Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-17

• 57 049
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Здравейте!
Никакви ви няма.
По повод пречиствателните станции четох много в строителни форуми и тези ги хвалят като много надеждни.Сега са с промоционални цени!
http://www.bioteh-bg.com/promocii.php

Ние сложихме такава, но още не е пусната в експлоатация и не мога да дам отзиви. Иначе съм очарована от обслужването. Поръчах по телефона и след 2 дни, в неделя беше при мен с монтажниците - на 30 км. от Бургас с много приемлива цена за транспорта. Момчетата я монтираха и настроиха и когато съм готова да я ползвам само трябва да им се обадя, за да дойдат и да я пуснат .

# 136
Здравейте момичета, най-сетни и ние купихме парцел.
С малко забележки е точно мястото, което искахме.
Още от утре започвам да ровя какво можем да направим тази година, поне като документи, така че ще се връщам назад да чета, аз и досега от време на време надничах в темата.

# 137
  • София
Vania P , добре дошла при нас и много късмет ти желая, защото ще ти трябва!

Аз да се отчета - в момента довършват кофража за стълбището към втори етаж и втора плоча Flutter
Мисля тези дни да си кача снимките някъде и да ви споделя поетапно какво се е случвало със строежа до момента.

# 138
  • Горна Оряховица
Здравейте строителки! И ние сме на етап Парцел ,но вече изникват първите несгоди  Rolling Eyes та се обръщам към вас за съвет.
Някой знае ли за помощните постройки изисква ли се разрешение ,план и т.н. бумаштини или можеш просто да си ги построиш . Става въпрос за навес който искам да имаме до къщата и си мислех ,че архитекта ще го проектира и ще си вървят заедно. Но след като главния архитект на града заключи, че не можем да строим до граница (дори с позволението на съседите Rolling Eyes)и попитах " Навеса на средата на парцела ли да си го направя  Shocked?"- той каза,че това е помощна постройка и тя можеда се долепи, но сега не е обект на нашия разговор (ставаше вапрос за петното за строеж). От цялата работа не разбрах кога ще ни е обект на разговора, първо ще се  занимаваме САМО с документи за къщата , а след това по същия път за помощната постройка  ooooh! което е абсурдно !  Или занея не е необходимо "узаконяване"
Ох, дано някой разбра нещо и може да ме посъветва, то аз трудно се разбирам...  Embarassed

# 139
Не може ли да се строи на граница, дори с разрешение на съседите?  Rolling Eyes

# 140
Vania P , добре дошла!Успех в начинанието !!!Разкажи нещо повече за идеите си.

mimoza аз мисля,че с разрешение се строи на граница.Казвам го ,защото нашите съседи,където ще строим са направили на граница гараж с разрешение от баба ми.Подписва се споразумение,а именно в нашия случай,че като съседи си разрешаваме взаимно да не спазваме процент отстояние.Мисля,че това е възможно за вътрешни граници.Този главния архитект как така казва не може.Иначе постройки на каклкан как се правят newsm78.За навес само мисля не трябва арх. план ,а разрешение само и от съсед и от общинарите.Нека и други кажат Peace

Lara  честито за плочата.Ще очакваме снимки с нетърпение. Peace

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 15:07 от Radenia

# 141
Става въпрос за навес който искам да имаме до къщата и си мислех ,че архитекта ще го проектира и ще си вървят заедно. Но след като главния архитект на града заключи, че не можем да строим до граница (дори с позволението на съседите Rolling Eyes)и попитах "
Това ми звучи абсурдно. Особено ако навесът е дървен. Нашият гараж всъщност е навес  - от къщата до дувара със съседите. Не сме искали разрешение. От южната страна пък барбекюто ни е голяма дървена конструкция /сиреч пак нещо като навес/, отново е залепен за съседи. Не съм запозната нормативно, но не ми се вярва тая работа....Ами направете си го впоследствие...

# 142
  • Горна Оряховица
Там е работата, че ми се искаше паралелно с къщата да върви и навеса,и се притеснявам ако не е "законен" докато идват да проверяват къщата да не ме накарат да събрям.  Знам ,че в последствие не е епроблем, ако си се разбрал с комшиите, но ще е доста чакане, а той ми е най на сърце  Mr. Green

# 143
  • София
Предполагам, че за дървен навес няма проблем, но ако навесът е бетонен и е част от плочата, тогава влиза в проекта. Обаче нашият навес май влиза в трите метра отстояние от оградата, пък ни одобриха проекта, без проблем.

P.S. Мернах нещо за споразуменията със съседите - винаги ли са били двустранни? Питам, защото едно време свекър ми е подписал такова споразумение с едните ни съседи и те са си построили гараж, долепен до дувара, а сега казаха, че няма да ни дадат да строим там.
Моля, насочете ме къде мога да го проверя.

# 144
Ами идеи почти нямам, това продължи историята с парцела че почти ми се уби желанието.
В общи линии искам малка къща с удобен първи етаж, а на втория където ще са спалните, общо взето нямам никакви изисквания.
С оглед на това че нямам и време, общо взето каквото направи съпруга ми това ще е.

# 145
  • густо майна Филибето
Ами идеи почти нямам, това продължи историята с парцела че почти ми се уби желанието.
В общи линии искам малка къща с удобен първи етаж, а на втория където ще са спалните, общо взето нямам никакви изисквания.
С оглед на това че нямам и време, общо взето каквото направи съпруга ми това ще е.
Ааа, не може така Naughty Grinning Като ни покажеш проекта после, знаеш ли колко въпроси ще ти зададем и колко кусури можем да намерим заедно Wink Или си твърде млада, или си живяла само в едно жилище,или и двете, та нямаш претенции? Simple Smile Аз съм сменила 7 вида жилища и за къщата знаех абсолютно точно какво искам като разпределение, разбира се, съобразено с възможностите. Изглед, изложение, разпределение, дори за посоката на отваряне на вратите си имам изисквания Laughing Затова и си направих проекта сама, не исках друг да решава къде ще седя, лежа и какво ще гледам.Simple Smile После като започне строежа, може да съжалиш, че не си участвала с идеи.
Като за начало, надникнах в публикациите и видях, че си от Пловдив - ако не е проблем, би ли споделила къде ще строите? Blush
Ние имахме малко работа в Белащица и на отиване мярнах къщата на Диди, а на връщане минахме по другия път и видях на Елфичка Simple Smile На другите момичета не съм гледала снимки като че ли, така че не успях да разпозная друга. Елфичка, на живо къщата ви е по-хубава Hug И ние сме до ябълкова градина, около нас все още са само строежи, населените къщи са на 150м и е невероятна тишина и спокойствие, много ми се искаше да си остане така, поне ме успокоява, че ябълковата градина ще си я гледаме дъъълго Simple Smile

# 146
Елфичка, на живо къщата ви е по-хубава Hug И ние сме до ябълкова градина, около нас все още са само строежи, населените къщи са на 150м и е невероятна тишина и спокойствие, много ми се искаше да си остане така, поне ме успокоява, че ябълковата градина ще си я гледаме дъъълго Simple Smile

Ааа,нашите са черешови  Laughing Вече си откраднах няколко пъти черешки/сърцето ми щеше да изкочи  Crazy/
Ами предполагам,че е била нашата.Трябва да има едно бг знаме на прозореца.Има една друга пред нея точно,но тя не е завършена,още я строят и е доста по-малка.Така че най-вероятно е била нашата.

И ние щяхме да сме сами,първите,които си взхме парцел там и то от сума ти време и като надушиха тока и водатата,които прекарахме веднага пристигнаха и други строители  #Silly

# 147
Здравейте, момичета!
Хайде и аз във вашата темичка. Много отдавна си мечтая за къщичка до София и вече съм на път да си я сбъдна. Ние капарирахме един парцел и до месец трябва да мине изповядването на сделката, така че както се казва ще минем всичко от начало, като разбира се ще разчитам и на вашите съвети.

# 148
Здравейте, строителки,
Аз се бях включвала по-малко преди много време. След мноооого дълго чакане вече имаме разрешително за строеж. Надявам се, че скоро ще имаме и парите за строеж, но за сега само ви чета и ви се радвам.
Браво на тези, които са на финал
Елфичка моля за координати на бригадата/евтината/ на лични

# 149
Ljuboznatelna ще строим в Белащица, парцела на ъгъла непосредствено под Черен Петър.
Хич не съм млада, от както съм семейна сме сменили 4 жилища, но си мисля че като нямам много време, което да отделя за къщата по добре да съм по скромна в желанията си.Работя извън града, имам малък  ученик и като почне учебната година вечерите са за него, отделно и един 4 годишен щурчо, а да не забравям и баща им /който е обещал да се занимава със строежа, мен понеже много ме бивало в кавгите, щял да ме вика ако се наложило/
Сигурно още не ме е обхванала треската, но и това ще стане, сега първо трябва да намерим архитект, с тока и водата уж сме наясно.
Обаче за едно съм абсолютно сигурна - мнооооооооого искам къща.

Общи условия

Активация на акаунт