Великобритания - тема 31 - лятна и приятна!

• 55 317
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
   Ето ме, все още бременна. Вчера ми изкараха акъла малко, уж прееклампсия съм имала, но в крайна сметка съм добре. Ама още ми е притеснено. Ех, като слушам така за 20 мин раждане как хубаво ми става на душата... Аз и на 7 часа съм съгласна, това също се води бързичко  Simple Smile
  За пълномощното моя приятелка тук преди две седмици остави детето в БГ и брат и и майка и го връщаха обратно с пълномощно. В БГ не е имало проблем, но ги спрели в Манчестер  Shocked Затвори ли са ги там в стаята и са били 100 разправий. Направо не можах да повярвам, от какъв зор пък тук ще ги спират, детето е само с БГ паспорт и гражданство. Та моята приятелка е била на летището, звънели са й, влязла е тя да доказва, че е майка му и са ги пуснали. Така и не разбрах за какво са ги спрели, те не са много добре с английския и те май не са разбрали много, но е факт, че отвреме навреме някой откачат и като не си знае човек правата....
  feta cheese ако първото ти раждане е било секцио по желание, никога няма да те срежат тука, ако си добре и са минали 2 години. То и да не са минали, не е гаранция... То и със здравословен проблем да си пак не е гаранция.

# 676
Не не беше по желание, доста сериозни мед. причини всъщност, но ако трябваше да избирам, бих избрала секцио  Peace А ти още ли си бременна  Mr. Green ааааааайде бегай раждай вече дееее  Wink Wink Wink Hug Hug Hug

# 677
  • Русе
Величковааааа, нИдей бързааааа, наслаждавай се на последните дни тишина  Crazy

Дребното вече оздравя, а и от петък ще е ваканция, така че ако ти писне да бременееш, обади се да направиш един бърз мол, или каквото там, в неговата компания и си готова за раждане  bowuu

Аз още чакам Хоум Офис-а да се сетят за моята скромна личност и да ме ощастливят със синя карта. Стиснете по един палец за тази седмица, моля ви, че изтрещях вече.

# 678

Аз още чакам Хоум Офис-а да се сетят за моята скромна личност и да ме ощастливят със синя карта. Стиснете по един палец за тази седмица, моля ви, че изтрещях вече.
Hug Praynig Praynig Praynig Hug Стискам

# 679
Аve i 298,благодаря и на двете ви Hug Маика и татко мисля само да го заведат до БГ, а после като ни свьрши лятната ваканция ще си го врьщам аз.Аз си мисля 4е нищо няма да е нужно, но ще поразпитам още Peace Hug

# 680
  • Bristol
Много идиотско това със секциото по цял свят  Rolling Eyes В крайна сметка, човек трябва да има избор, а и ако много те е шубе от естественото раждане, по-добре секцио от колкото стресирана и уплашена до смърт родилка....... Peace Чудно ми стана ( не че планирам бременност в близките 5 години  Stop) , но аз като съм раждала секцио първото си дете, дали биха се заинатили за естествено, въпреки рисковете?! Thinking
Не е да нямаш избор, имаш, но изборът ти не е за сметка на касата. Ако първото е родено секцио по мед причини и второто се ражда секцио, не подлежи на коментар. Друг е въпросът, че понякога има разминавания между българските и тукашните лекари, кои медицински причини изискват секцио  Crazy

# 681
  • София
интересно кой точно ще те спре да излетиш от Лондон...Никой не те пита дори ти каква си му на детето, ако си имате бордни карти и паспорти...Последно летяхме само двете миналият петък и се върнахме в понеделник. Не знам кой ги измисля тези басни

GI, голямо честито от мен, да сте живи и здрави цялото семейство Hug

Цитирам какво ми казаха от посолството, и по тази причина и не съм пътувала сама с бебето. Много некоректно от тяхна страна, ако наистина може без бащата  Close И на мен ми стана доста странно, последния път като пътувахме ни питаха дали сме родителите на детето, а имаше и доста майки с бебета в самолета, тогава реших че всички други са си оправили документите, само аз не съм  ooooh!

# 682
  • Лондон
endira, любопитството ми надделява наистина, та да попитам кой точно те попита какви сте вие на детето...Защото ние в последните месеци летяхме заедно и поотделно от Heathrow, Luton и Gatwick и такива въпроси не са задавали, и като си помисля няма служба по пътя от влизането в терминала до входа на самолета, които да ги зададат. Както и да е, който няма да се връща от БГ, няма да има нужда от друго освен билети и паспорти за себе си и детето/децата...

# 683
  • Манчестър
endira, любопитството ми надделява наистина, та да попитам кой точно те попита какви сте вие на детето...Защото ние в последните месеци летяхме заедно и поотделно от Heathrow, Luton и Gatwick и такива въпроси не са задавали, и като си помисля няма служба по пътя от влизането в терминала до входа на самолета, които да ги зададат. Както и да е, който няма да се връща от БГ, няма да има нужда от друго освен билети и паспорти за себе си и детето/децата...

И на мен ми е много странно....моя син е на 5 г и досега оттук към БГ с мен или баща си е пътувал само веднъж......когато беше на 2 м...оттогава досега все някои друг го води - лели,баби и тн които е налице...никога не са питали какви са на детето и тн.
Сина ми има само британски паспорт и не е регистриран в БГ - на този етап. По същия начин все някои друг го прибира от БГ, нямам декларация, но Гранична полиция не пропускат да се направят на интересни как трябвало да има БГ паспорт и как този път бил последния да го пуснат така...

Ама от посолството тук да дават такова инфо....не се учудвам като знам какви некадърници работят там...

Извън темата: tzvetak, какво става с нашия отбор. местната клюка усилено развива тезата,че Руни е аут още през Януари. Имам билет за сряда и ще съм на стадиона,ама ......ако играят като вчера ще съм много,много разочарована....

# 684
GI,
Честито  bouquet
Деб,
 Flowers Four Leaf Clover  fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover Стискам палци Hug Сигурно не е много прието да им се обадиш и да ги питаш Thinking
Значи, ако разбирам правилно, от тук за ЮК не ми трябва декларация( летим сами с детето), но ако някой от нас го връща към БГ - то трябва декларация newsm78 То май по-добре тогава да си направим не само пълномощни за пред институциите, ами и взаимни декларации Crazy И тогава не трябва декларацията да  е преведена ли? егасимуси и бумащината, един кашон с документи ще трябва да помъкна Mr. Green
Аве,
За какво пък му трябва и БГ паспорт #Crazy Нали представяте легитимен документ...

# 685
  • Bristol
Аве,
За какво пък му трябва и БГ паспорт #Crazy Нали представяте легитимен документ...
Правят се на интересни  ooooh! Crazy
Аз на сръбската граница имам едни такива лоши спомени. Никога не съм разбирала сръбския, колкото и странно да звучи на повечето българи. Та пресичаме границата, оня ми ти сърбин ми лафи нещо на езика си, аз се усмихвам и нищо не разбирам, мъжът ми се оправя. На сърбинът не му стига, че контактува с половинката на сръбски, държи и с мен да говори и ме пита, ти май не разбираш какво казвам. Отговарям, не разбирам, да. И той се изцепи, е, кога напуснахте Родината си, кога родния език забравихте  ooooh! #Crazy

Момичета, да питам нещо. В Икеа по принцип знам, че леглата и матраците им са с нестандартни размери. Важи ли това и за кухните им?!

# 686
  • Манчестър
GI,
Честито  bouquet
Деб,
 Flowers Four Leaf Clover  fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover Стискам палци Hug Сигурно не е много прието да им се обадиш и да ги питаш Thinking
Значи, ако разбирам правилно, от тук за ЮК не ми трябва декларация( летим сами с детето), но ако някой от нас го връща към БГ - то трябва декларация newsm78 То май по-добре тогава да си направим не само пълномощни за пред институциите, ами и взаимни декларации Crazy И тогава не трябва декларацията да  е преведена ли? егасимуси и бумащината, един кашон с документи ще трябва да помъкна Mr. Green
Аве,

Обратното - от Бг към Ук искат декларация, от Ук към БГ никои нищо не ти иска.

# 687
Ave,
Благодаря ти  bouquet, че нещо съвсем се обърках ooooh! Ще направим по една такава за всяко родителско тяло, даже може и да я преведем, пък да видим Mr. Green Детето лесно, ами за котката каква драма и екшън се очертава Mr. Green Mr. Green, ама да не наплашвам хората Mr. Green
Мери,
Цитат
кога напуснахте Родината си, кога родния език забравихте   
това българин на македонец да го каже - разбирам, ама сърбин на българин Crazy ам Mr. Greenа те сърбите винаги са ми били много специални

# 688
Много идиотско това със секциото по цял свят  Rolling Eyes В крайна сметка, човек трябва да има избор, а и ако много те е шубе от естественото раждане, по-добре секцио от колкото стресирана и уплашена до смърт родилка....... Peace Чудно ми стана ( не че планирам бременност в близките 5 години  Stop) , но аз като съм раждала секцио първото си дете, дали биха се заинатили за естествено, въпреки рисковете?! Thinking
Не е да нямаш избор, имаш, но изборът ти не е за сметка на касата. Ако първото е родено секцио по мед причини и второто се ражда секцио, не подлежи на коментар. Друг е въпросът, че понякога има разминавания между българските и тукашните лекари, кои медицински причини изискват секцио  Crazy

Точно наскоро четох за нормално раждане след секцио и в България има лекари, които се съгласяват на този вариант. В сайта на Шейново мисля, че имаше информация също.   bouquet

# 689
  • София
tzvetak, Ave последния път на Gatwick ни питаха на security check-а, бяха ни помолили да изчакаме отстрани, провериха ни по 2 пъти багажа, после дойдоха и двама униформени да ни проверят документите, те ни разпитваха за детето  ooooh!
Преди това на Heathrow са ни питали, но за вътрешна линия. Явно ние им се струваме подозрителни нещо  Laughing

LadyDiDi знам със сигурност една лекарка, която се съгласява на нормално раждане след секцио. Едва ли е единствена  Peace

velv какво стана с твоето прехвърляне? Съгласиха ли се от офиса?

Общи условия

Активация на акаунт