АВГУСТинчета 2006 -тема 4, годинки 4

• 31 832
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Пепеджинс Hug, аз и с по-малко съм се оправяла, и с повече съм разполагала, но важното наистина е за Ина да има. Честно казано избягвам да се оплаквам от финансовото си положение, защото това не е най-страшното, в общи линиии трябва много да ме е назорило като сега, за да си го кажа. Но аз си обичам работата, знам, че ме ценят и знам, че в първия възможен случай шефа ми ще ми повиши заплата, ако не до нивото от началото на година, то поне с нещо. Само пари за лекарства не ща да давам Mr. Green
Блан, аз изяждам по повече от 3 кг грозе, без да усетя, явно на С. й трябва повечко тренинг. Simple Smile А има ли опасност и другия персонал да напусне?
Велмар, няма да питам има ли шанс да се разбере кой и защо, но поне щетите и липсите големи ли са?

# 571
Здравейте , момичета Simple Smile Тия дни  не мога да се добера до форума.Доста неща се случиха Simple Smile КАто начало- след неприятностите с разбитото ми стъкло  се озовах със свеки вкъщи на гости Crazy ( за колата- щетата е стария ми нещастен касетофон, който дори не може да се плзва на друга кола, ама...здраве да е.По-големият золум ми е от това че останах с облепен с наелонче прозорец, поради липса на стъкло).Мъжо замина на лов на другия ден с преспиване- откриване на ловния сезон все пак .Ей в този момент съжалих  чче сме останали без резервна кола.Но пък пред алтернативата да  се правя на любезна домакиня пред свеки, леко пострадалата кола не ме спря да  си търча по зада4ките Mr. Green.Напазарувах на Дария плъ Mr. Greenтни пуловери, ватирани блузи, рокли, панталони за предстоящия сеон.За себе си също навзях някои неща.С ДАри се сдобихме с нови прически и за финал- в неделя се пивах доброволка на работа за няколко часа Joy В неделя вечер  посрещнах ловджиите, пих едно питие и и слегнах, доволна че на сутринта ще излеза на работа, а като се прибера- няма да има и помен от  гостите Sunglasses Та- такива ми ти работи около мен. Вчера и днес бях на работа от тъмно до тъмно, с което приключих работната си седмица Mr. Green Дари ...си е Дари Simple Smile Сега се чуди на какво допълнително  знаимание да се запише още....аз я 4акам да се ориентира тия дни.Ще видя дали имаме окон4ателно решение като се завъртя към градината идните дни.
Та- това е от нас.Рапорт даден. Желая здрави дечица и спокойни родители Hug

# 572
  • София
Привет и от нас!  Simple Smile
Днес ни мина родителската среща. Ще събираме по 50лв допълнително - за учебните помагала и разни други материали. И аз се чудя на какво да запиша Ивайло, освен футбола, на който е фен. Питах го за другите неща - не иска  newsm78 и се чудя дали да го пробвам на нещо, белким му хареса  Crazy Rolling Eyes Вие към какво се ориентирате? Английски дали има смисъл на тази възраст? Или само ще си давам парите  Thinking Днес две майки ме смаяха с въпроси дали пак ще има мажоретни танци и дали има хип-хоп танци. А на общата част една майка от друга група се оплака от баткото по футбол - че тормозел децата, даже ударил шамар на едно  Rolling Eyes
Иначе Иво от понеделник не е ходил на ДГ, една нощ имаше Т, болеше го гърло, а и му беше дрезгав гласът. Утре ще идем до педи да го погледне. Странното при нас е, че вече има голямо желание да ходи там и не мрънка, пък какво остава да реве. Направо ме изненадва  Simple Smile

# 573
  • София
Добро утро

ние с Митко решихме и тази година да оставим Кало да бъде дете и да си играе и няма да го записваме на нищо в градината.
От догодина ще тръгва на английски в Британика и на плуване в един басейн, където има индивидуален треньор.
Вижда ми се безсмислено да давам по 25 лева месечно за плуване в градината, при положение че треньорката каза, че урокът е 30 минути. При записани 10 деца - това означава по 3 минути време на дете. Съмнявам се, че ще научат нещо.

# 574
  • София
Спинки - наистина е възмутително. Меренето на кръвната захар е наистина елементарно, поставянето на инсулина също ( лелята дето гледаше митко е диабетичка на инсулин, на секърва ми й откриха преди година и е на лекарства, та имам представа). Трябва отново да говорите и с госпожите и със сестрата.

Елфче - дано се оправи бързичко Ивчо. Миташки ходи на няколко допълнителни, в това число и английски - мислех, че нищо не е научил, но вчера тяхната госпожа е наблюдавала урока и ми каза, че се учудила колко много помнят децата, в това число и моето, отговаряли са и тн., дори новата учителка ( тъй като им смениха фирмата) също се учудила.  

# 575
оо-, Нана, не мисля че някой от списващите тук има очаквания за някакви наиситна знания или индивидуално отношение, подклаждащо таланти Wink Разбира се че всичко  в градината е поднесено не като обучение, а като забавление.И именно това е поне моята цел. Не да скучае в зимните следобеди, когато и навън няма да излизат, а да  се забавлява - например- танцувайки Simple Smile И определено избора се оставя на децата, а не на родителите.При желание, не виждам проблеми Peace

# 576
  • София
Нана,
Миташки ходи на плуване  от миналата година, и определено според нас има резултат - показваше ни как се потапя глава във водата и как се поема въздух, нямаше никакъв страх от водата, дори когато няма дъно и се пускаше с възглавничките за ръце сам. Пък най-важното - това беше основният стимул миналата година да ходи на градина  

# 577
  • София
Велмар и ние сме на това мнение - всичко им го поднасят под формата на игра - и сега може да се смеете , но от тази година имат театрална школа и го записахме - щото той е вечно в някакъв собствен свят-филм, което аз по принцип подкрепям...Още след първото занятие - вечерта ни показваше с ръце- летящи птици...това никога досега не беше правил - в смисъл да каже или покаже нещо от градината, явно е силно впечатлен и му е забавно, ако му омръзне - отписваме го.

а снимки с новите прически и на двете ви? Айде спирам дотук, че днес все се включвам с по няколко реда

# 578
  • София
От четирите занимания предложени в нашата градина не смятам за подходящо нито едно. Кало не е по танците, нито пък ми се иска с тази алергия да рита футбол в танцовия салон  #Crazy
За английския - идеята е да учи. Но засега е рано.

# 579
  • София
Аз лично оставих Ина да реши. Ходи си на танци от миналата година. Честно казано за цялата година аз разбрах за 2 танца, които са учили. До заниманията не бяхме допуснати, а на концерта първа група не участваше. Тази година обясних преподавателката в прав текст, че или ще присъствам на занманията, или искам да ги видя накрая в концерта. Не очаквам сложни хореографии, искам да видя дали това дете има чувство за ритъм и ориентация.
Футбола при нас отпада, а на гимнастика и така наречените шарканици, което е работа с глина, Ина категорично отказа да стъпи.
По въпроса с английския - учителката ми направи адски лошо впечатление на тази родителска среща. С влизането ни обясни колко много са научили децата, колко са напреднали и колко са схванали, което по принцип е наистина прекрасно. После почна да агитира родителите, които мианалата година не са си записали децата, да ги пуснат сега. Аз реших да питам новите деца в отделна група ли са и се оказа, че са всички заедно. Аз съответно се учудих няма ли заради новите толкова напредналите от миналата година да тъпчат на едно място или пък новите да не схващат нищо от уроците на напредналие и получих изключително отривист отговор "Ааааа, не се притеснявайте, те тези от миналата година хич не са минали много материал и почти няма разлика между училите и неучилите" newsm78
Ми или аз съм тъпа, или дамата си противоречеше и изглеждаше все едно дава отговора, който съответния родител иска да чуе, само дето ги даваше и пред двата типа родители. А Ина и на английски не иска да ходи Mr. Green

# 580
мда- странно звучат нещата във вашата градина, Бубче Thinking В нашата има 7 неща. които се предлагат Crazy Дария миналата година я записах на народните танци. След месец разбрах че се е самозаписала на вокална Joy Ходи с голям кеф и на двете.И на  репетициите им съм присъствала и годишни концерти имаха, така че знам какво се случва и реална представа и преценка Peace.Футбол- що да отпада  Laughing Приложните изкуства няма да сформират група, на английски  съм против в този му  вид( ,макар че методиката не преподаване не е  лоша).Дария не ходи, не иска да ходи, и аз нямам намерение да я пускам сега.Странното е че, както не ходи, така ми казва нещата от уроците на ходилите newsm78 Как става това- нямам идея...На плуване най-много ни се иска- и на нея и на мен, но заради алергията се въздържам все още.Надявам се догодина да нямаме проблеми вече с басейните и може да я запиша, но не в градината.Сега имат някакви модерни, латино, хип -хоп..не знма си кви си танци Crazy Като гимнастика е- супер изглеждат нещата.( имат сай, страница във ФБ, вбокс, ютуб..та съм гледала Wink).Като цяло аз съм за всичко, което  носи удоволствие.БОлни амбици  определено нямам. Дават ми зор да колеги да я записвам на плуване,худ, гимнастика или акробатика, но на този етап  ми е невъзможно чисто физически да се справя с ангажименти, които са извън градината.А и честно казано не виждам смисъл.За удоволствие  мисля да ходим на зимната пързалка.Лятото се кефеше много на кънките, та мисля че на лед ще й бъде супер забавно и ранзообразно- все пак предстоят зимни месеци и трябва да мислим за разнообразие Wink И не на последно място- там алергии няма Laughing
Малко дълго се получи , но .... Laughing

# 581
Аз обмислям идеята да го запиша на танци, ако има в градината. Определено с мен иска да танцува. Не ми дава да пея  Mr. Green, не иска да казва стихчета. Сега почна да показва някои ролеви игри,които играят в градината, иначе не ми казва какво правят в градината.Дори с много въпроси успявам да измъкна малко информация. Миналата година имаха английски,танци, карате и май още нещо. Но аз предпочитам да научи първо хубаво българския и като наближи училище да почне с чуждия език. А карате на тази възраст не ми допада като идея.
В момента имат карантина от паротит в градината. Утре ще питам дали е от тяхната група защото бележката беше обща за цялата градина и не разбрах дали е болно някое дете или човек от персонала.

Време е да се приготвям за работа,че трябва да платя и интернета преди това.
Лек ден на всички! Hug

# 582
  • София
Но аз предпочитам да научи първо хубаво българския и като наближи училище да почне с чуждия език.

Точно това е и моята идея.
А и другото е, че не вярвам особено в квалификацията на учителките в градината по английски. Предпочитам направо в Британика да почне.

# 583
  • варненка от София
Ние също записахме миналата година Стефи на няколко занимания в градината - забавни танци, английски и народни танци и на трите ходи с голям кеф и се надявам и тази година да можем да си го позволим. В края на годината имаше открит урок на всичките - пропуснахме английския, защото бяхме в София но за останалите си бяхме във Варна. Ами тръпката е голяма и за родителите и за децата. Ето тук имам записано от забавните танци, бяха подготвили 3 танца http://www.youtube.com/watch?v=xnIK8lxegrs
От народните подрипва и там, а от анлийския помни доста неща също.

И не смятам, че като ходи на такива занимания престава да бъде дете. То не трябва да ходи на градина, щото и тя е ангажимент  Wink

Оф, нашата почивка в София е към своя край - Тошко идва в петък да ни прибере и в неделя вероятно вече ще сме във Варна. Тъжно ми е, но пък си изкарахме доста добре, повече от месец и половина на родна почва. Надявам се скоро пак да дойдем.

# 584
  • София
В нашата градина имат карате,плуване,английски,балет,футбол и приложни изкуства(това с глината)От миналата година го врънкам да пробва нещо-категорично отказва.Тази продължавам-пак същия отговор до вчера,когато ми каза че са ходили на футбол Shocked всички момченца от групата.Много му харесало и пита дали съм го записала-Аз му отговирих,че не съм и той:"Ми трябва значи да ме запишеш" Crossing Arms Оказа се,че госпожата ги е пуснала всичките,та да си преценят на кой ще му хареса и нашия се зарибил.Не ми беше футбола точно спорта,който мечтая да упражнява детето ми,но на този етап ще го преглътна,ако му доставя удоволствие(което подозирам,че за мое съжаление ще има)Помолих госпожата така да го прати и на карате и плуване-поне да погледа пък дано размисли и си смени желанието.На Английския се пишело newsm78 ,пък той неможел още и затова не иска,а за плуването подозирам,че го е страх сам или просто се дърпа,че е в градината-иначе обожава да шляпа и да се кисне.

Общи условия

Активация на акаунт