The Manhattan Project и други БГ бомби на Американска почва - 122 тема!

  • 26 248
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 7 091
Нашият форум пак се изказа по въпроса:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=32148.0

Ок, значи ако приемем, че  това дето пише е вярно, не виждам защо да не си ползваш просто пълнозърнесто? Освен, че е по-полезно, определено ще го намериш и по-лесно.

Сега питах тука няколко дружки в БГ, типовото брашно се води диетично( за диабетици) и по-нискокачествено, а освен това е и по-евтино, затова се използва по-често от пълнозърнестото в БГ.
Всяка рецепта, която имаш с типово брашно може да се направи с пълнозърнесто и ще е и по-полезна даже.  Peace


# 676
  • Мнения: 3 400
Хитруша, Тандури вече ти е отговорила, но ето ти още една лекция от потребителката Пина на тема типово брашно (пак от архивите):

Цитат
От пшеница е типовото брашно. Типовото брашно е тип 1150. Цифрата е пепелното съдържание (каква част от обвивките на зърното влиза в брашното). Бялото брашно е тип 500 - пепелното му съдържание е 0,5 %. Тип 700 е брашното, с което се прави хляб Добруджа - пепелно съдържание 0,7 %. Типовото брашно има 1,15 % пепелно съдържание.  Пълнозърнестото брашно е също от пшеница, казва се също Грахам или тип 1750.
В България ръженото брашно е просто ръжено, няма пълнозърнесто или непълнозърнесто. Тия квалификации се отнасят само до пшеничните брашна.
Личното ми мнение е, че ако искате да ползвате по- здравословно брашно, ползвайте Грахам/тип1750/пълнозърнесто брашно. С другите (типово...) само ще се насладите на не дотам добрите качества на брашното от технологична гледна точка, а не може да разчитате на кой знае какво съдържание на ензими, витамини, мазнини и баластни вещества.

Демек, типовото е просто нискокачествено бяло, без предимствата на пълнозърнестото.


П.С. Защо бе, защо, девойки хубави, все като отворя тази тема преди пладне, попадам на тортени снимки? Ми смилете се. Някои от нас от кърменето дебелеят....

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 19:56 от ianajar

# 677
  • САЩ
  • Мнения: 170
Благодаря ви много за тази информация!   bouquet Значи ще си ползвам пълнозърнестото и хич няма да го мисля.

# 678
  • Мнения: 113
МВК, за еднодневна разходка до вашия щат какво препоръчваш? Simple Smile похвалиха ми кил девълс хилс, друго по крайбрежието?

# 679
  • Мнения: 2 674
Честит рожден ден на Мая! Всичко най-хубаво пожелавам.

Хитруша, сега е моментът да си пробутам имената на младоженците срещу снимки. Навита ли си? Laughing

Петък 13, викате, а?

# 680
  • САЩ
  • Мнения: 170
Цоне тъкмо ги изтрих  Laughing Пък имената хич не ме вълнуват, после искам снимки  Wink

# 681
  • Мнения: 2 674
Е , пускай на лични иначе нема сватба, а само брадва. Joy

# 682
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Типовото брашно се води Graham flour  Wink

Чат канал казвате а  Thinking  колко и какъв е абонамента за там  Mr. Green

# 683
  • Мнения: 2 674
Байби, прости ми бях в чата. Wink  Та към въпроса. Подаваш молба и след това  евентуално ще има абонамент.  В молбата пишеш защо искаш да станеш член на ОЧЗ, пишеш имената и на други организации, в които участваш, даваш пълен списък с хобитата си. Това само за да добиеш бегла представа. Молбата е еднотомник. Има и членски внос. Моят  да ходя на сватби на хора от различни религии. Едвам ме приеха ти казвам. Но аз ще им докажа, че не са сбъркали в избора си. Hug Навита ли си да преминиш през тези кръгове на ада?

# 684
  • САЩ
  • Мнения: 170
Мерси Бейби! Ще го потърся този вид брашно поне да го пробвам.

# 685
  • САЩ
  • Мнения: 170
Е , пускай на лични иначе нема сватба, а само брадва. Joy

Пуснах, пуснах, че с тия брадви ....  Mr. Green

# 686
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Цоне  Hug бре жена, аз съм от мързеливите  Mr. Green де ще пиша сега ендотомови молби  Joy Я дай другата молба дето е под бюрото само за "наши ора"  Mr. Green па ще черпа от тукашните уйскита, аз не пия, но казват най-чистите били, че уж и най-хубавите били  Crazy

Hitrusha както Тандури написа, ако няма точно това, ползвай пълнозърнесто брашно. Имаше едно King  Arthur пълнозърнесто което аз копувах и беше много хубаво, но за торти не ставаше, и кекс само ако е с някакви ядки като орехи или pine nuts, или нещо такова, супер ставаше кекса и с малко банан или тиква, или пък тиквички, или пъпеш  Peace

# 687
  • Мнения: 2 185
Хора без работа сте вие  Crossing Arms Laughing .

Днес при нас мега жеги. До 105 с хийт индекс-а. Стей куул, илиной лейдис!

Оххх Тинке, Тинке, ами ние какво да кажем??? 14-ти ден подред температури над 100, днес до 112 с хийт индекса  Crazy . Снощи в 22 часа температурата беше 97 градуса, с хийт индекса над 100. Детето ми бял ден не е видяло, не мога да го изведа  Crossing Arms . Дългоочакваното "захлаждане" предстои в понеделник, състои се в това, че температурата ще падне до 99 градуса ...
Оплаках се  Mr. Green .

# 688
  • САЩ
  • Мнения: 170
Хора без работа сте вие  Crossing Arms Laughing .


Как бе тамън докато сме на работа сме тука, то в къщи няма време  Laughing Спирам, днес ще ме омразите

# 689
  • Чикаго / София
  • Мнения: 3 722
Клер, на мен ми звучи като хвалба. Simple Smile

Пак изпуснах снимки. Явно имате някакво специално време да ги пускате в което аз не успявам да се вмъкна.

Честит Рожден Ден на Мая! да е здрава, щастлива и все така напориста красавица! Аталанта, честит празник!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт