Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 290
  • 727
  •   1
Отговори
  • густо майна Филибето
ХАЙДЕ ВСИЧКИ ТУК, СТРОИТЕЛКИ - МЕЧТАТЕЛКИ!

След като разпознаете  Вашето място:

започват вълненията какво и как ще строите

после вълнението около първата копка:

нервите и изтупването на джоба покрай строежа

докато дойде деня, когато ще лиснете менчето и ще прекрачите прага на Своята къща

Hug Hug HugТази темичка е за да извървим заедно този път, да сравняваме, да се учим и...да мечтаем! Hug Hug Hug

# 1
  • Банкя
първа Hug

Страхотно оформление, Ljuboznatelna!
Благодаря!  bouquet

# 2
 Запис с линк за едноетажни къщи за Вики.  http://www.saw-trade.com/photos.html
 Може нещо да ти хареса като идея. Има чертежи, размери на стаи....

# 3
Прекрасна тема! Благодаря!   bouquet
Нашата идейка все още е само мечта, но ви следя и чета редовно... а днес разглеждах готови проекти за къщи и си нахвърлях някои неща в един бележник  Crazy Кой знае, дано скоро започнем да мислим за тази мечта като за постижима цел!  Wink

# 4
  • густо майна Филибето
Стигнах и до боята Mr. Green /само наум/
Който иска да се консултира с Бенжамин Мур за цвят и нюанс - http://bm.swatchbox.com/kravet/FandeckKravet.asp?debugStatus=fal … ng%20Kravet%20VFD

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 18:27 от Ljuboznatelna

# 5
Ljuboznatelna
    bouquet страхотно оформление, по късно ще се включа за боите
luna и за теб smile3525

# 6
Цопвам се в новата тема с най-голямо удоволствие.

Любознателна, благодаря ти за положения труд   bouquet

# 7
  • Sofia
Здравейте  Grinning
Нова съм тук, но ще се радвам, ако може някой да ми помогне с напътствие.
Имаме близо до София място в планината в регулация. Тъй като обмисляме варианта строеж на малка къща имам следното питане. В съседство има парцел който от години никой не стопанисва/граничи с нашия/. Не сме виждали някой да идва повече от 6 години. Има построена масивна двуетажна къща, която е разбита и претършувана  Sad. На вратата има табелка с име и телефон на собственика, но човека отдавна е починал и никой наоколо няма информация за тези хора. Проявявам интерес към местото и постройката, но нямам идея как да открия кой е собственик в момента. Приемам идеи  Hug и благодаря предварително.

Моите предположения са,че става въпрос за проблемен имот.
Преди 2 години ние издирвахме само по име един съсед които се оказа жив (на 96 год),каза ни,че този имот бил на сестра му а тя от своя страна не го искаше.Обещаха ни,че ще се разберат и ще ни се обадят но до ден днешен "ни вест ни кост".
На нас кмета на селото ни помогна.Има регистри където е вписано кой е собственика.
Не знам дали данъчното също не могат да помогнат,предполага се,че някой плаща (или дължи)данък.

lubopitna, кмета ли ви даде координати на хората /адрес, тел./ тъй като имената все някак ще ги открия, но се притеснявам че няма да ми дадат други данни.  Hug

# 8
  • София
Записвам се и аз в новата тема с новината, че вече официално приключи грубият строеж. Днес направихме едно благодарствено угощение на майсторите и се разделихме с тях поживо поздраво...

Предстоят ни избор на фирма за дограма и после електро и ВиК, които мъжът ми сам ще си прави.

# 9
Любознателна  Hug много точно оформена темичка  Peace
Успех на всички строителки   bouquet

# 10
Честито Lara!   bouquet
Безпроблемно да е и до самия край! Peace

# 11
За да не е прост запис...
Акси, то май на пръсти се броят софианките във форума, с малки деца, които да не са писали в страстната тема Simple Smile
Иначе не е тайна къде е нашата малка спретната къщурка Simple Smile В момента живеем в Казичене и понеже много ми харесва като местоположение решихме да си купим къща (та да се разделим със свекъра  ooooh! ) пак тук. Рядко обаче се продават къщи и то предимно от уста на уста и докато разбереш и то вече е продадена Simple Smile Е намерихме си. И сега започва сагата. Губиме време и не сме избистрили идеята и май за съжаление ще отложим за другата година, а засега ще работим усилено върху първия етаж  ooooh!
Не исках да стане така, но... не е толкоз лесно колкото си го мислих... Вие сте в час с нещата де, няма какво да ви обяснявам.
Мен лично ме крепи мисълта, че мъжа ми разбира, строителя му е приятел и се надяваме, че няма да ни лъже. Цената едва ли ще е тънка, но поне няма да ни лъже. Мъжа ми е работил с него в работата и той е бил коректен... Та затова все повече клоним към него. Така избягваме както вече казах ходенето по складове за материали, намирането на различни майстори.
Те си знаят кой кога да работи, сработили са се, няма да им мисля и отношенията  ooooh!
 Rolling Eyes Объркана съм да ви кажа  newsm78

# 12
Любознателна , страхотна си   bouquet Чак ми се дострои отново  Joy
Еличка , нормално е , и аз бях така , после по време на самия строеж бях отчаяна , а към края сега нямам нерви и сили вече .
При нас ламинирания паркет е нареден. Остава ми да измия прозорците , банята и стълбите , да монтират щорите , да завием паркета с найлон , докато навържат полюлеите ... и живот и здраве от началото на следваща седмица трябва да ми идват кухнята и мебелите.
Наумила съм си да преспим на 7.10. или 8.10. за първи път , на новолуние , пък окончателно да влезем до няколко дни след това.

# 13
Здравейте  Grinning
Нова съм тук, но ще се радвам, ако може някой да ми помогне с напътствие.
Имаме близо до София място в планината в регулация. Тъй като обмисляме варианта строеж на малка къща имам следното питане. В съседство има парцел който от години никой не стопанисва/граничи с нашия/. Не сме виждали някой да идва повече от 6 години. Има построена масивна двуетажна къща, която е разбита и претършувана  Sad. На вратата има табелка с име и телефон на собственика, но човека отдавна е починал и никой наоколо няма информация за тези хора. Проявявам интерес към местото и постройката, но нямам идея как да открия кой е собственик в момента. Приемам идеи  Hug и благодаря предварително.

Моите предположения са,че става въпрос за проблемен имот.
Преди 2 години ние издирвахме само по име един съсед които се оказа жив (на 96 год),каза ни,че този имот бил на сестра му а тя от своя страна не го искаше.Обещаха ни,че ще се разберат и ще ни се обадят но до ден днешен "ни вест ни кост".
На нас кмета на селото ни помогна.Има регистри където е вписано кой е собственика.
Не знам дали данъчното също не могат да помогнат,предполага се,че някой плаща (или дължи)данък.

lubopitna, кмета ли ви даде координати на хората /адрес, тел./ тъй като имената все някак ще ги открия, но се притеснявам че няма да ми дадат други данни.  Hug

Да,каза ни къде живее дъщеря му и нейните имена.От там тръгнахме и бързичко "разплетахме плетеницата".
Моя съвет е да не казвате,че ви интересува имота,измислете нещо друго,например,че ще строите и искате разрешение за да ползвате границата .Не се знае дали някои от служителите не проявява същия интерес.

# 14
За да не е прост запис...
Акси, то май на пръсти се броят софианките във форума, с малки деца, които да не са писали в страстната тема Simple Smile
Иначе не е тайна къде е нашата малка спретната къщурка Simple Smile В момента живеем в Казичене и понеже много ми харесва като местоположение решихме да си купим къща (та да се разделим със свекъра  ooooh! ) пак тук. Рядко обаче се продават къщи и то предимно от уста на уста и докато разбереш и то вече е продадена Simple Smile Е намерихме си. И сега започва сагата. Губиме време и не сме избистрили идеята и май за съжаление ще отложим за другата година, а засега ще работим усилено върху първия етаж  ooooh!
Не исках да стане така, но... не е толкоз лесно колкото си го мислих... Вие сте в час с нещата де, няма какво да ви обяснявам.
Мен лично ме крепи мисълта, че мъжа ми разбира, строителя му е приятел и се надяваме, че няма да ни лъже. Цената едва ли ще е тънка, но поне няма да ни лъже. Мъжа ми е работил с него в работата и той е бил коректен... Та затова все повече клоним към него. Така избягваме както вече казах ходенето по складове за материали, намирането на различни майстори.
Те си знаят кой кога да работи, сработили са се, няма да им мисля и отношенията  ooooh!
 Rolling Eyes Объркана съм да ви кажа  newsm78

Всичко ще си дойде на мястото.
И ние сме на същия етап като вас.
Купихме парцела преди 3 години.Ходихме в Общината за виза,дадоха ни я веднага,в момента.Прекарахме ток но с водата се оказа сложно.От там се отказахме да строим поради липса на време.Търсихме готова къща която да ремонтираме.Междувременно се видяхме с някой и друг архитект,четох тук,форума на имоти.нет и направи си сам.Събирах идеи и от хора които вече са минали по този път.Миналата седмица,след поредния оглед на къщи вече тотално ми писна.Всичко което се продава е крайно лошо състояние за много пари...И така...Отивахме до Общината по друг повод и на улицата ни срещна главния архитект.С какво ли сме го впечатлили толкова,че ни позна и ни се обади.Поговорихме малко и той ни убеди,че да строиш е по разумно от това да ремонтираш старо.Даде ни координати на негов човек който ще ни изготви целия пакет документи.Обади му се по телефона и отидохме веднага на среща.Всичко се случи изключително бързо и неочаквано.Всеки каза своята позиция и стигнахме до някакъв консенсус. При първата ни среща с главния архитект ни каза,че канализацията ни била нелегална (някогашния кмет я бил направил до неговата къща) и най вероятно ВиК нямало да ни разрешат да се включим,сега отново повдигнах въпроса,оказа се,че има начин.
До седмица-две очакваме идейния проект.След като го одобрим трябва да дадем депозит и обещаха до пролетта да имаме пълния пакет документи като нас с нищо няма да ни занимават.Ще им дадем ключ когато трябва геолозите да ходят да замерват да ходят сами,Тока ни бил слаб,трябвало нова партида-и това ще оправят без нас...Всичко срещу 17 лв на квадрат + няколко такси за които каза,че ще ни даде квитанции.

Общи условия

Активация на акаунт