Мартенчета 2009

• 27 854
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • под кривата круша
Есме, това първите зъбчета ли са на малката?
Не са, очаквах по-рано да я изгризе и като не стана се успокоих, та затова сега се изненадах. 13 зъбчета ли имате, Никита, че в първия момент и аз реших, че бибите са 13? Hug Ами и аз не бързах да я отказвам от бибата, но ме човърка да и я дам изгризана и предпочитам да се презастраховам. Плюе резервния кат залъгалка и ревейки ми сочи с пръст мястото, където съм оставила изгризаната. Щото аз я пазя от сантиментална гл.т. Blush Явно е искрено привързана към нея душата, то грейва като я види. Ивема ме замисли, че май съм подценила проблема.
Шанел, каква инфекция ви казаха на вас? Ръце, крака, врат, дупе-особено по бедрата Теодора се опъпчи буквално пред очите ми за няколко часа след изпотяване. Мажа я със Судокрем, но тя е почти постоянно изпотена и току минат пъпките, цъфнат нови. Но това е самоинициатива, иначе док ги погледна отгоре-отгоре и каза, че са от слънце и жега. Нищо не ми е предписала. Иначе си имаме и един екзематозен обрив, който трябваше да мажа с Абри корт, но по съвет на познат лекар пробвах първо да мина с Медико идеал. От което нямаше сми де та утре ще купувам корт-а. Появи се след като започнах да я мажа със слънцезащитния крем за деца на А-дерма и това е единствената различна козметика от месеци. Хм, сега се замислям, че най-жестоко е опъпчена където я мажа с А-дерма-та newsm78 Те ти, булка Спасовден, може ли пък това да я спарва Thinking
ДезHug .

# 181
  • Варна
Хм, сега се замислям, че най-жестоко е опъпчена където я мажа с А-дерма-та
Миналата година по това време и аз имах същото подозрение за Екзомега-та на А-Дерма. Аз мажа, а то много лошо става. Започнах да експериментирам - мажа само гърба или само корема и следя има ли разлика. Тогава стигнах до извода, че намазаното изглежда много зле на следващия ден, но кожата там по-бързо се възстановява. Това лято мажа смело, когато ми се изприщи малкия, а то е най-редовно. С по-големия не съм имала такива проблеми.

А за биберона, тя и Гери беше питала, мисля вече малко по малко да се опитвам да го махаме. Ползваме го само при приспиване и играе ролята на бързо действащо сънотворно. Просто, усети ли го в устата си, може и току що да е станал, гушка се, хваща ме за ръка и започва да си хъмка да се приспива. А Радослав се отказа на година и девет месеца без никакви драми. Като се има предвид докога го приспивах на ръце, очаквах доста по-силно съпротивление от негова страна, но той направо като че ли забрави биберона изведнъж. По-интересното е, че тогава Пресиян беше на 2 месеца и имаше доста биби наоколо. А Радо само му ги "крадеше" от устичката и ги захвърляше нанякъде, без дори да се сети да си го пъхне в устата.

Никита, сори, аз веднъж да се включа и то недопрочела... Редактирах вече де, но цял ден се чудих какво ги правите толкова много биберони, а то броя зъбчета било.

Дез, дано да са само напразни страхове. А нещо, ако изтрака силно, реагира ли? Предполагам, че да, иначе щеше да си забелязала досега. Пресиян, когато е с гръб към мен, обикновено не ме отразява много много. Знае си името, но понякога трябва да кажа някоя вълшебна думичка (рибка, коте, кола), за да му привлека вниманието. И определено схваща по-бавно от Радо на неговата възраст.
А детски лаптоп още нямаме. Мислех да взема на Радослав миналата нова година, но той беше още малък, а и нямаше особено голям избор в магазина, в който бях. По-точно имаше само на английски/испански, а аз си исках на български. Но ме подсещаш, че ще е доста полезен точно в момента. Много му е интересно да пиша букви, а той да ги познава.

Между другото, Окич, сещам се, че Мария харесва Бебе Айнщайн. И моите двамата зарязват всичко в мига, в който го пусна (а аз се възползвам да ги нахраня). Моят по-големия точно се научи да брои до 5 на български и се захласна по "Numbers Nursery". Сега се бърка и брои на българо-английски. То не, че е лошо, но ми е трудно да му обясня какво точно е това чудо "английски".

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 11:24 от Ivema

# 182
  • Варна
Бодливка, моята честитка на патерица, ти пък здрава и права и много щастлива да си!

Есме, а какво е млечни сестри? Сигурно нещо за споделяне на кърма?
За обривите нищо не мога да кажа, за бибата - аз си мисля, че яслата ще я отучи от тоя навик, ама да видим. С бавачката няколко пъти заспива без биба  Rolling Eyes Обаче пустият Абрикорт е пак кортикостероид май Sad

Дез, много се надявам да са пресилени майчини страхове!  Hug Споделяй.

Аз пък да се похваля - нали ревях, че дребната не ще да яде нищо, освен попара сутрин и плодове нататък през деня Е, днес взехме изследванията за яслата - хемоглобинът от 108 е 115! Вече категорично и спокойно си оставям детето да яде каквото и когато реши! Знаех си, че тя си знае най-добре!  Mr. Green Е, с мъъъничко котрол от мама, де, но то ще трае до края на седмицата - в яслата ще открие сигурно и Зрънчовци и дрънчовци. Даже се чудя дали не греша като не съм давала още мед, шоколад.......

Тони, лек път!

Хайде хубав ден от мен.

Абе аз сутрешен пост ли пуснах!?!? #Crazy

# 183
Шанел, каква инфекция ви казаха на вас? Ръце, крака, врат, дупе-особено по бедрата Теодора се опъпчи буквално пред очите ми за няколко часа след изпотяване. Мажа я със Судокрем, но тя е почти постоянно изпотена и току минат пъпките, цъфнат нови. Но това е самоинициатива, иначе док ги погледна отгоре-отгоре и каза, че са от слънце и жега. Нищо не ми е предписала. Иначе си имаме и един екзематозен обрив, който трябваше да мажа с Абри корт, но по съвет на познат лекар пробвах първо да мина с Медико идеал. От което нямаше сми де та утре ще купувам корт-а. Появи се след като започнах да я мажа със слънцезащитния крем за деца на А-дерма и това е единствената различна козметика от месеци. Хм, сега се замислям, че най-жестоко е опъпчена където я мажа с А-дерма-та newsm78 Те ти, булка Спасовден, може ли пък това да я спарва Thinking
ДезHug .
Есме, така сме ръце, крака, бедра, на кръстчето, точно от изпотяване- възпаление на потните жлези и бактериална инфекция. Мажем сега Фуксикорт и Джинджира Алба, да не стане по голяма инфекцията, много бебета ми казаха, че така са станали от жегите. А според детската лекарка е от мръсната морска вода и пясъка Wink, даже ни изписа антибиотик за целта Crazy...не го давам

# 184
Здавейте,

ЧРД на Бодливка и тук!!!

Дез- дано не е това, което си мислиш, а просто инат.

На мен тези дни ми е супер скучно. Децата на площатката са се разболяли (Елия нали беше в Люлин, та не я хвана вируса) и трамбоваме сами.
Вчера ходихме с Веси и Васида до Борисовата, ама за малко, че заваля.
Днес свекитата дойдоха да ни вземат, та ги изнудих да идем в мола. Дребната се сдоби с нова възглавница (има 70% намаление на текстил) и 2 големи шоколада. А моя милост си купи панталон на Тера нова само за 15лв.  #Crazy и една тениска на Ню Йокър за 5лв. Много съм доволна.
Сега след обяд пак ще се шмиткаме по улиците, че то на едно място не се седи.

Хайде  Hug

# 185
  • София
 Здравейте и от нас!
 Нямах време всичко да изчета, но искам да се включа за залъгалките - консултирала съм се с логопед, ако е с подходяща форма и не се прекалява с употребата и, няма проблем да се ползва до 2, 2 и нещо годинки. Peace, аз се бях засилила да я махам, ама ме разубеди, специалистът.

# 186
Здравейте.

Бодливка, ЧРД на патерица, да си жива и здрава и все така целеустремена!

Много съжалявам че не успях да дойда на срещичката снощи, сигурно е било много приятно. Ние днес сме на сватба и естествено ми се натрупаха за последния момент вчера лични задачки като маникюр, педикюр, а сега и фризьор... Просто цяла седмица нямаше кога да отида и остана за накрая. Нищо, дано има пак срещичка скоро (жалко само, че не успях да видя Гери Мур).

Аз да се оплача от свекърва ми... Исках да водим днес децата на сватбата, за да може майка ми да си отиде, все пак и тя има нужда от почивка. Мъжът ми обаче не искаше, понеже е ясно, че ако са с нас, все някой ще тича след тях, а явно не му се занимаваше и на сватба... Та проявил самоинициатива и питал майка си дали ще гледа децата тази вечер. Тя, естествено, казала че нямало проблем, но се притеснявала Ники как щял да реагира и дали нямало да плаче  Rolling Eyes Та като ми казва това мъж ми и аз му отговарям, че то в крайна сметка става дума за 3 часа привечер, защото аз така или иначе ще се прибера към 9 ч вечерта най-късно да приспивам Ники. Той явно пак е говорил с майка му да я успокои, че няма да се наложи да приспива децата и да е спокойна, само че тя му казала, че трябвало да ходи да види сестра си в болницата и няма как да стане. Е, познайте колко се вбесих  #Cussing out Оплаквам ви се на вас, защото това като го чух си замълчах, иначе щеше да стане скандал. Ами просто защо не си каже, че не иска да ги гледа и това е?!? Не разбирам такива хора... Откакто се е родил Гого, все повтаря как няма проблем да го гледа, само се притеснявала дали той ще иска... А като опре да ги гледа, все си намира друго опрадвание. Така, като се пенсионира и ми каза, че щяла тя да гледа Гого ако искам и майка ми ако иска да почне работа. Аз тогава й отговорих, че ще говоря с майка ми и ще й кажа. Но още преди да сме водили втори разговор изобщо, тя съобщи, че си намерила работа и ще почва от есента...  Twisted Evil Направо избеснявам, много мразя хора, които са притворни и не казват какво мислят направо (въпреки че твърди, че си казвала)... Ох, както и да е, оплаках ви се. Аз си мълча, за да пазя добрите отношения, но понякога имам нужда да си излея на някой мъката. Ох, каква ли свекърва ще съм и аз (при това двойна).  Embarassed

Айде, аз бягам, ч езакъснявам за фризьора.

# 187
  • под кривата круша
Зеленко, как сте? Изправи ми се косата като влязох в нетинфото.
Бухта, да, нещо такова е за млечните сестри.  Аз имах страшно много кърма, за близначките не достигаше та така.

# 188
  • София
Здравейте милички,
Аз малко се позагубих тези дни, но си имам извинение - бяхме със Стела, майка ми, баща ми и племенника ми малко на почивка - изкархме чудно. Споделям на бързо, защото силно препоръчвам местенцето за почивка - комплексът се състои от къщички - тип вили, има 3 броя минерални басейни - за дечица (с две водни пързалки, които цопват в басейнчето), среден и голям - 25 на 12 м. Всичко е в зеленина, цветя, бол шезлонги и чадъри, изключително чистичко, с люлки и пързалки за дечицата и чуден ресторант около басейна. Ето линк: http://www.aquapark-varvara.com/ Обещавам да кача и снимков материал, но още не сме обядвали, тъй че ще е по-късно.
Зеленко, Елвинг, Бодливка, много на патерица, искрено ви поздравявам за празниците - да сте щастливи и усмихнати и зло да ви забрави. Ама, вярно много лъвици сме се събрали...  Mr. Green
Окич, мила, разбирам те прекрасно за неяденето - и ние вече много месеци се мъчим. Много се радвам поне, че хапва плодове и мляко, но манджите категоричнооооооо отказва. Примирих се и напоследък давам каквото и когато пожелае. Нямам нерви вече - преди бях ужасно настоятелна, чак вманиачена може би, да яде "правилните" храни, но само и аз и тях се изнервяхме. В крайна сметка, както казва Бухта, Стела е здрава, изглежда добре (не изглежда, че не яде) и това е най-важното. Иначе, Зеленко, и ние до скоро поне закуската я ядохме с огромно желание, но от около 2 седмици вече не хапва почти нищо сутрин - най-много някое и друго парче плод и максимум половин парченце кашкавал... Добре, че поне следобеда обикновенно хапва все пак с желание, че иначе сме го обърнали на плодове и кис. мляко.
Изби ни трети предкътник и вече сме с 11 бр. Продължава да има кошмарен нощен сън. Кога ли ще се оправи това?
Елле, би ли споделила за съветите на специалиста за бибите? Ще е от полза, предполагам. И, да те издам малко, че не се хвалиш - приятно ви изкарване на морето, с хубавата компания, която си имате. Поздрави от нас.
И последно да си кажа за вчерашната среща - беше много приятно. Много се радвам, че се видях отново с Гери Мур (толкова често за много неща мислим по абсолютно същия начин и това някак ме кара да я чувствам много близка), Мони и кака Криси са прекрасни - много се радвам и за добрите новини от прегледа. Видяхме се още с Окич и Мария, Таня Р и Биба, Вероники с цялото семейство, Никита със Софи, Маймунката и маймунето, Мирамар с близнаците, Крисче с Вики, ох дано не пропускам някой... И само да кажа, че е забравено едно бебе от мястото на срещата - аз го взех у мен и искрено се надявам, че е на Гери Мур, за да се наложи да отида да и го върна на место.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ох, колко много обичам Варна и как ми липсва само....
Айде, оставям ви и желая на всички прекрасен ден.  Hug Hug Hug

# 189
  • София
Само телеграфно да кажа, че сме добре, но пострадалото детенце го знаем, то е почти колкото нас, играли са заедно, на рожден ден сме били заедно, абе ужас... дано се оправи, голяма трагедия  Cry http://kozloduy-bg.info/?p=news&aid=2708

ПАЗЕТЕ СИ ДЕЦАТА, НЕ ГИ ИЗПУСКАЙТЕ ЗА МИГ ОТ ПОГЛЕД!!!

# 190
Роси, много добре изглежда местенцето... Радвам се, че хубаво сте си изкарали. Laughing

SZA, голяма прегръдка! Hug

Я, да попитам - някой, който е правил кекс за децата да даде някоя рецепта, че аз днес направих за Рая с кафява захар и типово брашно, но брашното ми беше за хляб и не ми се получи добре... Нещо солено-сладък ми стана и сплескан. Е, Рая хапна малко, но татко и се надявам да го изяде. Та, ако дадете още някоя идея ще съм доволна. Peace

И второ: Как ви се струва да се видим в понеделник, 23 август, късния следобед в Борисовата градина?! Тъкмо няма да е голяма жега и децата ще са спали в къщи на хлад. Имам предвид 17 ч. Какво ще кажате?

# 191
  • София - Рим и обратно
Тони, аз правя един много лесен и бърз кекс, почти насън го забърквам. Софи го обича много и си го хапва с кеф. Слагам 4 яйца (може и с 3), една непълна чаша захар, 2 чаши брашно, 1 чаша кис. мляко, 1 бакпулвер, 1 ванилия и половин чаша разтопено масло или зехтин. Разбивам първо яйцата със захарта, после слагам кис. мляко с бакпулвера и постепенно прибавям брашното и ванилията, като количеството на брашното го определям в движение, ако е по-воднисто - слагам малко повече и обратното.  Рабивам всичко с пасатор, за да не ми стават топчета. Консистенцията (както и всичко останало Mr. Green) определям на око - трябва да се получи малко по-гъсто от гъста боза. Опитвам го на вкус, за да не се окаже с малко или много захар Crazy. Накрая слагам и какао или малко кафе за аромат. Пека го във форма за кекс, която предварително мажа с масло и малко брашно. На около 180 градуса за 40 минути се пуква и запича.

За срещата на 23ти, силно се надявам да успеем този път. Дано се съберем Praynig.

# 192
Набързо само пускам снимки  от вчера .

http://vvalkova.multiply.com/photos/album/24/24#

# 193
'Кафе с мед', ще направя от твоя кекс утре. Благодаря ти! Аз днес правих подобна рецепта..ама и брашното не пресях, та може и затова да се сплеска... абе набързо го спретнах, ама се поизложих.
Много ще се радвам, ако успеем да се видим другия понеделник. Ние, живот и здраве, в неделя трябва да сме в София.

Много са ви хубави снимките от вчера. Прекрасно е било...

# 194
Ето ме и мен Party

Как сте?

Мале Зеленко, ужас!!

Разгледах снимките, прекрасни са. В бг Боян имаше и такъв джип и такова колело, ама същите! Много бой видяха, много деца ги ползваха и не мръднаха.

Аз искам само да се похваля че днес ми дойде писмото от болницата. На първи декември сме на изследвания а на 14ти ни е операцията. Приети сме в отделението "Света на динозаврите". Много с зарадвах чак си поплаках.

А и подстригах бретона на Яна, добре че е коса и расте Embarassed

Гостенина на Боян си тръгна и след малко отиваме в парка Party
Лека вечер на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт