Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-18

• 48 291
  • 727
  •   1
Отговори
# 15
Аз спрях със строежите, но не съм спрял да ви се радвам Simple Smile

# 16
Хайде и аз при вас.Макар да си останах с мечтата за сега поне.Но знае ли човек какво го чака, някога може и да успея и да имам желаната къща. Hug

# 17
Много красиво оформена тема Hug Само не разбрах що чини празът в менчето Wink
pepita, а това да се преспи в къщата по новолуние суеверие ли е? С какво е свързано? Може би с новото начало?
Нашата къща е най-изолираната възможна Mr. Green Преди да сложим водното подово отопление поставиха изолация, после наредиха тръбите и отгоре пак изолация някаква, сега ще правят замазката. Останаха няколко квадрата изолации, чудехме се какво да ги правим и решихме да облепим детската Laughing И ако въпреки това капсуловане ни е студено ще е голям куриоз Mr. Green
Чудя се нещо newsm78 и ще се радвам да помогнете. Според вас дали на този гранитогрес ще вървят стъпала от врачански варовик?
Ето го
http://www.likrisbg.com/series_logo/75/MUSEUM%20AMBAR%20SERIE%202.jpg
а това са стъпалата с врачански http://www.doma.bg/files/pictures/1/orig/4569.jpg
това пък е египетски камък http://product.stonebtb.com/member/unegypt/images/20071201100729_s.jpg
дали врачански или египетски newsm78

# 18
Галана , ами казват , че на новолуние когато се изпълва луната се влиза в нов дом , за да  ти е пълна къщата , а не на пълнолуние когато започва да се изпразва.Некви такива бабини деветини .
А иначе на мен врачанския камък ми харесва  Peace, египетския като че ли жълтее.

# 19
  • Банкя
Lara Честито!
Успехно приключване и на довършителните работи! Hug

galana_s И аз съм за врачанския, поне като гледам снимките. Peace

Ljuboznatelna
Боята съм решила да я мисля, след като вляза в къщата, поне готова на груб строеж, но още по-добре с прозорци и шпакловка. Wink

Сега боря кухнята - направих му 2 варианта на моя мъж, той одобри единия, поне основните неща да ги фиксираме, пък после ще уточняваме, кой шкаф ще чекмедже и кой вратичка. Grinning

Вие какво мислите... Thinking
вариант1, 3D_1, 3D_2
вариант2, 3D

# 20
Оф, и двата,/ три ми се привидяха... / ми харесват.  newsm78 ... но като че ли вторият най ми допада. Чисто визуално, то аз от това се водя де.  Crazy
Мивката под прозореца и в другия край фурната, но и някак по-отворено и осветено ми изглежда пространството така организирано.

# 21
На двора съм, много ми блести в монитора, после ще гледам подробно. Но на първо четене - за горните шкафове мислила ли си да са хоризонтални, на два реда. В апартамента бях с вертикални, тук са хоризонтални. Много по-удобно ми е. Но аз не съм " кат' топола", де. Но все пак - най- горния ред трудно се достига и от високи хора и е особено подходящ за рядко използвани вещи /за мен такава е формата за кекс, примерно Mr. Green/. И не е нужно всеки път като си отварям шкафа, да  виждам всичките тези нещица. А и по-красиво ми е някак, като са хоризонтални....Това вече съвсем си е въпрос на вкус. После ще се включа за същественото - разпределението...
П.С. Вторият ми харесва повече по две причини - точно срещу трапезарната маса няма да има нищо, за което да се притесняваш, че може да е "не за пред хора, ако имаш гости/то аз не знам дали ще е светъл отвор, или ще има врата/ и по-важното:  аспираторът е по-близо до прозореца /за по-добра работа на аспиратора се препоръчва да влиза и свеж въздух, докато работи/. И на двата проекта имам резерви по горните две причини към мястото на фурната. От опит знам, че трябва да е или до котлоните, или под тях. Пак заради аспиратора. От практична гледна точка толкоз.
Чисто визуално и двата проекта са страхотни, а вторият е перфектен.
П.П.С. Не зная точните размери, но хладилникът не може ли да се вмъкне вдясно от вратата. Ще е удобно за готвене - вадиш, слагаш на плот, миеш/режеш, слагаш на плот, после са котлоните.... А до вратата отляво да има пак плот, който може да се ползва за помощна маса, предвид близостта до трапезарната.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 14:15 от Гретел

# 22
  • Банкя

Как да не ти завиди човек. Grinning Hug Дано времето да ви е хубаво, тук е едно мрачно..

Иначе и аз предпочитам хоризонтални шкафове, но не открих в програмата на АЛНО подходящи, затова сложих просто някакви.
Въпросната програмка не ми позволява (поне аз не открих), помещението ми да е с чупка и затова има такива кръпки и изглежда отворено, дефакто там си е вратата, която се отваря към трапезарията.
Тъй като помещението е едно, не ме притеснява, че фурната е на разстояние от аспиратора. В момента ми е нависоко и ми е много удобна. Peace
Моят мъж хареса повече вариант 1 заради повечето работен плот, във втория пък имам повече шкафове (от едната страна на фурната са само такива за складиране).
Иначе помещението е 10-11м2, а аз предвиждам аспиратор 90см, дано да може да събира миризмите. Thinking

Продължавам да мисля, благодаря ви, че се включвате! Hug

# 23
Как да не ти завиди човек. Grinning Hug Дано времето да ви е хубаво, тук е едно мрачно..
Иначе помещението е 10-11м2, а аз предвиждам аспиратор 90см, дано да може да събира миризмите. Thinking
Продължавам да мисля, благодаря ви, че се включвате! Hug
Времето е поносимо - с грейки сме, не слагам много лед на виното, та се трае... Mr. Green
Нашата кухня е 15 кв.м. Аспираторът ми е 75 см., на Тека. Абсолютно ми върши работа, дори и да не отворя прозореца. В кухнята нямам миризми. Друг е въпроса с някои от баните. Не знам как ми се случи тая глупост - да с в един комин с аспиратора. Сега ще запушвам баните, добре че всяка си е с не малък прозорец.

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 14:49 от Гретел

# 24
  • Варна
Лелее ,колко е напреднала темата! Кога имате време ..,аз от тоя ремонт и тичане напред-назад ,изобщо нямам време да седна пред монитора. Записвам се обаче и аз. Peace

# 25
  • густо майна Филибето
Само не разбрах що чини празът в менчето Wink

Шшшшшшшшшштттттттт! Blush Не намерих по-подходящо, това менче е за друго LaughingАма нали петдесетата страница вървеше към края си, нямаше време за много ровене. Не гледай сега, да речем, че е за ароматите в къщата Mr. Green
От видяното на снимка, повече ми харесва врачанския за комбинацията с гранитогреса.

Акси
, и на мен ми допада повече втория вариант, всичко ти е на една ръка разстояние Simple Smile А мъжа ти готви ли, че взема отношение? Wink

# 26
Аз по принцип съм пристрастна към вариант с мивка под прозореца  Wink това е задължително условие при мен  Mr. Green но пък втория ти вариант ми изглежда някак по-подреден и компактен  newsm78

# 27
  • Банкя
*2K* И в двата варианта мивката е под прозореца - помещението е с 2, веднъж е под левия, веднъж - под десния. Wink

Той, вторият вариант, беше всъщност първи, но мъжът ми не го хареса и затова направих друг. Grinning
Иначе преди се навърташе повече в кухнята, но след две години в тъща 5 дни в седмицата вкъщи и на мен не ми се налагало да стоя много там. Mr. Green
По принцип цялата къща е моя идея - разпределение, функционалност, абе всичко. Гледам да го питам по малко, това харесва ли ти, кажи си мнението за онова, поне да не изляза някога за всичко виновна...
А пък вие не може да сте по единодушни, не е истина просто. Crazy Направо ме разколебахте. Ще взема да го пратя и този "втори" вариант на архитекта, да видим какво ще каже той. Thinking

# 28
Значи тъй за менчето. Брех викам аромотерапия ли що ли  Laughing Hug  bouquet
Акси, втори вариант по ми допада на външен вид Peace Въобще не гледам функционалност, защото за всеки тя е различна. Ох пиша като дебил но малкия ми виси на главата и ме кара да клагам човечета, т.е. емотки. Мерси за съветите. Утре ще поръчам врачанския Peace
 bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu
сори за човечетата Crazy

# 29
  • Банкя
Както обича да пише Викито - страхотни сте, момичета! Hug

Току що споделих с мъжката половинка, че всички тук харесвате другия вариант, и той вика да изпратя и него на архитекта. Grinning
То номерът е аз самата да реша, какво искам. Thinking Wink

Общи условия

Активация на акаунт