Мартенчета 2009

• 27 861
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ето и обещаните снимки, на който му се гледа:
http://martenichki.snimka.bg/children/martencheta-prez-yuli-2010g.518504.20097148

# 196
  • София
Ей Роси, страхотни снимки - и местенцето е чудно и вие сте се забавлявали, личи си  Hug Аз не се шегувам за списъка, та ако те осени муза давай  Heart Eyes

Шу, чудесна новина - точно преди Коледа... а тогава стават чудеса..... аз имам особен сантимент към това време на годината, така че вярвам, че всичко ще е наред. Стискам палци  Hug

Тони, точно щях да питам кога тръгвате и пристигате, но явно е съвсем скоро. Лек път пожелавам и дано да успеем да се видим. За предложената среща, за съжаление, аз няма да успея - първи работен ден, а и след това сме на РД на кумата (натоварена програма), но пък нали ще поостанете.... Иначе за кекса и аз правя почти същия като на Кафе с мед, само че вместо бакпулвер слагам сода бикарбонат и добавям за разкош стафидки и орехчета, обаче го пека 70 мин. на 180 градуса - според инструкции те на печката. Много хубав ми се получава  Crazy

И леко да ви се оплача, ей така от нищото Бибата е с температура и то 38.4..... Та ми е леко стегнато, но дано да отмине бързо - май доста зъбчи я мъчат, няколко нощи не спим добре... а и до сега май винаги с Т ги вадим пусти зъби.....  а сега даже нямам идея кои точно чакаме....

СЗА, сетих се че и на теб не ти е леко. Мен това най-много ме тормози - когато има недомлъвки, неискреност и ... не знам още как да го нарека, независимо с какви подбуди и предтекст. Та и аз очаквам да имаме емоции със свекърва ми след няколко дни, но така е - ще се учим взаимно. На теб кураж и не си хаби особено нервите. Кажи как мина сватбата Simple Smile

А и последно да кажа и аз за срещичката вчера - много приятно беше и се събрахме доста мами и дечурлига. За мен беше малко неочаквано, но пък много радостно. Само дето Бибата не беше много на кеф и налиташе на бой, или пък си хващаще пътя, но какво да се прави.. Пак ще трябва да се събираме, че да имаме време да разменим по някоя дума с всички. Ето и моите снимки
http://martenichki.snimka.bg/children/nashite-sreshti-sofiya-2010.475474.20100453

Хайде толкова от мен, лека и прохладна нощ на всички Simple Smile

# 197
Здравейте, аз така се развълнувах за операцията, че забравих половината неща, които исках да кажа.

Тони лек път и да напрегръщаш всички от мен Hug Направо ви се чудя за куража за път с кола. Ние и до магазина да отидем Яна пак мрънка Crazy

СЗА оплаквай се мила, да ти олекне. Аз често само тук си казвам какво ми е, или за да не товаря мъжо, че нали и на него му е същото, или за де не стават скандали. Разбирам те напълно, аз имам подобни проблеми с роднини и много се ядосвам като теб. Много ме е яд когато разчиташ на хората, защото не си казват нещата в прав текст и после те прецакват. Винаги съм предпочитала шумни, дори и леко невъзпитани, но които си казват нещата направо, вместо възпитани, тихи и подмолвни Crossing Arms

Роси снимките са ви страхотни!

Дез дано това което те притеснява за Тоби се окаже напразни майчини страхове Praynig

Ели честити ви придобивки Flutter

Това ли бях забравила newsm78

# 198
  • Варна
А какви са добрите новини от Гери?
Леле, как само нахълтах, без добър ден, но като прочетох и ........  Embarassed  То тя ще си каже де, дано скоро влезе, важното е, че явно са добри  smile3501   ДЕЗ, наистина - дано и твоето се окажат от ония, големите, черни и безпочвени майчини страхове!  Шу, браво и на вас за добрите новини  Hug

Мънкииии, аз ли само като дойда никаква те няма, ааааааа-ма-ха! Ще се обидя пък вече! И малката ще накарам  Mr. Green

Роска, ужас, едва не събудих мъжа ми да го информирам къде отиваме  Joy Страхотно изглежда и се надявам да го наместим някой път в програмата, а за вас се радвам, че така сте се забавлявали. 

Този козлодуйски ужас ........ кошмар, тия деца понякога за части от секундата как се измъкват....... дано се оправи, милото.

СЗА,  Hug  Наистина много неприятно усещане, защо изобщо го правят!? И като са близки хора най-кофти Sad 

# 199
Здравейте Hug Аз тези дни само чета, нещо не ми се сяда на компа и само минавам, за да съм в час Rolling Eyes
Дано като пиша да не забравя нещо Simple Smile
Шу много се радвам на страхотните новини Hug
Зеленко добре че сте добре и на мен ми настръхна косата...
Дез дано наистина това да са само майчински притеснения. Да ти кажа Алек също доста често не отреагира като му говоря, явно не ме отразява Crazy
Роси пак сте намерили божествено място, благодаря ти че ги споделяш със нас Hug
СЗА много е гадно, а все пак става въпрос за близки хора. Не мога да го разбера това newsm78. Аз въпреки че живеем със свекрите Алек не сме им го оставяли за повече от няколко часа. Не съм се престрашила още, честно казано не знам дали ще се справят за повече време, че той нали е много див. Ето сега довечера ни предстои да ходим на един язовир и аз още съм в чуденка дали да го оставям и дали да ходя, макар че става въпрос само за през нощта, че ще тръгнем след като го приспим. Но все пак рано или късно ще трябва да се престраша . Иначе с майка ми нямам проблем да го оставям - знам че ще се оправи. Друго е усещането, не ми е притеснено, мога и с дни да й го оставя (не че ми се е случвало скоро), ама пусто като сме в различни градове Tired

Иначе ние като цяло сме добре. Тук са адските жеги, просто на моменти е направо кошмарно, добре че сложихме климатик,  та поне вътре като се скрием се живее. Лошото е че хич не разхлада, само сутрин към 4-5-6, но като станем вече е горещо. Добре че другия уикенд заминаваме за морето Flutter
Хайде и ние в клуба на неядящите. Имам чувството че е станал кожа и кости вече. Като го съблека по памперс и ми става зле, даже и коремчето му е изчезнало, ребърцата му се броят Sad Толкова хубаво си ядеше преди, а сега...сутрин едва изяжда няколко лъжички, на обяд в повечето случаи директно ми отказва каквото и да е и най-често обядва чак след следобедния сън - към 3-4 (и по този начин пропуска едно ядене) . Вечер супата и от нея с мъка изяжда по няколко лъжички. Добре че за сега поне следобедните десерти не ги отказва, пък и млякото вечер си изпива. Направо не го знам на какво живее, като го знам по колко пъти ака на ден (2-3). На стола за хранене не иска да седи въобще, та за да го накарам да хапне нещо вървя след него с лъжицата Sick Знам че не е правилно, но иначе рискувам цял ден нищо да не хапне. Направо като гледам другите дечица с гривничките по ръчичките и крачетата, коремчетата им все се чудя какво стана, аз ли не правя нещо като хората... Sad

Ох, оплаках ви се. Спирам до тук, че и без това стана километрично Embarassed

П.С. Тони лек път Hug

# 200
Здравейте,

Ние снощи по спешност останагме бездетни, дребната я закарахме при мама в 21ч, а ние на купон.
Вчера изпратихме и свеки за Англия, заедно с бременната братовчетка.
Да ви кажа за първи път виждам жена, която да не се интересува от бебета и т.н, а ще ражда след 2 месеца.
Да не ви обяснявам, че взеха старата ни количка (чиполино улгра, адски тежка) и даже искаха и столчето за колата, ама Илия се заяде и каза, че тези неща не са скъпи за тамошните заплати. А бе луда работа. Имат апартамент в Англия, един тук в Бургас, стоят къща, ходят по почивки из Европа и да не си купят нищо за бебето  Shocked Още сме в недуомение с Илия.

Иначе снощи бяхме на РД на една дружка, та се поотпуснахме малко.

Тони- лек път и от нас. За срещата 150% съм там.
Ето ти и маята рецепта (давала съм я вече)- 1 яйце, 1 ч.ч кисело мляко, 1ч.ч. захар, 1ч.ч. брашно, 1ч.л. сода. Аз слагам и смлени орехи и 1 л. канела. Разбъркваш хубаво. Аз ги правя във формички, но оригиналната рецепта е в тавичка. Визимаш тавичка / формички, намазняваш и набрашняваш и печеш във фурната.
Аз моята я загрявам докато бъркам и после за 10-15 мин е готово.
Елия много го яде.

Хайде от мен  Hug

# 201
  • София
Аз искам само да се похваля че днес ми дойде писмото от болницата. На първи декември сме на изследвания а на 14ти ни е операцията. Приети сме в отделението "Света на динозаврите". Много с зарадвах чак си поплаках.

Tada  ura Tada

DezHug Praynig Hug

Tony, на линия сме за срещата

# 202
Ехо,здравейте и от мен.
От толкова отдавна не съм писала,та чак нямам спомен за какво последно сме говорили и обсъждали.
Напоследък нямам никакво време да чета и пиша,детската градина на яна неработи и тя си е с нас удома.Програмата е пълна лудница,а аз просто се опитвам да оцелеем до септември.
Набързо ще разкажа на две,на три.

Имаме вече доста зъби,в момента никнат и кучешките,от няколко дни е много кисел и неиска да спи,добре че яде.
Но по големият проблем е че вече от месец имаме сополи,които се стичат към гърлото и от това Борис има и ужасна кашлица.В понеделник ще ходим до ИСУЛ,да го прегледат и дано намерим решение на въпроса.В началото си мислех че е от зъбите,но сега вече се обърках и немога да преценя от какво е.
Изкарахме и едно възпаление на едното око,добре че го излекувахме вече.Но сега съм постоянно нащрек дали си пипа очите.

Гледах няколко снимки назад,много са пораснали всички сладки и любими мартенчета,аз пак съм пропуснала няколко срещи,но здраве да е.
Целувам ви и ви прегръщам всички

поли Hug Simple Smile

# 203
  • под кривата круша
 Айде и аз да си порева като в ДиС. Оставяте ли половинките си да пазаруват? Аз избягвам щото не се придържа към списъка и марките ми ами купува едни такива салами и др. неща дето ме гледат укорително и аха да ми поискат сметка що ги режа, пък и по принцип не му дреме много какво яде, за разлика от мен. Та се водим като Сава и Варвара /той пък не смее да ме остави да вършея на воля в Пикадили/, но днес влезе в магазина само едни бисквити да купи. Казвам "Има едни бисквити с канела, обикновени, Теди много ги харесва, вземи от тях". Прибираме се вкъщи колкото да видя, че е взел Закуска с какао и Еверест. Казвам "А канелените къде са?"-сочи ми Закуската и вика "Ми ето ги, нали каза с какао?!" ooooh! Демек канела, какао, копър-все тая. Имам чувство, че се прави на недееспособен, че да не го занимавам ми да си върша работата сама. Или пък толкоз ме слуша...
 Шу, чудесни новини Hug
 Гери явно още са в Сф Rolling Eyes
 Роска, страхотно място. Аз не разбрах обаче къде е. Някъде до Велинград ли?

# 204
  • Варна
Офффффффффффф, Есме,
На твоята планета е канела, на неговата карагьоз ............ не го отразяват за важно и си мислят нещо "от техните", докато им говориш. После най-много да получиш някое "кво толкова" или "ти не се чуваш какво говориш" .........  Какво да ги правим, това е положнието. Радвай се на проблясъците, мижай на затъмненията и това е!  Mr. Green Hug

# 205
Момичета, благодаря за съчувствието. То аз съм се примирила отдавна, но вчера се ядосах... Иначе сватбата мина добре, жениха се наши приятели, които всъщност са отдавна заедно и имат дъщеричка колкото Гого... Simple Smile Имаше някои странности и някои неприятни момента (по-скоро изненади сред гостите и липсата на някои гости), но пък в крайна сметка всеки сам си решава. Иначе аз останах до към 20.30, после хукнах към нас да приспивам Ники, така че си тръгнах точно като почта веселото Simple Smile

Но пък сватбата беш едобър повод да се поглезя - в четвъртък бях на масаж, педикюр, маникюр, а в петък прекарах тир часа във фризьорския салон (не, че снощи още ефектът не беше заличен, но поне цветът на косата си седи Simple Smile). Много добре се почувствах, а и се сетих, че имам един ваучер за 100 лв за един салон за масажи още от преди две години (добре, че няма срок на използване), та май ще се обадя да си го ползвам в скоро време...

Шу, страхотни новини. Наистина, по Коледа стават чудеса, така че със сигурност това е добър знак.

Дез, преди това забравих, но се подсетих от другите постове - дано всичко е наред и пиши резултатите от прегледа при ушния лекар.

Есме, моят пък е много изпълнителен (но ние често пазаруваме заедно и той знае какво купуваме). Е, не че не обърква някой път, но е рядко. Ти му объркай някой път неговата заявка (марката на бирата, която пие примерно, и му отговори по същия начин  Mr. Green).

Роси, хубаво местенце. Ние ходим често във Велинград, но тази година още н есме, може пък да го заменим с Варвара Simple Smile Градчето го знам иначе, точно преди да се заизкачваш по завоите към Велинград.

Поли, дано не е нещо от вида на алергичен ринит, но на това прилича...

# 206
Ха здравейте и от мен. Ние бяхме на морето (Шабла), но последните дни преди пътуването ми бяха доста напрегнати и не успях да се похваля. 10 дни жега, слънце и топла водичка, направо не ми се тръгваше... Но имам един курс да готвя и се налагаше да се прибирамче по-навреме (пак направихме две нощувки по път, но ми беше много напрегнато). Сега съм оставила малкия със свеки и сядам да творя, ама не устоях да прегледъм какво се случва с вас.

Много поводи съм пропуснала и на всички честитя от сърце! Все хубави неща да се случват и да има с какво да се хвалите!

Ние на плажа ползвахме памперси за плуване на Хъджис, бански и голо дупе. Памперсите за плуване не са лоши, но след като се намокрят, държат студено на дупето и не смеех да го оставям така. Първия ден си кисна изцяло във вода, че бяхме взели басейн на плажа, но после се престраши да влиза в морето и решихме да не се мъчим с пълнене на басейна (150 см). Снимки ще качвам после, че още не съм разопаковала багажа. Летните вируси ни закачиха и нас, но Митко за сега устоява! За щастие разопаковах аптечката само за баща му и за мен.

По другите теми - и Митко се захласва понякога, но до сега не ми е омеквал в ръцете! Представям си какво си преживяла, Никита! За тръшкането - продължава си, но май вече се поддава на убеждение след известно време танци върху нервите ми. На морето даже ме оставяше да се отдалеча без да реве, а веднъж отиде на плаж с другите от компанията, без мен и баща му (и двамата се конкурирахме за тоалетната). В това топло време е нормално да не им се яде. Митко често пие само айрян или таратор и отказва друго. Онзи ден вечеря салата, веднъж обядва сладолед, а на морето един ден такъв апетит му се отвори, че яде повече от мен - различно е, според това колко са се уморили, колко им е топло...

Искам да кажа на варненските мами, че много ме е яд, че не можах да се обадя, но предварителните ни планове за нощувка във Варна не се осъществиха и само минахме за малко, а спахме на Мадара. За срещата на 23 ще гледам да успея!!!

Шу, дано да се осъществи вашето коледно чудо и малката красавица да е добре!

Дез, може наистина да се прави, че не чува, ако се е заиграл нещо. Ако реагира на силен шум би трябвало да не се притесняваш, но все пак си го заведи на доктор, да си спокойна.

Есме, като експерт в главознанието трябва да си наясно, че на мъж не се дават сложни команди. На моя ако му поръчам три неща, задлжително забравя едното (и при две се случва да забрави едното). Обикновено пазарувам аз или давам подробни указания и пращам само за най-наложителните покупки.

SZA, и аз като теб предпочитам директно да си кажат каквото си е, а не да увъртат! С мойта свеки имахме сблъсъци доста. Сега уж ми е обещала да гледа детето, докато си върша работата, а питала зълвата кога да й ходи на гости във Варна, уговорила си срещи с приятелки в Люлин и така. На вън излиза само с една играчка и, разбира се, на малкия му писва и започва да реве за мен. Абе, не знам какво да я правя, ама нали все пак може да помогне при краен случай , та търпя и си се оплаквам на вас и на други приятелки.

Поразгледах снимки - прекрасни дечица и мами!!! Марти на Добро настроение много е пораснал, а и другите сладурковци са си малки човечета вече.

# 207
  • София

Бодливка, на голяма патерица, честит рожден ден! Много хубави неща, които да те карат да се усещаш щастлива и здраве!!!

Шу, ще чакаме с най- голямо нетърпение постъпването ви в "Света на динозаврите" и още повече излизането от там  Flowers Four Leaf Clover

Имам една задачка за някой от  вас сега Embarassed.
Може ли, който има от активните маси за игра, да каже каква е и доволен ли е или не. Ще купуваме такова чудо на много близко приятелче и се чудя каква да е. Бях в Джъмбо днес и цените там са като на намалението в Май тойс, но пък дали  е сигурно да се взима от Джъмбо. От друга старна пък и от Тойса не е много оферта, ако е дефектна нещо, ще е разправия! Може би в Хиполенд да погледна...

Отивам да си довършвам погачата, че нали ще черпим утре Wink

А, Есме като каза за канелата и какаото се сетих моя мъж как ме разби наскоро! Направо така се смях и дивих на ум, че няма как да забравя случая. Ставаше въпрос да ми вземе една блуза за в чантата за навън и аз му казвам да вземе розовата, която е на скрина. Той пита пак коя. Аз мисля, че не вижда нещо, което пред очите му и обяснявам за втори път, с тон: "Розовата, която е на шкафа", а той най- сериозен и обиден , че го залъгвам- "това не е розово , а цикламено"! Паднах, направо! Каква съм била невежа аз за моите дрехи!

# 208
Здравейте,

ШУ- честито за датата   bouquet
СЗА- бразо за глезотииките
Окич- ние нямаме маса, но по повад на това дали да се взима от Джъмбо, ние от там имаме доста неща, последното по-голямо нещо е уокъра, не е мръднал.

Хайде от мен лека и мека

# 209
  • София
Хайде първа да честитя на всички, които празнуват имен ден на този хубав празник - Мария на Шуши (която все още се споменава всеки ден вкъщи), Мария на Окич, както и мамите - Зеленко, Есме, Кикоимери... и сигурно пропускам някой, но здраве да е, не е с лошо. Да сте живи и здрави и да си носите с радост и гордост прекрасното име !

Окич, бързам да се отчета - нашата масичка е таква http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.5135. Амииии какво да ти кажа. Подариха ни я на РД на Бибата, но не успя да ни стане любима играчка. Ползваше я да я бута, отвреме на време се оглежда в огледалцето. Абе заиграваше се чат пат, но не беше нещо особено, а сега само я побутвам и се чудя на кой да я дам скоро. Иначе не е мръдала, мисля че е купувана от Хиполенд.
Чакам почерпката с погачата Wink А вчера, исках да ти кажа, че получавам празни смс-и от теб... та да си провериш телефона....
Да кажа за Бибата, че още е с Т, днес даже си счупихме рекорда по висока Т - стигна 39.2, та се пошашкахме.. но успехме да я свалим и следобеда си беше добре, но одеве пак я вдихна над 38... Та се наявам утре вече да е добре, макар че спи толкова неспокойно милата, а и ние покрай нея....

И за да не завършвам зле, да се похваля, че започваме бавно, но славно да си изпълняваме плана за покупки за тази година - та днес се сдобихме с шкафове за банята - такъв с огледала за над мивката и една колона. Дето се вика две години и половина по-късно бива да си довършваме недовършеното... Та съм много доволна, а и ми хареса изобрът ни  Laughing

Хайде лека нощ на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт