Майчинството счетоводно - 32

• 35 802
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Елфита, огромно благодаря.   bouquet
Само още един въпрос- сключеният по чл. 111 от КТ втори трудов договор, на колко часов работен ден може да е- на 4 или на 8..
мисля,че няма ограничение в часовете

# 541
  • Варна
Елфита, огромно благодаря.   bouquet
Само още един въпрос- сключеният по чл. 111 от КТ втори трудов договор, на колко часов работен ден може да е- на 4 или на 8..
мисля,че няма ограничение в часовете
Да, няма ограничение. Само трябва да попълниш писмено съгласие, че искаш да работиш повече Simple Smile

# 542
  • София
здравейте мами! интересува ме какви са условиията за получаване на 120 лв до 2 години. Детето ми е прието на ясла и октомври ще тръгва, но аз няма да се върна на работа. Имам ли право на тези 120 лв ? Ако ли не - мога ли да се регистрирам на борсата ???
Мерси   bouquet

ако детето ходи на ясла,ти трябва да се върнеш на работа/отпуск/болничен.така ще получаваш 120 те лв
ако не може да изпълниш нито едно от трите неща,напускаш и се записваш на борсата.ще взимаш 4 м по 120 лв,но губиш 120 те лева за детето,защото си безработна
аз се водя фиктивно в тази фирма, така че ми се струва най-добре да напусна като тръгне на ясла и да се регистрирам на борсата. Така или иначе сумата е все 120, а детето ми навършва 2 г. февруари, така че все са 4 месеца. Така няма и да натоварвам повече фирмата с мойте документи и осигуровки.
Мерси много за отговора.
А има ли значение с предизвестие ли напускам или как е най добре???

# 543
  • Пловдив
А има ли значение с предизвестие ли напускам или как е най добре???

както се уговорите с шефа
обади се и говори
все едно е за теб дали с предизвестие от 30 дни или по взаимно съгласие да те освободят за 3 дни

# 544
Здравейте,имам нужда от вашата помощ.В момента съм в платен отпуск,който приключва на 31ви август.Децата ми са на две годинки и три месеца и тръгват на ясла от септември.Съответно аз се връщам на работа,но днес ми се обадиха от фирмата че искат разговор като ми беше и намекнато,че нещата не са на добре и може би ще ме уволнят,с което естествено аз не съм съгласна.Във фирмата екипа е от около 25човека,не знам защо опряха само мен да уволняват и никой друг.Тоест на този етап няма други съкращения,уволнения,намаляване на дейността и т.н
Питането ми е следното - изчетох кодекса и знам че до навършване на 3годинки на децата не могат да ме уволнят без съгласието на инспекцията,но могат ли да ме преназначат?Просто се опитвам да осмисля какво могат да направят?

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 15:58 от ole

# 545
Здравейте аз съвсем се обърках и имам следното питане:
Осигурителният ми доход е 2000 лв., щатната заплата с начиследния е 2400, а без начисления - 2300 лв. Налага ми се да изляза в болничен до раждането. При това положение какво обезщетение ще получавам докато съм болнични (2000*0.8=1600лв?) и после майчинство като родя (1600*0.9 за 5 месеца + 2000*.9 за 7 месеца=1650?)
Нетното ми възнаграждение като съм си на работа е 1940 лв., а термина ми е на 27.02
Предварително благодаря!

За периода на болнични за общо заболяване по 1600лв., през 410-те дни - 1800лв.

Много много благодаря Wink

# 546
  • София-Младост
Здравейте,имам нужда от вашата помощ.В момента съм в платен отпуск,който приключва на 31ви август.Децата ми са на две годинки и три месеца и тръгват на ясла от септември.Съответно аз се връщам на работа,но днес ми се обадиха от фирмата че искат разговор като ми беше и намекнато,че нещата не са на добре и може би ще ме уволнят,с което естествено аз не съм съгласна.Във фирмата екипа е от около 25човека,не знам защо опряха само мен да уволняват и никой друг.Тоест на този етап няма други съкращения,уволнения,намаляване на дейността и т.н
Питането ми е следното - изчетох кодекса и знам че до навършване на 3годинки на децата не могат да ме уволнят без съгласието на инспекцията,но могат ли да ме преназначат?Просто се опитвам да осмисля какво могат да направят?
Пак трябва да стане с твое съгласие.

# 547
Здравейте!
Моето питане е следното - синът ми е на година и 5 мес, върнах се на работа преди 3 месеца, под върнах се, имам предвид, че започнах наново работа и ми остава 3 месеца, докато подпиша постоянен договор. Въпросът е, че забременях и знам, че бременните не са предпазени от съкращения при временен договор, ама се чудех дали няма нещо, което защитава майките до 2  г на детето, или бъркам newsm78

И другият ми въпрос е, след като работя и малкия сега тръгна на ясла, трябва ли да пускам декларация за спиране на онези 120 лв?
Благодаря предварително  bouquet

# 548
Въпроса ми е следния-тук при нас документи за кандидатстване в детска ясла се подават април месец.Но децата тръгват на ясла през септември.На мен майчинството ми свършва през септември другата година(2011).Та питането е-ако подам документите на малката през април ще ми спрат ли майчинството,при положение,че това са документи за кандидатстване и преди септември и да искам не мога да я пусна на ясла?

# 549
  • Майничка
Здравейте!
Моето питане е следното - синът ми е на година и 5 мес, върнах се на работа преди 3 месеца, под върнах се, имам предвид, че започнах наново работа и ми остава 3 месеца, докато подпиша постоянен договор. Въпросът е, че забременях и знам, че бременните не са предпазени от съкращения при временен договор, ама се чудех дали няма нещо, което защитава майките до 2  г на детето, или бъркам newsm78

И другият ми въпрос е, след като работя и малкия сега тръгна на ясла, трябва ли да пускам декларация за спиране на онези 120 лв?
Благодаря предварително  bouquet

1. От защитата се ползват само майки на постоянен трудов договор. Вие преценете дали не е по-удачно да не казвате до подписване на постоянен договор.
2. Не, това не е основание за спирането им.

Въпроса ми е следния-тук при нас документи за кандидатстване в детска ясла се подават април месец.Но децата тръгват на ясла през септември.На мен майчинството ми свършва през септември другата година(2011).Та питането е-ако подам документите на малката през април ще ми спрат ли майчинството,при положение,че това са документи за кандидатстване и преди септември и да искам не мога да я пусна на ясла?

Няма да го спрат, това ще стане, когато детето вече е записано и тръгне на ясла.

# 550
Имам следния въпрос и благодаря предварително за отговора- детето ми навършва една година на 19 октомври.Аз смятам да се върна на работа.Имам натрупани отпуски за тези години около 80 дена.Мога ли да си пусна отпуските веднага след ,като се върна на работа и ще получавам ли 50 % по майчинството до като съм в отпуск.И един друг въпрос.Докато бях болничен в дружеството намалиха заплатите.Ако се върна на работа и си пусна веднага отпуска ,върху каква заплата ще ми се изчислява?Благодаря предварително!

# 551
  • Пловдив
Имам следния въпрос и благодаря предварително за отговора- детето ми навършва една година на 19 октомври.Аз смятам да се върна на работа.Имам натрупани отпуски за тези години около 80 дена.Мога ли да си пусна отпуските веднага след ,като се върна на работа и ще получавам ли 50 % по майчинството до като съм в отпуск-да,може веднага,без да отработваш,да излезеш в отпуск и ще получаваш 120 лв до 2 г на детето .И един друг въпрос.Докато бях болничен в дружеството намалиха заплатите.Ако се върна на работа и си пусна веднага отпуска ,върху каква заплата ще ми се изчислява?върху заплатата от преди майчинството т.е за теб е по.изгодно да не отработваш преди отпуската ти Благодаря предварително!

# 552
Много благодаря за отговора,а ако детето ми ходи на ясла,ще получавам ли тези 120 лв върху заплатата?

# 553
  • Пловдив
Много благодаря за отговора,а ако детето ми ходи на ясла,ще получавам ли тези 120 лв върху заплатата?

да,ще ги получаваш
може да си пуснеш отпуск и да пуснеш детето на ясла-ще получаваш 120 лв  до 2 г на детето

# 554
Здравейте, момичета!

Преди година много ми помогнахте с един казус и сега пак искам да се кансултирам с вас, за проверка на ситуацията  Grinning

Бременна съм в самото начало, терминът ми е 20.04.2011, 45-дневният болничен преди раждане трябва мисля да започне някъде 7.03.2011...следователно периодът, който е важен да мен ще е 03.2010-02.2011  Първите 3 месеца бях безработна, после 2 съм на МРЗ, а сега от август искам да се осигурявам на 2000лв. Ще внеса общо някъде към 5600лв за осигуровките, а послепо мои изчисления се пада 90% от СДН да е около 32лв. Така, сега въпросът ми е 410х32лв ли ще взема или по броя раб.дни през този период (които не знам колко са)? Правилно ли смятам? Благодаря предврително Hug

Общи условия

Активация на акаунт