Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 320
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
Махнах снимките Confused Стана ми жал за собственика ако влезе и прочете как се погаргарихме на негов гръб Rolling Eyes Peace ..........
Един въпрос. Кога се слагат интериорните врати? Преди или след настилките?
Peace Да, затова им пожелах по-горе да са щастливи в къщата си хората...Далеч съм от мисълта, че моята къща харесва на всички. Полигавихме се малко, аз - добронамерено...Simple Smile
Интериорните врати се слагат най-накрая, дори и след боядисването /но последното е въпрос на избор/. Настилките задължително преди това - за да се вземат точни размери на височината на вратите.
А кой ще изработва полилеите - от ковано ли ще са? Я дай линк на визуализацията /или на лични/, имам много, много ковано желязо, може да предложа нещо, което не си срещала...Не са ми линкове, само снимки, затова няма как да ги постна....

# 676
Гретелче, не няма да са от ковано, кристални ще са. Просто трябва да са 6,5м дълги и ще стане само по поръчка Wink.
Ще ти пратя линк на лични. На визуализацията са дадени съвсем прости, а аз искам да е нещо по-интересно Wink

# 677
  • Банкя
Махнах снимките Confused Стана ми жал за собственика ако влезе и прочете как се погаргарихме на негов гръб Rolling Eyes Peace ..........
Peace Да, затова им пожелах по-горе да са щастливи в къщата си хората...Далеч съм от мисълта, че моята къща харесва на всички. Полигавихме се малко, аз - добронамерено...Simple Smile

И аз така! Peace
Всичко е въпрос на вкус и възможности - затова и трудно ще се намерят две еднакви къщи. Wink

galana_s Направо не се спираш. Браво! Hug
За вратите не е фатално, но най-добре се уговори с фирмата, при нужда да ви отрежат вратите отдолу и да ви ги кантират на ново. Ще струва нещо, но поне ще пасват точно. Peace

Гретел Какъв е камъкът отстрани на верандата? Thinking (вижда се и на двете снимки)
Много ми харесва. Grinning

# 678
Гретелче, не няма да са от ковано, кристални ще са. Просто трябва да са 6,5м дълги и ще стане само по поръчка Wink.
По-луда си от мен !!!!! Евалла ! ::Simple Smile)))) Ама и кристалната част ли ще се изработва, или само дължината ще им се увеличи? Ако да - къде това? Стана ми много интересно...
Гретел Какъв е камъкът отстрани на верандата? Thinking (вижда се и на двете снимки)
Много ми харесва. Grinning
Гранитогрес е - италиански, забравих марката. Отгоре е лакиран с лак за камък. Външната камина е облицована с подобен  на съвсем поносима цена, от Баумакс. След малко ще изляза да го снимам и него.
Това е другия.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 08:56 от Гретел

# 679
  • Банкя
Интересна идея е това за допълнителното лакиране с лак за камък. Ще си го отбележа. Peace

Предварително благодаря за допълнителните снимки. Hug

# 680
  • Sofia
Е изкоментирахме вазите, но пък е любопитен елемент, все пак. А и аз не съм от тези дето са на мнение, че тяхното е най хубаво. Аз например съм получавало всякакви коментари и то от близки уж хора. Последно беше, че приличала на блок(заради липсата на тераси, които аз махнах с най-голямо удоволствие), камъкът който наредихме, също не е по всеки вкус, но не го приемам лично.
Галана, пак въпрос - колко ви е голям двора, тревата на чимове ли ще я искате или не, сумата 13 000 и мен ме стресна, но предполагам, че много по-малко от това не може да излезе.
За полилеите и на мен ще ми е интересно да споделиш повече, аз точно снощи гледах каталог за осветлението и там ще хвръкнат едни цифри, не ми се мисли.

# 681

И аз така! Peace
Всичко е въпрос на вкус и възможности - затова и трудно ще се намерят две еднакви къщи. Wink

Peace Разбира се.Аз също не съм влагала зла умисъл или др негативна емоция..сори ако така ви е прозвучало Confused

# 682
  • густо майна Филибето
Гретел, и  на мен ми стана интересно лакирането - заради издържливостта ли се прави , заради замърсяването или има друга причина? Променя ли по някакъв начин цвета? Дали ще придаде някаква лъскавина върху камък например?

Хубаво е, че няма вече снимки,  Embarassed. Те бяха страхотен пример, как разминаването на желанията на клиента и работата на архитекта може да роди голямо недоразумение. Като гледам къщата, проектирана е вероятно като българска традиционна с тия еркери, а после са се опитали да я направят барокова, но са си останали и еркерите и наклона на покрива.
В крайна сметка по-важно е не как изглежда къщата , а дали зад стените й всичко е наред Wink

galana_s , не бързай с парапетите, те са важен акцент и трябва да са подбрани много внимателно, още повече, че гониш определен стил. Не знам защо , но си представям интериора ти в стил модерн, с подобен парапет:

Или така: http://www.dilorenzosrl.com/aggiornamenti.asp?c=R&offset=12
То аз в началото, като показа за първи път разпределението, си я представях като кораб, така че не ми обръщай много внимание Laughing

По повод парапетите - тия дни разглеждах  Енциклопедия на изобразителното изкуство, имаше една стара софийска къща, където ръкохватката на парапета била тапицирана с кадифе и дантела Simple Smile . Снимката обаче беше чернобяла и с лошо качество, затова не разбрах как точно изглежда Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 10:09 от Ljuboznatelna

# 683
galana_s - чета много напоследък тук, но нямам какво интересно да пиша при нас, обаче сега с тези 13 000 лв за озеленяване няма как да не се включа. Това какво включва? и за каква квадратура?  - ако ти е удобно да споделиш. Ние в събота водихме един човек ( препоръчан, но не голяма фирма) и сега чакам от него оферта за озеленяване. Надявам се на доста ниска цена, имайки предвид че всички масово искат 2 лв/м2 само за идеен проект примерно, а той даде цена 1.40/м2 за същото.

# 684
Ей, момичета, БРАВО   bouquet не само пишете, та не може да ви изчете човек  Wink, ами и напредвате реално  Hug
Поздравления на всички ви за всяка крачка напред към новия дом  Peace
Акси и на мен ми допада къщата в тази по-тъмна гама, някак по се открояват елементите около прозорците  newsm78... а такива комини честно за сефте разбрах, че има  явно трябва още да наваксвам с материала ...но пък покрай вас се получава  Joy
Ние на балкона в къщи единия ъгъл го облепихме с камъни събрани в реката край Копривщица  Laughing и след 1-2 мес. ги покрихме с лак, определено стана много по-добре, да не говорим, че и по-лесно се почиства че там ни стои една скара и нали се сещате  Mr. Green
Галана и моя съвет е да не бързаш с парапетите, да не се ядосваш после  Sick изчакай да видиш по-завършено стълбището и може би ще ти блесна най-добрата идея  Peace
MTV, мъжа ми каза, че въпреки, че харесва друг стил, твойта кухня е невероятна  Wink
изчезвам да бачкам, че иначе нема пари за мечти  hahaha успех  thumbsup

# 685
  • София
Гретел може ли някоя снимка още на барбекюто, мн ми е интересно да го видя  Hug

# 686
Гретел, и  на мен ми стана интересно лакирането - заради издържливостта ли се прави , заради замърсяването или има друга причина? Променя ли по някакъв начин цвета? Дали ще придаде някаква лъскавина върху камък например?

............................galana_s , ........ Не знам защо , но си представям интериора ти в стил модерн, с подобен парапет:

....
Лъскавина има - не много, семпло е, на слънцето блести красиво. Цветът не се променя. Предполагам, че ще има и ефект на запазване /поне на фугите/, както и по-малко замърсяване - от пясъчен дъжд примерно Simple Smile/не че би ми хрумнало да чистя фасадата, ама.../. След като лакирахме цокъла на оградата /ивайловградски гнайс/, ми хрумна да лакираме и този. Не съм имала особени аргументи, освен външния вид.
Много е хубав елемента, който си показала. Точно по мой вкус. Но няма да стане за Галана - силна им е дъгата и няма как да се извие. С готови елементи, де...

# 687
Ljuboznatelа, мерси за снимката  bouquet
mds, нещо такова са http://catalog.bg/images/item/small/41243_73473.jpg . На стълбището ни има две очи. На всяко око ще висят по два такива полилея-на първия етаж един, на втория друг. Така се оформят две двойки с по-два полилея с диаметър 65см всеки. На всеки етаж ще са с отделен кръг, така стъпвайки на стъпалата до втори етаж светват най-долните, при стъпване на третия-горните. Същите полилеи обаче по-мънички ще висят и над трапезарната и холовата маса. За мебелите още нищо не съм решила окончателно. Искам да сложат гранитогреса, да боядисат, да е направен стенописа на стълбището, да видя и камината монтирана и тогава ще преценям Rolling Eyes
AsinkaОзеленяването ме потресе леко, мислех, че с около 5000 лв ще се разминем. Парцелът ни е декар и двеста, като къщата е върху тази квадратура. Проект за озеленяване си имаме. Цената включва напоителните системи, които са 5000лв., а останалото е за:  1.Хумусна почва-пресята2.Транспорт на почвата3.Тревни площи(  подготовка на терена; застилане с хумусна почва;валиране с вибрацио-нен валяк: подравняване; формиране на терена; тревна смеска; засяване: покриване с дървесни пилки  ;торове
и препарати раст.защита) 4.Кипарис “Лейланди”Н 100-120см.(за зелена завеса)5. Кипарис “Лейланди”Н 175-200см.
(за зелена завеса) 6.Каталпа (кълбовидна)Н 220см.7.Сребрист смърч Н150см.8.Албиция 9.Райска ябълка10.Лагерстремия индика11.Увивни рози12.Засяване растения
Копирах от офертата. Кипарисите са най-много. 70бр. са по-ниските на цена 18лв. По-високите са 35лв. Не знам освен да редуцираме някои от ростенията.

Сега ми казаха за някакви разсадници в Павликени с много добри добри цени и вероятно ще поверим напоителните системи на тези, които правят басейна и вертикалната, а те пък споменаха за някой си Бай еди кой си, който можел да да засади всичко срещу надник.  Wink Ние изтървахме обаче времето за каквото и да засаждане, нали? Вече не е хубаво да се работи по градината и чак пролетта.
Нашата спалня също ми се върти в мозъчето вече. Харесах една бяла спалня и мисля подът да е с тъмен ламинат, а по стените черни тапети със сребрист елемент, там полилей няма да има, само нощни лампи. Кухнята си я представям бяла, полирана, със светло лилави странични плотове и лилав полилей. В средата - малка бяла маса с 4 стола, за закуска и цигарка Wink И нея трябва да поръчвам  ooooh!.... Както казваше Тодор Колев в един филм "Пари, пари и пак пари"  Joy Голяма разсипия Crazy

# 688
Гретел може ли някоя снимка още на барбекюто, мн ми е интересно да го видя  Hug
Камината
Къта, като цяло
Копирах от офертата. Кипарисите са най-много. 70бр. са по-ниските на цена 18лв. По-високите са 35лв. Не знам освен да редуцираме някои от ростенията.
......
А не е ли по-добре да ги вземете по-малки, вместо да ги намаляте като брой. Кипарисите растат доста бързо.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 10:36 от Гретел

# 689
Галана - благодаря за изчерпателната информация  Hug
На пролет ще му мисля, сега чакам само проекта и офертата Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт