Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 470
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Вики, екстра е цената. Нашата беше 11,50 евро на квадрат за четирите части, отделно беше цената за останалите 6 /още около 900 евро/. Направо сте на далавера  Grinning

Елфичка, честито, днес ви видях дограмата и наживо /от пътя  Wink/. Не можах от снимките да разбера цвета какъв е.

Acid, очарователна ви е къщичката /и цената също Grinning/, ако е удобно - можеш ли да споделиш как са ви довършителните относително спрямо цената на грубия строеж?

Elasmen, давай го по-спокойно, нищо фатално не се е случило и напредвате с голямо темпо  Hug

Аз да си похваля мъжа - за 4 дни направи инсталацията, всичко е окабелено, чакаме мазачите  Grinning

# 646
Бе и аз така мислих, ама викам чакай да питам  Hug Hug мерси

# 647

elfi4ka, честита ви дограма! Сега сигурно започва голямото умуване за мазилки, бои и обзавеждане, иска ми се и ние да стигнем до там колкото може по-скоро Simple Smile

Ооо,ние сме го изумували още преди да е започнал строежа  Laughing Даже е и обзаведена в мислите ни  Mr. Green Кухнята вече мисля в кой шкаф какво ще има,къде да са чиниите/горе или долу/ ,да са до миялната,чашите за кафе да са над кафемашината.....и ей такива глупости   Laughing

Aз пак нахлувам така ненадейно, но много ми хареса Вашата къща. Адмирации. И аз така бях измислила всичко още преди да се нанесем и да довършим дори...

Много, много да сте щастливи в къщата. Страхотна е!

# 648

Елфичка, честито, днес ви видях дограмата и наживо /от пътя  Wink/. Не можах от снимките да разбера цвета какъв е.

Blush Blush Бяла е дограмата  Peace
Идеята е къща слонова кост/кремаво,шампанско.../ с бяла дограма и бели орнаменти покрай прозорците и бели колони отпред при арките.
Цялата идея е за максимално светла и просторна къща,вътре също всичко ще е в шампанско и златисто с бели гарнитури,кристални полиелеи ,но до там да стигнем  Whistling

# 649
  • Банкя
elfi4ka Честита дограма и от мен! Hug
Как смятате да правите орнаментите около прозорците? Thinking
И ние ще имаме "рамки" около прозорците, но не сме решили, дали да са от бетон (на galana_s май са такива) или просто да ги нарисуваме с бяла мазилка...

Буболечо
Поздравления на мъжа ти! Hug
Предполагам, че не си забравила да си снимаш, къде са ви кабелите. Wink

Аз успявам да ви изчитам някакси, но не ми стига времето да коментирам всичко. Rolling Eyes А покрай нас нищо ново... Наместихме нещата около къщата с архитекта, определихме горе долу подпорните стени и сега ще смята конструктора. Но май ще отиде повече бетон в подпорните стени, отколкото в къщата. Crazy

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 22:05 от Акси

# 650
  • Пловдив
♥VIKI♥ и нашия проект ще излезне горе долу 8-9 евро на кв. Но ние имаме и РУП, а оттам цената скача още. Но за новата част е толкова.

# 651
♥VIKI♥, цената ви е супер Peace Въобще не му мислете Party

# 652
  • София

Elasmen, давай го по-спокойно, нищо фатално не се е случило и напредвате с голямо темпо  Hug

Аз да си похваля мъжа - за 4 дни направи инсталацията, всичко е окабелено, чакаме мазачите  Grinning
е то фатално не е само дето сега трябва да измислим как ще насипем терена защото идва по-ниско от тези на комшиите и ако завали един силен дъжд при нас ще се получи езеро и може и да ни наводнява мазето  newsm78 въпреки че около къщата има дренаж  Thinking
браво на мъжа ти   Hands Clap
VIKI не се замисляй а действай  Hug
Акси тъмна на мен ми харесва повече Wink

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 10:20 от elasmen

# 653

elfi4ka, честита ви дограма! Сега сигурно започва голямото умуване за мазилки, бои и обзавеждане, иска ми се и ние да стигнем до там колкото може по-скоро Simple Smile

Ооо,ние сме го изумували още преди да е започнал строежа  Laughing Даже е и обзаведена в мислите ни  Mr. Green Кухнята вече мисля в кой шкаф какво ще има,къде да са чиниите/горе или долу/ ,да са до миялната,чашите за кафе да са над кафемашината.....и ей такива глупости   Laughing

Aз пак нахлувам така ненадейно, но много ми хареса Вашата къща. Адмирации. И аз така бях измислила всичко още преди да се нанесем и да довършим дори...

Много, много да сте щастливи в къщата. Страхотна е!

Много ти благодаря!
Направо се изчервих  Embarassed
И ние много си я харесваме  Heart Eyes

Акси орнаментите ще са от стиропор,който е обработен отгоре с нещо,за да е здрав  Peace

Иначе имаше едни много яки на една турска фирма,но и цената им бешее  Crazy

# 654
  • густо майна Филибето
Акси, не съм сигурна дали тъмна ще е по-добре, но определено става по-ясно за нас Simple Smile Тъмната ивица горе преди ми беше трудно да определя цвят ли е или сянка. Страхотно сте го измислили с чупчиците, прозорците и орнаментите, за да не се получи голяма скучна сграда. С бетон естествено ще стои по-добре, отколкото с боя, но много неща се определят от наличните финанси. Като че ли имаше и стиропорени елементи Rolling Eyes Винаги съм се чудела обаче дали край врати например биха издържали по-груби интервенции.

А, Елфичка ме изпреварила.

# 655
Момичета макар, че почва да застудява времето, темичката ни върви страхотно  Heart Eyes Дано и зимата продължи да върви така с все повече идеи и нови къщички.. Flutter

Ние сме пуснали изходни данни ток 15 кв, + трифазен ток(май ще ние малко) и изходните данни за водата са готови(което ме узадачи, срока беше 15 дни, а беше готово след 4-ри), водомера вчера на парцела е сменен, в петъка ще идват да го пломбират от Софийска вода, след това следва предварителния договор  Praynig Накараха ни да пуснем виза за игребна яма, понеже в селото няма канализация, и наново се набутахме 40 лв, само да нанесат едно квадратче върху старата виза за проектиране . Срока е 1 седмица. По ваш съвет се разбрах с архитекта да се видим на парцела диркетно в петък...така , че ще ви пиша какво сме говорили и коментирали. Стискайте палци да се разберем с него и да си допаднем, защото това за мен е много важно. Главно искам да се разбирам с него и да ме изслушва ...
Буболечо Браво на мъжът ти !

# 656

Acid, очарователна ви е къщичката /и цената също Grinning/, ако е удобно - можеш ли да споделиш как са ви довършителните относително спрямо цената на грубия строеж?

за мое голямо съжаление,до момента довършителните са ни колкото грубия  Sad
аз лично много се разочарвах,защото си бях правила едни сметки без кръчмар,имам тука едни тефтери,където си представях и планувах...и накрая като видях релно,какво са цените паднах от висок стол  Joy
Като в тази цена имам само кухненско обзавеждане от към мебелиране,всичко отиде за мазилка(турбозол),за гранитогрес,фаянс,теракот,за труд,за окабеляване и не знами аз къде отиде всичко тоест,ей така се ипариха парите,а няма много довършително на лице,а аз си мислих,че с тези пари вече и двора ще сме оправили и ще сме се обзавели,но уви  ooooh!

Но каквото толкова,сега започвам новите панувания горните помещения(спални и баня),че те са само на мазилка ,а трябва да правим и преградни стени и да слагаме изолация на покрива...

Като стана въпрос за вода,да споделя и за нашето място,ние нямаме добро налягане и се наложи да сложим хидрофор,та сега пък е толкова силно налягането,че като пусна водата и ми пробива главата  Joy Joy добре,че купихме батерии с две степени на теч,че да не удря така  Laughing

искам и да попитам за поливането,понеже нямаме още сонда,ще я бием евентуално лятото,но ако сега искам да си полея дърветата,че засадих 19 такива  Joy hahaha Joy hahaha Joy Кой може да ме глоби?

# 657
Стискайте палци да се разберем с него и да си допаднем, защото това за мен е много важно. Главно искам да се разбирам с него и да ме изслушва ...

Това е най-важното! Ние щяхме да сме с една архитектка. 3 часа говорихме, драскахме, правихме струвахме и после праща примерен чертеж, който нямаше нищо общо с говореното  ooooh!

Много се радвам на напредъка на всички, но нямам възможност много много да се включвам и предимно ви чета и попивам информация  Hug

Acid с тези дъждове, ще си спестиш поливането Simple Smile Иначе, които ви снабдява с вода ( не запомних къде ви е къщата), защото е забранено да се полива с нея.  Но "у наше село" никой май не е глобен до ден днешен, а лятото водата силно налява рано сутрин и към 5-6, а и по-късно вечер... Поливат якооооо Sad

# 658
Вики, цената за проекта е повече от добра, но те съветвам много прецизно да уговориш с архитекта, какво точно включва.
ние платихме по 20 лв. на кв. м, след което архитекта ни сюрпризира, че следва да платим още 300 лв. за проект енергийна ефективност и нови 300 лв. за план по безопастност и здраве. аз го нарекох план по безучастност, защото съм навътре в тази материя, но нямам проектантска правоспособност. черешката на сладоледа беше, че В и К проекта е само за къщата. за включване на чистата вода и канализацията от уличните шахти до къщата е необходим отделен В и К проект и нови 200 лв.
Успех в нелеката борба с бюрокрацията, архитекта, проектантите и всички други участници.

# 659
Акси, аз сега забелязах, че си пуснала фасада Wink Харесва ми с орнаменти около прозорците-разчупва доста Peace
Цветът на къщата обаче не ми хареса ако трябва да съм честна Wink Като че ли я виждам в по-жизнени тонове Simple Smile Peace

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 23:14 от galana_s

Общи условия

Активация на акаунт