Момичета не знам при вас как е но тук с този ПИК код може само да видиш на коя дата колко пари са ти превели  newsm78
Аз го получавам и като известие с СМС, така че в случая ПИК-а ми е излишен  Thinking

Може ли и аз да предложа едно заглавййце, ако не е късно  Crazy
ТЪРПЕНИЕ НЕ МИ ОСТАНА, ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ ДА СЪМ МАМА   hahaha при мен важи с пълна сила  Mr. Green

# 676
До 10 число се внасят осигуровките на собственика,т.е.самоосигуряващият се,в случая Щица,а на работниците след като се изплатят заплатите.Това може да стане и на 30 число.Например нашия счетоводител смята заплатите на 15-20 число и подава декларации за тях.Но осигуровките се внасят след 2 или 3 дни,и с декларациите за осиг-те се подават и болничните.Моят болничен е подаден на 30.07(юнски болничен),ще ми го платят към 11.08,но защото е продължение на предишен.Но 45 дневния ми се смята по друг начин(*90%),с дата 28.07,и ще го подаде към 30.08,пари ще дойдат към 20.09 в най-добрия случай.
А относно ПИК кода,наистина е много удобен за проверка на статуса на болничния.

# 677
Момичета не знам при вас как е но тук с този ПИК код може само да видиш на коя дата колко пари са ти превели  newsm78
Аз го получавам и като известие с СМС, така че в случая ПИК-а ми е излишен  Thinking

Вани666,като влезнеш на справки,има 3 опции,и ПИК кода трябва точно там не само за датите,а и кога е подаден болничния,на каква база ти е изчислен,на колко си осигуряван.

# 678
До 10 число се внасят осигуровките на собственика,т.е.самоосигуряващият се,в случая Щица,а на работниците след като се изплатят заплатите.Това може да стане и на 30 число.Например нашия счетоводител смята заплатите на 15-20 число и подава декларации за тях.Но осигуровките се внасят след 2 или 3 дни,и с декларациите за осиг-те се подават и болничните.Моят болничен е подаден на 30.07(юнски болничен),ще ми го платят към 11.08,но защото е продължение на предишен.Но 45 дневния ми се смята по друг начин(*90%),с дата 28.07,и ще го подаде към 30.08,пари ще дойдат към 20.09 в най-добрия случай.
А относно ПИК кода,наистина е много удобен за проверка на статуса на болничния.

честно да ти кажа тук не съм съгласна - първо са осигуровките ,после заплатите, е това е в случаите ,когато те осигуряват на колкото получаваш,както съм аз. превеждат ми ги по банков път и  всеки месец ми е различно,спрямо  работните дни в месеца - респективно няма как да знаят колко да ми преведат,преди осигуровките,та всеки месец първо ми ги превеждат тях ,а после и заплатата. за това си мисля ,че първо са осигуровките   newsm78 . с две думи отказваха да ми преведат заплата ,преди осигуровките.

# 679
  • Пловдив
Много отговори, но не разбрах отговора на въпроса си.Да, аз със ПИН-а си проверявам и осигуровките и болничните!
Та, задавам го по-ясно.В болнични съм от 01.07.Първичен /15дни/, продължение /още 10 дни/ и накрая от 26.07. съм с 45 дни преди раждане. Последователно са един след друг, без прекъсване. Осигуровките до Юни са ми внесени.
1./До 10.08. ли е срока да ми внесат и трите болнични в НОИ от счетоводството?
2./Ако ги внесат в срок, в какъв период НОИ трябва да ги изплати?
3./Като съм в болнични от 01.07. до много месеци нататък /живот и здраве  Praynig/, ще ми се внасят ли някакви осигуровки от Юли нататък, ако да-какви?!
Благодаря предварително  Heart Eyes

# 680
Момичета има една темичка МАЙЧИНСТВОТО-СЧЕТОВОДНО.Ако задавате въпросите си там момичетата са много компетентни и ще получите добър отговор  Peace

# 681
bubbast, много задълбахме в счетоводството, но и аз не съм съгласна. Не могат първо да подадат декларациите, а после да преведат парите в НАП - това е нарушение. Моят счетоводител много ми се кара, ако дори ги пратя заедно. Иска да преведа парите, после, на другия ден да пратя декларациите, за да е сигурно, че парите са получени в НАП. На шефът ми (в другата фирма, където работя) също многократно му мрънкат счетоводителите, ако не преведе веднага парите, когато му дадат платежните, защото спрямо това се съобразяват кога да пуснат декларациите. Освен това няма никаква логика да се внасят осигровките за служителите и за работодателите отделно.
Може леко да се бъркаш с това - има една друга декларация, обвързана с това, кога се изплащат заплатите и тя е със срок до края на месеца (нарича се Декларация №6). Самите осигуровки се внасят до 10-то число на следващия месец, като в рамките на ден два след превеждането на парите за тях по сметките на НАП се подават и декларациите и болничните.
Но всъщност, аз съм аматьор счетоводител, това са нещата, които знам от опит и от съветите на счетоводители, на които вярвам (а те са с мноооого повече опит от мен).

Вани666,като влезнеш на справки,има 3 опции,и ПИК кода трябва точно там не само за датите,а и кога е подаден болничния,на каква база ти е изчислен,на колко си осигуряван.
- така си е, току що го проверих.
Момичета, сори, че наспамихме темата с тази дискусия, но явно не само мен ме вълнуват такива неща.

# 682
Само да вметна, че bubbast има предвид самоосигуряващи се лица т.е. лица които не са на трудови договори или на договори за управление и контрол. За тях срока е 10-то число на месеца следващ начислението. Пиша по памет защото от години вече не правя заплати. Иначе за всички, които са на трудови договори, кога болничният ще бъде подаден в НОИ от работодателя, зависи от това, кога се изплащат заплатите т.е. ще бъде подаден след изплащане на заплатите. Осигуровките се внасят с или преди заплатите, в повечето случаи с тях.

# 683
Здравейте и от мен най- сетне. Днес само ви шпионирам  newsm08, много ми е нещо  sweating и депресията май започва да ме гони.

RUBY , Димяни   Hug Hug Hug Hug

# 684
Малеее докато ви изчета и забравих какво щях да пиша....
Грикс, щом повечето доктори смятат, че няма проблем да раждаш нормално, значи е така, за съжаление има доктори препоръчват секцио, защото им е по-лесно на тях самите. То  няма никаква връзка между инвитрото и как ще раждаш, това как си забременял няма никакво значение....аз нали се следя при Сигридов в клиника Малинов и там всички са инвитро, ами раждат си нормално жените, стига да няма конкретни противопоказания, така че този доктор малко тъпо се е изказал...
За детските лепенки и аз ги взех от Джъмбо и според мен има огромен избор, аз даже поувлякох с купуването, ама като ми харесват повечето Wink А цената им е много добра, межди 2 и 6лв...кви са тия 30-80лв за лепенки!!! Сигурно са по-яки, ама пък разликата в цената....Ето ги моите:

# 685
vesi_evi страхотни са лепенките  Flutter
За стена с латексово покритие дали ще стават  newsm78 Аз гледах ама никъде не видях такива, само от скъпите намирам за сега.

# 686
Да, много сладки лепенчици  Simple Smile

Момичета, защо не ви обяснят счетоводителите във вашите фирми как точно стават нещата с осигуровките и болничните? Аз с нищо счетоводно не се занимавам, всичко прави счетоводителката. Само се консултирам с нея, ако нещо трябва да се прави или променя.

# 687
Дана,понеже през минават повечето неща и счетито ми звъни да пита кога какво да пуска,затова им отговарям.Съгласна съм,че декларациите се подават след внесени осигуровки,но за да ти изчислят размера на осигуровката,трябва да ти изчислят заплатата,т.к.осигуровката е % от заплатата,а не твърда всеки месец.
Много отговори, но не разбрах отговора на въпроса си.Да, аз със ПИН-а си проверявам и осигуровките и болничните!
Та, задавам го по-ясно.В болнични съм от 01.07.Първичен /15дни/, продължение /още 10 дни/ и накрая от 26.07. съм с 45 дни преди раждане. Последователно са един след друг, без прекъсване. Осигуровките до Юни са ми внесени.
1./До 10.08. ли е срока да ми внесат и трите болнични в НОИ от счетоводството?-не,могат и по-късно да ги внесат.
2./Ако ги внесат в срок, в какъв период НОИ трябва да ги изплати?-по принцип към 2 седмици.
3./Като съм в болнични от 01.07. до много месеци нататък /живот и здраве  Praynig/, ще ми се внасят ли някакви осигуровки от Юли нататък, ако да-какви?!-само здравни мисля,поне на мен само такива внасяме.
Благодаря предварително  Heart Eyes

# 688
А къде точно си проверявате осигуровките newsm78
Аз влизам в сайта на НОИ,после справки и все не ми се отварят страниците  bouquet-иначе имам ПИН

# 689
Rybi и на мен не ми се отварят и нямам обяснение защо, като влизам от другаде, не от вкъщи няма проблем, но от вкъщи просто не става...защо е така....

Общи условия

Активация на акаунт