Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 337
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • София
acid при нас въпроса с поливането, поне за сега е решен, имаме промишлена вода, която изпомпват от рудника и е играден специален канал и водопровод за нея, за да може хората да я ползват за поливане, пък един ден като спре помпата ще му мислим   Peace ако те хванат да поливаш ще те глобят, но ако не те хванат как ще те глобят а  Laughing Whistling

# 661
а ако поливам с кофичка? Joy Joy Joy Joy

# 662
galana_s , тази къща сякаш я видях на морето.. в с.Лозенец Thinking

# 663
  • густо майна Филибето
Ох, не мога да се сдържа за тази къща. Желязото наистина много я отваря, въпреки многото недоразумения. Обаче онези вази на покрива защо са, имате ли идея?

# 664
MTV, Ljuboznatelna, не знам. На мен ми я прати този, който ни прави орнаментите Wink

# 665
........ Обаче онези вази на покрива защо са, имате ли идея?
Ама не са ли комини, всъщност ??  Thinking Достатъчно са нелепи и като комини, остава да са просто за украса.....Я си ги представете  с едни големи слънчогледи вътре...... Mr. Green

# 666
 Joy Ама това верно са комини Mr. Green И аз се чудех защо са сложени горе Crazy
Така и така стана въпрос за комини да попитам в какъв цвят ще ги боядисвате? Дали с цвета на къщата или бели? Става въпрос за обикновени комини, не тези огромните, които са като залепени за къщата.

# 667
........ Обаче онези вази на покрива защо са, имате ли идея?
Ама не са ли комини, всъщност ??  Thinking Достатъчно са нелепи и като комини, остава да са просто за украса.....Я си ги представете  с едни големи слънчогледи вътре...... Mr. Green

Хахахахаха Joyслънчогледи-ужасТ hahaha
Апропо бяха 4-в четерите края..дали ще са комини?? Rolling Eyes
Ако е същата (а ако са две еднакви  Sick), гледах я и аз с недоумение..ама вече в завършен и още по-кичозен (за моите вкусове) вид Crazy
Та на таз колконка до стълбите вдясно, се мъдри орел (не го знам мраморен ли е, гипсов ли..) newsm57
По другите имаше и там некакви "красоти", но не помня какви..скоро може пак да отскочим до там-ще снимам за справка Joy

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 21:57 от MTV

# 668
  • Банкя
galana_s Благодаря за снимката! Hug
Ковано желязо ще има като парапети на терасата и верандата. На прозорците ще ми дойде малко в повече. Thinking Те така или иначе са на стандартна височина от пода. Peace
Цветовете ще ги уточняваме, като стигнем до полагането на мазилката. Засега сме решили да са в бежово-кафявата гама, но дали ще клонят към червено или към сиво, ще видим. Grinning

Мен обаче ако ме питате за вазите - не ми приличат на комини. Naughty Чиста украса са си, да не кажа кич Crazy
На първия етаж са се опитали да направят нещо интересно, но при Гретел е много по-стилно, а като идея е подобно. Wink
Ако трябва да влизам и в подобности относно елементите около прозорците - ами губи ми се ефекта, когато са допрени на два съседни прозореца, както е на първата снимка. Thinking Все едно в последния момент са го решили и не са преценили, че там няма място. Rolling Eyes

Иначе мога да покажа, как е предвидил архитектът нашите комини в проекта - цък. Няма отвор отгоре, а странични процепи. Peace Дано ни се навие някой, да ни ги направи така. Mr. Green

# 669
  • Sofia
...
Мен обаче ако ме питате за вазите - не ми приличат на комини. Naughty Чиста украса са си, да не кажа кич Crazy
...

Съгласна съм, не са комини, за "красота и разкош" са сложени  Mr. Green

Акси на мен пък ми хареса в този цвят, приятен ми е, не ми е тъмен. Разни хора, различни вкусове  Grinning .
При нас например не се получи съвсем фасадата, в смисъл, че двата цвята изглеждаха по контрастни на по малка площ, в готов вид нещата се размиха малко. Но пък камъка ми хареса в последствие, въпреки че половинката го искаше, а аз не бях толкова въодушевена от идеята.

Галана върви ли работата по басейна, споделяй, че и мен ме чака пролетта.

Пак да поспамя, днес си мислех, че в къщата ще ми е странно, когато съм в дневната, а децата са на друг етаж в техните си стаи. Живяла съм само в апартамент, и ми е необичайна ситуация да не са ми пред погледа или на няколко крачки  Crazy
Гретел при вас как се получава на практика(само ти си ни май "опитно зайче" с практически опит,  да ме извини, ако пропускам някой)

# 670
...
...

Съгласна съм, не са комини, за "красота и разкош" са сложени  Mr. Green

Да, да, още повече, че май са "затапени" отгоре....Както и да е, да са живи и здрави хората, и щастливи там...
Ето нашите орнаменти по фасадата.
И аз така си мислех за малката - че ще търча подир нея постоянно. Но не - не се притеснявам и си я оставям да си снове нагоре-надолу. Само на кабинета съм й забранила да се качва, че витата стълба е стръмничка за нея...
Акси, мерси!
А защо да не се навият да ви ги направят така? Само дето не съм сигурна дали ще е много функционално с такива тесни процепи...Аз досега търсих снимки да видя нашите комини...Май са с шапчица някаква и те...Ама не се сещам.

# 671
Махнах снимките Confused Стана ми жал за собственика ако влезе и прочете как се погаргарихме на негов гръб Rolling Eyes Peace Идеята  беше да покажа почти всички евтини начини за "грима" на една къща. Разбира се, че събрани на куп не на всеки ще му харесат.
Акси, каква е идеята на тези странични процепи Thinking Комините изглеждат много хубави двуцветни:peace:
mds, напредваме. Изляха  бетона за басейна. Последно решихме да го направим 10м дълъг. Лепенето на плочките-пролетта. Сега ме занимава озеленяването. Много високи оферти дават ooooh! Последната беше за 13 000лв. Money
И аз съм се замисляла как ли ще е в началото, когато детето ще спи далеч от мен. Ако не му купя един бейбифон пък на hahaha Цяла вечер ще го мисля Crazy Притеснявам се и като ходи до тоалетна да не залитне надолу към стълбището Shocked Какви ли не страхотии. Crazy Сигурно и първите дни ще спя с пистолета на нощното шкафче нищо че алармата ще е включена Whistling Но пък нашия район е доста населен не е малка къща в прерията все пак.
Вече ни сложиха електромера и се сдобихме с 15кв трифазен и 15кв монофазен от старата партида. Предстои да се правят парапетите на стълбищата, другата ограда, дворната врата и терасите. Гледам списания за ковано желязо, умувам, изгледаха ми се очите и усещам как ще хвана първото, за което ме посъветва майстора и толкова. Вече почнах малко по течението да се нося и просто искам по-бързо да приключваме. Поръчахме полюлеите за хола и януари трябва да ги изработят. Ако станат както искам би трябвало да стане невероятно. Художникът уж мисли какво ще рисува.

Един въпрос. Кога се слагат интериорните врати? Преди или след настилките?

# 672
Един въпрос. Кога се слагат интериорните врати? Преди или след настилките?

След-за да се вземе коректния размер..от настилката се намаля височината на вратата Peace

# 673
Ох, благодаря ти Peace Нашите обаче са вече готови. Поръчахме ги още преди месеци. Усещам как ще има изненадкиииии.... Mr. Green Rolling Eyes

# 674
Дано не се налага да ги режете отдолу  Confused

Общи условия

Активация на акаунт