Проблеми с ученето или какво знаем за дислексията! - 3 ДИСЛЕКСИЯ

• 82 060
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за отговора. Не съм сигурна ,че те ще предприемат каквото и да е. Смятам да напиша жалба до РПУ и до комисията. Детето не иска да ходи на училище, цялото трепереше.
\

До болка познато... Кой клас е детенцето? Опитай да се сближиш с класната да говори на другите.
А работи ли с ресурсен?
Моя кзваше , че с ресурсната само се разбира , а и тя се разправяше с децата, които го обиждат.

Апропо за РПУ - не мисля , че нещо ще направят, но пробевай- нищо не губиш Hug

# 181
Не работим с ресурсен, казват ,че няма смисъл, а и тук такова животно нема. Laughing. Ще говоря с класната , както и с психоложката , ще настоявам да направят нещо, но цялата работа е от родителите. Тези деца, които я тормозят , са същите с които се занимаваме на всяка родителска среща:избягали от час, отговарят на учители, държат се арогантно. Странно,че нямаме проблем с момчетата в класа, а точно с момичета. Иначе е шести клас.

# 182
пан-мар, наскоро постнах и в друга тема една брошура за родители за насилието между децата. Прочети, може да ти дойдат идеи. http://www.slideshare.net/UNICEFBulgaria/13-5554696
Права си, че трябва да вземеш мерки и да защитиш детето!
 Hug

# 183
  • София и там където не се пуши
http://www.videouchitel.com/bg/videos/category-49.html - ето една мама в петокласната тема пусна този линк, мисля, че е много полезен за нашите деца.

# 184
Благодаря , Дори Hug
Много е ценно.

# 185
Здравейте!Имам син на 17 и едва преди няколко месеца разбрахме,че е дислектик!Изчетох всички теми и открих доста общи неща с някои от вашите деца.Особено много си прилича с дъщерята на Маргарита,сина на Роса и Саш.Обаче той винаги е бил отличник от 1 кл.Аз учих с него-голям зор,но успях по някакъв начин.Сега четем и пишем без проблем,но трудно разбира смисъла,но все пак успява.Стечение на времето си е изработил система-учи само лесни за него уроци,без формули,термини -в учебниците има такива .Така си изкарва 6.Ходи на уроци по математика,аз помагам за есетата и така.Всъщност реших да го консултирам,защото е без приятели от малък-да не обяснявам също като ЕЛИ НА Маргарита и гледа непрекъснато анимации,а е 17!Между другото от тях научи английския  на  7 -говори перфектно без никой да му е казвал значението на думите.Така,че мами не се отчайвайте-изкарахме и изпитите след 7 кл. с4 и5 и учим в анг .паралелка.Но това,което ме притеснява е паниката,която изпитва,когато го изпитват устно и затова учим накрая на сроковете,когато вече няма накъде.Е стига толкова,че стана дълго!

# 186
# 187
  • София
verra32 - абсолютно същия ужас от устно изпитване. Направо изпада в шок. Затова - ходи и се пазари с учителите да я изпитват писмено. И горе долу се оправя. Но за приятелите - няма напредък. Не я искат очевидно. И тя понякога е с детинско поведение и аз често си мисля дали това не я изолира от останалите.
pan-mar -  това са най-жестоките години в училище - 5 до 7 клас (8 клас ако е в същото училище). И точно момичетата са най-жестоки и устати. Елена заради тях се отдръпна и няма приятели. Тормозеха я но тя се научи да им отговаря и общо взето нямаше много проблеми. Не трябва да ги оставя да се нахвърлят. Трябва отпор. И да - пиши писма, говори с класната и директора, но и аз съм на мнение че учителите трябва да говорят с класа. Не знам. Но това е жесток бич - училищното насилие, за съжаление последиците са много силни в децата ни.

# 188
пан мар .Психоложката трябва да се намеси ако разбира се е свясна а не е само на заплата.Но може да ги сплашиш с РПУ.НА моя приятелка детето й го беше одрало едно момиче по бузата и беше ходила до детска педагогическа стая в РПУ.ИМАШЕ ефект .НЕ ГИ ОСТАВЙ НЕЩАТА ДА ОТМИНАТ.Миналата година не се намесвах и детето ми не искаше да ходи на училище.но тази година ходя и при директорката и с класната говоря.Имаше наказания в класа и се кротнаха.

# 189
Здравейте, имаме напредък! Помощник -директора и психоложката се отзоваха и има ефект. Утре ще пиша повече!

# 190
Гледайте БНТ "Жените" Говорят за дислекция, не че ще чуем нещо ново , де Mr. Green
Който не може има го на видео.

# 191
Да беше интересно, но нищо ново за нас.

# 192
Абсолютно! Аз бях от една,тези майки , дето ме канеше организаторката на предаването Симона ли как се казваше и нали по- рано мейла ми го пишеше в профила се побърка да ме кани , с Ангел , разбира се.
Почти бях готова да склоня , но Ачо каза , че за нищо на света не би застанал пред цяла България да говори как се чувства и как му викаха в старото у-ще , че е глупак.

# 193
И аз не бих си подложила детето на това.

# 194
И аз не бих си подложила детето на това.
Нали? На теб не тили писа ? Не помня фамилията , но тук се беше докопала от темата. Така ми каза в първия мейл.

Общи условия

Активация на акаунт