Мартенчета 2009

• 27 851
  • 745
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Зеленко, жива и здрава да си. Все така ентусиазирана, оптимистка и хвърляща се с хъс в каузи разни! Simple Smile И мъжете вкъщи да са ти живи и здрави и да ти създават само радости, па макар и с грешно посочване на носа, вместо ухото или каквото там беше. Grinning
Елг и твоят батко голям да порасне и да ти носи хубави изживявания!

# 166
Зеленко, честит рожден ден! Да си много здрава, много щастлива с прекрасното си детенце и мъж, пожелавам ти едно безгрижно семейно съществуване и да се опираш винаги на инстинктите си, те никога не лъжат Simple Smile

Шу, като стана дума пак за съня да ти разкажа, как точно днес се зачетох в една книга, казва се The Nurture Shock, та там пишеше интересни неща за времетраенето на съня на днешните деца в сравнение с преди 30 години (горе долу нашето поколение). Като цяло статистиката сочи, че децата след предучилищна възраст спят средно един час по-малко на денонощие, а по-малките - средно половин. Това, оказва се, има доста сериозно влияние върху живота и личността на децата Simple Smile Накратко, по-ниско IQ, недобро емоционално състояние, ADHD (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder), и затлъстяване. Тя книгата не е за съня де, а за доста неща... Всъщност, ако ти е интересно, мога да ти я пратя на емейл, имам копие Simple Smile (само ми пусни мейл на ЛС).

Но, всъщност исках да ти кажа, че то си е много хубаво да спи Яна толкова много, а за Боян - и Гого става рано независимо кога си легне, но пък ляга рано (също около 21.00-21.30). Преди също спеше през деня, но от една година насам не спи (освен като е на детска и то не всеки ден), но пък според мен наваксва като ляга рано и му се събират средно 10 часа сън на денонощие, което мисля на тяхната възраст е добре.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 02:35 от SZA

# 167
Здравейте,

Първо, ЧРД на Зеленкото (на патерица). !!!

Зора- бързо оздравяване и да спрете вече.

Мирамар-  Hug А като се сетя как исках близнаци  Rolling Eyes

Елг и твоят батко голям да порасне и да ти носи хубави изживявания!
Ама яко се обърка  Rolling Eyes Имам си само Елия за сега.
Баткото е на Елвинг.

Аз да ви се похваля- имаме си климатик в спалнята. След като цяла неделя помагах на мъжо да го монтираме (ей за пиене и ядене има хора, ама за работа- цънки), сега знам и как се слага климатик.
Спахме даже на него. Много казват, че не е редно, обаче ни беше добре. Седи включен на 26 градуса. Нямаше шум, а детето не се събуди нито 1 път.

Аз яко съм се заелла да си оправя здравето. Вчера бях на очен, разшириха ми зениците, та после гледах ей така  Shocked. Диоптера ми е намалял, но пък имам астегматизъм на лявото очо. Та сега ще нося очила вкъщи. Пък Илия се радва, защото съм била много секси с очила.  Embarassed
Днес ходих на алерголог.
Остава ми само есентта на дерматолог и другата седмица на гинеколог.

Хайде от мен Hug

# 168
  • София
 Вярно съм идиот. Още докато го пишех, нещо ми прозвуча не както трябва, ама... Аз на теб ти викам Еля. Grinning Трябва да си проветря мозъка явно. Но не обърках хората, а имената. Чак толкова не съм се чалнала. Grinning

# 169
Здравейте момичета! Mr. Green
Ей, добре че излязох в отпуска, та освен да чета, да седна и да понапиша малко. ooooh! Дано не пропусна нещо. Flutter
Първо да честитя, макар и със закъснение рождения ден на зелено човече - от сърце  желая много здраве, щастие и любов в къщи, късмет и успехи във всяко начинание!  bouquet  bouquet  bouquet
Честит празник и на баткото на Елвинг, на него и цялото семейство пожелавам мноооого здраве Peace
Еля, благодаря за темата!
много интересни теми сте заформили, не мога да не се включа.
И тъй като се завърнахме вчера от морето, да започнем от памперсите за къпане или за плуване - ние взехме на Хъджис, използвахме почти цялата опаковка - бяха май 23 бр. и ми бяха много удобни. Идеята им е по-скоро да не се пълнят с вода, отколкото да спират и задържат нещо, но определено задържат и напишкано, стига да не се напълнят много, сигурно и наакано задържат, макар че не сме имали опит с това. Но са много тънки, леки и удобни за плажа, Боби също се къпеше предимно гол или по бански, но след това да му е по меко, като седи на пясъка му обувах от тези гащички.
От 4 месеца ползваме и памперс гащичките на Памперс, от които също много доволна, защото се обуват по- лесно, не е необходимо детето да лежи. Макар ч е не ползваме още гърне, през деня почти винаги е с памперс гашички.
За децата и социалните контакти - Боби има нужда да вижда и наблюдава различни хора, включително и деца, но не с всички желае да общува и играе. Не мисля, че децата са много малки за контакти, но наистина са малки като ч е ли да играят с други деца, но ако се разбират с някои и си допадат, какво по-хубаво от това Peace
По отношение на спането - аз съм за повече сън! Боби все още спи по два пъти през деня и не виждам смисъл да му махам преди обедния сън, който е около час , час и половина, защото явно детето си има нужда от него и от презреждане, как иначе като през другото време не се спира.... Naughty
За яденето, макар че не сме критерий, давам каквото иска, а той си иска предимно полезни храни Laughingи разбира се мляко...добре че пие мляко, иначе на морето не виждам как щеше да изкара.
за спането на детето при мама и тати, не виждам къде е драмата и защо трябва да се учи или отучва, ако детето има нужда от това и се чувства по - сигурно и удобно при родителите си, да си спи там,  - винаги има начин да се премести на легло, а и въпрос на време е да започне да спи само Hugаз ще си призная, че по-често Боби спи при нас на спалнята, защото на мен ми е хубаво да го гледам как спи и да го усещам близо до мен Whistling
Иначе за морето ще споделя това, че и аз изкарах супер заради факта, че имахме толкова време да сме заедно с Боби Heart Eyes....но определено приключваме с почивките all inclusive.... свободната консумация излиза малко по-скъпа, но не се съобразяваш с графици, хапваш каквото ти се яде в момента и най-важното - сервират ти го  chef
 Hug Hug HugЗа всички болни, да се оправяте бързичко!

# 170
  • Стара Загора
Здравейте и от мен. Аз не съм писала скоро но ви чета всеки ден. На всички които съм пропуснала с поводи - здраве и късмет.
Да кажа за днес ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БОДЛИВКА!!! Иве пожелавам ти здраве, любов и всичко което си пожелаеш да се сбъдне.

# 171
Ехо, къде сте бре newsm78

Бодливка ЧРД и от мен. Желая ти много здраве, да си много обичана и щастлива. Скоро да се приберете във вашата си къща и да сте много щастливи там Hug

Аз нали ви казах че ще ходим вчера някъде, е отидохме. Егати дъжда беше, прибрахме се мокри и нервни Crazy. Категорично се отказах да не слагам Яна да спи сутрин. Мислих че животните ще я грабнат и тя щастливо ще ходи да ги гледа, но уви. Много и харесаха животните, но категорично отказа да стъпи на земята. Шефски размахваше пръстче в желаната от нея посока, но така и се спеше че категорично отказа да се отдели от мен.

Вчера пак чоплих в градината, мисля си обаче че скоро ще изкореня всички цветя, а ще си оставя буренчетата и на пролет ще чакам да цъфнат Crazy Така е като нямам и на идея кое аджеба е бурен и кое цвете, а чичко гугъл хич не ми помогна Crossing Arms

Аз пратих Боян на гости и чакам да се събуди дребната за да се присъединим и ние Party

Лек и хубав ден.

Крисче забравих, че исках да ти кажа, че тук по ББС, Сънчо е точно в 7 часа, четат приказки и пеят песничка за изпращане на слънцето и посрещане на луната ( нищо че се стъмва 4 часа след това). Деца дори и на възрастта на Боян си лягат в толкова. Това е волята на Кралицата и аз не сме да не и се подчиня Mr. Green

# 172
  • София
Ех, че хубаво, почти всеки ден си имаме рожденик Simple Smile

Бодливка мила, ЧРД !!! Да си жива и здрава, все така борбена и устремена. Да те слушат и радват ближните и с любов и разбирателство да вървите напред заедно. Весел празник ти желая днес и да се включиш скоро  Hug

Момичета, тя темичката доста замря тия дни, но аз и тук да обява

СРЕЩА, СРЕЩ, СРЕЩА УТРЕЕЕЕ!!! - с почетен гост Gery Moore и семейство - 12.08 - четвъртък - 17 ч - парк Света Троица - сборен пункт пред църквата Света Троица Всички са добре дошли !

Моля тези, които имат телефони на Вероники, Окич, Крисче и за който още се сетите да им пишете или да ми пратите на ЛС, че аз за съжаление точно техните телефони нямам. Ще се опитам и по други пътечки да ги събера, но за всеки случай ще съм благодарна, ако ги известите. Благодаря предварително Simple Smile

# 173
  • под кривата круша
Много лъвове и лъвици бе hahaha
Бодливка, жива и здрава да си  bouquet
Елвинг, Зеленко, твърде късно, но пък искрено желая всичко най-хубаво на вас и семействата ви Hug
Благодаря за отговорите за каните. След известно чудене взех Laica, а не Брита. Само ми е чудно ако се прецака нещо с магазина как ще си купувам филтрите, че не са масови като другата ама нейсе Simple Smile
Иначе сме ОК, опъпчени подобаващо. Ако не бях видяла и другите набори в подобна леопардова окраска, щях да се изпопритесня.
Окич, и на мен ми хрумват подобни на твоите еретични мисли да я оставя да разбере що е глад и да видя какво ще последва. Особено с плодовете много ме е яд, че не използва разнообразието сега.
Много тръшлива е станала от 2 седмици. Не знам жеги лиса, зъби ли, инат ли, а съм и отказала/взела/преместила нещо, следват неистови писъци. Лошо ми става като си помисля да я пусна с други деца-харесва си чуждите играчки и като й ги взема да ги върна обратно на децата, вдигаме градината на глава. Ужас просто Rolling Eyes Blush Пък като я погледнеш-седи си невинно в количката и книжка в ръка и те гледа критично, все едно злословиш по неин адрес.  В тази връзка, за игрите с други деца, на пръв поглед бих казала, че не си играе с тях, а с играчките им. Но като се замисля, има поне 1 дете, с което си играе-викат, гонят се, водят се за ръце. Не знам дали защото са млечни сестри или се надушват, че са бандюги и двете, но има заигравка.
Скоропостижно ще трябва да се разделим със залъгалката. Вчера докато я миех, видях 2 дупки от зъбчета и нали спазвам чинно инструкциите от опаковките, извадих я от употреба. Пак ще има драма.

# 174
Есме, това първите зъбчета ли са на малката?
Ние сме с 13 бр. и още си цока бибата. Не мисля, че ще е някакъв проблем със зъбите  Wink Каката ползваше биба до към 2 г., а не е имала проблеми  Simple SmileСпоред мен малко се презастраховат с това, което пишат.

# 175
  • Варна
Есме, не знам как ще ви се получи с бибата. Аз тази седмица съм само с мъничкия и реших да пробвам да го приспя на обяд без биберон. Ами не стана. Не спря да се върти, а когато му го дадох, не знам дали щях да успея да преброя до 10 докато заспа. Иначе и ние имаме няколко изгризани биберона. Изхвърлям в момента, в който го забележа.
Бодливка, честит рожден ден! Присъединявам се към пожеланията за здраве, щастие, разбирателство и скорошно завръщане у дома в пълен състав.

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 02:01 от Ivema

# 176
Бодливка, ЧРД! Много здраве и късмет!  bouquet

Иначе сме ОК, опъпчени подобаващо. Ако не бях видяла и другите набори в подобна леопардова окраска, щях да се изпопритесня.

Какво имаш предвид? От жегите ли ви е? Защото и ние сме така целите крака и ръце и ми казаха инфекция SadКакво ви дават за мазане?

# 177
Честит празник на Бодливкаbouquet

Ние се подготвяме за пътуването и ми е пламнала главата. Дано и този път пътуването мине без проблеми, че ми се съкращава живота с години покрай събиране на багажи и пътуване. ooooh!

# 178
Честит рожден ден на Зеленкото!  Желая ти много радост и любов!:bouquet:

Не съм влизала от петък, толкова съм изпуснала!

Честит рожден ден на баткото на Елвинг, много радост и весели игри му желая, и най-важното, вече никакви болести! newsm59

На днешната рожденичка Бодливка желая да се справи с настаналата ситуация и накрая всичко да е в нейна полза, безкрайно много щастие и любов в семейството!

Аз преживявам доста голям стрес в последно време и незнам къде ще му излезне краят.
В неделя беше рождения ден на свекър ми, имаше много деца, хубаво беше. Там беше и една прекрасна малка мишка на една годинка, която ме смая.
Не говори все още, но комуникира с поглед, посочва към неща които са и интересни... Тоби това не го прави. Имам чувството, че изобщо не ме отразява когато му показвам нещо, нито ме пита с поглед, нито сочи, нито споделя. Ще настоявам да идем на ушен лекар, изобщо не реагира на името си, или когато му говоря зад него.

Никита, съчувствам ти за преживяното, дано не се случва вече.
А на Криси дано и помогне рехабилитацията. Hug
Тони, лек път!

Чета ви всички, но нямам настроение за писане. Много ми се насъбра. Тоби го ужили оса по горната устна днес в зоологическата и бързо се прибрахме. Докторката ни даде някакъв антихистаминик, без алергия сме, слава богу. Сега спи горкия герой, а аз имам нужда от едно голямо уиски, но нямааа, защото кърмяяя. Crazy  

Въпросче към мамите на по-големи деца- ползвате ли детски лаптоп и какви са подходящи за деца на около 3 години? Психоложката заръча да купим на Риша, затова се интересувам.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 18:18 от Deziderata

# 179
  • София - Рим и обратно
Честит Рожден Ден на БОДЛИВКА newsm59 Да е много здрава и щастлива, както никога досега за всичките си 22 години Grinning  bouquet Hug

Е, не е истина, просто....пак нямам късмет със срещата Cry Sad Точно утре сме на рожден ден на детето на много близки приятели в Коколандия, точно на другия край на града Crossing Arms

Преди малко пък се върнах от профилактичен гинекологичен преглед и се появи изненадка - малка миома 3 см Rolling Eyes Засега трябвало само да я следя дали ще нараства. Добре, че поне приключих с бременностите.

Дез, съчувствам ти за стреса, който преживяваш, стискам палци да се окаже нещо безобидно това със сладура Тоби Praynig Дръж ни в течение какво казват лекарите.

До после Hug

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 19:41 от 'Кафе с мед'

Общи условия

Активация на акаунт