Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 302
  • 727
  •   1
Отговори
# 720
galana_s,  http://www.sahinler-forge.com/eng-uygulamalar.php
Повечето елементи са ни от тая фирма. Макар че е много трудно да си представиш готовия продукт - сглобен. Но ако имаш повече въображение, става...
Да, точно техните каталози гледах до сега Wink Ами понабелязахме разни неща. Ljuboznatelna, права си че идват малко груби, то и аз затова толкова ги умувах и се чудех Laughing От друга страна пък ще ни дойдат с добри отстъпки. Те ще са при нас Wink Накрая  се спрях на нещо съвсем стандартно, което масово се слага по овални тераси, но ще ми го поукрасят с разни елементчета, ще патинират тук там Mr. Green
Така. Порталната врата и терасите са ясни, но с вътрешното стълбище ще има още да се чудя. Искам нещо много нежно и дантелено Crazy Flutter
acid, благодаря за красотите, които сподели. Възхищавам ти се на търпението да преправяш стари неща и на добрия вкус Hug

# 721
. Затова казах, че на мен ми е трудно да си представям готовия продукт. Но иначе зареждането си върви - то само от Турция всъщност се зареждат. Тук фирмите просто сглобяват изделието.
Това е точно така. Установих след половингодишни проучвания. Елементите са готови и тук само се заварят. Много малко са ковачите, които коват на ръка. Чака се много дълго и цената идва височка. Аз не бих ги нарекла кичозни, а просто ориенталски. Ориенталските неща винаги идват в повече на европееца и храната и подправките и парфюмите Laughing Та затова и толкова ги умувахме. Ние ще правим и пергола или беседка до барбекюто от ковано желязце. На мен ми харесва, а и е здраво Peace Живот и здраве да я докараме до там лятото Praynig
Успешен ден на всички!

# 722
  • густо майна Филибето
Виж това - http://www.kovacha.com/ Прави ги сам, специално леглата съм ги виждала в италианските сайтове - почти 1 към 1 ги е направил. Може да измислите нещо заедно, ако те устройва. Предполагам, че работи по модел от снимка.

# 723
..... Елементите са готови и тук само се заварят. Много малко са ковачите, които коват на ръка. Чака се много дълго и цената идва височка........
Успешен ден на всички!

Мда. Ако се кове на ръка 100 метра парапет, ще излезе не солено и дълго, амиии..... Едва ли много могат да си го позволят като време, пари, съответно няма и предлагане на ръчно ковано желязо за парапети, огради, портали. Има свещници и разни други дребни неща. Скоро гледах предаване за единствения останал жив ковач /такъв беше анонса/ в София - една подкова я прави сума ти време. Моите наблюдения са няколкогодишни и доста отблизо, просто не ми се навлизаше в подробности... А за избора ти - това ми се искаше да ти кажа още в началото - вашите тераси позволяват точно стандартно изпълнение - пръчки вертикални, с малки елементи по, или между тях. Ръкохватката може да е по - интересна, тя лесно ще се извие. Не го казах, за да не те разочаровам, че нали искаше нещо по-интересно.  Но съм сигурна, че така ще стане стилно и ще отива на цялостната фасада.  Wink

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 10:32 от Гретел

# 724

acid , ние сме по антиките, мъжа ми ни е задръстил с антики, някои не толкова антични, по-скоро ретро, ще се наложи да изнамерим цяла стая само за тях ooooh! Реставрацията ни засега се ограничава с шкурене и почистване, но ми предстои да се занимая с едно двадесет и кусур обзавеждане за спалня в бароков стил за да го докарам до шаби чик, а от антикварен магазин си купихме викториански табли за легла на безценица, защото бяха ръждиви. Предстои ми да реставрирам една писана каруца и имам намерение да изрисувам стените на къщата , за да добие вид на пловдивска възрожденска, ако се спра окончателно на този стил. Имам страшно много идеи, особено за кухнята, но не зная ще имам ли време, място и възможност да ги осъществя. Кухните, които си пуснала, са ми много по сърце Simple Smile Исках трапезарията да е нещо рустикално или класическо, щях да ровя сайтове и антиквариати, но половинката се беше запалил много по дъбовите мебели в YUSK и сега ми пълнят и без това малкото пространство с кашоните си. И много ми излизат от концепцията, защото са от едни малки слепени дъсчици като паркет, а дръжките им са модерни. Дръжките ще сменя при всички случаи, но ще са малко като на свинче звънче Mr. Green

Супер,аз точнов  Юск,намерих такова легло,което мисля да закупя,но е в бяло,а аз го искам в черно,то е еединично и става за диван също.

все такива неща търся аз,има хубави попадения в магазини като този и на ниски цени  Grinning

Ето мое творение в албумче http://www.facebook.com/album.php?aid=310511&id=548499917&l=3b3bb0d2e6
 Имам още един скрин и една крачна машина Сингер,която направих като бюро за компютър,но не съм снимала  Laughing

В Пловдив има един магазин Галеро,там има страхотни класически неща,но и цените им са страхотни  Joy

По повод този стил имам един въпрос,значи ние много искахме ФАСАДАТА  на къщата да не е с класическа мазилка,а с червени облицовачи тухли,мисля че  английски стил,оказаха се много евтини,но труда за направата е скъп,вие имате ли наблюдения,има ли шанс да намеря евтин майстор?
Защото примерно,ако мазилката(изолация) ни излиза по 28-32 лв на квадрат с всичко,то за тези тухли ни предложиха оферта само з атруда 50 лв на квадрат  Crossing Arms

за такова нещо говоря http://www.terragalleria.com/images/us-se/usms38072.jpeg

# 725
Виж това - http://www.kovacha.com/ Прави ги сам, специално леглата съм ги виждала в италианските сайтове - почти 1 към 1 ги е направил. Може да измислите нещо заедно, ако те устройва. Предполагам, че работи по модел от снимка.
Да работи и по модел на клиента, аз исках да правим една спалня по моя снимка и говорихме, но  за съжаление не е много евтино - излизаше към 1500 лв и засега се отказахме, някой ден в къщата може би ...ако са ни останали пари за подобни екстри  Joy

# 726
  • густо майна Филибето
acid, това беше мечтта на Диди, ако си преглеждала стари теми няма как да ти е убягнала. Тя тотално смени визията и стила на къщата си и от викторианска с тухлена облицовка, стана средиземноморска, и основната причина беше цената и майсторлъка на майсторите.
Темичката върви към 50 страници, ще подготвям новата Wink

# 727
  • густо майна Филибето
Аз съм готова с новата тема , ако има нещо за довършване, имаме още лимит тук, после заповядайте в новата тема

Общи условия

Активация на акаунт