Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 320
  • 727
  •   1
Отговори
# 705
  • густо майна Филибето
Архитекта не видя ли скицата, преди да проектира?

# 706
  • Пловдив
Pareho, при нас лицето е само 14,30 м - къщата ни е широка в предния край 8,30, в задния става 8,70 /май имаме найтясната къща в тази тема  Laughing/ и пак не ни е особено тесен хола - 4,90 е и то защото настоях за по-широк коридор, иначе първоначално беше 5,20 м широк хола ...
Любознателна - те май имат промяна в проекта за ПУП ...

# 707
pareho, моля те ако можеш да ми пуснеш линк за кованите железа Praynig Утре ми е срещата с момчето, което ще ги изработва.
Съжалявам, че се налага да посвиете къщата Rolling Eyes

# 708
  • Sofia
pareho понякога в Бг всичко е предпоследно, на нас например в общината ни бяха казали че ще трябва да спазим 5 отстояние от съседите, защото се води вилна зона въпреки че е в началото на Г. Баня. Към този момент вече чакахме визата за строеж и бяхме напълно отчаяни. Парцелът ни е с лице 15м. и това означаваше 5 м. да останат за къщата. Отидох да си получа визата, обаче ми се  Cry и изненада - зададени бяха нормални отстояния по 3 м. Дано не давам напразни надежди, но пак ти казвам всичко е предпоследно. Пък и в краен случай ще чераете и пренареждате, докато не останеш доволна от резултата. А и знаеш ли, може в такъв вариант да намерите още по-оптимално решение.

# 709
  • Пловдив
Гретел нищо не видях, пък с тези коментари така ми се искаше и аз да почерпя малко вдъхновение.
pareho ние също искахме да разделим парцела, имаше 14 метра лице.  Обаче като махнем по 3 м. от единия край и 5 от другия и почти нищо не оставаше. Отказахме се и сега затова правим пристройка.
galana_s страшно ми допадна идеята ти за кухнята. И на мен ми се върти нещо такова като цветове в главата. Ето като това , но с по светло дърво http://www.perfektmebel.com/products_photos/1802/1219_big.jpg. А ми се ще и да е оранж стъклото и сега се двоумя.
А и това гръбче е интересно http://www.perfektmebel.com/products_photos/1802/4746_big.jpg

# 710
Гретел - не можах да ти отворя снимките, а ми е доста интересно, ние наскоро направихме барбекю и пещ /още недовършени/по мои планове и от четене на форуми. Това е в общи линии:
http://coala.snimka.bg/daily/razni.549851.21551985
Въпрос за дограмата - човека, който ще ми я прави ми каза че няма смисъл от К-стъкло или термо стъкло /може и да бъркам термините/, те се слагали в по-северни страни. Препоръката му е да е едното бяло, другото зелено, май 30% за да се получи лек огледален ефект. Някой да си е слагал от горе споменатите стъкла и ако да - да е усещал разлика?!

# 711
  • Банкя
pareho Благодаря за комплиментите! Hug
Това с 5-те метра определено ще ви обърка плановете, но не е невъзможно да напаснете къщата. Просто ще удължиш малко хола и кухнята към верандата и ще ги стесниш. Горе може да стесниш малко коридора, също детските, като и те ще се удължат, като удължиш долу хола. Peace
Не се ядосвай - ще стане. Hug

И аз бях писала преди няколко теми, че си представям кухнята в лилаво (например лак патладжан) и избелен дъб. Ще си сравняваме накрая нюансите. Mr. Green

coala1 Зависи какъв ефект гониш. Wink
Ако търсиш огледален ефект - майсторът ти е написал варианта.
К-стъклото, енерджи и 4 сезона са с по-добри топлоизолационни характеристики и ще ти намалят разходите за отопление/охлаждане. Peace

# 712
Пратих линк на лични на тези, които ми писаха.
coala1 , нашите стъклопакети са с вътрешно К-стъкло, отвън зелено с лек огледален ефект. Не знам колко процента е, но изобщо не е зелено, просто оттенъкът е такъв. Сложих снимка специално за теб. Не съм съгласна, че споменатите стъкла са само за северните страни. За разлика не мога да кажа - до преди 3 месеца живях в апартамент, преди доста години пак в къща, но с обикновени дограми и стъклопакети и без изолация, така че нямам еднаква база за сравнение. Но тук - през август, когато се нанесохме в къщата беше хладно, а сега е топло навсякъде, без отопление. То е комплексно - строителство, изолации и т.н. Но понеже хола и трапезарията например са ми с 20 квадрата прозорци, предполагам, че си има значение стъклопакета. Що не се консултираш и с друга фирма за дограма ?

# 713
Галана , брат ми продиктува по телефона сайт, който не се отваря сигурно е объркал нещо, утре със сигурност ще ми донесе каталога, притеснявам се да не ти е късно ( съжалявам, пробвах и със сходни думи в гугъл, но не можах да го намеря)  bouquet.  Любознателна знаехме кое е дъното. Топика опира в нашето място и бяхме готови да дадем да ни отчуждат 2 метра от земята ни за продължение на топика и по този начин сменяхме лицето от изток на север ( там щяхме да си спираме колите) уж имаме законово право, уж го бяхме измислили ама сметки без кръчмар.     Акси точно това удължаване ме притеснява дано си права и да се получи, след 2-3 дни ще имам скиците с промените. Успех на всички ви  bouquet

# 714
coala1, ние сложихме Енерджи стъкло на юг и изток и запад и Ка на север. Леко сивее, изглежда като затъмнено, но само отвън.
pareho, нищо де Hug Предполагам са Fatih.

# 715
galana_shttp://www.sahinler-forge.com/eng-uygulamalar.php
Повечето елементи са ни от тая фирма. Макар че е много трудно да си представиш готовия продукт - сглобен. Но ако имаш повече въображение, става...

# 716
Много харесвам ковано желязо  newsm74
При нас всичко е и ще е с такова,за сега само предната ограда и входната врата сме ги направили и много им се кефя,на пролет ще правил перилата на горната тераса и верандата и стълбището,но з атам имаме малко проблем,защото е малко ,но пък има от къде да се падне  Crazy Crazy

Иначе вътре също в интериора имам ковани железа и ще слафам още,направих закачалка от ковано желязо,но се отказах да я слагам,ще видя,може да е сложа на 2рия етаж

Мисля и осветителните ми тела да бъдат в такъв стил,ще ви покажа идеи

http://www.facebook.com/photo.php?pid=6215361&l=8da7472f72&id=548499917
http://www.facebook.com/photo.php?pid=6215362&l=8277fe6ebb&id=548499917
http://www.facebook.com/photo.php?pid=6215370&l=356da978f0&id=548499917

И като цяло ето любимия ми Шаби чик и класически стил ,в който ще бъде къщата
http://www.facebook.com/album.php?aid=242185&id=548499917&l=d15af67912

аз мисля дори сама да си напрая осветителните тела,защото имам собствени фенери,намерих и магазинче с отделни ковани орнаменти + ковани синджири,но ми трябва свободно време,а сега с това бебе  Joy

Има ли някой като мен,който да обича да си прави сам неща?защото съм голям ентусиаст и реставрирам антики разни  Grinning

# 717
  • София
acid браво   bouquet  bouquet  bouquet това е похвално дето реставрираш разни работи покажи някои от твоите творения да им се порадваме  Hug Hug Hug
аз също харесвам кованото желязо, но нашата къщичка ще е в малко по-модерен стил, изчистена и проста Wink
харесвам този стил

# 718
  • густо майна Филибето
pareho , мен направо би ме съкрушила на такъв етап новината, че ще трябва да си променя къщата. Два метра никак не са малко, да му мисли архитекта. Може да се наложи доста да промени разпределението. Confused С още едно побут не става ли Rolling Eyes

acid , ние сме по антиките, мъжа ми ни е задръстил с антики, някои не толкова антични, по-скоро ретро, ще се наложи да изнамерим цяла стая само за тях ooooh! Реставрацията ни засега се ограничава с шкурене и почистване, но ми предстои да се занимая с едно двадесет и кусур обзавеждане за спалня в бароков стил за да го докарам до шаби чик, а от антикварен магазин си купихме викториан& … 75;лана безценица, защото бяха ръждиви. Предстои ми да реставрирам една писана каруца и имам намерение да изрисувам стените на къщата , за да добие вид на пловдивска възрожденска, ако се спра окончателно на този стил. Имам страшно много идеи, особено за кухнята, но не зная ще имам ли време, място и възможност да ги осъществя. Кухните, които си пуснала, са ми много по сърце Simple Smile Исках трапезарията да е нещо рустикално или класическо, щях да ровя сайтове и антиквариати, но половинката се беше запалил много по дъбовите мебели в YUSK и сега ми пълнят и без това малкото пространство с кашоните си. И много ми излизат от концепцията, защото са от едни малки слепени дъсчици като паркет, а дръжките им са модерни. Дръжките ще сменя при всички случаи, но ще са малко като на свинче звънче Mr. Green

Елементите, които Гретел показа, като че ли съм ги виждала същите в един местен строителен хипермаркет, собственост на турци, не се харчеха добре и почти нищо не зареждат вече. Повечето идват малко грубички, заради имитирането на коване върху елементите. Ако си бяха гладки, можеше да изглеждат и по-добре. Все пак зависи за какво точно се използват.

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 09:42 от Ljuboznatelna

# 719
Елементите, които Гретел показа, като че ли съм ги виждала същите в един местен строителен хипермаркет, собственост на турци, не се харчеха добре и почти нищо не зареждат вече. Повечето идват малко грубички, заради имитирането на коване върху елементите. Ако си бяха гладки, можеше да изглеждат и по-добре. Все пак зависи за какво точно се използват.
Точно така изглеждат- груби, натруфени и кичозни. Затова казах, че на мен ми е трудно да си представям готовия продукт. Но иначе зареждането си върви - то само от Турция всъщност се зареждат. Тук фирмите просто сглобяват изделието.

Общи условия

Активация на акаунт