? към младите шофьори(КИ) - 6

• 40 632
  • 715
  •   1
Отговори
# 555
Записвам се като една застаряваща "млада" шофьорка. От вчера имам колица, утре ще ходим в КАТ да я регистрираме, обещавам да ви постна рег. номер, да се пазите  Mr. Green. Иначе книжка имам от 4 години, карала съм една служебна кола за известно време, семейната доста рядко, само при нужда, та предполагам ще имам какво да споделям с вас. Blush

# 556
  • София
Момичета, някой ходил ли е скоро в КАТ за получаване на книжки? Интересува ме дали още има огрооооомни опашки, за да знам дали да висна там от 6 часа.

# 557
  • о`майна лунна нощ е
Аз имам питане и ще се радвам да получа отговор.
Миналия ден, докато карахме по магистралата, стрелката на километража падна на нула. По нейните показания карахме с 0 км.ч.  Mr. Green - не се отчиташе нито скорост, нито изминати километри. То и сега продължава да е така.
Някой има ли идея на Пежо 306 `95 г. километражът с жило ли е, какво може да се е строшило и ориентировъчно пари за ремонта /по-скоро цената на частта за смяна/.
10х предварително.

# 558
Аз имам питане и ще се радвам да получа отговор.
Миналия ден, докато карахме по магистралата, стрелката на километража падна на нула. По нейните показания карахме с 0 км.ч.  Mr. Green - не се отчиташе нито скорост, нито изминати километри. То и сега продължава да е така.
Някой има ли идея на Пежо 306 `95 г. километражът с жило ли е, какво може да се е строшило и ориентировъчно пари за ремонта /по-скоро цената на частта за смяна/.
10х предварително.

Има едно зъбно колело, което като се счупи става така. Трябва да се смени таблото, виж как са цените, не знам можеше ли да се ремонтира това зъбче, не мога да се сетя. Но на някои таблото му направи същия номер и се оказаха токове, бая сложна работа беше за оправяне... Табло може да потърсиш по моргите щом е '95г. със сигурност ще е по-евтино от ремонт и не мисля, че ще е повече от 50 лв.

# 559
  • о`майна лунна нощ е
Благодаря! Дано не е някаква електроника. Май моделът ни е от по-старите без много тоци и нещата опират до счупено, скъсано ..., а не до полудяло електричество.
А дано!

# 560
Млада не съм, и шофьорка не съм  Mr. Green, ама да взема да се разпиша, чета ви от известно време, кола имам от вчера, книжка от малко по-рано, та не съм карала много-много. Освен да прибирам пияни мъже, ама то не се брои.
За паркиране ценни съвети приемам всякакви, щото много го мисля. Успоредно не съм паркирала изобщо, перпендикулярното съм го упражнявала доста на курсовете.

# 561
Здравейте момичета,отдавна не съм писала,ама чета редовно.Радвам се ,че има още новаци като мен ,че да си даваме взаимно кураж,че аз по едно време си мислих ,че съм много смотана,щом все още ми е трудно да паркирам на задна и ми трябва място поне за 4коли.Всяка сутрин изпитвам невероятен ужас докато карам малката на училище,защото точно около училището е някаква лудница.Оня ден така се наврях ,около мен навсякъде коли ,а аз в средата на улицата.Направо ужас,не мога да продължа напред защото идва насреща джип,отзад също има кола и в страни други спряни.Идваше ми да избягам с рев от колата.Добре че човека с джипа се оказа пич ,та ми даде път и след това ме упъти в маневрата,че да изляза по живо по здраво. ooooh!Голям проблем ми е това ,че въобще не мога да разбера на къде върви колата назад .Някой може ли да ме ориентира с посоката на въртене на волана ,как се мести колата,когато е включена задна скорост..И аз се нареждам за съвети при паркиране .

# 562
как така на къде върви...... Rolling Eyesпосоката е тази, която ти определяш посредством волана.На където вътриш-на там "завиват " гумите и според тях и колата.Колело карала ли си като дете?Друго да те попитам-ти проблем с огледалата имаш ли? Thinking

# 563
Аз имам проблем с огледалата- изобщо не ми помагат  Crossing ArmsНазад не мога да карам, следователно и да паркирам Sad

# 564
Мдам, така си и мислех.Ами-защото се случва огледално всичко, някои хора трудно се ориентират просто.

# 565
  • някъде ... тук ...
vesi_vas, аз съм със 106 - при първия такъв номер се оказа скъсано жило, ама горе, при таблото. смени го майстора, ама след 1 седмица - пак, на същото място. Е, оказа се това, което е написала Трейси. Трябва да търся табло. Майстора ми каза, че струвало 30-40лв по моргите. Иначе жилото не помня колко беше. От една година карам така, щото все не стига време. Ама пиша километри и карам по усет за скоростта. Добре, че дестинациите са ми постоянни и едни и същи.

# 566
И как да се ориентираме ?Идеи?

# 567
Аз имам проблем с огледалата- изобщо не ми помагат  Crossing ArmsНазад не мога да карам, следователно и да паркирам Sad

Практика му е майката. И аз съм много зле с пространственото ориентиране, но инструктуът ми беше обяснил много добре това с паркирането и с практиката всичко си дойде на мястото. Сега паркирам на огледала, без да гледам назад. Т.е. щом аз дето съм блейка и бъркам ляво и дясно, мога, значи 99,9 на сто от останалите жени също могат да се научат.

# 568
  • при него
Както е написала Jizzzlober, накъдето въртиш волана натам върви колата, без значение дали се движиш назад или напред. Спокойно, и аз задавах същия "глупав" въпрос пред 2-3 години, а сега ехе... сутринта удивих един дядо на тема паркиране, така учудено ме гледаше като слезнах с 10 см токчета след като се заврях между дърво и бариера без да се одраскам, че ми идеше да го попитам дали иска да гледа повторение Simple Smile
Практика и това е. Много е важно да се научите да гледате огледалата, да не се въртите назад. По-късно или утре ще напиша техническите правила за паркирането, макар че по-напред в темите момичетата са писали много и подробно. Ако някой не ме изпревари, ще ги напиша отново.
Помагат, помагат, малко тренировки ти трябват. Дай някоя примерна ситуация, за да можем да ти обясним конкретно къде/ какво да гледаш.

# 569
весела случка от снощи.
Отиваме с дребното на гости. Аз карам, но се застояхме и стана тъмно.
ми....качих го, подкарах 20 метра, виждам кафене, седнали разни мъже на биричка. Спирам при тях, отварям прозореца и с меден глас им казвам : моля Ви помогнете, за пръв път карам на тъмно, какви фарове трябва да включа. Стана цялото кафене да ми помага и да ми обяснява.
ех че кеф...ми женско, русо и мига така нежно с клепки  hahaha как да не му помогнат...обаче навигатора отзад веднага на даде глас, видиш ли...там русото е под наблюдение.  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт