? към младите шофьори(КИ) - 6

• 40 674
  • 715
  •   1
Отговори
# 540
  • о`майна лунна нощ е
Няма да се обаждам кое е по-добро, защото единственото, което съм карала е кола с предно. Зимата и аз си имам лопата в багажника. Малка, но с яка дръжка. От милото се научих как да си правя партина в снега при паркиране, така че да имам възможност да се измъкна лесно и да маневрирам. Миналата година изгазих на странни места, на които виждах как се мъчат мерцедеси.

# 541
Няма да се обаждам кое е по-добро, защото единственото, което съм карала е кола с предно. Зимата и аз си имам лопата в багажника. Малка, но с яка дръжка. От милото се научих как да си правя партина в снега при паркиране, така че да имам възможност да се измъкна лесно и да маневрирам. Миналата година изгазих на странни места, на които виждах как се мъчат мерцедеси.
Ако ти е малка колата (106, саксо, фиеста и т.н. ), не е със клекнало окачване и имаш зимни гуми и малко акъл в главата, кавалите-гъзари с мерцедесите и баварките могат да те хванат за .................. шлифера зимата Simple Smile

# 542
От известно време се чудя дали да се запиша при вас, най-накрая се престраших.
Книжка имам от март месец 2004г. но не карах активно, а само да прибирам пияни мъжове   Mr. Green до октомври месец 2009, когато почнах работа и се налага ползването на служебен автомобил. Предвид състоянието ми обаче, скоро ще го оставя пред офиса и ще сменя машината, а тъкмо му свикнах на пустото Фордче (ескорт 91ва двуврат, 1.4 бензин). Между другото най-мекия съединител който съм натискала, не че са много де.
Общо взето все опели съм карала Мерива, Зафира, Виваро, Вектра.
На приятеля ми е Вектра и сега ще я търкалям може би по-честичко, обаче баща ми решил да ме изненада и да има зимата с какво да разхождаме бебчо, взел, че взел едно Деу-Матиз.
Сега се чудя как ще му свиквам и на него   Crazy
Много дълго стана  Embarassed

# 543
  • о`майна лунна нощ е
Кроки, за протокола Пежо 306, 1,6, бензин+газ. Нови зимни гуми и достатъчно акъл да не задавя или окопая колата. Шлифер нямам, могат да ме хванат за опашката.  Mr. Green

# 544
Здравейте и от мен. )
Отдавна не съм се вясвала, ама то няма и нищо интересно. Почти всеки ден съм на колата, ако не нашата, на баща ми, та си сменям ръчка, автоматик постоянно. )

Бенджи, добре дошла и тук. ) Ще и свикнеш на новата колица, браво на баща ти, че е решил да те изненада. )

Тази зима мисля и аз да си карам активно, та сигурно ще имам някоя и друга комична случка, ама ще видим. ) Че миналата карах само в киша и на разчистени шосета. )

# 545
  • София
малее, като ви чета ви се възхищавам и в същото време се отчайвам Cry
Онзи ден ми беше първото кормуване и .... имам хиляди притеснения:-не мога да усетя колата, незнам до каква степен да завъртя кормилото, за да завивам
-потеглянето и спирането са ми събития, свътрзани с много треперене и вълнение
-дори и някога да взема книжка ще ме е страх да излезна на нормално шосе и да се разминавам с колите newsm45

# 546
  • област Варна
Ти сериозно ли?
Я се вземи в ръце!!!
Аз за първи път като се качих на кола (ама не на учебна) на един огромен паркинг, абе колкото на Метро долу горе със една единствена учебна кола на него така щях да я подпра отзад, щото видиш ли нямаше къде другаде да спра или да извия волана, че да не е пред мен, а ти сега от първото кормуване се отказа.
И под секрет да ти кажа, че на първото ми излизане с придружител в града след като си взех книжка щях да блъзна една ромка, ама като изкачат на платното изневиделица...
Пък сега съм луд рейсър и не слизам от колата, даже и бременна, само дето още не мога да пракирам на заден  Sad
Така, че НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙ има надежда.
Сега идеята е да слушкаш и да не се шашкаш, за да си вземеш книжката. После ще се научиш да караш  Peace
И за да твърдиш, че усещаш една кола трябва да знаеш какво можеш да направиш с нея във всяка една ситуация, така че не става от един път.
С теб сме да знаеш  Hug

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 11:18 от espinoza

# 547
Аз пък онази нощ щях да се забия странично в един... хм, хомосексуалист. Бам във вратите за малко.

# 548
новоизлюпена шофьорка съм (книжката я държах на трупчета 15 години, но чак сега реших да подкарам).
Ядосах се на мъжа ми, отидох купих си кола, една такава малка, джобна Фиат Сейченто, изкарах 10 часа опреснителни и ето ме на на Пловдивските пътища със "Синият Дракон" .

Малко се стряскам още, като ми се лепне някой огромен джип на задното стъкло, но гледам да не обръщам внимание.

# 549
  • о`майна лунна нощ е
Хамелеонче, а благодаря, че ни призна  Mr. Green
Ще се пазя обещавам  Hug
Та как викаш ти е регистрационният номер?  Mr. Green

Делириум, всички сме били шашнати здраво в началото. Пробвай първо на малки разстояния, уикендите, на места с големи паркинги .... примерно да отидеш да напазаруваш в събота сутринта в Метро.
Моя приятелка сега кара курсовете и ми се оплакваше за това, че в стремежа си да дава място на другите коли при разминаване, често се движи твърде близо до тези, които са паркирали на улицата. Навира се в тях до степен, че ще се зажули в някой. Инструкторът й е обяснил нещо много простичко: срещу нея има кола, но в нея стои човек. Той ще реагира, ако види, че се създава опасна ситуация, но паркираната вдясно кола, няма как да се премести сама, за да й направи път.
Не карай с идеята, че си пречка за движението на другите коли. Дръж си лентата, давай сигнали за маневрите, спазвай си ограниченията ... така, дори да стане нещо, ти ще си изрядният шофьор.

ПП - сега се зачетох, че ти е било първо курмуване, и то на курса още.
Успокой се и се отпусни. Грешки ще правиш много, но никой не се е родил с книжка в памперса. До теб стои човек, който носи цялата отговорност за колата и шофирането ти. Това важи и за изпита. С времето ще свикнеш с колата.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 14:02 от vesi_vas

# 550
ха-ха-ха Веси.. споко..колегите са ми направили табелка "Внимание луда счетоводителка" от далече се вижда и колите инстинктивно ме отбягват.

# 551
Dilirium, ти сега караш курсовете, така ли?
Нормално е от първите пъти да се чувстваш странно, да не "усещаш" колата и т.н. Всичко това става с практиката.
Да не говорим, че учебната ти кола в много случаи няма нищо общо с личната, като модел, марка и т.н., пък и 2еднакви по вид коли, никога не са еднакви при шофиране.
В крайна сметка инструкторите са за това, за да те научат и обясняват донякъде. След това си трябва още много практика.

# 552
  • при него
Здравейте шофьорки,

Включвам се за да поздравя новодошлите - Бенджолина, Dilirium, Xamelion  Peace  Hug
Добре дошли и безаварийно шофиране! За шофирането си трябва практика просто и полека-лека ще изчезне нервността, движенията ще се автоматизират, а преценката ще се избистри. До тогава, трябва спокойствие и търпение и винаги мислете и за другите.
Успех и леко пътуване Simple Smile

# 553
какво спокойно..взех че първият ден купих дет.седалка и дребното веднага се намести.
сега имам един вечно дуднеш навигатор, нямам нужда нито от касетофон, нито от музика да купувам, габровчето ми спестява разходи.

иначе се чувства все по спокойна., даже правя и маневри  Twisted Evil

# 554
  • при него
Ако имаш "технически" въпроси, особено на тема паркиране, мисля, че тук можеш да получиш доста ценни съвети и идеи. Така че, каквото има - питай. Всички сме били начинаещи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт