Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-17

• 57 044
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София
7. Годишен разход на ток за тази система - 1000лв

Лелее, ако е така, защо ми е тази термопомпа, свързана с толкова разходи newsm78
На фона на 3000 лв годишно, които ние плащаме за ток, мисля че това е ок. Това излиза средно по 83 лв на месец за ток, а не по 250 както плащаме в момента.

# 121
  • густо майна Филибето
Да, стана ясно, че зависи от големината на къщата и разходите на семейството. Но за изгодна инвестиция се счита тази, която се изплаща до 5г максимум, 15-20 са прекалено дълъг срок. И да можех да си го позволя, не бих го направила.

# 122
  • Пловдив
Ние за отопление сме се спряли на котел с твърдо гориво - и без това сме вложили незнам колко хиляди в мазе, ще си го ползваме и за котелно. Инсталацията /тръби, радиатори и каквото там си трябва/ ще си я прави мъжа ми. Ще сложим и два климатика за отопление през преходните сезони и за охлаждане.
Днес наляхме третата плоча + прави и обратни греди - вече си имаме таван и над спалните  Laughing. Пак стана по-дебела от проектната дебелина, но при толкова арматура - бая бетон си трябва, за да се  покрие. Рекапитулацията - 151,5 кубика бетон. Моите първоначални сметки - 152 кубика, факир съм, нали  Wink
Остана само покрива, там съм решила да поработя и аз - смятам да обработя предварително всички дървении против вредители  Grinning.

# 123
момичета аз съм в Белащица и релаксирам.  Hug, но бях обещала една снимка на фонтанчето-алпинеум на майка http://prikachi.com/images/128/2402128m.jpg Отзад по камъните също тече вода...
Буболечо -къщата ти я виждам като излезна пред вратата  Hug Наблюдавам я няма страшно, да си спиш спокойно  Laughing

Ние се движим бавно, но все пак се движим.. Дъртата коза я чакам да си изкара удостоверение за тежести, което трябваше да изкара по бърза процедура, а тя пуснала бавната  #Cussing out Естествено, за да спести пари (50 лв). Лихви си текат, ама нали нея не я интересува вече..... Гледам да не се ядосвам много  Tired ама...

# 124
  • Пловдив
Цитат
Буболечо -къщата ти я виждам като излезна пред вратата  Hug Наблюдавам я няма страшно, да си спиш спокойно  Laughing
- да освобождаваме пазача, казваш Laughing? Утре ще сме там с децата и кучето ...

# 125
Буболечо, тогава ще те имам в предвид за ККС Laughing Wink Браво на вас!С какво мислиш да обработваш гредите?Майка ми са на такъв етап,та ще и споделя.
Ние взехме скицата и вариантите за делбата са 2.Има около 26кв. за вкарване в регулация и искат 1000лв.Но това не е спънка.Сега чакаме вуйчото да се освободи,че да обсъдим вариантите и да пускаме документите.ама много бил зает до края на месеца #Cussing outВсякъш само той работи ooooh!Иначе техничката каза,че ще ни предвижи бързо подялбата и новите скици с оценката та направо за архитект ще ни приготви документите ама....Обедих се,че роднина се преборва по-трудно и от Общината Crossing ArmsДобре,че свекито ми е оправна.

# 126
  • Банкя
Здравейте, мечтателки и строителки!

Цяла седмица ви чета и все не смогвам да драсна няколко реда. Grinning

Поздравления за напредващите!

Буболечо Поздравления за точните сметки! Hug
Надявам се да покажеш снимки от приключения стоманобетонов скелет, дори и без покрив и зидария. Wink

Гретел Успешно пренасяне! Наистина ни държиш в напрежение с тези откъсачни кадри от къщата ви, дано скоро покажеш повече. Hug

♥VIKI♥ Ти сега като си в отпуск при майка ти, кога ще изповядвате при нотариус? Кога трябва да излезе удостоверението за тежести на продавачката.
Страхотна случайност, че сте къща срещу къща с Буболечо.

Ljuboznatelna Според мен козирката ще е най-добре, както си я нарисувала в момента - правоъгълник с едностранен наклон - връзва се и с покрива над кухнята. Wink

Rени Точно се чудех, къде се губиш. Hug Успех при избора на фирма за отоплението. Wink

Radenia Пожелавам ви по-скоро да "преборите" вуйчото. Wink
Радвам се, че при вас ще мине по бърза процедура в общината. При нас квадратурата е под минималната, но в допустимото отклонение от 20%, за които се решава на заседание на Общинския съвет, а такъв ще се свиква чак септември. Rolling Eyes

За отопление се предвижда засега газово котле с радиатори, но не сме проверявали, дали ще ни изградят от Овергаз отклонението по тупика или не. Thinking

Успешен и спорен ден на всички!

# 127
Буболечо Дръж го за всеки случай  Laughing
Акси къща срещу къща е пресилено, но определно я виждам, някъде на около 200-300 метра сме от Буболечо.  Hug Трябва удостоверението за тежести да е готово сряда и да се надяваме , че до петък, ще съумеем да минем през нотариус

# 128
  • Пловдив
Акси, не е само "скелет" - всичко си има без покрива, дори ни остана половин палет тухли Поротерм 25-ци - там не съм била достатъчно точна в сметките Laughing
Вики, да не бъркаш къщите - има още една на същия етап, но по-голяма от нашата, и е по-близо до шосето, нашата е до каптажа /ако се сещаш къде е/.

Днес не направих снимки, имахме проблем - помпата се развали и едвам поляхме плочата. Освен това намерих хиляда кусура на майсторите и ... ми е едно такова никакво. В понеделник ще направя снимки и ще пусна да се похваля все пак.

# 129
Да си призная откакто вдигнахме  грубия строеж миналия юли месец / 2009г./ само Ви чета.
От тогава сме свършили следното по къщата : инсталация за газово отопление / вътрешно само / , Вик , ел. инсталация , дограма , вътрешен лепеж / варово циментов/.
В момента привършват шпакловката и грундирането , от вторник боядисваме .
Теракота за банята е купен - http://www.kai.bg/bg/продукти/стенни-плочки/осака/ лилавата серия , за коридорите и стълбите също - на площадката при входната врата се образува едно пано от 4 плочки , на втората площадка  е пано от 4 плочки , останалото е един цвят който го има в паното - подобно на тъмна праскова е .
Днес взехме моноблок , мивка , шкафче , батерии , закачалки и др.неща за банята. Взехме и два полилея за дневната.Вратите - интериорните поръчани са - http://www.harmonia-tm.com/products.php?cat_id=1&subcat_id=4 … id=35&sh=prod , вкл. и на едната баня.Другата баня ще е  алуминиева поради крив отвор заради  заварено положение.
 Чакаме оферта от дърводелец за входна врата , и вътрешно обзавеждане.
Поради ограничения бюджет ... ще преценим  кога и каква ще правим фасадата.
Давам зор тая есен да сме в нов дом.

# 130
Здравейте! Grinning
Вашата тема ми се стори най-подходящата да запитам.  newsm78  Правя си разни планове за строеж, така както съм преценила, че най-добре ще се усвои мястото и пространството, тъй като дворът ни е малък. Зачудих се дали някъде в нета има такава програмка, която да може да дава примерни фасади по дадени размери... newsm78  Иска ми се да онагледя всичко, що ми е в главата.  Crazy

# 131
luna аз ползвам тази, много е приятна и още я разучвам  Hug http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=131408&hit=1
БУболечо пиша ти ЛС  Simple Smile

pepita66
много ми харесаха вратата и плочките, ще споделиш ли на каква цена взехте вратата? С включена каса ли е?

# 132
♥VIKI♥ , благодаря!   bouquet  Ще я разуча с удоволствие.  Grinning

# 133
Вики , според сайта на Хармония / има си размери и описание ,вратата е Стил ламиниран МДФ / , тази врата трябва да ми излезе към 280 лв. каса , брава , панти .Чакам оферта от фирмата да видя колко е крайната цена ,защото имам и заоблени первази , ще правят 4 врати + 1 за баня.
Утре почват да редят банята и ми се струва , че няма да стигне някоя плочка , а уж проверявах 3 пъти количеството.

# 134
Здравейте!
Никакви ви няма.
По повод пречиствателните станции четох много в строителни форуми и тези ги хвалят като много надеждни.Сега са с промоционални цени!
http://www.bioteh-bg.com/promocii.php

Общи условия

Активация на акаунт