The Manhattan Project и други БГ бомби на Американска почва - 122 тема!

• 26 409
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • Boston, MA
Солей, честита ви радост, да сте живи и здрави и мнооого да се радвате на Александър! Прекрасна новина!

На патерица честита петгодишнина на Лъчка!

Мажем се със СПФ, но понеже непрекъснато сме навън лятото по паркове и градинки (извън свещения следобеден сън), сме хванали лек тен, не се притеснявам особено, след като не прекаляваме и никога не се дори позачервяваме, Бобката повече го мажа, защото е бял, Дани има циганска боя и за него е ОК. Слънцето е полезно, по мое виждане, с пазене, разбира се.

Домашно мляко не мога да пия, мирише ми (на обор  Grinning), пием органично пълномаслено каквото падне, по два галона на седмица. Дани пиеше формула до 18 месеца, защото млякото му дразнеше стомаха, но на Боби вече започнах да му смесвам по малко във формулата, при него раздрискващия ефект е търсен.  Laughing

Родителските списания са ми смешни, но проблемът е, че много хора им се връзват. Безотговорно насаждане на страхове.

# 526
Сънскрийн не използвам по лично убеждение. Предпочитам традиционните методи - сянка и дрехи. Детето е облечено с въздушно-леки памучни комплекти, които покриват ръцете и краката изцяло. Не се притеснявам дали е изложена прекомерно на слънцето - убедена съм, че не е - а в това дали наистина има резон в твърдението, че слънцето е дотолкова вредно, че трябва да се избягва изцяло, тотално и на всяка цена. Май нещо не ми се удават обясненията днес  Mr. Green

# 527
  • Boston, MA
... Even the slightest change in color indicates that your child's skin has been damaged.  ...

Това от цитата определено не го вярвам.

За витамин Д имаше някаква разлика от изкуствен (добавен) и произведен от кожата ти, всъщност той не е витамин, а хормон.

# 528
Как съм могла да пропусна... Солей, честит син! Да расте здрав и усмихнат!!

Лени, с удоволствие  Hug    Използвам Блу Лизард Острелиън Сънскрийн за сенситив скин за всеки ден.  Имат и спортна формула, която е уотърпруф (имат много формули, всъщност).  Имаше ги в Улта преди време. Сега ги намирам и купувам само онлайн.  Има и други с подобни съставки, но аз съм свикнала с тях.

# 529
Направо съм като тресната,да не повярва човек но ми връчиха чек със  всичката сума която сме им дали и то под 5 мин без много обяснения.Казвам ви чак на мен ми стана неудобно, бях съгласна и готова да си вземем само 50% от сумата но имало  хора на този свят.Въпреки че да не ви казвам какъв договор подписвахме ! Даже ни пожелаха всичко най-хубаво и ни изпроводиха с лъчезарна усмивка,в шок съм направо! Shocked

За слънцето пак важи правилото "всичко с мярка"   ,на вампири не се правим и не се крием но пък и се пазим.На Елла и бях купила костюм за слънце който приличаше на водолазен на пръв поглед.Хората  ни гледаха като че сме луди като я водех в 2 часа посред обяд на плажа. На мен ми пука де ,но колко въпроси и погледи отнесохме ,едва ли не "горкото дете".  Слънцето в Джорджия като при Лени много силно и влизаме в басейна след 6 часа ,рядко след 4 но за малко.
Аз отдавна се отказах от тен ,като се сетя едно време как се пържихме и колко изгаряхме ooooh!.

Мерси за разяснението за млякото ,така де това и аз си помислих -различно е защото идва направо от източника,очакващо е.

# 530
Имаше нещо преди за това, че слънце защитен крем над 30 е маркетинг, но нямам достоверна информация. Не може и да няма разлика между слънцата - маямското сравнено с минесотското или варненското. И слънцето е друго в днешно време. Да не говорим, че зависи от атмосферните условия всеки ден.
Дебатът продължава, както във всичко - има доктори, които твърдят, че се прекалява с кремове и е индустриално-създадена параноя, и други които се кълнат в кремовете. В едно обаче съм сигурна - сериозни недостатъци на вит Д има в развития свят, защо обаче е сигурно комплексен отговор, не само заради прекалена употреба на слънце защитни кремове.

Яна, като морско чедо, ходенето на плаж ми е в кръвта, ако не и най-любимото занимание изобщо, кога с крем, кога без. Детето го мажа след половин час на слънце, и после периодично.

Браво Вики, супер новина.

# 531
Вики, чудесно се е получило - и за новото училище, и за парите  Grinning

Биз, и аз имам някакъв такъв спомен за слънцезащитния фактор, но не помня откъде.

# 532
Като говорите за спф и маркетинговият трик, се сетих за това Simple Smile:
http://www.youtube.com/watch?v=OdGj-FVxOcs

Вики, браво!

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 02:57 от benson10

# 533
Бубка ме подсети никога да не казвам никога  Laughing

# 534
  • Чикаго / София
Вики, браво че са ви върнали парите, и поздравления за приемането на Елла в пъблик училището.

За слънцето и аз съм на мнението, че се преекспонира. естествено не става въпрос да се пържим и да добиваме рачено-червен тен, но малко слънце в определени часове и лек тен за мен е в рамките на приемливото. Макар че аз съм водила децата на плаж и в непозволените часове, но точно тогава не бяха и потъмняли и с половин тон.

За американските АМ и аз съм с особено мнение. Ако има възможност по-добре ги избягвайте и направо на кисело мляко, естествено след определена възраст. Бях пускала един филм преди Sugar the bitter truth, та и там се споменаваха АМ, соковете и тенденцията към затлъстяване.

Моите деца почнаха да хапват кисело мляко още от 10 месечна възраст, макар че продължавах да ги кърмя все още.  Прясното го въведах след година и половина и то не повече от 1 - 2 чаши на ден. Когато искаха мляко - давах разбито кисело мляко за пиене. Плодове и зеленчуци ядяха много.

Но всичкото това не им попречи след като навършиха 2г. и половина да откажат всякакви плодове /освен банани и ябълки/ и зеленчуци /освен краставици и моркови/. Така че ние едно го мислим и плануваме - то друго става в един момент. А аз мога да живея само на плодове, ама....

Изпуснах всички снимки, коментари не мога да дам. Смилете се над хората които се добират до компютър само сутрин и вечер и ги пуснете пак, ама за по-дълго, моля!

# 535
Пикси, благодаря ти. Аз вече си поръчах   bouquet

Вики, чудесно е, че са ти върнали парите, още по-готино е, че сте в по-доброто училище, при това фор фрии. Тя всъщност на 'училище' училище ли ходи или на нещо като при-киндергардън? Не знаех че има пъблик такива - може да е само ГА

Ирка как изкарахте б-дейя?

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 22:06 от Лeни

# 536
Мерси девойки! Mr. Green

Лени на Пре-К е ,да има го в у-щето и може да е само в Дж-я  незнам. От 8:30 до 3:30.Такъв рахат за мен да ви кажа,мислех си че Елла не ме изморява защото си намираше занимавки но от както тръгна съм все едно на ваканция.Тя е от много говорещите и явно ми експлоадира главата като съм с нея по цял ден. Crazy

Аз това със джънка някак го преборих,детето предпочита плодове все още въпреки непрекъснатото тъпкане миналата година в нейното у-ще с баш такива "вкусотии " които Лени описва.Много и говоря а също може би като давам личен пример който е в основата на всичко мисля.
Сега в пъблика ще видим как ще е с храната,пък и тази наша алергия,малко се притеснявам но ме уверяват че не е 1вата та мога само да се надявам че е в добри ръце. Rolling Eyes

# 537
Охх значи ,седя приготвям си вечеря и си мисля и искам да се обоснова за да не обидя Лени или някой друг ,това дето го казах горе за личния пример.Значи съвсем не искам да кажа че примерно Лени не дава такъв.Аз съм го чула това от някой и за мен специално е истина .Не съм питала дали това е  истина за други майки .Аз сладко не ям,мноого рядко да хапна сладолед например или торта,както и не ям чипсове или каквито и да било джънк...освен пица от време на време. Единственото сладко което ям по често е трайл микс  в който има М&М и това ми е достатъчно но това по-късно вечер децата като спят.Та така де да не засегна някой ... Peace

Ванх...и за тебе се сетих нещо докато си мислех и абсолютно се отнесох вчера да кажа че дъщеря ти е много красиво момиче,мъжа ти да смазва пушката че вярно горко ви.А и толкова се вижда как се обичат с Петьо.Много мило ми стана! Heart Eyes

ПС.Това малкото е спало 1 час днес и  все още не ще да спи,скача със пълна сила в скачалката и няма признаци. ooooh! ooooh! ooooh!

# 538
пак аз
топлата вода я открих покрай моа син,
-" докторе витамини да даваме ли на тетето и какви"
-" не"
аз- Shocked
-"Ами то в млякото има много, ако се зачетеш ще видиш и вдругите храни колко има"
 За антибиотик и не попитах

# 539
 Всеки ден сме на басейна след 5. Ползвам  http://www.amazon.com/JASON-Natural-Cosmetics-Sunbrellas-Bottles/dp/B000FTUZ6A   Детето си го мажа сутрин в къщи преди камп.
и абсолютното криене и въртенето като слънчоглед са ми предилени. С мярка и разум всичко е о.к

Общи условия

Активация на акаунт