PhytoCode

• 64 667
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета,
Първо се извинявам че отговарям толкова късно на въпросите ви, но както FDA писа, трябваше да представя нашите продукти на едно изложение в Истанбул и със задоволство трябва да призная, че се посрещнаха повече от добре. В момента FDA е извън страната и ще се постарая да внеса малко пояснения относно био и натурална козметика.
Можем да разграничим три вида козметика
1.Натурална козметика – съдържаща съставки с натурален произход
2.Натурална козметика с органичен произход – трябва да съдържа
    - мин 15 % натурални съставки
    - 70 % от съставките от растителен или животински произход трябва да са от контролирани райони с органичен произход( био-земеделие, без използване на пестициди и ГМО)
 3. Органична (Био) козметика – трябва да съдържа
    -мин 20 % натурални съставки
    - 95 %  от съставките от растителен или животински произход трябва да са от контролирани райони с органичен произход( био-земеделие, без използване на пестициди и ГМО)
Обикновено когато са изпълнени условията за третата група, може да се пристъпи към процедура за получаване на сертификат от сертифицирана организация, каквито са ECOCERT  - Франция, BDIH - Германия, има други в Англия, САЩ и т.н.
Това което мога да кажа за нашата козметика е че много голяма част от съставките , които сме използвали са със сертификат ECOCERT, включително и консерванта, който не е с растителен произход, което само по себе си е гаранция за качеството и на крайния продукт. Разглеждаме възможността и обмисляме сертификация и на крайните продукти. Сами разбирате че това е един доста дълъг процес, свързан и със съответното финансиране, което няма как да не повлияе и на крайната цена, защото вече ще сме в друг сегмент. Но мисля че и това ще се случи , просто трябва време. Та ние сме едва на два месеца Grinning
За мен в момента е по-важно, че всички, които са се докоснали до продуктите на Phytocode остават доволни от употребата на продуктите и си поръчват отново. Що се касае до единичните опаковки, зная че всички сте нетърпеливи, ние още повече, но ни забавиха доставката на самите опаковки. Ако знаете само как ми се иска понякога да  #2gunfire Още малко търпение.
За дамите от София - вече можете да ни намерите в  -магазин Be Fit - Младост 1, бул. Йерусалим 6 и магазин " Здравословен живот" кв. Лозенец , жилищна група Южен Парк бл.27.

# 136
Разглеждаме възможността и обмисляме сертификация и на крайните продукти. Сами разбирате че това е един доста дълъг процес, свързан и със съответното финансиране, което няма как да не повлияе и на крайната цена, защото вече ще сме в друг сегмент. 
Привет! Ще си позволя да изкажа своето мнение по въпроса за сертифицирането. Лично аз, смятам че продуктите ще се продават добре и без сертификат. Нали съставките са сертифицирани? Това само ще го оскъпи, но дали ще внесе допълнителна полза за клиента? Признавам си, че в горното ми изказване има и егоистичен мотив,  Embarassed тъй като на мен, разбира се, не ми се иска да плащам по-висока цена само заради сертификата.  Peace

# 137
Съгласна съм с това, а и има много марки , които иамт сертификат, но козметиката не струва.Особено когато сертификата е заради два три екстракта или компонента.
С две думи сертификата не е гаранция.
По скоро бих дала някой лев отгоре ако продуктите се опаковат в стъкло, вместо в пластмаса, отколкото за сертификат.
 Simple Smile
И не разбрах какъв е произхида на консерванта в продуктите?

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 22:26 от dora7511

# 138
Аз също  предпочитам българските марки, но за съжаление все още не съм открила подходящата за мен козметика. След всички отзиви и коментари в темата реших да  пробвам и PhytoCod, но се колебая коя точно серия да си поръчам. Кожата ми е чувствителна, с разширени пори и много лъскава в Т-зоната и челото, на 36 години съм. Ще се радвам, ако някой ми помогне в избора между 25+ и 35+. Heart Eyes

# 139
Съгласна съм с това, а и има много марки , които иамт сертификат, но козметиката не струва.Особено когато сертификата е заради два три екстракта или компонента.
С две думи сертификата не е гаранция.
По скоро бих дала някой лев отгоре ако продуктите се опаковат в стъкло, вместо в пластмаса, отколкото за сертификат.
 Simple Smile
И не разбрах какъв е произхида на консерванта в продуктите?

Здравейте! Произхода на консерванта е синтетичен.Той е в съгласие с Еcocert. При екосертифицираните продукти се допускат 5% мах синтетични компоненти.Там влизат и разрешените за еко продукти консерванти, a те са: benzoic acid, benzyl alcohol, dehydroacetic acid,sorbic acid,salicylic acid. Съществува анекс където са публикувани.Ако имаш желание, мога да ти изпратя или ти сама да видиш в сайта на Ecocert.Има разбира се и съставки, които не се в списъка на консервантите, но с тях може да се консервират системи.Аз се спрях на разрешен от екосерт сигурен консервант, защото всички продукти , които ви предлагаме са съставени от активни вещества.Както няколкократно споделих, няма съставки за пълнеж, просто да запълват формулите.А когато концентрацията на активнодействащите елементи е голяма, трябва сигурна защита от микроорганизми. Надявам се, сте забелязали, че неговото присъствие в продукта е дискретно-не люти изобщо на очите, не дразни, а в същото време съхранява продукта.
За стъклените опаковки.Аз лично мисля, че за нашия начин на продажба-интернет не са особено подходящи. Иначе стъклото е солидно, еко...

# 140
Аз също  предпочитам българските марки, но за съжаление все още не съм открила подходящата за мен козметика. След всички отзиви и коментари в темата реших да  пробвам и PhytoCod, но се колебая коя точно серия да си поръчам. Кожата ми е чувствителна, с разширени пори и много лъскава в Т-зоната и челото, на 36 години съм. Ще се радвам, ако някой ми помогне в избора между 25+ и 35+. Heart Eyes

Привет.Моля да изчакаш още малко и да пробваш как ще ти се отрази кремчето за мазна кожа- виж мненията , на дамите, дето го тестваха, по- напред във форума.

# 141
Благодаря, FDA! Ще изчакам.

# 142
Аз само споделям какво аз бих избрала да оскъпи продукта( който така или иначе е с органични съставки) Simple Smile
А стъклени опаковки получавам чак от Англия, с подходяща опаковка ( знаете какво слагат ,едни найлончета с въздушни камери, както и  подобни на стереопор с форма на голям боб насипни.....сори, не им знам точните наименования) , до сега счупен продукт нямам .

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 19:01 от dora7511

# 143
Аз само споделям какво аз бих избрала да оскъпи продукта( който така или иначе е с органични съставки) Simple Smile
А стъклени опаковки получавам чак от Англия, с подходяща опаковка ( знаете какво слагат ,едни найлончета с въздушни камери, както и  подобни на стереопор с форма на голям боб насипни.....сори, не им знам точните наименования) , до сега счупен продукт нямам .

Благодаря, че сподели опита си dora. Ще имаме предвид за бъдеще и непременно ще направим нещо-по-добро и отвътре и отвън.

# 144
Здравейте, най накрая пробвах продуктите, които закупих, и се включвам да споделя Peace На 27 год. съм, но си взех серията 35+, защото държа на превенцията Blush Българските марки кремове за лице обикновено не ми понасят, кожата ми е много чувствителна, поради което избягвам употребата им. С Phytocode нямам никакви проблеми Hug Отлична поносимост Heart Eyes
Кремът за защита на клетките от стареене има много приятна, бързо попиваща и неомазняваща консистенция. За мазна и комбинирана кожа (каквато е моята) смятам е подходящ Wink Тоникът и дегримьорът имат добра "почистваща" Mr. Green способност. Единствено гелчето не ми харесва и то поради една единствена причина - не се пени Embarassed достатъчно, а аз не обичам непенливи гелове. Имам чувството, че не почистват добре Rolling Eyes

Чакам с нетърпение новите опаковки и единичните разфасовки, а така също се надявам на нови анти ейдж продукти, по-специално - околоочен противостареещ крем Wink
Пожелавам на създателките на Phytocode много професионални и лични успехи!  bouquet

# 145
  • Düsseldorf
Извинявам се за спама, опитвам се да пиша на FDA, но е изчерпала лимита си на лични...
Благодаря й сърдечно, тя си знае за какво!   bouquet

# 146
  • София
Цитат
Цитат на: sem4e в Четвъртък, 14 Октомври 2010, 11:34
Аз също  предпочитам българските марки, но за съжаление все още не съм открила подходящата за мен козметика. След всички отзиви и коментари в темата реших да  пробвам и PhytoCod, но се колебая коя точно серия да си поръчам. Кожата ми е чувствителна, с разширени пори и много лъскава в Т-зоната и челото, на 36 години съм. Ще се радвам, ако някой ми помогне в избора между 25+ и 35+.

Привет.Моля да изчакаш още малко и да пробваш как ще ти се отрази кремчето за мазна кожа- виж мненията , на дамите, дето го тестваха, по- напред във форума. 
И аз чакам с нетърпиние точно за този крем  Big Ups

# 147
Състава на продуктите на сайта не се чете добре, може би шрифта не е подходящ.И изобщо начина му на показване в малко прозорче.Тези дреболии не се отнасят за качеството на козметиката, но все пак и сайтът представя и продава. Wink

# 148
Единствено гелчето не ми харесва и то поради една единствена причина - не се пени Embarassed достатъчно, а аз не обичам непенливи гелове. Имам чувството, че не почистват добре Rolling Eyes

Аз пък искам да похваля специално гелчето. Първоначално се фокусирах в/у крема и тоника, а гелът просто го отбелязах като 'ок'. Прочетох обаче мнението на Kukita и обърнах внимание на кожата си след измиване - е, сигурно е имало и друг път в живота ми, когато е била съвършено чиста, та чак копринена, без да опъва и да си иска кремче, но аз чесно казано не си спомням. Не искам да изпадам в телешко умиление, но от години мия лицето си само с гел и пяна - този е качествено различен.
А това, че не се пени особено даже мисля, че е +

# 149
Единствено гелчето не ми харесва и то поради една единствена причина - не се пени Embarassed достатъчно, а аз не обичам непенливи гелове. Имам чувството, че не почистват добре Rolling Eyes

Аз пък искам да похваля специално гелчето. Първоначално се фокусирах в/у крема и тоника, а гелът просто го отбелязах като 'ок'. Прочетох обаче мнението на Kukita и обърнах внимание на кожата си след измиване - е, сигурно е имало и друг път в живота ми, когато е била съвършено чиста, та чак копринена, без да опъва и да си иска кремче, но аз чесно казано не си спомням. Не искам да изпадам в телешко умиление, но от години мия лицето си само с гел и пяна - този е качествено различен.
А това, че не се пени особено даже мисля, че е +
Здрасти.На това се надявах, да забележите разликата, въпреки, че продуктите не са сертифицирани все още. Гелът много си го харесвам и аз. По-добър пенител- мек, с перфектно измивно действие, недразнещ не съм ползвала, а и изобщо никой колега в БГ не използва. Не съм го срещала и в съставите на чуждите качествени продукти. Вероятно защото е нова разработка и е скъп.  Сега, надявам се разбирате защо писахме , че козметиката ни е различна....Съвсем умишлено съм направила по-малка пенливост, за да се отмива по-лесно и се харчи по-малко вода. Все пак като пътуваш не се знае с колко такава разполагаш. По-малката пенливост, не означава по-слабо измивно действие. За много дами, това е необичайно...надявам се след като опитат сами да стигнат до извода, кое е по-добро за тях.

Общи условия

Активация на акаунт