Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-17

• 57 001
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
  • Банкя
Във Враня е хубаво. Grinning Преди години един познат ми предлагаше да правим нещо заедно там, но земята не беше негова и нещата се закучиха...
Често минавам в този район, защото работя наблизо.

Иначе аз лично съм за машинна мазилка - турбозол. Wink
Предполагам другият ви вариант е да лепите гипскартон върху зидарията, което на мен не ми допада като решение Naughty- да, гладко е, няма нужда да съхне както гипсовата мазилка, но пък ще ти отнеме малко повече от пространството в стаята, отколкото мазилката. А ако лепят на "кюфтета", а не на гребен, ще бие на кухо. Peace

# 61
И аз съм за мазилка ръчна или машинна Peace
Jonima  може ли да поправиш линка за да видим къщата,и поздравления за цените.Дано ни сполети и нас такъв късмет Mr. Green

# 62
Акси благодаря за съветите. И аз повече клонях към мазилката. Предлагат ни първо варова мазилка , след това фината.  Машинната имаш ли идея как върви като цена  ?

# 63
http://www.facebook.com/?ref=mb&sk=messages#!/album.php?aid=17815&id=100000397224381
Благодаря на всички. На снимките са само първия етаж.Утре ще снимам цялата с покрива.

# 64
  • Банкя
Акси благодаря за съветите. И аз повече клонях към мазилката. Предлагат ни първо варова мазилка , след това фината.  Машинната имаш ли идея как върви като цена  ?
Мисля, че е около 15-17лв квадрата, но по-добре да ти отговорят строящите или наскоро приключилите - galana_s, Гретел. Peace

# 65
Първоначално ни поискаха 23лева на квадрат за мазилката. Друга бригада поискаха 12 и наехме тях Simple Smile Правят го готово за боядисване Peace

# 66
http://www.facebook.com/editalbum.php?aid=17815&add=1&flash=1#!/album.php?aid=17815&id=100000397224381
Това се последните снимки - завършена на груб строеж.
galana_s благодаря ти, а това цени с  материали ли са 12 лв ?

# 67
Да с материали Peace

http://www.facebook.com/editalbum.php?aid=17815&add=1&flash=1#!/album.php?aid=17815&id=100000397224381
Това се последните снимки - завършена на груб строеж.

Нищо не виждам. Отваря ми моя профил и до там Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 21:24 от galana_s

# 68
  • Пловдив
Галана, копираш целия линк и пействаш горе в реда.

И за да не е съвсем спам ... първо - честита първа плоча на Лара. Привет на новото попълнение Jonima- наистина сте много бързи. Ние започнахме приблизително по същото време /ориентирам се по датите на снимките/, в момента се довършва зидарията на втория етаж /всъщност от четвъртък не е работено по нея/, остават още третата плоча, после обратни греди и покрив; все още не са декофрирали втората плоча, но ние и не бързаме ...

Тъй като се коментираха цени на грубия строеж - обещавам като приключим с покрива да пусна тук колко ни е струвало всичко. Иначе първоначално бяхме взели оферти от две строителни фирми - съответно 72 400 лв и 68 000 лв. Засега, обаче, се движим доста под тези цени  Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 21:57 от Буболечо

# 69
  • густо майна Филибето
Jonima , много симпатична къщичка се очертава. Питах за надзида и наклона, защото имах първоначално идея за по-голям долен етаж и мансарден втори /заради ограниченията на квадратурата ни по закон/. Още не съм сто процента сигурна, че не искам да преработвам и втория етаж и да го направя поне малко мансарден /голямата дъщеря много иска мансардна стаичка/. В същото време искам четирискатен покрив и по-малко чупки по покрива. Не зная дали да не оставя най-голямата спалня без равен таван, а да се виждат скатовете на покрива, въпреки, че ще стане височко, в най-високата точка близо 4м newsm78 Обаче пък това позволява да се прави вътре нещо като емпоре, изобщо - поле за развинтена фантазия Laughing Стига да има кой да ми угажда на акълите Grinning
Видях, че по късата страна имате зазидан допълнително един отвор - там веранда ли е или главния вход? Защото и по дългата страна видях нещо, което прилича на вход?
Имаш ли вече оформена идея как точно ще изглежда?

# 70
Jomina поздравления!Изглежда прекрасно!
Вие с Буболечо ми вдъхнахте кураж с тези суми,които споделяте макар и приблизителни.Започнах да вярвам,че с 40 000лв. ще успеем за грубия строеж.Имайки в предвид ,че ще имаме само основи без втора плоча.Ох  ooooh! Иначе ние още си чакаме скицата.С тия отпуски...

# 71
Jomina поздравления!Изглежда прекрасно!
Вие с Буболечо ми вдъхнахте кураж с тези суми,които споделяте макар и приблизителни.Започнах да вярвам,че с 40 000лв. ще успеем за грубия строеж.Имайки в предвид ,че ще имаме само основи без втора плоча.Ох  ooooh! Иначе ние още си чакаме скицата.С тия отпуски...

Не бързай да се успокояваш, на ръба си, трябва много стриктно да контролираш работата и разходите. Аз всъщност не вярвам че ще се побереш - за едноетажна къща 150 м2 разхода на м2 скача доста защото основите и покрива са си върху 150 а не 75 квадрата например.

# 72
Да така е,но имам и в предвид,че от тези 150 има и поне 20 веранда с отделен навес.А до колкото ми стана ясно от споделеното до тук от наредналите в етап строителство -колкото повече етажи,толкова повече здрави основи и носещи стени,което всъщност е скъпото в една груба постройка.Бетон и арматура.Поправете ме ако съм се заблудила та да не се обърквам  Rolling EyesПък и 3 горе 3 долу се преглъща.
.Няма да има и мазета или приземни етажи и под моите представи за груб строеж приемам само основи-плоча,стени и покрив ,а за другото да ни е яка гърбина Laughing А всъщност това ,което си представям незнам дали ще отговаря на парцела,така,че....истината е някъде там Wink

# 73
  • Горна Оряховица
Здравейте момичета , имам питанака- мансардния етаж не се ли смята към квадратурата на къщата ? т.е. архитектите не вземат ли пари и за неговото проектиране newsm78

# 74
Благодаря на всички за хубавите думи.
Ljuboznatelna - Отвора е врата към веранда. Терасата е около 30 кв. Не знам на снимките дали се вижда рампата, която води към вратата. Идеята е от оградата до къщата да има рампичка по която да се влиза.
mimoza - ние помолихме нашия архитект максимално да вдигне височината. Пари допълнително не ни е взел. Ние бяхме доволни и му дадохме нещо като бонусче. Все пак това са си още 100 кв.
Бубулечо- стискам ви  палци. Къщичката  е готова преди 15 дена, нищо че снимките са от 01.08.

Общи условия

Активация на акаунт