Мартенчета 2009

• 27 866
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз се въздържам от коментар по "горещата" тема. Бухта, ако не да я водите на психолог, поне може да питаш тук за мнение
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=89.0

# 481
И София спи отвита.Мислех, че е само тя такова шило  Crazy Не мога да се преборя и това си е. И тя по същият начин изритва със замах всичко, което е отгоре и, дори и тънко чаршафче да е.И като спи дълбоко как усеща не ми е ясно. В жегите не беше проблем, ама като застудее и аз не знам.Чувал още миналата зима отказа, имаме няколко от Никол, тя си беше свикнала.Дано сега да склони.Обаче искам да и намеря такъв тип, като за малките бебета както ги правят повечето - долу да е доста по-широк, за да не и пречи на крачетата, че имам чувството, че това я дразни.А нашите по-големички са прави надолу и ми се виждат доста тясни.Не знам Никол как спа до скоро в такъв  Mr. Green Освен някъде по поръчка да търся...

# 482
Nikita  и Боян до скоро си спа в чувал. Точно такъв какъвто търсиш има в магазините на ул.Бигла в Лозенец. Май бяха Захи newsm78

# 483
  • София - Рим и обратно
Нинче, да се оправяте скоро, много е гаден този вирус, но поне бързо минава при нас възрастните. МАлките се влачат дълго време с разстройство (при нас беше 10 дни) и нищо не помага, но минава и без лекарства. Само течности поемайте.
За чувалите - аз съм голям привърженик, самата аз съм спала доста време с такъв (ушит от обикновено одеяло), по думите на майка ми едва ли не до 1ви клас Mr. Green Валето го ползва до около 5 години, когато вече си се завиваше и сама. Имам пълен набор - есенни, зимни, летни, всякакви дебелини Grinning. Иначе не знам как ще спи постоянно отвита, а така не я мисля изобщо. А по моему - отказват да спят, ако не се ползва редовно. А като незнае друго...спи си прекрасно Mr. Green
А по отношение на боледуването в ясли и градини, просто е неизбежно. За жалост не съм чула и видяла дете, което да не боледува кажи- речи всеки месец, ако не и по-често, докато не си изгради имунитет. При Валето, боледуването спря около 5тата година. Тръгна на 1 г. 10 мес. Та така. Не е много успокоително, но трябва човек да има резервни варианти при боледуване, защото не всички работодатели са склонни да те пускат по 10 пъти в месеца, защото детето ти е болно Tired

# 484
Имаме си ние чувалчета - и по-тънко, и зимно, ама познайте какво се случва, когато се опитам да го пъхна вътре. До преди жегите нямах проблем със завиването, защото той си спи кротко и не се развива, ама пустите жеги! Слагах леко чаршафче, но той се върти насън и го отмята, а при повторен опит да го завия се събужда. Лошото е, че и сега е така - или още му държи влага от жегите, или просто така повече му харесва, или аз го навличам повече, защото на мен ми е студено, а той не е зиморничав и се прегрява. Ще пробвам пак, когато се позадържи по-студено времето, пък да видим.

За боледуването в детските градини и яслите лекарите казват, че във всеки колектив си обикалят определени вирусчета и бактерии и докато не се изгради имунитет срещу "колективните" зарази, няма да спре боледуването, но е добре и да се подпомага изграждането на имунитета със закаляване, витамини и т.н.

# 485
Здравейте,

Аз оставих Елия за тази вечер при мама, че ури пътуваме за село.
Да спомена, че утре и в неделя на площад Батемберг има турнето на Милка (ние още се чудим дали  да ходим).
Сега ще ида да купувам портбебе за (не знам каква ми са пада на мен) на Илия братовчетката, че тези дни чакаме бебе. Девойката се прибрала в Англия и и казали, че ще я чакат да вледне в 9м и ще предизвикват раждането, че околоплодните води са и малко. 

Криске- Елия също се отвива доста. До края на зимата спа в чувалче. После минахме на едни пижамки по- плътни (поръчвах си ги от улолмарт), сега за тази зима имам пак такива. Иначе лятото спа с пижамка с къси ръкави и крачоли, а сега спи с дълги, та таде и чорапчета слагах тези дни.
Но като цяло гледам да не я изнижвам като мен.

# 486
Ох... много лоша серия пак сте подбрали! Sad

Аз ви чета, ама все като седна да пиша и почват да ме дърпат я за полата, я за нещо вкъщи и не остава време.
Нинче, Нагаина - бързичко да се оправяте и да забравяте лошото!  Hug

Бухта, направо си я представих малката Ния.. Миличките, сигурно ви е много трудно. И аз бих те посъветвала да и дадеш нещо, което обича да си мъкне, гуши и т.н. Аз през първите дни, в които спеше в яслата, му давах мечо да си го гуши и да си спи с него, за да се чувства по-сигурен. Но и там са явно много "добри" и не ми се наложи много дълго да ползвам този метод. Да чукам на дърво, при нас нещата в яслата вървят много добре. Но пък други неща се влачат и обръщат и.. Sad Вярно, че няма пълно щастие, ама бял ден не видяхме тази година. Високосна ли е, каква е.. Като чета тук и се сещам какво беше на повечето от вас от началото на годината - иска ми се да свършва по-бързо и да идва новата вече!  Praynig

Та, Бухта, искрено се надявам да се оправят нещата при вас. А момента с говоренето - и аз го пробвах, но не върши работа при такива "активни" деца май..  newsm78 Това за психолога не мисля, че е лоша идея, но ти си знаеш най-добре. Аз лично не бих пренебрегнала помощ от такъв специалист. С две ръце "ЗА".  Peace

И ние спим в чувал.. Гледам, че сте зачекнали и тази тема. Даже тези дни си го ползваме пак.

Аз бях до Бургас 2 дни за да си взема изпита по маркетинг и реклама, а моите мъже се гледаха сами. Така де, Миро беше на ясла по цял ден, а Лъчо само вечерта го гледаше. Справиха се много добре и май на Миро даже не съм му липсвала много-много. Само малко преди да си дойда (пристигнах вчера в 19,30ч), когато са се прибирали вкъщи, явно е очаквал да ме види и почти се бил разревал. Като ме видя ме гуши и много ми се зарадва. Но за кратко.  Mr. Green После пак тръгна дивотии да прави..  Crazy

Не на последно място - честито на всички с поводи - именни дни, рожденни дни, юбилеи и т.н...   bouquet

Крисче - ние сега за Васерман-а решихме мъжо да боцкат. Педи е и негово джи-пи и беше по-лесно с направлението. В кабинета ни казаха, че даже било практика тати да се боцка.  Whistling

Миро нещо ми дриска пак, лиги и течни, прозрачни сополи текат... УжасТ! Дано е от зъби или задето днес излязохме сутринта без шапка. Sad (виновна)

Ох, отивам да ям, че от обяд се каня...

Спокойна вечер на всички!  Hug Heart Eyes

# 487
  • Варна
Ами забавното е, че едва от тази година една фондация, която работи с общината по въпроси за ясли, детски градини и т.н. грижи за детето, се е преборила и са назначени 2 (две!) психоложки за всички ясли в града. Та, нашата е в тази ясла само в понеделник. А следващият е почивен. Иначе съм решила да се видя с нея, да помоля да влезе в групата, да обърне внимание какъв може да е проблемът. Аз се видях с нея преди да тръгне Ния, за да ми каже как да я подготвя. Шефката на въпросната фондация ме свърза, надявам се да откликне.
Иначе мен днес ме върнаха с детето, защото съм нямала бележка от личната за вчера, дето отсъства зорлям и според тяхната лекарка й нямаше нищо. И си й няма де! Направо ме смазаха. Добре, че приятелката ми си даде сина на градина преди 2 дни и направо каза "давай я" и успях да поотметна работа. Накрая ще ме уволнят с тия драми  ooooh! Готиното беше, че Ния възторжено пееше революционни песни с пълно гърло, докато майка й ревеше и караше колата към личната лекарка  Mr. Green Голям кеф й беше.
Никита, благодаря ти за поста. Права си, не ми помага, но знам защо си го написала и оценявам искреността ти.  Hug Знам какво става по яслите, не съм със свръхочаквания, че някой ще дундурка само моята маймунка по цял ден. Но точно за тази ясла чух само хубави неща, включително от колежка, чиято дъщеря до миналата година е била точно в същата група.

22, какво направление за Васерман, на мен ми казаха, че не се поема от касата!

Явно никое дете не иска да го завиват, не правим изключение. Засега я напъхваме в чувал без ръкави, до пролетта спеше с тези целите пижамки, за тази зима също ще потърся, ако не й стават вече. Хм, подсетихте ме. А лятото си спеше по пампа или с някой потник. То моето дете е пословично студолюбиво, де Simple Smile

Ние утре чакаме БАБАааааа, барабар с дядо! Смятам да им връча малката и да припадна  Mr. Green Три дни почивка - имам да поработя, да поспретна къщата, да си почина и да си видя мъжа, който ще работи в почивния понеделник, та може и с някоя приятелка да се пошляя. Така че, ако не ме видите тук  следващите три дни, не ме мислете Simple Smile  Peace 

Приятен и релаксиращ дълъг уикенд на всички и моля, оздравявайте бързо  Hug

# 488
Ей, че опитимистичен пост, весел уикенд  bouquet

Аз иначе трети ден съм вкъщи, имах 2 почивни, малкото се разболя на втория, а вчера трябваше да ходя по-рано на работа, ама изобщо не спала, яла и т.н. отидох, замалко да припадна, и се върнах. И въпреки, че вкъщи, колкото и да ми е мъчно за дребното, толкова и ме побърка с това колко е кисел, нищо не му харесва, не яде, хленчи и т.н., но 3 дена с него вкъщи и се чувствам пак в майчинство, направо не ми се връща на работа.

За завиването, единствения трик, който открих, е да му мяташ чаршафа само през кръста. Така най-важното е завито, не му пречи на краката, а и колкото повече се върти, толкова повече се омотава в него Simple Smile Ще видим като застудее, обаче, как ще е.

# 489
Бухта - напълно си права. Не се поема. Обаче аз си мислех, че се, та затова викам аз няма да се боцкам, щото трябва да ходя за направление до пл.Славейков (там е моята лекарка). Ама после доки каза, че не се поема, ама и тя спомена, че тати е по-обичайно да се боцка. Просто забравих да уточня.. Извини ме. Струваше 8лв. ако не ме лъже паметта..  newsm78

Дано нещата с Ния се оправят бързичко!

Хубав уикенд на всички!  Hug

# 490
  • София
Аз да си похваля домашните, че докато сме били на село са напреднали в конкурс  Joy
http://--//--/снимка на седмицата/index.php/65#

newsm78 нещо не се получава от там да покажа снимката, за това я качих в нашия си албум ЦЪК

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 09:28 от kris4e

# 491
Вече сме в Плевен. Много исках да спретнем една софийска среща, но та ни се стекоха нещата, че днес ме изстреляха да се прибираме  Tired
Бухта да нагушкаш и нацелуваш Ния от мен Hug Hug Hug Дано много скоро всичко при вас да се нормализира Praynig
Как са болничките? Нинче, Радо как сте? Ние още имаме хрема, чакам всеки момент кучешкия да избие и предполагам, че нещата ще се нормализират след това.
Виждам че чувалите сте обсъждали - прибрахме се и тъй като тук е доста студено реших да го пробвам - е няма такъв рев, така се разстрои, че му ограничавам свободата, че се наложи 2 пъти след като вече съм му го свалила да го приспивам ooooh!Така че при нас явно остава варианта с навличането. И тъй като тук зимата е голям ветрилник явно ще трябва ватирани пижамки да търся.
Туй то от нас. Приятно изкарване на всички, които са някъде на почивка (и дано времето малко се пооправи, че ще луднем затворени  Rolling Eyes)

# 492
  • София
Понеже надничам при септевмрийките, че имам куп познати там, видях - Даниелка е станала мама днес  Grinning Hug , момиченце, Дияна, нормално раждане. Да са живи и здрави!!! Много се зарадвах!   bouquet  bouquet Hug Party Heart Eyes

# 493
  • Варна
Eeeeе, страхотна новина. Честито Даниелка! Малката Дияна да расте здраво и послушно дете за радост и гордост на всички около себе си. Много се радвам за вас.

# 494
  • София
Ех, че хубави новини! Даниелка, честита радост!

Общи условия

Активация на акаунт