Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-17

• 56 990
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Привет,

При нас цените бяха 25 лв на ивични фундаменти, рандбалки и плоча. Колони и втора плоча 25 лв, покрив на 25 лв. Зидария 5 лв, квадрата + щурцове и около вратите, мисля че зъбци ги наричат.  За един месец я вдигнаха, много са бързи и всичко до сантиметър си отговаря на проекта. 

тея цени са само з аработа нали... Би ли написала, колко ви излезна губия строеж общо  Praynig Зидария 5 лв. на кв ли  Rolling Eyes  newsm78

# 46
Момичета, пак бях на строежа. Пълен блокаж съм. Осъзнавам, че 2 трети от работата е свършена и последната 1 трета, т.е. това, което наистина се пада на мен откъм обзавеждане, ми е толкова мътна Mr. Green И Mr. Green Имах едни идеи първоначално, сега имам други Mr. Green Защо съм такъв човек, баси. Още нереализирани и нещата са ми омръзнали. Някой бил ли е така?

# 47
Аз пак като свекърва ще нареждам /'щото нали съм свършила вече, но ви чета без пропуск/ - 400 Е на квадрат за всичко без обзавеждането изобщо не е нереална сума. И това със среден клас материали. Ако се залага на супер луксозни гранитогреси например, или настилки от тиково дърво в баните, и мазилки Ойкос /или камъни/ по всички стени сумата ще е в много пъти повече. Но за компромис между цена, качество и визия, даже, мисля 5 -600 Е на квадрат  е нормална цена. Това за всичко, без мебелите и осветлението, и техниката.

# 48
Познати със строителни, още преди да започнем да строим, са споделяли, че строителството до ключ им излиза 350-400 евро. Това включва гранитогреси, бани /в повечето случаи евтини/...общо взето на купувача му остава да избира само мебели. Не знам дали е съвсем така, те ползват отстъпки за количества, но смятам, че това е една напълно реална цена за хора като нас. Преди  да помислим въобще за строеж, идеята ни беше да купим по-голям апартамент. Цените обаче по онова време бяха в пика си и жилищата, които харесвахме излизаха колкота една къща със значително по-голяма квадратура. Ей тая калкулация ни накара да се замислим за къща. Друг е въпросът, че по време на строежа излизат непредвидени разходи и сметките никога не могат да са абсолютно точни-човек се отпуска, изкушава се от нещо по-хубаво и така. Но все пак и аз като Гретел смятам, че 400 евро е една абсолютна цена ако не се залита по най-доброто.

# 49
Момичета, пак бях на строежа. Пълен блокаж съм. Осъзнавам, че 2 трети от работата е свършена и последната 1 трета, т.е. това, което наистина се пада на мен откъм обзавеждане, ми е толкова мътна Mr. Green И Mr. Green Имах едни идеи първоначално, сега имам други Mr. Green Защо съм такъв човек, баси. Още нереализирани и нещата са ми омръзнали. Някой бил ли е така?

Биле ,бил е и все още е  Mr. Green

От началото до сега 100 пъти сменихме концепцията,а докрая вече незнам.
Но като цяло сме се ориентирали поне в какъв стил ще е  Mr. Green

# 50
VIKI - да това са цени само за работата. Като цяло излезе около 32 000 лв с материали, багерче в началото - всичко.  Наистина за един месец ми се взе здравето, но това е най- евтиния вариант. Най- ниската оферта на фирма беше 52 000 лв. Освен това желязото излезе повече, отколкото пишеше в проекта, така че щеше да скочи още цената.  Ще покажа и снимки. Утре ще ни поставят и битумните керемиди.

# 51
galana_s сигурно го има и този момент, в  който всичко ти омръзва и вече неможеш да се насладиш..Още малко ти остана. Сигурна съм, че всичко ще обзаведеш с много вкус  Hug

Jonima
Тези цени ми звучат прекрасно  Simple Smile Виждам, че си от София, би ли ми дала координати на тази бригада на ЛС   Praynig Ще се рдавам и да качиш, снимки. Вие къде строите ?

Момичета благодаря на всички ви, само стискайте палци вече официално през нотариус да минем  Hug

# 52
VIKI - да това са цени само за работата. Като цяло излезе около 32 000 лв с материали, багерче в началото - всичко.  Наистина за един месец ми се взе здравето, но това е най- евтиния вариант. Най- ниската оферта на фирма беше 52 000 лв. Освен това желязото излезе повече, отколкото пишеше в проекта, така че щеше да скочи още цената.  Ще покажа и снимки. Утре ще ни поставят и битумните керемиди.

За каква къща става въпрос,ако не е тайна?Колко квадрата? 1 месец звучи бързичко  Grinning Браво на вас!

# 53
 Laughing Наистина бързо, не очаквахме толкова бързо. Къщичката е 100 кв долу, горе са още 100 - но са мансардни под покрива. Има тераса 30 кв и рампа около къщата около 20 кв.

# 54
Jonima звучи добре, качи снимки  да видим, къде строите...

# 55
  • густо майна Филибето
А вие момичета, които вече сте си построили или строите - защо си избрахте монолитното строителство пред сглобяемите къщи?

Понеже стана дума за цени, без да питаш обратното, ще ти кажа защо ние избрахме дървена къща. Значи - в България сглобяемата къща излиза горе долу колкото монолитна. Ние ще строим дървена, не точно сглобяема /защото сглобяемата е готови панели, които се монтират на място/, и основното в избора ни е цената. Със сигурност ще ми излезе  два пъти по-евтино от монолитна, до ключ. Толкова са ни финансите, а и сумата е изкушаваща. Ако трябваше да избирам между сглобяема от фирма и монолит, вероятно щях да избера монолит.Напълно непонятно ми е защо цената на фирмите е такава. ooooh!
 Като прибавя това, че дървената къща е нискоенергийна, земетръсоустойчива повече от всяка друга, и лесна за "прекрояване", веднага забравям, че може да поскърцва, удря на кухо и може да я вдигне американско торнадо/видях ти въпроса в темата за сглобяемите Laughing/ Не се налага непременно да влизаш в такава къща, ако си ходила в Копривщица или друга стара къща, можеш да добиеш някаква представа - дървени са, без шумо и топлоизолация.

Jonima , и аз съм любопитна да видя Simple Smile А имате ли надзид и с какъв наклон ви е покрива?

# 56
  • Sofia
Jonima големи късметлии сте, хубаво е, че всичко е минало добре, а и сумите са направо  Shocked Ние дадохме толкова само за подпорни стени.  Confused Вие сте като пример по книга как може да се случва всичко, още повече щом и като качество на работа сте доволни.
galana_s  нормално, аз колкото повече го мисля обзавеждането, толкова по трудно ми става да избера и реша. Исках да те питам за климатиците, колко кв с колко климатика ще топлите, когато имаш време пусни ми по подробно инфо, може и на лични. Мерси!

# 57
http://www.facebook.com/?ref=home#!/album.php?aid=17815&id=100000397224381 Това са снимките в началния етап и първия етаж. Утре ще щракна вече готова къщичката и ще кача и другите снимки.
Ljuboznatelna - да имаме надзид, покрива е двускатен - вилен покрив. От едната страна ни е по-голям надзида, а от другата е по малък. От плочата до билото е 2, 60. Максимално е вдигнато, колкото позволява ЗУТ.
Ние също дълго умувахме и почти се бяхма спрели на сглобяеми къщи.  Сега като тегля чертата, монолитното ще излизи даже по- евтино от една качествена сглобяема къща.

# 58
  • Банкя
Jonima Поздравления за бързия строеж и страхотно звучащите суми! Успех със завършването! Hug
И аз да те попитам, къде в София строите? Peace

За съжаление не мога да разгледам снимките, защото не съм регистрирана във фейсбук. Sad

♥VIKI♥ Стискам палци! Hug Praynig

galana_s Според мен трябва да си изясниш основните неща и да действаш. Дори след няколко години да ти омръзне нещо, ще пребоядисаш, ще смениш дивана или столовете, пердетата и възглавничките и ще си с променен интериор. Важно е да избереш настилки и врати например, които да могат да се съчетават с повече неща (стилове), за да си гъвкава при една промяна.
Успех! Hug

# 59
Акси - къщичката е във Враня. Момичета дайте съвет - гипсокартон за стените или мазилка.  Горе долу като цени ни излизат сходни.

Общи условия

Активация на акаунт