Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 320
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
  • Перник
А така, забавлявали сте се с някаква снимка, а аз чета и се чудя какво съм пропуснала  Crossing Arms

Галана, и аз мисля като Гретел - защо не вземете по-малки растения, тъкмо шанса да се прихванат повечето е по-голям.  Peace Иначе, озеленяването си е скъпо удоволствие - моя мъж в началото на есента искаше да сади туи по едната ограда и само растенията с отстъпка и височина 60 см. излизаха към 600 лв.

Гретел,  и аз исках да питам за камъка по верандата, но Акси ме изпревари  Peace

# 691
Мда и това е вариант Peace Но има някои места, които ще са с големи дървета, просто не искам да виждам някои гледки Mr. Green Ох ще го мислим и ще се пазарим Peace
SvetlaK, туите са широчки. Лейландито става бързо високо и не се разширява така:peace: Все пак зависи какъв ефект търсите Wink
Гретел, вашето барбекю зидано ли е или готово е купено. Колко ви излезе ако е удобно?

# 692
  • густо майна Филибето
galana_s , точно сега е времето за садене, дори някои широколистни още не са хвърлили листата. Но за сеене на трева е късно. Може да се възползвате от услугите на Бай Иван, защото и от фирмата някой Бай Иван ще ги сади, че може и да е мургав Wink Но при всички случаи напоителната система и кабелите за осветлението са първи.
Независимо дали тревата ще е на чимове или ще я сеят, е добре да се отървете преди това от троскота и детелината, иначе ще ви превземат поляната. Докато детелината може да се пръска с хербицид след това, троскота няма как да го махнеш. А вече е късно и за хербициди, освен ако няма някакви специални, различни от Раундъп и Глифоз.

# 693
Ljuboznatelna, надявах се да се включиш Hug Определено ще направим както казваш Peace Ще наемем този човек и ще му плащаме надник. Така спестените пари ще отидат за по-високи дървета. А за напоителната система тази цена от 5000лв. реална ли е?

# 694
galana_s - ако включва всичко и е с пълна автоматизация може би е реална. Ние питахме за съвсем елемнтарна такава и без автоматизация - поне 1500-2000 каза човекът в зависимост от тръбите и т.н.

# 695
Asinka, какво ще рече с автоматика и без? Не знам при нас как е смятано, така и не звъннах.

# 696
Ами с възможност за настройки на таймера, да полива като ви няма, да сменя кръговете, които полива...такива неща. Да поддържа градината, докато сте на море Wink

# 697
  • Sofia
Ох това с озеленяването е като с нашите оферти за отоплението. Като махнах котлета, бойлери, радиатори, подово и изобщо всичко по-голямо, оставаха около 5 000 лв  Shocked за вентили, кранчета, всякакви такива дреболии, които сигурно биха се събрали в едно пликче. Та така, някак си за напоителната система ми е разбираемо, изобщо май за по-обемисти неща по-лесно преглъщам големи суми, може и да няма логика, но ...  Rolling Eyes Но пък и на Галана двора хич не е малък, нашата квадратура е на половината.
Да се обадя за автоматиката  Wink - не е нещо супер сложно, зет ми например сам си купи машинките от някакъв баумаркт и си ги настрои кога къде да поливат. Кгато му дойде времето той ще ми е консултант.

Да допълня - ето това например е подобна машинка, която може да контролира целия процес и не струва нищо почти.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 15:23 от mds

# 698
  • София
Гретел страхотно е поздравления  Hug  bouquet предвиждам доста пиянски сценки хаха  Laughing

# 699
Гретел страхотно е поздравления  Hug  bouquet предвиждам доста пиянски сценки хаха  Laughing
Мда - през август и септември, като приспях малката и татко й, и като си седнехме на чаша вино с лаптопа, та до сутринта....Тихо, спокойно, щурчета...Simple Smile  Ама големички са масите, за сватбата на малката ще се съберем след 20 - тина години...:::Simple Smile)))))

# 700
  • густо майна Филибето
galana_s , питай ме каквото искаш на лични, ще ти отговоря каквото знам Simple Smile
Не мога да преценя за цената на поливната, защото нашата я прави съпруга ми. Тръбите и разпръсквачите са евтини,за маркуча на капковото да не говорим, не знам дали са излезли повече от 300лв, но определянето на точните места е важно, вида на разпръсквачите, и поставянето е хамалогия. Е, не кой знае каква, копаят се канали приблизително 20/20см и в тях се полагат тръбите. Но пък нашия парцел е с озеленена част към 300 квадрата, догодина ще правим поливната на другата част. Все още не ползваме таймер и други глезотии,може би те ще са по-скъпи, в нашия случай скъпа е сондата и помпата. Но пък те така или иначе ни трябваха. Всъщност таймер ползваме, един китайски за три лева, нагласяме начален час и време, той си работи безотказно към две години. После нов Simple Smile
Добре е да имате планче откъде минават маркучите на поливната, за да не ги прекъснете някой ден , като решите например да засадите дръвче или нещо да забиете в земята.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 16:40 от Ljuboznatelna

# 701
Здравейте момичета чета ви всеки ден направо станах #Crazy толкова много и полезна информация давате. Акси къщата ви е истинско бижу на мен ми харесва и светла и по- тъмна. Ще снимам мястото другата седмица от днес махат дървета и разчистват, че чакаме геодезисти другата седмица.    Гретел много ми хареса и барбекюто ох всичко да не пропусна и фенерите.    Галана  еее  ГРАНДИОЗНА ВЕЛИКОЛЕПНА  дръж се още малко ви е останало получава се невероятно ( ще може ли парола да разгледам последните снимки)

# 702
pareho, може разбира се, но аз не съм качвала нови снимки. Имам само визуализация и строежа до лятото Wink Това, което го говоря са само идеи Laughing Ще пощракам тоя уикенд и ще ви пусна актуални снимки на всички Hug
Ljuboznatelna, откакто съм във форума съм те признала като супер полезен потребител Hug Ще досаждам на лични   WinkMr. Green 

# 703
Галана, преди месец моя брат ми даде да разгледам каталог на турска фирма за ковано желязо, които можеш да поръчаш от България чрез друга фирма представител ( имаше парапети граничещи с произведения на изкуството), мога да попитам брат ми за линк , за цени не зная, но ако ти хареса нещо може да го използваш като модел.   При нас има новини една добра и една много лоша, добрата- ПУП ще е готов до 20 дни с (побут) , а ЛОШАТА- не ни одобряват топика и дъното на парцела се получава от тясната страна на парцела тясната страна е общо 17 метра, а отстоянията са 3м от лицето и 5 м от дъното ( дано ме разбрахте), което означава че трябва да намалиме с 2 метра къщата #2gunfire, притеснявам се, че хола и кухнята ще ми станат тясни и дълги  #Cussing out, а за втория етаж и при сегашния вариант сме излезли с еркер, а като смалим първия с 2 метра ще стане грозна работа, архитекта ни ще чертае тия дни по новите изисквания, но съм сигурна че каквото и да направи няма да ми хареса.   

# 704
споко при нас парцела е с 16 метра лице  Simple Smile т.е. къщата трябва да е макс 9 метра широка Simple Smile как така ви намалява с 2 метра къщата, каква е дължината на парцела  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт