Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-17

• 57 006
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • густо майна Филибето
Мисля, че в някоя от темите тук се коментираше, че има ли стълба, смятат се и квадратурата отгоре, тоест - предполага се, че ще го ползваш като етаж. Значи си зависи от архитекта.
Jonima, не съм се заглеждала за рампата, но ми е ясно защо ти е.

Момичета и момчета, входа ми има отгоре еркер 50см, но ми се вижда недостатъчен да пази що годе от дъжд. Колко според вас ще е достатъчно за да не мокри много вратата/евентуално и мен докато вляза/? Другата ми чуденка е - ако правя козирка дали да е права козирка, или под формата на обърнато V.Така или иначе май ще има нещо, което да ми подчертае входната врата. Нямам място за допълнителни колони, защото имам арка с рози на около 2-2,30 от входа. Искам да ми е свободно там. Другия вариант е да следвам извивката на арката и да е нещо такова.
И още нещо да ви питам - как ще си осветявате входовете с външно осветление? Мислим да сложим два декоративни фенера отстрани, но напоследък се замислям дали да не е една високо поставена силна лампа.

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 07:49 от Ljuboznatelna

# 76
За козирката залагам на следното: ако ще е дървен чардак, да е обърнато V /ако разбирам правилно какво имаш предвид под това/. Ако няма да е дървен - като на снимката с кованото желязо. Аз над входа имам козирка, но ще правя точно козирка с ковано желязо, но  най-вероятно с брезентена тента над вратата на кухнята, от която се  излиза към барбекюто. Входа е осветен с една лампа над вратата, но отстрани е подхода към гаража, където има две лампи с датчик, които светят достатъчно. За теб, като че ли бих посъветвала два фенера, макар че, признавам си нямам пълна представа за цялостната визия на вашата къща.
Ето лампата пред входа - http://picasaweb.google.bg/tinacus/lofKP#5501437182095942050
А тук ще правим козирка допълнително - http://picasaweb.google.bg/tinacus/lofKP#5501437206450288130

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 09:29 от Гретел

# 77
eй, Гретел, само пускаш по един-два отрязъка от къщата и ми разпалваш любопитството  #Crazy предполагам и на останалите  Joy айде приключвайте по-бързо и качвай обещаните снимки  Praynig, че все повече се убеждавам, че си заслужава гледането  Peace

# 78
eй, Гретел, само пускаш по един-два отрязъка от къщата и ми разпалваш любопитството  #Crazy предполагам и на останалите  Joy айде приключвайте по-бързо и качвай обещаните снимки  Praynig, че все повече се убеждавам, че си заслужава гледането  Peace

дааа, дааа Hug разкошотийка  bouquet

# 79
Кофти парче съм, нали ?! Mr. Green
От вчера уж пренасям багаж - ама ей така от компютъра......Досега не съм се местила, или поне не съм имала толкова багаж - и това само дрехи и лични вещи, без мебели, уреди и т.н. и съм изпаднала в потрес от начинанието. А 10 август /новолунието/ ей го де е....Уф, накрая е най-трудно и досадно...

# 80
Гретел - не ми се иска да си го помислям това начинание с местене на ВСИЧКО Rolling Eyes Но пък дай Боже всекиму такива "досадни" проблеми Laughing
Добре, че засега нашата бъдеща къща не е с идея за целогодишно живеене Wink

# 81
А нашата е с такава цел от самото начало. Макар че снощи не съм спала от носталгични пристъпи към апартамента. Те се изпариха, де, тази сутрин, когато мъжа ми направи 100 нарушения, за да докара колата до входа, за да товари багаж. Сега живеем в суперцентър. Но тук ми беше първото жилище, тук се роди малката...Оспамих малко, простете.... Hug

# 82
  • густо майна Филибето
Гретел, много изпипано!
Не ми се мисли ние като се местим какъв катун ще сме ooooh!
Аз също не съм съвсем наясно с окончателната визия, но си порисувах малко върху фасадите и вероятно ще е това:

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 10:33 от Ljuboznatelna

# 83
А решетките на прозорците дървени, или ковано? А парапети по терасите?

# 84
  • густо майна Филибето
Желязо ще са, налагат ми се, тераси нямам. Тъмна дограма, червени керемиди, бяла мазилка. Асмата предпочитам с желязна пред дървена конструкция, ще ми заема половината южна фасада/първата/. Затова и козирката може да е желязна.

# 85
Пак съм аз.
Въпросът ми беше за смяна на статута и цената му. Мястото е 3200 кв, 6-та категория в общ. Марица. Цената от ~10000 лв реална ли е?
А, още нещо. Свекър ми има уговорка със строителен надзор, който ще води дневника по вр на строежа. Иска му 1,6 лв за квадрат. Тази цена как ви се струва?

# 86
На първия въпрос - мисля, че да, реална е...Но не мога да попитам в момента, за да ми се вярва напълно. На втория въпрос - идея си нямам аз.....Да кажат момичетата, които строят по този начин.

# 87
Гретел - страхотно е!!!!  Направо разкош

# 88
Здравейте на всички. Нова съм в темата. Купихме си едно местенце 520 квадрата и след като оправим всички документи  Tired мислим да строим. Та ми трябва кураж от съмишленици  smile3503

# 89
  • густо майна Филибето
Пожелавам ти късмет Hug  Аз вися в темата от две години, а още не сме започнали. Но пък тук е интересно Wink

Общи условия

Активация на акаунт