The Manhattan Project и други БГ бомби на Американска почва - 122 тема!

• 26 318
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Абе хора какви щори ви гонят,аз щора не съм чистила никога в живота си...и това ли трябва да правя?  Shocked

зависи къде живееш и в какво- в къщата ни в Аризона(нови4ка в дале4ен нейбърхууд) не им трябваше 4истене, даже като се изнасяхме след година и 4истихме нямаше по4ти никакъв прах по тях. След това живеехме на бизи улица и потъваха в пепел за отрицателно време.

Сега хазаина е евтин и не е сложил щори, аз не искам да купувам(писна ми при всяко местене все нещо да трябва и после да не може да си използва в следващото) и сме само по пердета, последно като ги прах мокри ги зака4их...идеално Simple Smile

# 166
Лени, моето от 3 години до сега (сега ще тръгва на киндъргартън) беше от 8:30-9:00 до 2:00-2:30, но аз съм сигурно по-особен случай. Според мене децата на тази възраст имат нужда от много 1-1 внимание.

# 167
Абе хора какви щори ви гонят,аз щора не съм чистила никога в живота си...и това ли трябва да правя?  Shocked

зависи къде живееш и в какво

Peace
Всяка седмица трябва да ги чистя, в противен случай мога да конкурирам всичките булки от "Сливи за смет" накуп. И това при положение, че прозорците не ги отваряме.

# 168
  • USA
Лени, Кристиан е от 8.30-5 на градина. Мисля, че добре му се отразява. Той също е много енергичен и търчи непрекъснато и по много. В градината доста се изморява, след това ходим на парк за да се види с българските си приятелчета (и аз с майките им  Laughing). Следобяд си спи добре, вечер също.  
Количка не използваме вече, но в България от Люлин до центъра да мъкна 2 годишно на ръце или да търча и викам след него из целия град - мерси. В количката вързан и да ми е спокойна главата. Simple Smile

За тръшкането, той спря да се тръшка преди няколко месеца. Сега може да пореве от време на време за нещо, но е много по-лесно. Наистина около 3г се очовечи.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 23:01 от Winx

# 169
Неее, не говорим за кой крив, кой прав, а че не си го слагам на сърце. Преди по-се палех, ама сега караме си, спорим си, понякога се впрягам, но в крайна сметка положителното от това детето да си знае любящата рода надделява над важността на моите възгледи за това, как се гледат деца. Ядосвам се понякога, ама след 2 часа, като се замисля, не мога да се сърдя или подигравам на човек, който толкова много обича детето ми, и те са спорили едно време с родителите си. И така, аз като съм там, става на моето, като ме няма на тяхното  Mr. Green. Иначе всичко останало го филтрирам. Но сигурно всички имат различна ситуация Peace

# 170
  • Boston, MA
Отчет: не гладя, имам и пердета и дебели дървени щори, с покривки се сдобих чак сега като вече имам маса.  Flutter Щорите се замърсяват много в града, особено преди, автобусът минаваше по нашата улица, не че съм ги чистила често.

За децата не са съветвали много, с изключение на обличането (от 10 метра познавам източно европейско бебе пролетно време примерно с космонавт и шапка). Майка ми също ни е кърмила дълго време, и не и беше странно изобщо, за сокчетата казаха, но като им обяснихме, се съгласиха. Изобщо каквото каже американският лекар в нас е на особена почит.  Laughing

... От джаджи не се интересувам, но у дома имаме правило да не се купува 1 дженерейшън  на нищо от рода на телефони, тв, компютри, коли и т.н.
...

И у нас е така, една количка купих нов модел и се прехАбих.

Каних се на айфоун, но купих ХТС Андроид, много ми харесва, но се счупи екранът още първия месец, сега ходя с напукано стъкло, но работи де.

Лени, моите и двамата са по 8-9 часа на градина. Ревът (или мрънкането) на тръгване все още го практикуваме, Дани има проблем с транзишън и винаги се разправя. Характерче.

# 171
Лени, според мен, няма точна възраст и да кажеш Край! спря да се тръшка. По-скоро е на периоди. Поне при Джоджо е така. Дори и сега, на 4 и половина вече, си има дни, в коите е неузнаваем. Не се разбира по никой параграф. Не отричам, че са по-рядко такива дни/моменти, пораства, но не е като да спират завинаги все още. Хеле пък когато е уморен, а в същото време се опитва да ме убеди "че искам да играя с колите още 40 минути". ooooh!
  Градината му работи от 6АМ до 6 ПМ, там е обикновено от 8-9АМ до 4ПМ, има дни, в които е и от 6 до 6, зависи кога как са заети майка му и баща му.

# 172
  • The QC to be!!!
Всяка седмица трябва да ги чистя, в противен случай мога да конкурирам всичките булки от "Сливи за смет" накуп. И това при положение, че прозорците не ги отваряме.
#Crazy И как имаш време, че и желание  ooooh!

# 173
  • Boston, MA
Тине, засмях се на колите, щото в нас върви следната разправия:

Дани: Още 10 минути!
Аз: Не, само 5 минути.
Дани: Още 20 минути! Не, ощеееее (мисли колко) 25 минути!

Master negotiator е той.

Нямам търпение на новата му градина да ходи, в момента и на двамата градините са отворени 8:30 - 5:30 и е супер зор да ги изпозакараме. И в сряда идва баба им, да си ги гледа.  Laughing

# 174
Бубка,  Laughing, толкова познато. Джоджо беше на "Още 5 мин." едно време..сега разтваря пръсти, повърти, па отсече: Още 40 мин. Laughing и аз след 2 мин. отивам и: Минаха ли 40 мин, или остана още 1? Той:  Още една, да. 
  Кифли сладки.

# 175
#Crazy И как имаш време, че и желание  ooooh!

Ми те са 2 щори  Mr. Green - на двата прозореца в спалнята. В кухнята и в дневната нямаме ни щори, ни пердета, голи джамове само.  Laughing

Бубс, аз 2 години си изкарах с пукнато стъкло на БлекБерито. Сега съм с Нексус Уан, влюбена...  Heart Eyes

# 176
  • Чикаго / София
Брех Агент, ми те 7 щори, на всяка като отделя 15 мин, откачане, закачане, миене - минали два часа. А с пердетатат откачаш, пускаш в пералнята и после закачаш за предпочитане мокри / както прави бенс/ - всичката работа за теб 15мин, и половин час за пералнята. И аз не ги мия щорите често, ама все пак трябва да се прави от време на време, че си се събира прахоляк по тях, и ми тежи.

В на децата градината, дечицата са облечени винаги чисто и спретнато. Мръснички са следобед при вземането, но сутрин всички са добре изглеждащи.

Моите деца са на градина от 7.30 до към 5ч. в повечето дни. Ама там си дремват по 2 часа винаги и са си свежарки. После ходим и до парка да поиграят поне час. На такъв режим са от около 2 годишни.   А за тръшкането и реването си зависи от детето.  Периодите на реване бяха по- сериозни до към 3 и половина 4г. След това намаляха значително.

# 177
  • usa
за пак за щорите - моите са хоризонтални и тънки. като ги намокря, залепват една за друга, праха става на кал, едно такова черно и противно, а каква мъка е да ги сваля и после закача обратно, не ми се дори започва да обяснявам. и сме на улицата, по която се влиза в квартала, следователно прах и пепел, само да има кой да чисти, ама няма. а пердето - два пъти в годината го свалиш, пералнята го изпира, сушилнята го изсушава и после пак го закачаш - рахат. не се бях сещала, че мога да ги закачам мокри, мерси за идеята.

реших да се хващам да работя парт тайм в джима на децата с цел намаляване на сметката - за три часа на седмица ще ми съкратят  25% от нея. голям майтап! аз от гимнастика представа си нямам, да видим от тази авантюра какво ще излезе... спретнах този уикенд едно резюме, напълних с мъдрости апликацията и утре ще ги предоставя на интересуващите се в джима да ги четат и да им се радват. стискайте палци да ме вземат, че иначе може и да се наложи вземането на трудни решения...

# 178
  • USA
За щорите-моите са като на Миз и се чистят по същия начин, няма да споменавам колко пъти съм ги мила за 5,5 години, че ме хваща срам.
За непоисканите съвети- мен свекъра и свекървата ме побъркаха в началото, съблека я да й сменя бодито и памперса и не дай се боже да кихне се започва, защо вода не давам, защо няма възглавничка, завивка, как така ще спи по гръб, ако повърне щяла да се задави, няма чорапи, не били виждали бебе без биберон и куп тъпотии Tired. Само че аз съм си виновна, че им се връзвам. Сега поомекнаха и разбраха, че както аз кажа , така ще бъде, но пак от време на време се обаждат. Някой път свекървата като каже, че е пак гола, наистина я събличам гола и сега не смее много да говори. На майка ми не се дразня, не знам защо, въпреки, че и тя ме посъветва да науча Стейси на биберон като го намажа с малко мед #Crazy и то , когато вече беше доста голяма 7-8 месец ooooh!.

Като говорите за детски градини, да попитам с какво ги хранят там децата?
Миз, стискам палци!
 Мимето, ами какъв иншуранс ще има майка ти?

Да ви се похваля, след като се разбра, че Стейси така и така реве докато я приспивам и то с часове, мъжа ми се скара, че изобщо продължавам да й вися на главата , прочитайки една книжка 20 пъти, пеейки песен, не знам си колко пъти, сменяме се двамата и пак резултат никакъв, взех да я оставям да поплаче и първия път заспа за 5 мин. #Crazy, чудо невиждано. Седмица след това заспива и даже след 2-3 мин., а тази вечер плака само докато излизах от стаята Grinning. Явно съм й пречела newsm78. Купих й полярно мече, сложих му една капка лавандулово олио, за да я успокоява и така.

# 179
Миз успех, стискам палци, че тези трудни решения  Confused се налагат понякога.

Моята дъщеря каза, че иска кола като навърши 16  Shocked. Три часа се обяснява и на края й казах, че ако завърши хай скуул със стрейт А ще й купя. Да де, ама сега тя каза, че иска БМВ... тия деца нямат спиране....

Маймун радвам се, че Стейси заспива по- бързо!

Щорите са голяма гадост, голяма мацаница е, ако решиш да бършеш. Миене само на двора с маркуча, нооо пак трябва да изсъхнат на чисто и да не се пипат мокри... мъкааа. Аз имам 14 броя и за това със суифър дъстъра и готово  Mr. Green.
А, прочистачката дали ще работи на щори  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт