Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 14

• 94 397
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Селма, за мен това са годините след Чернобил и последвалата криза 1989г. когато безконтрола беше страшен отностно лекарствата, включително и в болниците. Колко лекарства употребихме с почти изтекал срок на годност и неизвестен какъв контрол. Второ, на всеки човек различни концетрации  и различни вещества действат различно.
Моето дете със сигурност първия признак го даде след ваксината. Както каза моята приятелка "Все едно не е същото дете".
Знаеш ли пък колко деца се оказаха, че не са от нещо ваксинирани? Например от заушка /преди 2-3 години епидемията/.

# 226

Моето дете със сигурност първия признак го даде след ваксината. Както каза моята приятелка "Все едно не е същото дете".

На колко е било детето,Снежа?Каква е била ваксината?

Ето аз Анджито я ваксинирах и , когато лекарката и реши , че за един ден може да и сложат 2 , не ми каза , че след 1 месец ще започне , моето ходене по мъките......
   А при вас notes?На коя възраст и след кои ваксини е станало това?

# 227
   Някой от вас има ли опит с ресурсен учител в ДГ?

# 228

Ще погледна картона тази вечер. На Алек ваксините вървяха малко по-късно, защото се роди 2 килограма.

# 229
 Rolling Eyes  обсъждате ваксините...при нас се отключи след Пентаксим  Confused направо все едно ми смениха детето  Rolling Eyes

# 230
  • София
Според мен, ако влошаването е от ваксините детето се повлиява много добре от биомедицински подход. Ето и преди малко попаднах на един клип в Тубата - http://www.youtube.com/watch?v=jtHvtWBv7aM . А такива има много клипове и не ми се вярва да са пуснати, без родителите да са видели подобрение. И някак е логично, ако си отровен с това, което са ти вкарали, да можеш да го изчистиш. Т.е ако имате съмнение, че е от ваксините диетата без глутен и казеин трябва да даде веднага резултати. Навсякъде съм чела, че до 7-10 дни децата постигат такъв напредък, че родителите се мотивират. И после да се продължи пак с биоподхода. Но има деца в спектъра, които не са от ваксините.

Селма, нямам опит с ресурсните, но и ресурсните нямат опит с малки деца. Това са учители по биология, химия, от помощни училища, все са работили с деца над 7 години. Попаднах на един форум, където четох доста, как учител по химия се налага да помага по литература и подобни. Според мен в училище е по-подходящо или ако сте решили в градината, трябва да се увериш, че ресурсният има опит с малки деца, доколкото си спомням твоето дете е около 4.

# 231
Rolling Eyes  обсъждате ваксините...при нас се отключи след Пентаксим  Confused направо все едно ми смениха детето  Rolling Eyes
Погледнах и аз ваксините. Тази е сложена на Алек на 1,2г., а последната на 1,6 . Вече, не си спомням, за коя ваксина става на въпрос, но е тази, която се слага в гърба.
Да ви кажа, просто се ужасих колко много ваксини са сложени и последните, доста на често.
Таня, ще погледна това.
Алек вече е доста спокоен, само не мога да се справя с тази кашлица, която предоби, може би на алергична основа. Не прави бели.

# 232
  • София
   Някой от вас има ли опит с ресурсен учител в ДГ?

Моят син имаше ресурсна учителка в детската градина.Какво те интересува точно?

# 233
   За ресурсния учител ме интересува всичко. Simple Smile
   В момента чакаме отговор от общината по повод запрос от нашата ДГ.Чудя се,какъв ли ни е шанса и от какво зависи той?
   Друго.... какво всъщност прави такъв учител?По колко време стои в градината?Дали стои вътре в групата или извежда въпросното дете за някакви по-специални занимания на друго място?
   Аз си го представям нещо като асистент на учителките,които се оплакват,че им се налага да захвърлят цялата група за да обърнат внимание на по-специалното дете......Асистент,който ще помага на учителките да не захвърлят останалите деца заради едното.  newsm78

Та ми кажете моля,как точно работи РУ?

# 234
  • София
Ами според проблемите на детето.Моето дете имаше пробеми със социализацията, с общуването, с децата, с времето за игра, със свободното време, в периодите, когато сам трябва да измисли какво да прави без да му подсказва възрастен.Точно тогава ресурсната му помагаше.Ако обаче имаше пробеми с писането на ченгелчетата, или с лепенето и нанизването - щеше да му помага там.Ресурсната се опитва да се нагоди към належащия проблем при съответното дете.Не е лошо да има ресурсен учител детето.Възползвай се от едно от малкото възможности за помощ давани ни от държавата.

Честно казано не съм я следила изкъсо какво прави - не разчитах на нея да ми оправи детето.Но му се предлага - не пречеше, не вредеше - по скоро помагаше  Wink

# 235
Селма ние също кандидатсваме за ресурсно подпомагаме. Искахме да минем още със септемврийската комисия но за съжаление за да извадим ЛКК-то края на август беше невъзможно заради отпускарския период на психиатърката. Старото ни заключение не става, защото то звучи така все едно ето ето и детето ще проговори и пропише сонети.

Сега възможност за нас остава следващата сесия май беше януари. Логопед със сигурност ще ни отпуснат, от какво друго обаче имаме нужда и аз не знам. Предполагам някаква специалистка за нещата които споменава Катина.Честно казано работихме на частно с една логопедка от ресурсното - тя така и не намери подход към детето.В дълбок съмнеж съм че ще има голяма ефективност този вид подпомагане. Една позната чието дете е като моето с аутистично поведение с беден речник, каза че повечето ресурсни логопеди отказали да работят с детенцето й което прави 5 тази есен  , само една мног млада логопед решила да опита - коментарът ми е - да им имам системата. Решихме и ние да кандидатсваме за ресурсно защото на детето ми с еполага, обаче не спираме платените уроци при логопед и терапевт - за мен може така да се получи едно оптимално за детето съчетание.

Съжалявам за всички дечица пострадали от ваксините. Болно ми е да чета това какво то пишете- стана друго детето ми...Чудя се само моето дете ли е било  без разлика преди и след ваксините. До третата година не  казваше друга думичка освен Не , Не мога и не искам и мама, между втората и третата година освен всичко стана един вглъбен ,един тих ,един концентриран.Добре че овреме се светнахме с таткото и слава богу че детето е като повечето деца тук- атипичен....за 4 месеца къртовски труд много промени се малкото ми слънце .

Вълк съжалявам и аз за случващото се , сетих се че съм те чела в предните теми, ако се не лъжа синът ти се казваше Кирил.

П.С Благодаря на всички за поздравите относно овладяване на голямата нужда. ВЕЧЕ разбирам че 80-85% заслугата е на детето, колкото и да го бях мъчила с настояване и кофички нямаше да постигнем този успех без негово съдействие.

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 22:10 от _re_ge

# 236
  • София
_re_ge , не разбирам, защо не ставаше предишното ЛКК.Какво значи едва ли не ще проговори и пропише сонети?Нали не пише там, че детето е в норма.Щом има проблем, има и нужда от помощ  Wink
Не съм много наясно с програмата на комисиите, но са доста начестичко.Принципно системата работи, но процеса е двустраненен.Трябва хем ние да си искаме, хем те да ни дават.Ще искаме докато им омръзнем и ни дадат каквото искаме, а те ще ни дават когато знаем как и какво да си поискаме, стига да е в рамките на възможностите им.
Защо не се пробваш пак - още утре  Flutter

# 237
  • Русе
Здравейте скъпи мами! Не ме познавате, защото ви чета инкогнито, чета много, но нямам време да пиша  Confused.
Имам детенце с проблеми от аутистичния спектър, наближава 5 год., сега проговаряме, не ходи на детска градина по ред причини, посещаваме само логопед засега. Напоследък съм много доволна от напредъка и вярвам, че всичко ще бъде наред!
Тъй като скоро имаме рожден ден- на 12 октомври, много се чудя много каква играчка да купя- пък му се полага някоя по-хубава по- скъпа и най-вече образователна и полезна. Няма да ви обяснявам, че за не всички играчки са интересни и стават за игра.
Имам молба към вас- ако някой има идея за нещо подходящо за възрастта, изпробвано и полезно, моля да сподели с мен. Приемам всякакви идеи и предварително благодаря!
 Hug

# 238
   Благодаря ви за отговорите относно ресурсния учител,момичета!   bouquet  bouquet  bouquet

# 239
  • София
didib, за играчките не знам дали имате Колорама . Може да се играе по двойки-троики и спомага за комуникацията. А основно учи на форми и цветове, броене, сравняване и т.н. Има я в големите книжарници и струва около 24-28 лв.

Моята дъщеря от 5 годишна възраст започна да играе с всички играчки. И сега се замислям, че момичетата са много по-облагодетелствани - игри на гответе, кукленски къщи, грижи за малки бебета, Снежанки и Пепеляшки. Това всичко помага да се преповтори живота около нас и приказките. Вие какво мислите няма ли да е полезно и за момчетата да играят на подобни игри? Поне готвене, виждала съм бебешки стаи в синьо.
Ако детето обича Франклин, има една кукла франклин и намери други пюшени играчки - мечо, бобърка, хариет /нашата хариет е едно мече с рокля/ и да си прави театър от книжките. Дъщеря ми цяла година разиграва Франклин, бебета Пингвини и Ягодов сладкиш. А и Том и Джери разиграва.

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 09:44 от TanyaMG

Общи условия

Активация на акаунт