Великобритания - тема 31 - лятна и приятна!

• 55 312
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • След завоя в дясно
Привет от мен
Еya благодарство за новата тема.

# 16
Здрасти, много хубаво си говорите Simple Smile
Извинете ме за  записа Wink 

# 17
Ето ме и мен, мноооооого работих последните две седмици, отвикнала съм нещо  Crazy

GI, казаха ли цвета на бебето, мила? Отдавна не сме се чували...

И моето пред-ваканционно броене започна... другия петък заминаваме.

Да кажа, че имам нова гледачка, която много харесвам, и препоръчвам, ако някой има нужда (за вечер; в Мичъм живее жената; българка, но няма транспорт още, т.е. само за съседи е подходяща).

# 18
  • Лондон/Пловдив
И аз съм тук чета ви  Mr. Green посвиквам вече само ме мъчи ,че няма с кой да си пия кафето е поне си намерих 3 в 1 да си купувам аз само него пия Crazy
Все още никой не свирка да има от Кройдън аз съм на 10 мин от центъра и всеки ден обикаляме там ,дочух няколко пъти родна реч ама все мъже  Crossing Arms .

# 19
Добро утро  Hug

Почерпете се за здравето на моето голямо момче, днес става на 3  Party Party Party Party Party

Чакам ги да се събудят с тати и да почва купона, въпреки че, такова дъждовно времето днес..дано спре да вали  Praynig

И аз съм тук чета ви  Mr. Green посвиквам вече само ме мъчи ,че няма с кой да си пия кафето...

Аз съм така от 10-тина дни, толкова социални контакти имах в София, а тук  Tired Хайде свиркай като сте свободни да се срещнем в някой парк на кафенце   food010

# 20
  • Русе
Фета, да ви е живо и здраво детенцето!  Hug
Весел празник и никакъв дъжд!

Ние се гласим да ходим до аквариума с още едно семейство днес. Дано не вали, че ако вали те няма да дойдат, пък ще е хубаво дребния да има малко компания. Той милият е толкова общителен. Много му е скучно сега. На нашата площадка почти не идват деца. Като се появи някое той е на върха на щастието, започва да им говори... А най-вече говори на родителите  Joy Никой не го разбира, ама той им обяснява постоянно разни неща  Mr. Green

# 21
Deb същата работа е и моят син, започва със Здравейтеее, Хелоууу, Ехооо и почва да се обяснява на бг  Laughing Laughing Laughing И като види никаква реакция му става много тъпо  Confused

# 22
  • Русе
Като каза, че казва Хелоу, да питам:
Мойто чаве целенасочено отказва да научи каквото и да е на английски. Не го насилваме, не го мъчим, а и не желая от нас да учи английски, но понякога тръгваме да му казваме какво значи някоя дума, а той започва да се сърди и да вика Нееее , не ми обясняваааааааааай!!!!!
Иначе гледаме телевизия само на английски, всяка сутрин гледа детско, ходихме и на кино. Гледа си без проблем, не се сърди, че не разбира. Но и не пита нищо. Гледа така, сякаш разбира  Joy и отказва да коментира ако го питаме нещо свързано с филмчето, което гледа.
Вашите деца минавали ли са през подобен период? Малко ми е странно. Аз мислех, че или ще му е много интересно и ще иска да научи бързо кое какво значи (защото в България беше точно така и постоянно ме питаше как се казват различни неща на английски), или че ще се ядоса, че не разбира нищо и никой не го разбира и че ще е вечно изнервен и ядосан. Но той в момента не прави нито едно от двете. Не коментира езика изобщо. Все едно не му прави впечатление, че по улиците говорят на друг език и че не разбира филма, който гледа  Tired

# 23
  • На село (близо до Лондон)
tsvelichkova и мишолин-ка цвета на бебето като се роди ще е изненада Sunglasses. tsvelichkova щом е била напрегната работата по-добре в къщи. За снахата няма проблеми, единия ми е много умен, а другия добре пее Hug.

Вчера бяхме с групата на преглед при акушерката. И двамата ги мериха на височина и тегло за да ги забавляват докато ми точеха кръв. Денис попя, потанцува, а Филип живо се интересуваше какво точно става и мерат в пишкането Blush. Чухме тоновете на бебето и накрая и Денис си вдигна фанелката и неговите четири бебета в корема да чуят Crazy.

tzvetak  за питам за почивки по-нататък след януари, така че даваи координатите за другото лято да планираме.
feta cheese честит рожден ден на малкото ти дете!

Cherry Mam ако караш кола Кройдан не е чак толкова далеч от нас. Ела ми на гости с детето, ще пием кафе и коктейли, почти ми е готова новата кухня Simple Smile.

Deb и feta cheese малките мишки сигурно са доста объркани. Аз нямам опит точно с такава ситуация. Моят 2 и половина годишен, Денис е много общителен, но "говори" и двата езика смесено. От 1 годишен ходи по 3 дни на childminder, разбира и се опитва да говори на двата езика или само на английски. Голямият ми Филип пък проговори рано и много чисто но само английски говореше до 4-ри год. когато раздели езиците и сега и двата говори. Вие си говорете на децата на бълг английски ще научат в детската гранина/училище

# 24
  • Лондон/Пловдив
GI карам кола ам нямам моя тук ( голямо страдание за моята  все едно съм без крака сега   Tired )
feta cheese  пиши на лични да се уговорим да се видим през седмицата ако не тази поне другата  Peace и аз съм free по цял ден
Алекс и той не желае да учи английски аз му обяснявам (каквото знам де ) за сега сме на куче ,котка , благодаря и май само тези думи знае . В понеделник трябва да отида вече да занеса документите в сърджарито и да ми дадат час за преглед (нещо много забравям )
Аз пак да попитам имаме училище primary school и nursery така пише на табелата ,но сега правят някакъв ремонт и били във ваканция 6 седмици трябва ли да чакам да вършат ваканция за да го запиша или може още сега да подам молба и от началото на септември да тръгне . Уж ми беше ясно ама нещо се обърках яко  Whistling
П.С - ето чета между редовете пак  Blush
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИЯ СЛАДУР НА ФЕТА Много да е здрав и да ядосва повече мама Mr. Green

# 25
  • Bristol
feta cheese, честито! Да ти е живо и здраво детенце и много радост да ви носи!   bouquet
GI, пусни малко подробности за кухнята, моля  Flutter Ние отдавна се каним да сменяме нашата и сега сме посъбрали малко парички, септември ще проучваме, да видим, дали ще стигнат. От къде взехте вашата?
Deb, и моят син не искаше да говори на английски. Дори веднъж ми каза, че само с български момиченца щял да контактува, на български! Оня ден Шу го е засякла с две английски девойки  Wink Момичетата дори скочили от изненада, че той можел да говори друг език  Crazy Ако не стане дума, той въобще не казва, че е българин и понякога хората са много изненадани, като ми чуят акцента, а като разберат, че и таткото не е местен Shocked
tsvelichkova, в Бристол съм, родното място на британското самолетостроене  Mr. Green как звучи  Joy
За какъв дъжд днес говорите  Naughty Събота и неделя са обещали слънце тук, за сега познават ... Тепърва ще слкизаме в центъра, синът е вече там.
Cherry Mam, молбата можеш да я пуснеш, но реален резултат ще има чак септември, пуснаха кепенци вече училищата  Party

# 26
feta cheese  да ви е живо и здраво голямото момче  Grinning
Cherry Mam и аз не съм много далеч аз съм в Esher,сега гледах на 14-15 мили  Grinning ,аз още не съм free    Sad ,септември ще излизам по майчинство,сега почивам по два дни,но гледаме малко по малко да се приготвяме за бебчо  Grinning ,ходим купъваме,другата седмица ремонт малко ще правим,но като се поосвободя можем да се видим,което ще е удоволствие за мен,защото и аз никои не познавам наоколо

# 27
Добро утро и от мен  Simple Smile Отивам на караванааа, голямо вълнение ме е обзело  Mr. Green
feta cheese честит ти  рожденник, много да ви е здравичък  nbirthday
Merry далече си много, при нас само крила правят май  Simple Smile Иначе завода ми е през поляната, кат се казва в двора  Laughing
Deb весело изкарване на аквариума, интересно е. Другата седмица ще ти званна за кафенце  Simple Smile
mariq_76 изрових тук бях писала преди за чантата за болницата, това е списък, който от моята болница са ми дали плюс някой неща,който са ме посъветвали приятелки
 За майката:
- Лекарства, ако взема някакви
- Нощници, дрехи, чехли, халатче
- Тоалетни принадлежности - сапун, хавлии, четка-паста за зъби и тн
- Дамски превръзки
- Бикини - има и еднократни, тях препоръчват
- Сутиени, подходящи
- Химикалка
- Кърпички
- Найлонови пликчета

За бебето:

- Бодита, потничета, дрешки
- памперси
- Клечки за уши, тампони памучни
- Шапки и ракавички
- Хавлийка

# 28
tsvelichkova  благодаря ти много ,аз гледах тук са ми пратили някаква книжка от болницата,ама има и някакъв воден спрей,мехлем за устни,някакви две малки купички и понеже незнам тия неща за какво са предпочетох да питам някой който знае какво е носил

# 29
  • Лондон
Gi,  ето това е мястото http://www.barcelo.com/BarceloHotels/en-GB/Hotels/Spain/Minorca/ … oMenorca/Home.htm

Лети се от Лутон, там летището е на 10 км от курорта, просто покри всичките ни изисквания.  Имаше и клуб за децата над 4г и като гледахме, много добре ги занимаваха, имаше много спортни активности, също спа център с управител българин, който се оказа много симпатично момче, аз до там не стигнах де, но важното е, че го има като опция (бе българинът, спа центъра Grinning)... Ние също мислим зимата да си запазим пак за догодина...

След почивката моето дете проговори няколко БГ думи, най-важната е "жаба", дойде от скачането като жаба по цял ден в плитките басейни Laughing

Искам само да кажа, че ми се струва, че объркахме новодошлите с 3 год. деца - това, че училищата сега са затворени не значи, че не може да запишете децата на градина "nursery", те си работят (затварят само за Коледа и Великден), за 3 год. деца може да ползвате 15 часа седмично, плаща ги държавата и да си допълните с колкото искате. Някой градини имат лист на чакащи, някои нямат места за месеци напред, така че по-добре се поинтересувайте сега дори децата да тръгнат на есен или зимата

GI, честито за кухнята Heart Eyes , за малко пак да забравя

Cherry Mam, Честит ти рожденик, да ти е жив и здрав и много хубав празник днес!

Общи условия

Активация на акаунт