Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-17

• 56 949
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
:

В щатите, въпреки ураганите, торнадата и т.н., си строят леки постройки, рядкост е масивното строителство  Rolling Eyes

Наскоро в разговор с една американка, я засегнах, без да искам, с такова твърдение, та се впусна да ми обяснява, че не е тъй. Строяли масивни къщи. 

# 721
Там са евтини,и имат застраховки. А и за тях времето е пари.

точно това  Peace  е супер евтини са им и  застраховките и покриват колкото да си напоравят нова, аи не навсякъде духа при тях има шати които дъжд, вятър и сняг по цяла година не виждат ....

Галанче ако имаш време мила, спретвай темичката  Whistling

# 722
  • густо майна Филибето
Тъй като последно я пусках аз, да питам има ли мераклии? Нищо сложно няма, на първото мнение се клика на "цитат" и се копира всичко без таговете за цитат. Добавя се линк за последната, тоест тази тема, може някоя картинка и готовоооо Simple Smile Може по желание да се прибави и цвят. Е? Simple Smile

# 723
В България няма урагани разбира се,за тук не е проблем сглобяемата или дървена къща от гледна точка на сигурност.Но за Щатите ми е чудно как се навиват на такива сглобяеми дървени къщурки  newsm78
Masivnoto било много скъпо, много по-скъпо.

# 724
В България няма урагани разбира се,за тук не е проблем сглобяемата или дървена къща от гледна точка на сигурност.Но за Щатите ми е чудно как се навиват на такива сглобяеми дървени къщурки  newsm78

Това е абсолютна пълна глупост  ooooh!
С ровене ,търсене и намиране на по-евтини материали и по-евтина работна ръка,цената е абсолютно същата.Никой не може да ме убеди.

А и американците с тези ипотеки,които изплащат все по цял живот.....не виждам кое им е евтиното на тези къщи  Tired

# 725
  • Перник
Еличка, 99 % си права за материалите  Peace Той и мъжът ми като му обяснявах как можем да ползваме част поне ми каза "да, ако ти изчистиш тухлите"   Rolling Eyes За справка - те са тухли - единички, т.е. не стават. Можем да ползваме евентуално керемидите, но тях можем да си ги сложим и на сглобяемата къщичка, има и малко ...  newsm78 гранит мисля - сиви каменни блокове, за които шефа на геодезистите каза, че са супер - сега такова нещо не можело да се намери.
За Америка - и аз така знам - че сглобяемите къщи са им значително по-евтини. У нас обаче все още не е така.  Sad

# 726
Тъй като последно я пусках аз, да питам има ли мераклии? Нищо сложно няма, на първото мнение се клика на "цитат" и се копира всичко без таговете за цитат. Добавя се линк за последната, тоест тази тема, може някоя картинка и готовоооо Simple Smile Може по желание да се прибави и цвят. Е? Simple Smile

чак сега видях,че ти си пускала мила  Hug давай, прави нова  Party

# 727
  • Банкя
Докато напиша нещо по последните няколко страници и вие ще пуснете нова тема. Mr. Green

Гледам нови ентусиастки - добре дошли! Hug

Elichka_mama май сме се засичали в страстната тема, радвам се да те видя тук. Grinning
Къде е вашата къща, ако не е тайна?
Иначе вариантът, който си написала, че предпочиташ - майстор+материали обикновено може да го получиш, ако наемеш фирма. Самите бригади рядко имат кофраж и подпори, главно ръчни инструменти. Ако няма който да ви организира доставките, да търчи по складовете и отделно да ви подготвя документацията, по-добре наистина вземете фирма. Peace

♥VIKI♥ видях ти плановете още преди няколко дни, но не ми стига времето да драсна. Wink
От коя страна ви е улицата - откъм входа на къщата или от другаде?
Имай предвид, както е писала и Ljuboznatelna, че като сложиш дебелините на стените, помещенията ще се намалят и може да ви дойдат малко тесни спалните. Thinking
За итонга нямам точно мнение, но не ме кефи много... В апартамента си преградихме кухненския бокс с 15см итонг и не съм доволна. Naughty Както са ти писали - много зависи от майстора - по-крива стена в апартамента нямам, а той не е много добре строен, а и шумоизолацията е в пъти по-лоша от тази на тухлата. Rolling Eyes
Но вие си знаете най-добре и си решавате. Peace Hug
Относно самото разпределение ще пиша допълнително, като го помисля малко. Wink

Иначе във вторник се виждахме с архитекта. Аз бях измислила друг вариант за онзи дрешник тип "хотелска стая" и чакам да ми го нарисува, че мен ме мързи. Mr. Green
Премислям и кухнята, след като я разширихме с 30см. Имам вариант с една цяла стена с шкафове (вкл.хладилник и фурни) до тавана и отделно ъгъл с долни и горни шкафове, но моят мъж нещо не харесва стената с шкафове... Rolling Eyes Ще мисля, как да го убеждавам или да му обяснявам, да не се бърка много. Mr. Green

# 728
Акси много съм зле с посоките,  ooooh! но доколкото разбрах от мъжо североизток е парцела.. Написала съм къде се пада север, малко диагонал е http://prikachi.com/images/993/2548993I.jpg

иначе днеска бяха да трасират, момчетата бяха очаровани, колко отговаря скицата по працела. Само 80 см. от едната страна трябва да влезнем навътре към съседа, (този откъм навеса),не е много очаквах повече..Иначе се пада 16 м. широк на 45 дълъг, точно... Peace 200 лв, ни взехаз за всичко колчета ит.н според мен е нормално, доволни останхме от тях ...Simple Smile

# 729
  • Банкя
При вашия парцел и аз бих направила входа отстрани и верандата южна. Peace

Какво ще кажеш за едно такова разпределение... Thinking

Гардеробът съм го сложила "горе", защото е север, а и ако ти се наложи да разшириш малко банята, например ниша за душ-кабина, може да използваш част от него. Grinning

# 730

Гардеробът съм го сложила "горе", защото е север, а и ако ти се наложи да разшириш малко банята, например ниша за душ-кабина, може да използваш част от него. Grinning
И аз така си мислех, за да е по-близо килера до кухнята, а не на другия край на къщата...Но гардеробът да е пред другата спалня- останах с впечатление, че ще се ползва и от двете спални.
Вики, ако входът няма да е в обособено антре, а ще е отворен към хола, защо направо не го направите откъм верандата, да е три метра по-надолу? Ще си спестиш място вътре за кухнята. Верандата, или част от нея, предполагам, ще е покрита с някаква козирка, така че ще влизате от сухо...Макар че аз лично предпочитам да си има обособено антре /заради хигиена основно/. Така, обаче, ще трябва да се помисли за оформлението на стената към верандата. Ако е остъклена цялата, все пак ще трябва да се открои визуално входна врата. Просто си мисля, ако мога после ще нахвърлям нещо и ще пратя /въпреки че не съм чертала от години на РС Simple Smile/.

# 731
При вашия парцел и аз бих направила входа отстрани и верандата южна. Peace

Hug И аз същото предложих, макар килера да го сложих между кухнята и входа... да е по-близо до кухнята.

# 732
  • густо майна Филибето
Севера се смята за най-неблагоприятната страна /макар , че лятото си е много благоприятна/ , и още повече, че  е на улицата -. предполагам, че архитекта ще ти предложи входа да е там. В страни ще спирате колата, или колите. В бъдеще може да направите гараж. Ако спирате там, откъдето искаш да влезеш, без кола ще се наложи да минаваш на една страна край колата. Ако спреш пък от другата страна на къщата, ще трябва да обиколиш много, за да си влезеш в къщи. И изобщо - входната врата изглежда най-добре на лицевата фасада. Но пък в твоя случай така пестиш място Thinking

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 11:44 от Ljuboznatelna

# 733
  • Sofia
Здравейте  Grinning
Нова съм тук, но ще се радвам, ако може някой да ми помогне с напътствие.
Имаме близо до София място в планината в регулация. Тъй като обмисляме варианта строеж на малка къща имам следното питане. В съседство има парцел който от години никой не стопанисва/граничи с нашия/. Не сме виждали някой да идва повече от 6 години. Има построена масивна двуетажна къща, която е разбита и претършувана  Sad. На вратата има табелка с име и телефон на собственика, но човека отдавна е починал и никой наоколо няма информация за тези хора. Проявявам интерес към местото и постройката, но нямам идея как да открия кой е собственик в момента. Приемам идеи  Hug и благодаря предварително.

# 734
Това е абсолютна пълна глупост  ooooh!
Shocked
Ти имаш ли познати в Америка, или просто си си навила, че не може да е по-скъпо и точка?? Thinking  hahaha
Аз казвам какво са ми казвали хора, които живеят там от години.
Май "абсолютна пълна глупост" я казваш т!!!? Joy

Общи условия

Активация на акаунт