Мартенчета 2009

• 27 879
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Честито на всички именяци! Да сте живи, здрави и много усмихнати....

Ние днес ходихме на контролен при педито. Май се успяхме да овладееме кашлицата и хриптенето със сиропи....да чукна на дърво.....а пък след седмица ще махаме гипса най-накрая....ходихме и при Драганов, на сега правя висока и твърда възглавница, да не се криви гръбнака, а оттам и походката

Болните да оздравят бързо Hug

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 11:54 от glafira

# 451
Честито да е на всички именици името! Симонката да расте все така красива и умна и много радост да носи в къщи!

Уф, вече 2-ра седмица по 3 колекторчта за урина използвам на ден и не мога да й взема! Дали ще може да минем без това изследване...

От няколко независими източника чух, че за детска градина изобщо не си правят труда да правят изследване, а направо пишат, че е ОК. Но няма как да се договориш да ти издадат бележка без да си оставила урина, защото може да им спретнеш проверка по този начин и да си докарат наказание. Ние се разходихме в парка с колекторчето и след час и половина вече имах урината. В лабораторията ми казаха, че може до обяд да им я занеса.

Така е, в държавните заведения всички все едно са хванали господ за шлифера, все са недоволни, даже на баба му на Митко обясниха, че не децата им били проблем, а родителите! Абе, дано да нямат лошо отношение към детето, че тогава не знам какво да правя. В момента нямам избор за смяна на ясла или нещо такова.

# 452
Здравейте и от мен.

Нинче мила представям си какво ти е Hug дано бързи се оправи сладура Praynig

Честито на всички именници днес и на тези които пропуснах Praynig Hug

Нагиана честито и на теб Hug

За памоерсите -ние баш сега почнахме да ползваме повече Crazy Не ще на гърне моето, обаче като се напишка идва и ми показва да го махам. Ако се разсея и не го махна, взима нещата в свой ръце и сама се съблича и си го маха. Чинно си го взима и го мята от втория етаж долу. Та сега сменяме на всяко пишкане Crazy

За яслите мисля че на всякъде са смесени групите. и при нас бяха така. Но аз ги разбирам напълно, просто всички бебоци им бяха в ръцете а малко по-големите си играеха. Просто няма начин 28 деца да са им в ръцете непрекъснато. А и наистина се учат от по-големите. имаше една кака Ния, на 2,5 години, която много се занимаваше с Боян. А родителите като я питаха какво прави днес в градината, отговаряше "Учих Боянчо да говори!" Laughing Аз също мисля че не децата, а родителите са проблем. Едно дете имаше което много биеше Боян, което също вечно беше мноого болно. Така кашляше че не можеше да си поеме въздух. Сестрите се бяха видяли в чудо. Първо че заразяваше всички деца, а и самите сестри. Баща му обаче беше педиатър и като го върнеха понеже е болен, той го водеше след 15мин с бележка че е здрав. А самото дете наистина не беше добре. Бяхме полудяли всички. Другата случка е от градината. Една от госпожите беше много мила , но и много строга. При нея децата винаги бяха нахранени, чисти и тн, но не даваше да и се налагат. На една моя много близка приятелка детето попадна там. То обаче е много разглезено и много обиждаше и биеше майка си. Опита се и с госпожата да се държи по този начин, съответно обаче срещна не милото свиване на майка му а строго порицание. Това много го стресира и не искаше да стъпи там. Майката обаче ходи да се кара с госпожата , защо тя се била държала лошо. Ми според мен, госпожата се държа абсолютно адекватно на безобразното поведение на детето. То нарича майка си глупачка, тъпанарка, казва и че я мрази итн.

Иначе днес уж трябваше да е на училище баткото, но уви, само се разходихме. Имали тренировъчен ден.

Аз овладях разстройството на Яна. Оказа се че така реагира на АМ за над 1 година. Сега е на кисело мляко, но хич не го харесва.

Ето и 5 снимки да го видите дзвера с опашки и бретон. http://www.facebook.com/photo.php?pid=30816524&l=8596a83a13&id=1589593556

# 453
v detsko infekciozno otdelenie sme...az pyk ne sym dovolna koi znae kolko,razbrah ot edna druga maika 4e imalo morbili v drugoto otdelenie,a nikoi ne ni e kazval,predstavqte li si?!ima i 4 bebeta na po 2-3 meseca,izostaveni ot maikite si,ot malcinsvoto...rado e po-dobre,ne e povry6tal,nito pyk e akal..ima samo leka temperatura...sega 6te 4akame izsledvaniqta,da vdim to4no kakvo e...4ID na vsi4ki,koito praznuvat!

# 454
ЧИД на Симонките, да са живи и здрави   bouquet

poli+, по принцип на морето е "друга България", може да има разлика и 10 градуса със София. Вчера например беше 27 и си беше идеално за плаж, а днес сутринта беше доста хладно, но сега  е напекло отново и е супер времето. Ама дебели дрешки пак вземете Simple Smile

glafira каква е тази висока и твърда възглавница, да не се криви гръбнака, а оттам и походката? Нещо заради гипса ли?

Шу "дзвера с опашки и бретон" е голям бонбон Simple Smile

# 455
  • София
Уф, мойто диваненце пак направи същата история като зимата - същата кашлица и т.н. "Гърлото е пожар" каза лекарката и, за съжаление, сме на АБ. Предположението беше, че е възможно да е като реакция-отключване от ваксината и че е трябвало малко да я отложим, ама минало вече...

Нинчето, стискаме палци бързо бързо да ви изпишат!

За викането - и аз понякога си изтървам нервите и крещя за глупости, за което после съжалявам, но ако някой ме види в такъв момент, може да ме заклейми като лоша майка. И аз съм се възмущавала отстрани на другите, но вече не смея да съдя никого (освен ако не става въпрос за системен тормоз, разбира се) Всеки си има своите лоши моменти и право да изразява негативните си емоции - както децата, така и майките Crazy Не казвам, че е хубаво, но се случва.

И при мен е така  Embarassed Дори един път собствения ми мъж ми направи забележка, че хората щели да си помислят, че си бия детето  Shocked
Точно днес си мислих как хууубавичко виждам чуждите грешки, моите - не толкоз хубаво, ама пък реакциите ми идват малко отвътре и не мога добре да се контролирам. Ето вчера едно майче (и цялата маса приятелки-майчета с нея) охкаше на всяко олюляване на детето (а излизат без количка, т.е. добре си ходи), направо изкрещя като падна, милион пъти забрани елементарни неща, които се очаква да се правят от детето, примерно сядане на земята и т.н. Викове, крещене - по много от всичко... Отстрани много лесно ми беше да видя грешките, пък на себе си трудно "диагностицирам" проблема Sad

Честито на имениците   bouquet

# 456
Гери, зло да ви забрави! Пропуснах и твоята Симонка да спомена, но пожеланията се отнасят с пълна сила и за нея!

За яслите мисля че на всякъде са смесени групите. и при нас бяха така. Но аз ги разбирам напълно, просто всички
И аз така мислех, но в нашата ясла госпожите явно са си решили друго и сега приемат малките в една група, а големите са си в друга. Обясниха ми, че това си било вътрешно решение и техните колежки нямало да се съгласят да вземат пак малки, след като миналата година са били само те с всички малки и са си ги научили на ред. Днес приемаха "големите" ясленчета без проблем, но на малките още се чисти стаята и за това няма да го приемат Митко. Не ми се мисли какъв ще е цирк, когато се затръшкат всички деца в групата или когато хукнат по голи дупета от гърнетата си. Митко редовно ми го прави този номер и вчера се изпишка в спалнята, след като беше пуснал 2 капки в гърнето и аз реших да го измия. Докато обяснявах важно "Виж сега, мамо, как ще измием гърнето да е чистичко", той вече беше изприпкал в спалнята и докато успея да го хвана, направи локва.

# 457
  • София
ЧИД на Симонките, да са живи и здрави   bouquet

poli+, по принцип на морето е "друга България", може да има разлика и 10 градуса със София. Вчера например беше 27 и си беше идеално за плаж, а днес сутринта беше доста хладно, но сега  е напекло отново и е супер времето. Ама дебели дрешки пак вземете Simple Smile

glafira каква е тази висока и твърда възглавница, да не се криви гръбнака, а оттам и походката? Нещо заради гипса ли?

Шу "дзвера с опашки и бретон" е голям бонбон Simple Smile

Става дума за това, че детето след навършване на една годинка трябва да спи на възглавница. При всяко дете е строго индивидуално, защото се мери от рамото до главата. На светланка разтоянието е три пръста, затова възглавницата трябва да е твърда и висока три пръста, за да лежи главата на едно ниво с гръбнака. Ако гръбначето се изкривява, това води до допълнително натоварване на краката....НО както казах, всяко дете е строго индивидуално. Все пак е желателно да се консултирате с лекар

Шу, малката е страхотна, одрала ти е кожата...Пу-пу.....

# 458
  • София
Честит имен ден на Симонките!  Hug  bouquet Heart Eyes
Яна е страхотна сладурка! Пу-пу!  Heart Eyes
Нинче, дано са ви добри изследванията!  Praynig Hug
Поли+, нашите са в момента в Приморско, времето е шантаво - вчера бяха на плаж, вечерта е валяло много, сега пак се готвеха да ходят на плаж, топло е, не като тук.  Crazy

# 459
Честит имен ден на Симонките   bouquet
Нинче, да се оправя малкия герой и по-бързо да си ходите вкъщи  Hug В Перник болницата е мизерна. На майка колежка лежа с детето й на 6год. с пнемония и не спеше тъй като пазеше малката и храната от набезите на хлебарките. А вечер мъж й ги караше до вкъщи за баня. С една дума да не дава Господ да се озовеш там  #Cussing out
Глафира, това за възглавницата кой го определя педи или ортопед? За първи път го чувам. Мария спи без възглавница, но тя много шава нощем и не знам как би си задържала главата на едно място  Grinning
Поли, приятно море!

Последна редакция: ср, 01 сеп 2010, 15:29 от shushi_13

# 460
  • София
По пронцип това, което знам е, чее задължително да спи на възглавница. Нашата просто беше много плоска. за да не се смъква от нея, съм я направила достатъчно дълга, та като се търкаля да не пада от нея. за пръв път тази нощ нямаше набези към моята възглавница. Ортопеда просто ми каза каква височина именно да бъде, но мисля, че и педито ще свърши работа

# 461
  • София
 Да се оправят веднагически болните дечица ви пожелавам! Simple Smile Илийката изкара едноседмични сополи с кашлица, но да чукна на дърво, се размина пак без температура. Тези ваксини, обаче, са ми черни. Не знам защо, ама си имам някакво вътрешно съпротивление срещу тях. Водя го, защото са задължителни, ама хич не ги обичам.
 И аз вече седмица не мога да смогна да му взема урина и изпражнения. То не остана време вече, ама понеже ака по обяд, пък аз по това време вече съм на работа... По повод яслите, мисля, че знам какъв ще ни е първият конфликт с учителките. Казаха, че там ги държат по памперси, за да си спестят слагането на гърне, пък аз много държа да не си забравя хубавия навик да ака и пишка в гърне и ако не се съобразят с тези му умения, ще ставаме на кълбо. Laughing И като се знам какъв съм звяр като ме ядосат, горките сестри и учителки. Не, че се самонавивам предварително, ама нали си мисля кое как ще е...

# 462
  • Варна
На всичките ни Симонки честит имен ден! Да растат здрави, безгрижни и да ги споменават само с добро!
Гери, за викването, аз хич не съм от спокойните. Мисля, че децата ни вече са доста добър коректор и на нашето поведение. Аз имах вчера случка, която не искам да разкажа, но реакцията на Ния на моя гняв ме накара да се чувствам безкрайно зле и да си задам страшно много въпроси - просто се видях отстрани, защото тя повтори моите действия.  Embarassed Cry Зеленко, това по повод и на твоя пост.  Уви, много отрезвяващо!  Иначе Еля според мен говори точно за системния случай.
Темата за яслите и своеволията там от страна на нископлатения персонал е абсолютно безкрайна. Пожелавам на всички приети ясленчета да попаднат на читави групи, добри лелки и далновидни директори!
Шу, да имаше сега един батко Боян да помогне на нашата Ния ..........  Confused  А тоя баща педиатър е бил за голям бой, що за идиот! А, и дзверът с бретон е абсолютен сладкиш!
Поли+, тази сутрин беше 12 градуса, после понапече, но си е хладно и тук. На това време лошото му е, че трябва да помъкнеш всякакви дрехи, дори и само за една разходка. Приятна ваканция!

Момичета, при нас нещата с яслата стават все по-зле. Умът ми не го побира - това дете е неузнаваемо там. Продължава да ходи до обяд, на мен ми свърши отпуската и съм на ръба на нервите си. Не иска да я оставяме, а като я прибера е вир вода от плач. Цял ден иска да я носят или водят за ръка, като влезел някой външен му се лепвала и не искала да го пусне. Прибирам я, спи, уж яде и като излезем навън драсва нанякъде, заиграва се с каквото намери - най-самостоятелното дете на света. Само поведението й много се влоши. Започна много да посяга да ни удря, удря и себе си понякога, блъска каквото не й хареса. Днес например на няколко пъти посегна към мен - първо удря, после "бип" и накрая гуш. Едно след друго, без пауза - тя не знае какво прави. Изглежда тъжна и объркана на моменти, лесно си мени настроението. Не знам какво да правя. Нито работа върша като хората, нито детето гледам. А за нея започвам да се плаша вече. Понеже ме вижда, че съм изнервена се скъсвам да обяснявам, че не й се сърдим, че не я водим там за наказание, а за добро, че няма начин да не я вземем ...... абе какво ли не обяснявах вече, вечер гледаме да се занимаваме много с нея, обаче не става. Днес ми я върнаха с думите "ама как има сили толкова много да реве!"  ooooh!  Извинете за оплакването, но на някой ако нещо му хрумне - моля да сподели.    Sad

Хайде, от утре само "моето оздравя!" искам да чета!

# 463
Бухта вярваш ли, че всяка вечер чакам ти да се разпишеш преди да си легна Embarassed и онзи ден не писа и ...... направо ми беше едно такова чоглаво Crazy
МНого мъчно ми стана за прекрасната Ния. МНого се замислих, как бих постъпила аз. Ния има ли нещо което да си гушка в къщи - мече, одеалце или нещо такова. Боян си ходеше с пелената от комплекта за изписване. Гушкаше я по цял ден. За обясняването, много хубаво че го правите, но аз имам чувството, че като и говоря  на Яна нищо не отбира. Въобще не си я представям, че ще и обяснявам подобно нещо и тя ще ме разбере. Другото което си мислих е че Яна, когато е гладна или недоспала, реагира точно като Ния. Бие ме мен, батко си, със замах бута всичко от масата, търкаля се по земята, удря се себе си и куп подобни красоти и всичко това с неистови писъци. Когато е отпочинала и сита е много благоразположена към всички и всичко. Зацикли ли обаче от рев, може да реве с часове и то не точно рев а дране.Дали има начин да я оставят да си почине някъде отделена, дори и да поспи, но в компанията поне докато заспи на някоя сестра и любима играчка. Или да я оставите да спи след обяд, за да може да види на свежа глава че не толкова зле. Пиша всичко което  ми хрумва, не знам дали ще помогна но поне да опитам.
Много стискам палци съвсем скоро да се оправят нещата Praynig

# 464
Бухте, много мъчно ми става като те слушам Sad Според мен Ния ще го израсте, ама нещо не ми харесва персонала как се отнася. При нас като слушам какво се говори на майките на ревливите деца, съвсем различно е. А и ги успокояват с това, че по-добре 2 седмици да поплачат и да свикнат, отколкото от страх да го спрат детето и после като го пуснат, пак отначало. На твое място не бих се притеснявала за детето, ако персоналът ми вдъхваше доверие, че поне се опитват да я успокоят и да направят нещо за нея, или да те посъветват, абе каквото и да е, без "това не е нормално". То и аз те успокоих, ама...Можеш ли групата да смениш, мислиш ли, че обстановката като отношение и лелички по-скоро я депресира, отколкото фактът, че е на ясла?

Иначе на моето все още, да чукна, добре му понася, започнахме да го водим по рано и тъкмо щеше да остава и да спи там, когато вчера го скопосах яко, просто толкова ме е яд на себе си. Първо, че вчера беше страшен ветрилник, а изкарахме сума ти време навън, но не толкова това, колкото топлата баня, която му направих, за да го сгрея, а после съм оставила вратата на спалнята повече, отколкото е трябвало отворена, и след няколко часа ревна измръзнал и веднага вдигна температура. Че и един омаломощен, направо ми иде да се самообеся, заради тъпотията си.

За викането ..на мен ми е изключително лесно навън да запазя самообладание, каквото и да направи. Не знам дали, защото съм пред хора, и най-вече, защото знам колко е унизително някой да ти се кара пред публика, изобщо не смея да се разгневявам. Затова пък вкъщи ми е много лесно понякога, не, че кой знае какво му правя, ама влизам в серия само да го овиквам и да се пробвам да го наказвам, а той хич не отбира.

Общи условия

Активация на акаунт