Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-17

• 56 947
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
В България няма урагани разбира се,за тук не е проблем сглобяемата или дървена къща от гледна точка на сигурност.Но за Щатите ми е чудно как се навиват на такива сглобяеми дървени къщурки  newsm78
Masivnoto било много скъпо, много по-скъпо.
Това е абсолютна пълна глупост  ooooh!
Shocked
Ти имаш ли познати в Америка, или просто си си навила, че не може да е по-скъпо и точка?? Thinking  hahaha
Аз казвам какво са ми казвали хора, които живеят там от години.
Май "абсолютна пълна глупост" я казваш т!!!? Joy

Шушулче я го раздавай по-кротко ако обичаш  Stop
   Разбира се,че го казвам на база сравнение.И не говоря за Америка,а за България където се вее някакъв мит,че сглобяемите къщи били по-евтини,защото в Америка били в сравнение с масивните и защото ставали по-бързо и т.н. И въобще окото на Българина е свикнало да преценява според това,което вижда.Щом дадена къща изглежда по-лека,става по-бързо и била от дъски,значи няма как да е по-скъпа от масивната.А тук е точно обратното.

Това проучване отдавна сме си го направили сме си построили голяма масивна къща за пари,по-малко от колкото биха ми трябвали за една сглобяема  Wink Не съм пълнила гуша на фирма и после да рева колко скъпо било всичко.Колкото съм изчислила,толкова ми е излязло.Можеше и по-малко даже,но това е друг въпрос.
Другият мит е,че сглобяемите къщи в Америка били много евтини. Зависи как се прави изчислението и сравнението.Защото тук в България има толкова голяма разлика в цените,че две семейства строили еднакви къщи ,но по-различен път могат да имат невероятна ценова разлика.

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 15:06 от elfi4ka

# 736
Ей, девойки, я не разваляйте добрия тон в темата!  Simple Smile И на мен са ми идвали на клавиатурата по-пиперливи постове, но няма смисъл.
Като цяло споделям мнението на Елфичка, за БГ естествено /дреме ми к'во е в Щатите/. Събирала съм оферти за сглобяеми/дървени  къщи. Без да имам намерение за такава, де, аз знам, че друга къща няма да строя, поне не в този живот, така че се исках тази да е както си трябва. Това приключение ми стига. Но трябваше да убедя мъжа си. Всеки си има различни потребности и мнения обаче. Така че - не се дървете.... Peace

# 737
  • густо майна Филибето
kam4o, може би в кметството на населеното място?

# 738
Здравейте  Grinning
Нова съм тук, но ще се радвам, ако може някой да ми помогне с напътствие.
Имаме близо до София място в планината в регулация. Тъй като обмисляме варианта строеж на малка къща имам следното питане. В съседство има парцел който от години никой не стопанисва/граничи с нашия/. Не сме виждали някой да идва повече от 6 години. Има построена масивна двуетажна къща, която е разбита и претършувана  Sad. На вратата има табелка с име и телефон на собственика, но човека отдавна е починал и никой наоколо няма информация за тези хора. Проявявам интерес към местото и постройката, но нямам идея как да открия кой е собственик в момента. Приемам идеи  Hug и благодаря предварително.

Моите предположения са,че става въпрос за проблемен имот.
Преди 2 години ние издирвахме само по име един съсед които се оказа жив (на 96 год),каза ни,че този имот бил на сестра му а тя от своя страна не го искаше.Обещаха ни,че ще се разберат и ще ни се обадят но до ден днешен "ни вест ни кост".
На нас кмета на селото ни помогна.Има регистри където е вписано кой е собственика.
Не знам дали данъчното също не могат да помогнат,предполага се,че някой плаща (или дължи)данък.

# 739
Hug И аз същото предложих, макар килера да го сложих между кухнята и входа... да е по-близо до кухнята.

точно така прилича на това, което ми показа ти  Hug
Акси варианта ти е страхотен, даже мисля, че повече ми харесва от първоначалния вариант  Heart Eyes Благодаря

Входа мислих да сложа един вграден гардероб, нещо като антре  Thinking където просто да се оставят връхни дрехи зимата. Отпед пред къщата нали има отстояние 5 м или от едната страна където е 3 чудихме се на кое пюот двете ще е добре да спираме колите и по натам да го покрием..Гардеробната ще е само за едната спалня, т.e. " master bedroom" (нашата спалня) В другата спалня мислих просто един гардероб да има.. В момента спим в спалня 12 кв има толетка, шкафчета, легло, голям гаредероб така,че си мисля е достатъчно  newsm78

Ljuboznatelna  разбрах за какво ми говориш главния вход от към верандата, но тогава  пък отпада антрето  Thinking

като се спрем на архитект и конструктор предполагам и той ще нахвърли няколко идеи  Laughing

Благодаря ви момичета страхотни сте   bouquet

# 740
  • Банкя
Ljuboznatelna  разбрах за какво ми говориш главния вход от към верандата, но тогава  пък отпада антрето  Thinking
Май беше идея на Гретел. Wink Hug

Но иначе си права, че архитектът ще те упъти и ще изчисти твоята идея, като ти даде и практични съвети.

# 741
гретел да  Blush Нищо де разбрахме се  Hug

Пускайте тема  newsm18 newsm18 да се записвам

# 742
  • густо майна Филибето
Новата тема

# 743
Акси, може ли и аз да видя?  Peace

# 744
ЗДРАВЕЙТЕ "СТРОИТЕЛКИ" Simple Smile
ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ НЯКОЯ ОТ ВАС СТРОИЛА ЛИ Е САМО ВТОРИ ЕТАЖ?
ДА ОБЯСНЯ:
ПО НАСТОЯЩЕМ ЖИВЕЕМ В ПАЗАРДЖИК В ЦЕНТЪРА.КОЙТО СИ МЕЧТАЕ ЗА ТАКАВА ЛОКАЦИЯ ЛИЧНО МОГА ДА ГО РАЗУБЕДЯ. ДА ,УДОБНО Е НО, Е УЖАСНО ШУМНО,ПРАШНО, НАТОВАРЕНО ,ПОСТОЯННО НИ ЗАДРЪСТВАТ И НЕМОЖЕМ ДА СИ ИЗКАРАМЕ КОЛАТА.ТА ЗАТОВА СИ МЕЧТАЯ ЗА СЕЛО. СЕЛЯНЧЕ СЪМ СИ И СЕ НАСИТИХ НА ГРАДА. НА 8КМ. ОТ ПАЗАРДЖИК Е РОДНОТО МИ СЕЛО С КОЛА Е БЛИЗО . ИДЕЯТА  Е ДА СИ ПОСТРОИМ 2РИ ЕТАЖ ВЪРХУ РОДНАТА МИ КЪЩА. ИМА ПЛОЧА , ВСИЧКИ ГРЕДИ И КЕРЕМИДИ СА ЗДРАВИ -120КВ. Е .
АКО НЯКОЙ ИМА ИДЕЯ -КАКВИ СТЪПКИ И КЪДЕ СА НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВЯТ ЗА ДА СЕ ПРИСТЪПИ КЪМ СТРОЕЖ . КАКВИ ДОКУМЕНТИ. АКО НЯКОЯ ОТ ВАС ЗНАЕ ЩЕ БЪДА БЛАГОДАРНА И НА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА КОЛКО ЩЕ Е СРЕДНАТА ЦЕНА НА КВ.М. ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 745
  • Банкя
kariet Запиши се в актуалната тема, тази е доста стара. Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=545088.0;all

Там ще се намери кой да те посъветва и консултира. Hug

# 746
АКСИ,
БЛАГОДАРЯ ТИ ,
ЩЕ ГО НАПРАВЯ   bouquet

# 747
  • Sofia
много хубава тема!!!  bouquet

# 748
  • Варна
Поздравления за темата!

# 749
Здравейте!
Някой знае ли дали има значение на какво разстояние от съседите е къщата? Мислим да строим,но ни казаха че трябва да е най-малко на 3 метра разстояние от съседната къща и на 5 метра от пътя ? Знаете ли нещо по въпроса??? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт