? към младите шофьори(КИ) - 6

• 40 616
  • 715
  •   1
Отговори
# 585
На мен двата начина ми изглеждат еднакви, и на дизела си потеглям пак така, и не ми е гаснала, ама да не взема да я повредя  newsm78
Да му се не знае, мислех че поне тръгването съм усъвършенствала, а то к'во се оказа

# 586
˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·, нищо няма да и стане на колата. ) Потегляй си както ти е удобно. )

# 587
Те момичетата идеално са го обяснили де, на дизела (ако е напълно равен терена  Wink) може да се потегли само с отпускане на съединител, без да се подава газ, докато при бензина не става. Там общо взето е и най-щадящо за съединителя - отпуска се до полусъединител, едновременно подавайки малко газ, задържане за 3-4 секунди в това положение, подава се още газ и се отпуска до край  Peace

Потеглянето по наклон просто трябва да се опита, да видите къде ви гасне колата. Иначе с десния крак натискате спирачката, с левия натискате съединител и вкарвате 1-ва. Отпускате съединителя до един момент, в който колата започва да трепти (усеща се!), все едно тръгва да загасва, но няма да угасне. Пускате крака от спирачката, колата в това положение не отлепва и сантиметър назад, натискате газта и потегляте. На по-малки наклони аз лично не си играя така, потеглям с малко повече газ (леко форсиране, ама леко) и връщам по педя-две в зависимост от наклона. Но понякога не можем да си позволим да мръднем назад и тогава с горното става. Но там просто трябва да пробвате. А може и с ръчна да тръгнете  Peace

А по въпроса с паркирането без използване на полусъединител, моята позната процедираше така - когато засилеше повече натискаше спирачка и съединител едновременно, спираше напълно, потегляше за секунда на полусъединител, обаче пак го отпускаше напълно, пак засилваше и пак горното. Може да си представите как изглежда отстрани и как се паркира така. Но наистина не знаеше, че полусъединителят играе ролята на спирачка при толкова ниска скорост...  Rolling Eyes

espinoza защо да не може с твоята кола да си направиш дрифт? Аз само гумите си пазя иначе нищо не ме спира, даже зимата си я засилвам, когато има сняг  Laughing Всъщност наистина не е хубаво на личния автомобил, най-малкото не една и две брони сме свалили, а за гумите...не ми се споделя. Ти от Варна ли беше всъщност?

# 588
  • област Варна
treisy защото съм с предно и с "ръчна" на педал отляво на съединителя (Ситроен ХМ). Иначе съм успявала да я завъртя на малко пространство с мощност и полусъединител. Понеже спирачките ми действат 80 % на предните колела задницата се завърта при почти спряла на място предница, ама незнам това смята ли се за дрифт. Знам, че в английския форум на Ситроен, на Ксантия мисля, че са правили проект - бутон които ти блокира задните колела и действа като ръчна, но не знам подробности. Мъжо ги чете тея работи, аз само попивам каквото ми кажат.
Иначе съм почти от Варна, строя къща в едно село на 16 км, абе с колата съм за 15 мин. в центъра на града.

# 589
Чааак сега се включвам от старата в новата тема. Блейка съм си и това е.
Да се оплача. Вчера цял ден имах ходене насам-натам и от сутринта излязох с колата. Към обяд някъде имах да вземам документи от банката и тръгвам натам. Правя завой за улицата и какво да видя - майка с количка, която говори по телефон и изобщо не гледа, а количката е на платното. Понеже зад мен имаше коли, а уличката еднопосочна и тясна, направо спрях и пуснах аварийните, за да я изчакам да си пресече. Тя обаче исобщо не ме регистрира, продължи да си говори. Свирнах веднъж, тя се обърна към мен и от устата й долетяха такива псувни, дето не ги бях чувала от жена. Тръгна да пресича като не пропусна поне 2 пъти да се обърне и да ми тегли майни. А кажете сега, аз ли бях виновната?!? Разбирам, че тротоарите са в окаяно състояние и няма много място за количките. Но когато тръгнеш да пресичаш, поне се поогледай и мисли за детето.

# 590
Ми кой знае колко е чакала, а и аз най-мазя да ми свирка някой, щото си мисли, че така трябва.За псувните-не коментирам.И тук в темата цветущи ги чета от съвсем млади водачКи, ма нервни , та дрънка-един дол дренки сме...всички.и двете сте еднакво виновни и невинни.Принципно-този, защитения и седналия вътре може да е по-толерантен от набиващия в прахта сред ауспуси с дете.Ама е пожелателно.
Онзи ден, стоя на пешеходна с дете и багаж 10 минути-на платното съм.Направих в един момент движение напред още малко-заобиколи ме, но не намали даже.След това друг ме нарече  дрисла.Съпруг на някоя ссф-ейка може.Та-след години-подобен живот-смяташ ли, че имаш очи и уши навсякъде, или перка на гърба и всеки ти подсвирква от ляво и отдясно е ок?

# 591
Момичета,дайте сега технологията на перпендикулярното паркиране.В успоредното съм горе доло добре,но с другото...Гледам да има място за 2 коли и като тръгна да паркирам на ляво вместо в първото място влизам в следващото,абе горе доло по средата и така заемам място за 2 коли и трябва да се намествам.Дайте разяснение за огледалата в този случай или точно кога горе доло се завива  ooooh! Ужас как го обясних  Embarassed

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 10:32 от vivere

# 592
Jizzlober, напълно съм съгласна, че за майките с количките условията за разходка са ужасни, да не говорим, че шофьорите изобщо не се сещат да намалят, да те пуснат да пресечеш и т.н. Тази майка обаче изобщо не гледаше за коли, ама изобщо. В първия момент дори може да се заблудиш, че няма да пресече, ама пък и количката е на платното, а тя говори по телефона. Аз не смятам, че съм направила грешка, защото винаги пускам пешеходците (не съм постоянно в колата и знам как трудно се пресича). Рядко тъпо създание беше тази. Не очаквах да ми прави поклони до земята, а просто исках да пресече и всеки по пътя си.
Мен също са ме освирквали на пешеходна пътека. Ама пък да бълвам псувни...

# 593
ами не гледа-то закърняват някои рефлекси , вие какво очаквате...какво значи не гледа-е, аз гледам, твърдя, че гледам, но се е случвало да не видя все пак-Трето, Пето и десето око нямам.
после-ти си и свиркала-жената се е наслушала на свиркане.
елементарно е да и е писнало на шапката, и да се е научила покрай псувните от преди и тя да се отприщи.Затворен кръг-свиркайте си, ще ви псуват, това е.
с най-добри чувства... Peace

# 594
Еее, добре. Но на мое място и ти би се ядосала, защото виждаш как овцата блее, докато количката е на платното. И това е на завой, където постоянно идват коли и най-малкото можеше да си дръпне количката към себе си, а не да очаква всички най-културно да я заобикалят, все едно платното е нейно. Като иска да се съобразят с нея, и тя трябва да положи усилия, а не да се изтипоса на улицата и да очаква по магически начин колите да изчезнат и да се телепортира отсреща. Много ме е яд така. Предимство, предимство, ама се оливат. За свиркането съм съгласна, че сигурно се е наслушала. Ама какво, да я хвана за ръчичката и да я преведа ли?

# 595
Момичета,спокойно.Според мен се е стреснала от бибибката и за това е започнала да псува.(Макар,че не си представям майка с количка да псува като каруцар,кофти гледка е било сигурно)И се е заплеснала в разговора по телефона.Аз като пресичам с количката се оглеждам 1000 пъти  Peace
кАжете за паркирането  Laughing  Hug

# 596
Добре дошли на всички нови попълнения!Лек път и безаварийно шофиране!
Преди няколко години един ме засече, аз слязох от колата и той излезе и започнахме да си викаме и псуваме.Тогава минаха баба и дядо покрай нас и бабата каза:Ауу, как говориш, циганка такава!
Думите и толкова ме стреснаха, че изобщо забравих за надраната кола.Качих се, спрях по-надолу и ревах дълго.След това с дни се чувствах ужасен човек, защото не бяха само репликите към въпросния шофьор, ами доста често се отпусках и обиждах и псувах на пътя, па макар и в колата , където никой  не ме чува.Сега се стремя дори  и в най-абсурдните ситуации да си казвам- ами ако на другия току- що са му съобщили нещо лошо и затова кара така, или нещо му е станало, имал е ужасен ден и т.н.Случва ми се пак да съм много изнервена и да наредя някого , но все по -рядко.Много съм благодарна на онази баба за думите.

# 597
  • при него
Еее, добре. Но на мое място и ти би се ядосала, защото виждаш как овцата блее, докато количката е на платното. И това е на завой, където постоянно идват коли и най-малкото можеше да си дръпне количката към себе си, а не да очаква всички най-културно да я заобикалят, все едно платното е нейно. Като иска да се съобразят с нея, и тя трябва да положи усилия, а не да се изтипоса на улицата и да очаква по магически начин колите да изчезнат и да се телепортира отсреща. Много ме е яд така. Предимство, предимство, ама се оливат. За свиркането съм съгласна, че сигурно се е наслушала. Ама какво, да я хвана за ръчичката и да я преведа ли?

Шърли, имах подобна случка онзи ден.
Майка с количка стои на платното и си говори с друга майка, нищо че до тях има широк тротоар. Аз карам много бавно, заради многото пешеходци, които по принцип се мотаят по тази улица, стигам близо до майката, спирам, след около 10 секунди търпеливо чакане, й "бипкам" с клаксона, такова леко и подсещащо , да не мислите, че съм се изрязала, но пак никаква реакция. Тогава виждам, че зад мен идват още коли и трябва да се размърдам, и така заради госпожата с количката се налага да влезна в насрещното, иначе няма как да завия, и завивайки я чувам "Я па тая не може един завой да вземе"  newsm78 #Crazy Спрях, пуснах аварийните и й казах: "Ей, само ако сляза...!!!" При което тя набързо се изнесе и забута бързо количката надолу по улицата, не по тротоара. Еми няма да позволя на никоя да ме обижда, когато се опитвам да я предпазя и точно заради нея влезнах в насрещното накъдето нямах видимост и рискувах някой да ми долети отдолу.
Не може, когато шофьорите "блеят" да следват глоби и затвор, но когато пешеходците блеят не стига че няма глоби, ами и да им е позволено да ни обиждат.  Не става.  Naughty

# 598
За мен подобно поведение от страна на майки с колички е крайно безотговорно към собствените им деца.
Не може те да се разхождат по платното за движение и да очакват шофьорите да ги пазят. Има си тротоари за целта.
Разбирам да няма на дадено място и за това да са на улицата, но не и в друг случай.
И съм напълно ЗА глоби на подобни безотговорни персони.

Не псувам, така че повече от "абе може ли да караш като идиот" не използвам и то когато съм си сама в колата. Пред детето си мълча.
Не мисля че псувните имат някакъв смисъл, освен покачване на напрежението и изнервяне на обстановката.
И за мен е страшно грозно жена да седне и да се провиква като някоя селянка.

# 599
  • област Варна
Вижте сега там в ЗАКОНА за движение по пътищата има членове и за пешеходците. Той ЗАКОНА за това е ЗАКОН, за да се спазва. Въобще не ме интересува майка с количка ли е, или някой, на който деня му е бил черен. Щом аз спазвам закона изисквам и другите да го спазват, че аз да не съм по-проста от тях.
А за перпендикулярното паркиране. Отиваш на един огромен празен паркинг. Вземаш един кол или човек. Заставаш така, че задния ти десен ъгъл да е на метър от човека, навиваш пълен десен и даваш назад, докато колата ти не заеме перпендикулярна позиция. Слизаш и мериш на око на какво разстояние си от кола, човека и така долу горе знаеш какъв R ти извършва задната дясна гума. Най-добре е ако можеш да си намашеш с нещо гумата и да видиш реално на асфалта по каква траектория се е движила. Май много сложно го обясних, ама в началото е долу горе така. Общо взето трябва да се знае при какво завъртане на волана, какъе R прави задната дясна гума, ако въртите на дясно и респективно задната лява.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 15:15 от espinoza

Общи условия

Активация на акаунт