Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 295
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
Ljuboznatelna, аз честно казано не харесах кухнята от втория линк-малко разхвърляна изглежда и бързо ще ти писне да и слугуваш. Първата и третата ми харесват много повече, може би заради бялото макар че са съвсем различни. Аз харесвам кухни, в които всяко нещо си знае мястото и по-грозните неща има къде да се бутнат и да останат незабелязани Wink

# 46
  • Банкя
и аз тук  Flutter
Акси на мен ми харесва повече първия   Wink На каква програма си я правила ?

ALNO - има линк на първата страница на темата за кухните - Elfi4ka използва същата. Peace

Ljuboznatelna Стилът на кухнята и аз още не съм го измислила, но май клоня повече към изчистения първи вариант от предложените от теб, но в светли цветове, евентуално горните шкафове може да са бели. Grinning

Sorry, момичета, но от много работа не стигам до компютъра, за да коментирам всички ви! Hug

Успех на всички! Simple Smile

# 47
*2K* , позна, намерих я с ключова дума "кухня" на шведски ......Харесва ми простотата и светлината в скандинавския дизайн. Но все пак си мисля, че толкова наблягат на бялото заради тъмнината през голяма част от годината.....Но имам и голяма слабост към италианския и френски провансалски стил.
Може би си права, че дългата им зима е една от причините за толкоз бяло  newsm78 но каквато и да е на мен доста ми допада техния стил - изчистен, бял, светъл... Peace една от девойките в първите теми беше пуснала един шведски сайт за проекти и много ми харесваше...ама нещо го затрих при преинсталирането на компа  Sick
Иначе провансалския стил е ок...но по-скоро този по-изчистения ...някак с мярка, като че ли ...има някои, които са много претрупани с джунджурии .... а и трябва цялата къща да ти е по-класическа  newsm78

# 48
На мен първата кухня ми идва много "постна".Бялото "отваря" но е студен цвят.Втората е много разхвърляна.Не харесвам такъв тип мивки както и отворените пространства за кухня.Ако се готви по често всичко по тях започва да лепне от изпаренията.Сегашната ми кухня я монтирахме преди 2 години,исках ъглите да са рафтове с цел да слагам цветя,за съжаление не се получи точно така.Някои рафтове се падат в сянка и не са подходящи за целта затова пък "домашните ми любимци" като не знаят къде да оставят нещо го оставят там.Често прилича на разхвърляно чекмедже  #Cussing out
Третата кухня най ми допада като аз лично държа в кухнята да има малка маса с 4 стола,съответно този елемент можем да го вземем от втория модел.Един шкаф-витрина е достатъчен.Чиниите предпочитам да са в затворен тип шкаф.Не винаги са в перфектен вид а с времето сервиза намаля,някои съдове не се ползват често и прашясват.

Моята бъдеща кухня ще е дървена с естествения цвят на дървото.Под ъгъл като едната страна ще е работен плод а на другата трябва да се побират всички по големи уреди като машината за сок и други подобни.Същите трябва да са далече от котлоните.В момента имам този проблем,не са достатъчно далече и съм ги покрила с кърпи за да не се омазняват от изпаренията.
Фурните искам да са на височината на плота.Нали ще остарявам в тази къща,някога ще ми е трудно да се навеждам  Joy Joy

това ми харесва но мивката да бъде под прозореца

http://www.crimsonkitchens.co.uk/kitchens/westport_pippy_oak_pip … y_oak_kitchen/73/

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 12:01 от Мечтаеща

# 49
  • густо майна Филибето
*2K*, възможно е аз да съм девойката / Crazy ща черпя/ с шведския линк за къщи, много обичах да го ровя, има си и готови и обзаведени, освен , че имат план. Но обновиха сайта и сега ми е по-трудно да се ориентирам. Ето го: http://www.trivselhus.se/ Къщите са дървени, затова размерите им като ширина и решението на покрива е съобразено с конструктивните особености. Тук са къщите http://www.trivselhus.se/husskisser/a002/ , има и тук такива, които явно се продават /ама като зная само руски Laughing/ http://www.trivselhus.se/visningar/

А за моята кухня си бяха просто разсъждения, чудех се само аз ли съм така. Simple Smile Харесвам си ги и трите показани, имам си любими и в класически стил, общо взето ми се иска да избягам от масовката, пък не е казано , че ще е 1 към 1 с това, което показвам  Simple Smile Не върви да разсъждавам в темите за кухните Confused , там момичетата са на етап фирма и материали. А и трудно се приема нещо различно от ПДЧ, МДФ и гръбчета Simple Smile При моите скитосвания из темата беше се появил един младеж, който искаше да си прави плота с плочки, само дето не го изкараха динозавър Laughing

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 13:11 от Ljuboznatelna

# 50
  • София
здравейте, и аз да се запиша Hug страхотна тема
женени сме от 1 година baby_neutral но сме заедно от 9год.
решихме се да строим, баща ми, ми дари един парцел в регулация около 600кв.м. първоначално искахме сглобяема къща, мъжа ми ходи до Брацигово, те там нали са една до друга фирмите, ходихме да огледаме една готова в близост до нас, но като се изкашлях в едната стая и мъжа ми от другата отсече няма да е сглобяема, слабото място им е шумоизолацията, та решихме че ще е монолитно строителство  newsm78 по едно време се запалихме по новата технология с кофраж от стиропор, но установихме, че ако не се отварят прозорците дефакто къщата няма от къде да диша, от тук от там докато вадим безбройните документи от общината, електро и ВиК, попаднахме на една фирма, няма да пиша името й за да не правя реклама, само ще кажа че е една от най-големите строителни фирми в София, срещнахме се с управителя и той ни даде телефон на архитектката с която работят, дадохме и един измислен проект от нас двамата, тя поиска да види имота и й го паказахме, след два дена ни изпрати идеен проект за къща, РЗП 205кв.м., с мазе, първоначално мислехме че не искаме мазе, но ни разубедиха, та харесахме проекта и го одобрихме, в момнта в двора ни има една конструкция от бетон, и правят покрива, почнаха и да зидат стените, като стане готова ще кача и снимки.
Толкоз за моята стори, сега помогнете не можем да изберем цвят за фасадата, дограмата ще е кафява, покрива тъмно кафяв битум, но не знаем какъв цвят да е самата фасада на къщата, ще трябва да се съобразим и с цвета на покрива и дограмата  newsm78

# 51
  • София
elasmen, привет  Hug

Може ли да разкажеш нещо повече за технологията с кофраж от стиропор?

# 52
elasmen  bye добре дошла

може би аз на ваше място бих се спряла, на нещо в светло бежавата гама . Има един цвят на мазилките който много харесвам, кремаво-бежаво бял  Crazy немога да го намеря нещо  newsm78

чакаме снимки  Heart Eyes

п.с. намерих http://www.ispolit.com/pallete.htm палитра 1 -R013 палитра 2 http://www.ispolit.com/pallete2.htm R030

# 53
  • София
elasmen, привет  Hug

Може ли да разкажеш нещо повече за технологията с кофраж от стиропор?
привет разбира се  Hug
като цяло кофража се прави от стиропор с вградена в тях арматура, сглобяват се на принципа на лего, и след като са сглобени наливат вътре бетона
ето сайт за примерни форми
http://www.nrg-block.eu/ICF+блокове+изолационни+форми+за+бетон_1152_bg.htm
с тази технология можеш да имаш едноетажна къща за 1 седмица
тук можеш да прочетеш за най-често задаваните въпроси за този вид кофражи
http://bulgaria.domino.bg/nesebar/firmi/anada/faq-bg.htm
отказахме се от тази идея, защото дефакто трябва да се затворим в къща напълно изолирана от всичко, включително и въздух  newsm78 дано съм била полезна  Hug
VIKI благодаря сега ще го разгледам, даже ще си го запиша да го види и мъжо ми   bouquet

# 54
това май е като на Ани 69  newsm78
elasmen ето още една палитричка http://www.colorit-m.com/images/uploaded/2009-10-18-211303-colour_mazilka.JPG това което е К010 и к015 ми харесва мисля, че ще ви се връзва  Hug

# 55
  • София
elasmen  bye добре дошла

може би аз на ваше място бих се спряла, на нещо в светло бежавата гама . Има един цвят на мазилките който много харесвам, кремаво-бежаво бял  Crazy немога да го намеря нещо  newsm78

чакаме снимки  Heart Eyes

п.с. намерих http://www.ispolit.com/pallete.htm палитра 1 -R013 палитра 2 http://www.ispolit.com/pallete2.htm R030
тези които си посочила ми изглеждат нещо розови, може би от втората палитра R027  newsm78

# 56
  • густо майна Филибето
elasmen , сбито, стегнато и ясно Grinning С цвета е трудно, въпрос на вкус е Rolling Eyes Според мен всички топли или неутрални тонове са подходящи за кафяво.
 Една приятелка тия дни ме подпали, мислеха дограмата да е кафява, но по финансови причини стана бяла и вече са на измазване и се зачуди за цвят. И аз се зачудих - ако и при нас стане така /засега плановете са за кафява дограма/ - и започнах едно ровене и гледане... Общо взето на много езици писах и рових - преобладава жълтото във всичките му оттенъци. Следват го бяло и бежово, също в различни оттенъци.При тъмносивите и черни керемиди, и при плоските покриви, има повече разнообразие на цветове, в ярки/червено, оранж/ или студени тонове/синьо, зелено, дори лилаво/.В средиземноморския стил  при дограмата традиционните бяло и кафяво понякога се сменяха със синьо и зелено. Според личните ми наблюдения с двуцветието трябва да се внимава - по един начин стои на големи обеми като кооперация, по съвсем друг - на къща, но  съм виждала и добри комбинации. Проучването ми завърши с нагласата, че ще избирам между бяло, жълти или  бежови тонове.Rolling Eyes

За силно колебаещите се: Grinning

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 15:31 от Ljuboznatelna

# 57
  • София
Любознателна   bouquet при нас идва и още един фактор на нашите къщата е в съседство до нашата бъдеща, тяхната е в червено и оранжево, на съседите под нас е в много светло бежово с маслено тъмно зелен, тези над нас и те санираха къщата си в жълто, та това е една сложна задача, защото искаме да сме различни от всички около нас, може би пропуснах да го спомена  newsm78
предложиха ни син битум за покрива, черен, но ние отидохме в един магазин и решихме че ще е тъмно кафяв форма диамант, хем ще отива на дограмата хем е различно от съседите  Grinning
естествено е всяко семейство да иска уникална и неповторима къща Grinning

# 58
А за моята кухня си бяха просто разсъждения, чудех се само аз ли съм така. Simple Smile Харесвам си ги и трите показани, имам си любими и в класически стил, общо взето ми се иска да избягам от масовката, пък не е казано , че ще е 1 към 1 с това, което показвам  Simple Smile Не върви да разсъждавам в темите за кухните Confused , там момичетата са на етап фирма и материали. А и трудно се приема нещо различно от ПДЧ, МДФ и гръбчета Simple Smile При моите скитосвания из темата беше се появил един младеж, който искаше да си прави плота с плочки, само дето не го изкараха динозавър Laughing
Не си само ти така. Много харесвам като 3-тата от  показаните от теб кухни. Става ми едно лежерно, спокойно, мечтателно....Ако някога строя къщичка в планината, такава ще е...Но аз винаги се ръководя от практичността, та и през ум не ми мина, че може нещо подобно да обслужвам в ежедневието..
А оня младеж от кухните и аз го помня. Но той май просто се опита да "блесне" с оригиналност, без аргументи. Затова и беше такава реакцията, като че ли.  Grinning
Толкоз за моята стори, сега помогнете не можем да изберем цвят за фасадата, дограмата ще е кафява, покрива тъмно кафяв битум, но не знаем какъв цвят да е самата фасада на къщата, ще трябва да се съобразим и с цвета на покрива и дограмата  newsm78
Вебер имат в палитрата цветове "Есен". И  Сигурно ще можеш да избереш от там. Богата е . Или от "историческите" цветове. И чакаме снимки. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 15:30 от Гретел

# 59
....Бялото "отваря" но е студен цвят......
ааа изобщо не съм съгласна ....има къде по-студени цветове  Mr. Green ЕТО МАЛКО ПРИМЕРИ как комбинарано с малко дърво, цветна стена или подходящи аксесоари  Peace бялата кухня става хем неповторима...хем незадължаваща за обединяване с останалата част от помещението ...особено когато е част от дневния кът  Wink
*2K*, възможно е аз да съм девойката / Crazy ща черпя/ с шведския линк за къщи, много обичах да го ровя, има си и готови и обзаведени, освен , че имат план. ......
Да знаеш със сигурност ти се девойката  Hug точно този е сайта  Peace с тази смяна на никове не можем да се познаем  Joy Аз често навестявам темите за кухни, бани и т.н. и също съм останала с впечатление, че понякога различното от масовката среща  Sick още като идея ...камо ли като реализация  Sick
elasmen добре дошла в клуба борещите се с вятърни мелници непоправими мечтателки   Peace

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 15:37 от *2K*

Общи условия

Активация на акаунт